05.10.2011

Maalaustuunausta

Eteisen peilin maalaukseen hankitun valkoisen Helmi-kalustemaalin jäämät saivat minut miettimään uusia maalauskohteita ja aika pian kohde löytyikin.
Makuuhuoneen mahongin värinen lipasto ei ole oikein sopinut tilan musta-valkoiseen värimaailmaan, joten käytetäänpä loppumaalit sen valkoiseksi muuttamiseen :)
Vesiohenteiset maalit ovat hajuttomia ja kuivuvat nopeasti, joten nillä sivelyn voi tehdä ihan sisätiloissa.
Sanomalehtiä vaan ympärille suojaksi ja eikun maalaamaan.
Mahonkilipaston pinta oli aika mattainen, joten pesin vain pinnat ja aloitin maalauksen.
Mutta mitähän ihmettä; ensimmäinen kerros maalia sivelty ja muutaman tunnin päästä lipastoon alkoi muodostua keltaisia läikkiä ja juovia!
Sivelin vielä osaan lipastoa toisen valkoisen maalikerroksen ja sama juttu; keltainen väri puski läpi edelleenkin.
No mutta; ei hätä ole tämännäköinen; jos lipasto ei suostu muuttumaan valkoiseksi, muuttukoon se mustaksi :)
Kipaisin värikauppaan ja tällä kertaa valitsin Sadoluxin vesiohenteisen ja puolikiiltävän kalustemaalin.
Nyt lipasto on musta :)
Kaksi kerrosta maalia riitti hyvin.
Maalausvälineenä minulla oli pieni vaahtomuovitela, jolla pinnasta tuli erittäin sileä ja raidaton.
Nyt lipasto sopii paremmin ympäristöönsä.
Mustaakin maalia jäi vielä puolen litran purkista noin puolet…mitähän käyttötarkoitusta sille keksisi ;)

35 Responses to “Maalaustuunausta”

 1. Perhostyttö sanoo:

  Olen vasta löytänyt tämän sinun ihanan blogisi. Blogistasi huokuu ihana elämänmyönteinen asenteesi ja se pursuaa loistavia ideoita.

  Kiitos blogistasi ja tervetuloa vastavierailulle minunkin blogiini, joka tosin on ihan erityylinen. Olisi kuitenkin kunnia saada sinusta blogini lukija.

  Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

 2. Hieno vaihdos. On muuten mustana paljon ryhdikkäämpi kuin valkoisena!!!

 3. Anonymous sanoo:

  Hieno tuli lipastosta!

  Meillä kävi kesällä sama, kun maalattiin valkoisella Vinhalla vanhoja ruskeita ulkolautoja. Aina niistä tuli kellertäviä, kun maali kuivui, vaikka märkänä olikin ihan hyvä. Lopulta 6 kerrosta maalia auttoi pitämään ne valkoisina, ainakin vielä. Toivottavasti pysyykin, sen verran oli työtä.

  -P

 4. PirjoSofia sanoo:

  Hienoa tuli :-).
  Mielenkiintoista ! minäkin innostuin valkoisen Helmi-kalustemaalin kanssa. Maalasin vanhaa kaappia(tietenkään öljymaalattua ei vesiohenteisella saisi maalata ;-) ) – mutta rusehtavasta sävystä puski koko ajan läpi vaaleanpunaista joistain kohti :-O. Maalasin vaikka kuinka monta kertaa, ja muutama kohta, puskee vaan vaaleanpunaista… No, minä en välittänyt – lopputulos ihan ok, vaikka väri ei ihan tasainen olekaan :-D

 5. Maria sanoo:

  Wautsi wau! Musta rules…tuli tosi hieno! Mulla kävi kanssa keittiön vanhan jakkaran kanssa sama kuin sulla valkoisen maalin kanssa; on vissiin sellainen puulaatu (Aasiasta), että sieltä tulee öljyt tms. läpi. Tarvitsisi jonkun stopperin tai jonkun erikoispohjamaalin… Mutta toi musta on ultratyylikäs. Hmmm. Mitäköhän mieltä meidän eteisen valkoinen lipasto olisi mustasta maalista :)

 6. Anonymous sanoo:

  Aivan I-H-A-N-A!!! Todella kaunis ja kodikas makuuhuone <3 Just love it! Ja mukava oli myös päästä pitkästä aikaa kurkistamaan teidän makuuhuoneeseen!
  Aurinkoista syksyn jatkoa Soile! :)

 7. Siru sanoo:

  Vau, siitähän tuli oikein hieno! Kysyisin sulta tähän liittyen, että voiskohan tuollaista Ikeasta ostettua hoitopöytä/lipastoa maalata samalla tavalla, mutta vaan valkoiseksi? Meiltä löytyy vähän tämän tapainen http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S19847862/ , mutta vanhempaa mallia.

 8. NaNsu sanoo:

  Aloitin lukemaan postausta ja mielessä pyörähti heti että musta passais paremmin! tosin samaan aikaan luin kun olit maalaamassa valkosesk! apua!

  Mutta onneksi päädyit mustaan, passaa tosi hyvin!! :)

 9. Maria sanoo:

  Moikka vielä,
  jäin miettimään kuinka hieno tuosta tuli ja arvaas mikä mulle tuli mieleen? Makuuhuoneenne väritys on nytkuin Kelly Hoppenin kirjoista konsanaan. Tyylikästä :)

 10. Anonymous sanoo:

  Sehän nättää kivalta mustana, varsinkin kun ripauksia mustaa sinulla näyttää huoneessa olevan muutenkin! Valkoinen on ihanaa mutta ei kaiken tarvitse aina pelkästään sitä olla :)

  Syysterveisiä!

 11. Soile sanoo:

  Perhostyttö: Ihanaa kun olet löytänyt tiesi tänne blogiini ja noin kauniisti vielä sanot:) Lähdenpä heti kurkkimaan sinunkin blogiasi:)

  Outi: No olipa hyvä, että keltainen väri puski läpi…tuli kyllä tosiaan ehkä parempi noin mustana:)

  P: Mikähän niistä puhtaista laudoista sitten puski väriä läpi, onpas erikoista.

  PirjoSofia: Niin; ei sitä toisaalta saa liian kranttu olla;) Minullakin on tapana rohkeasti vaan kokeilla, eihän ne ole kuin tavaraa;)

  Maria: Luin jostain, että nuo eksoottiset puut on petroolilla käsitelty…että olisikohan se se joka puskee läpi… Musta on hyvä väri; ei näy läpipuskut:D

  Anonyymi: Kiitos, kiva kuulla, että tykkäät:)

  Siru: Varmasti tuollaisen maalaus onnistu ihan hyvin. Pöytä on mäntyä, joten jos on oikein kiiltävää lakkakerrosta, niin pikkuisen kannattaa pintaa rikkoa hiomalla kevyesti ja sitten puhdistus ja maalaus. Loppujen lopuksi jos ei oikein kranttu ole niin kyllä ne kotimaalaukset ihan hyvin onnistuu, varsinkin pienellä vaahtomuovitelalla saa hyvää jälkeä aikaan.

  Nansu: No hienoa, että tykkäsit lopputuloksesta. Taisi olla onni onnettomuudesta ja lipastosta tuli kivemman näköinen mustana:)

 12. Soile sanoo:

  Maria: Taitaa olla jo sen verran tullut selailtua sitä ihanaa kirjaa, että vaikutteita on saatu:D Tosin ei tuo vielä ihan siihen tasoon pääse, mitä Kelly Hoppenin upeat sisustukset ovat;)

  Anonyymi: Joo, oikeastaan hyvä, että tuli pakosta vaihdettua väri mustaksi:)

 13. Anonymous sanoo:

  Tulos todella hyvä- pitääkin suunnitella oman eteisen kenkäkaapin maalausta- mutta valkoinen vai musta, siinäpä pulma. Nyt tuo kyseinen kaappi on vielä tumman ruskea…
  Silmään pisti tuo kaunis matto. Onko se hopea jossa myös kiiltävää lankaa seassa? Olen sellaista pojalle metsästänyt huonolla menestyksellä..

 14. Siru: Mä olen maalannut leksvikkejä ihan ilman hiontaa. Päälle vain huonekalumaalia ja avot, hieno tulee.

 15. Soile sanoo:

  Anonyymi: Matto on sellainen kiiltävälankainen valkoinen. Se on ostettu Haaparannan Rustasta.

  Outi: Niin vähän arvelinkin, että voi maalata ilman hiontaa, kiitos tiedosta Outi:)

 16. Viivi sanoo:

  Tyylikkään näköinen! Todellakin musta jopa parempi tuohon kuin valkoinen.
  Ilmeisesti kaappi tehty jostain ”öljyisestä” puusta tai se oli lakattu nitroselluloosalakalla. Eli olis vaatinut pohjamaalin.

  Itse käytän mielelläni Helmi-maalia. Kesällä maalasin mökin keittiönkaapit (lakattua mäntyä, yäk) Helmellä, en hionnut pesin vaan kuten sinä. Hieno tuli ja kaksi kerrosta riitti.
  PirjoSofia: Kyllä vesiohenteista voi laittaa tärpättiliukoisen päälle. Toisin päin ei käy, öljy/alkydi vahvempana voi irroittaa vesiohenteisen maalin.

 17. Soile sanoo:

  Viivi: Helmi-maalia minäkin olen aina käyttänyt, mutta siitä ei ollut saatavila kuin puolihimmeä ja kiiltävä. Tämä Sadolux oli puolikiiltävä ja mielestäni kohta mukavampi koostumukseltaan:) Kiitti tuosta vinkistä PirjoSofialle.

 18. Meän Satu sanoo:

  Pittää minunki vielä kehua sammaa mitä muukki :) Tuli kyllä upea mustanaki..oikiastaan käypi jopa paremmin musta ko valkonen tuohon :)

  Mulla kans kävi kesällä ko maalasin 50-luvun kunnon puista peilipöytää (hioin vielä puupintaan asti konneella) valkoseksi Helmellä niin puskee läpi se puu(?) vaikka 3 kerrosta laitoin :) Ois vissi pitäny pistää Otexit pintaan ensin tai muu tartuntapohjamaali :) Mikähän ilmastonmuutos tuonki ilmiön aiheuttaa :) Ei oo maalaajassa vika, ei oo, en ainakaan tunnusta :p

  Tosin, yks kans oikiasta puusta tehty levy, johon laitoin otexin ensin ja sitte Helmeä 2 kerrosta, tullee läpi se keltasuus..?..ihime ilimiö kyllä, ihan outo :/ Onkhan Helmen sisältö/rakenne/koostumus muuttunu jotenki..?..

 19. Anonymous sanoo:

  Ihan kivaltahan se mustana näyttää :) Aika radikaali värin vaihdos vaan kun ensin olit tekemässä siitä valkoisen ja siitä tulikin musta;) Muuten eikö tuo teidän makuuhuoneen ovi aukea ihan kokonaan auki? Näyttää vähän hassulta noin ”puolitiessä” ei tiedä onko kiinni vai auki? Itseä ainakin häiritsee suunnattomasti jos ovet ovat puoliksi kiinni jos niiden tulee olla kokonaan auki :)

 20. Anonymous sanoo:

  Hei,
  MInäkin olen maksanut ”oppirahat” läpi puskevien maalien ja lakkojen kanssa. Onneksi puuseppä-serkkupoika neuvoi käyttämään pohjamaalia, joka sulkee pinnan vanhan ja uuden maalin välillä. Otexia pintaan, niin ei värit sotkeudu. Nykyään käytän aina pohjamaalia. Musta on kuitenkin tapauksessasi tosi makeen näköinen.
  terv. näköjään toinen Outi

 21. Soile sanoo:

  Meän Satu: Oho; oliskohan vika sitten tosiaan Helmi-kalustemaalissa….Tosin olen maalannut sen olohuoneessa ennen olleen puukaapin Helmi-kalustemaalilla eikä se ainakaan puskenut mitään läpi.

  Anonyymi: No eipä häiritse puoliksi kiinni tai puoliksi auki olevat huoneiden väliset ovet:D Vessan tai komeron oven aukijääminen puolestaan kyllä häiritsee.

  Outi: Otex vaan haisee niin kauheasti, että sillä pitää maalata ihan muualla kuin sisällä.

 22. PirjoSofia sanoo:

  Kiitos Viiville – joskus ”miljoona vuotta” sitten tuli käytyä pintakäsittelylinjakin, vaan näköjään puolet opeista unohtuu matkalle – vanhuus ei tule yksin ;-)

 23. Soile sanoo:

  PirjoSofia: Muuten; kun kävin maaliliikkeessä, niin sanoivat, että nyt on myös öljymaaleja, joita voi panna vesiohenteisten maalien päälle….että kyllä ne tuotteetkin ajan saatossa muuttuvat:)

 24. Heidi Koo sanoo:

  Näyttipä lipasto hyvältä.
  Oot kyllä taitava. :)

  Mun blogis tunnustus sulle. :)

 25. Soile sanoo:

  Heidi Koo: Kiitos ja paljon kiitoksia tunnustuksesta:)

 26. Kotomon Taina sanoo:

  Hieno lopputulos!
  sun blogi on kyllä todella kaunis ja inspiroiva!
  Ihania syyspäiviä sinne!
  Terkkuloin Taina

 27. Soile sanoo:

  Kotomon Taina: Voi kiitos paljon kauniista sanoistasi:)

 28. Anonymous sanoo:

  UPEA,

  Voiko helmimaalia käyttää suoraan myös lakattuun mäntypintaan?

  Meillä on karmean värinen lasten sänky ja se täytyisi uudistaa. Hiominen ei vaan nappaa yhtään.

 29. Maria sanoo:

  Moi taas,
  alkydipohjamaali kuulemma sulkee nuo läpilyönnit :) Ihan vain tiedoksi, jos jatkossa ajattelet valkoistaa huonekaluja, jotka vähänkin eksoottisempaa puuta. Kivaa torstaita!

 30. Soile sanoo:

  Anonyymi: Silloin voi jos laittaa ensin Otex-tartuntapohjamaalin, mutta silloin maalaaminen sisätiloissa ei oikein ole kivaa voimakkaan hajun vuoksi.

  Maria: Joo, meillä olikin siitä väriliikkeessä puhetta, mutta minä olen vähän tälläinen pikamaalari, joka haluaa heti valmista;)

 31. RagDoll sanoo:

  Jaksan aina ihastella upeaa kotianne. =) Makusi on erehtymätön.

 32. Soile sanoo:

  RagDoll: Kiitos paljon ihanasta kommentistasi:)

 33. Susan sanoo:

  Minäkin olen lukenut blogiasi pitkään ja sinun juttujasi on ihana seurata! Nyt oli pakko kommentoida, miten hyvältä lipasto näyttää! Kiitti tuosta vaahtomuovitela-vinkistä ;)

 34. Anonymous sanoo:

  Hei!

  Minkä värisävy näkyy makkarin seinissä? Sopii hyvin mustavalkoisen pariksi!

 35. Soile sanoo:

  Susan: Kiitos paljon ihanasta kommentistasi ja mukava kuulla, että olet jo pitkään lueskellut sivujani:)

  Anonyymi: Se on sellainen vaalea beige tapetti, joten en osaa sanoa värisävyä sen tarkemmin.