28.10.2010

Lattian ”tapetointi”

Eilen Väriliikkeessä käydessäni bongasin sieltä tosi mielenkiintoisen tuotteen:
Tarketin Floor In A Box – lattiamateriaalin!
Tuote on siis itsekiinnittyvä Vinyylilattiamateriaali, joka myydään 22 cm leveänä rullana. Yhdessä pakkauksessa on 2 m2 ja laatikko painaa vain 3,5 kg.  Yhden noin 20 m2:n  huoneen lattiamateriaalit mahtuvat jopa auton peräkonttiin eli tuotteeet on helppo kuljettaa remontti- tai rakennuskohteeseen. 
Lattiamateriaali ikäänkuin ”tapetoidaan” alustaansa, joka voi olla betoni, laatta, vanha muovimatto (ei tosin vaahtotaustallisten muovimattojen päälle) laminaatti tai parkettikin! Ainoa ehto on, että alusta on tasainen. Mitään liimoja ei tarvita!
Materiaalissa on takana suojapaperi, joka poistetaan ja liimapintaa paljastuu. Tämän jälkeen kiinnitetään liuska alustaan. Liima on sellaista, että asentajalla on tunti aikaa irroitella ja korjatakin liuskan liimailua.
Värejä ja kuoseja oli Tornion Väriraitissa kolmea erilaista heti varastossa ja tilaamalla sai myös muita sävyjä.
Lattiamateriaalin hinta oli Tornion Väriraitissa n. 20 euroa/m2.
Tornion Väriraitissa oli lattia asennettu henkilökunnan kahvitilaan ja se näytti tosi kivalta; pehmeältä ja ryhdikkäältä, ei yhtään muovimattomaiselta.
He olivat asentaneet tuotteen myös keittiön välitilaan ihan LAATOITUKSEN päälle ja siinäkin materiaali näytti erittäin tyylikkäältä. Tosi helppo välitilan muutos!
Hyvältä näyttää!
Lisää tietoa tuotteesta löytyy täältä ja asennusohjeet täältä.

9 Responses to “Lattian ”tapetointi””

 1. Johanna sanoo:

  Aivan uusi tuttavuus minulle tällainen vaihtoehto. Olipas kiva kun esittelit :)

 2. Soile sanoo:

  Johanna: Oli kyllä yllättävän hyvä tuote ja ennenkaikkea hyvännäköinenkin valmiina lattiana. Aina vähän negatiivisesti suhtautuu noihin ”muovimattoihin”, mutta tämä kyllä ei muovilattialta valmiina edes näyttänyt….niin ja muoviahan se on periaatteessa laminaatin pintakin….

 3. Anonymous sanoo:

  Mielenkiintoinen tuote, kaikkea sinäkin bongaat, kiitos että jaat ”ilosanomaa” meillekin… =) Tuo laatoituksen päälle tapetointi kiinnostaa, keittiö kaipaisi jotain piristystä… voiko se ”oikeesti” olla hyvännäköinen??
  Kivaa viikonloppua!
  -s-

 4. Kristin sanoo:

  Laiska ei jaksa etsiä itse tietoa :) Tiedätkö saako tuon myös pois nätisti? Jos siis keittiön välitilaan kaakeleiden päälle tuollaisen laittaisin, saanko sen poismuuttaessa pois niin, ettei vuokranantaja saa hepulia :D

 5. Soile sanoo:

  -s-: Minusta se oli ”oikeesti” hyvännäköinen:) Tietenkin se on vain minun mielipiteeni.

  Kristin: Siihen en kyllä osaa antaa vastausta, miten sen pois saa eli ei ehkä hyvä idea alkaa vuokra-asunnon välitilaa tuunaamaan…

 6. Marita sanoo:

  Minuakin kiinnosti heti tuo keittiön välitilan kaakeleiden päällystäminen – mainio idea!

 7. Soile sanoo:

  Marita: Saa kyllä nopsasti ja näpsästi uuden välitilan tarvittaessa:)

 8. Mari sanoo:

  Oi miten mainio keksintö pieneen pintaremonttiin!

 9. Soile sanoo:

  Mari: Minusta myös! Innostuin kovasti tuosta tuotteesta:)