21.01.2009

TOSI leveät jalkalistat

Oletteko huomanneet sisustuskuvissa, varsinkin englantilaisissa, kuinka mukavan näköisiä nuo leveät jalkalistat ovat? Minä olen ihaillut niitä aina ja nykyistä taloamme rakentaessa pyysin miestäni tekemään sellaiset meille eteiseen.

Homma toteutettiin niin, että leikkautimme valkoisen kovalevyn 25 cm:n suikaleiksi (levy on 3,2 mm vahva ja levyn koko on 122×274,5; levyä on ainakin Puukeskuksissa myytävänä, eikä hintakaan ole kuin alle 5 euroa per neliö). Yläreunaan laitoimme kapean ja sileän 8×21 listan, tähänhän voisi laittaa vaikka vähän hienomman ja leveämmänkin listan. Lattianrajaan laitettiin sitten tavallinen 15×70 jalkalista valkoinen koriste. Listamallistoja löytyy E.T. Listat Oy:n sivuilta.
Lähikuva listatoteutuksestamme:
Tässä vielä kuva eteisestämme:

Kaunis leveä lista Homes&Gardens sivuilta:

Tässä myös kuva Homes&Gardens kotisivuilta:

Hei, tämä päivä vielä aikaa osallistua blogini kilpailuun, klikkaa oikealla olevaa Osallistu Kilpailuun linkkiä ja osallistu…laitan postauksessa mainitun palkinnon lisäksi mukaan jotain yllätystä:)


8 Responses to “TOSI leveät jalkalistat”

 1. Nia sanoo:

  Aivan ihana tuo tapetti eteisessä:)

 2. Anonymous sanoo:

  Oi..olen itsekkin jo kauan aikaa ihaillut noita korkeita jalkalistoja ja haaveillut sellaisia omaan kotiini laittavan, kun se omakoti on ajankohtainen. Suomessa minun mielestä ei panosteta kovinkaan paljon listoihin. Laitetaan vain jotkut pienet unot ja mielellään lattian kanssa saman väriset(: Itselläni todellakin haaveissa siintää isot ja valkoiset.

  T. Tyttö Oulusta

 3. Milla sanoo:

  Rakastan koristeellisia katto- ja lattialistoja! Tulevaisuuden kattomaalausprokkiksen yhteydessä vanhat veke ja uudet ja upeat tilalle. Pidän myös jenkkityylisistä puolipanelityyppisistä ”listoista” :)

 4. Nia: Kiitos, se on kyllä ollut sellainen tapettivalinta, ettei siihen ole vieläkään kyllästynyt:)

  Tyttö Oulusta: Isot listat tekevät tilasta juhlallisen näköisen.

  Milla: Meillä on kans joka rakennuskohteessa käytetty leveitä ja koristeellisia listoja, ne viimeistelevät huoneiden ilmee myös minusta parhaiten.

 5. W sanoo:

  Todellakin ihanat jalkalistat! Taitaa vaan Suomessa vielä olla ongelmana että ei valkoisen värin ulkopuolella ole pahemmin valikoimaa… :/

 6. W: Niin, valkoinen on yleisin väri…mutta puuvalmiina listoja saa myös ja nehän voi käsitellä mieleisellään värillä.

 7. Tanja sanoo:

  Höh, sulla on tommonen ikkunapeilijuttu jota oon kaavaillu meijänki eteiseen. Onko tuo oikeasti vanha ikkuna vai onko se tehty näyttäämään ikkunalta? Kuulostaapa hölmöltä. ;)

 8. Tanja: se on oikeasti vanha ikkuna… löytynyt jostain Ekin kotipaikan varastoista:) Laitatutin siihen vain peilin ja maalasin. Se on ollut meillä jo edellisessäkin asunnossa ja tykkään siitä kovasti;)t.soile