17.07.2008

Pieni remonttivinkki

Laitanpa tähän väliin pienen remonttivinkin, jos tuntuu ettei seinistä saa millään entisiä tapetteja pois. Remppasimme pari vuotta sitten yhtä 70-luvulla tehtyä omakotitaloa, ja siellä oli tosiaan yhdessä huoneessa niin tiukassa tapetit, että kyllästyin niitä repimään ja kehittelin yhteen seinään sitten tällaisen ratkaisun: edullinen puukuvioinen 3 mm vahva kovalevy (n. 5 euroa/m2) + teräksen värinen tarrakynnyslista (n.40 euroa/3000 mm pätkä). Hinta on kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin vastaavaan tarkoitukseen tehdyt sisustuslevyt.

Kovalevy on sellainen, jota keittiövalmistajat käyttävät kaappien taustalevyinä kun kaapin sisus on myös samanvärinen kuin runko. Levyn koko; 170×274,5 kyllä vähän rajoittaa jos seinä on pitempi mutta voihan sitä laittaa vaikka vain seinän keskelle ja vaikka sängyn kohdalle. Sitä löytyy monenlaisia kuoseja; pähkinää, tammea, kirsikkaa yms. Käytimme itse kirsikkaa. Kynnystarralista on Duurin valikoimista. Molempia kamppeita löytyy rakennustarvikeliikkeistä . Käytimme harjatun teräksen väristä listaa, mutta niitäkin löytyy useita eri sävyjä. Listaa löytyy myös eri mittoja, käytimme 3000 mm pitkä, joka oli tähän meidän seinään täysin sopiva.

soile 15:27


TUNNISTEET: ,
Kommentit pois päältä artikkelissa Pieni remonttivinkki

Comments are closed.