03.01.2012

Uusi sisustukseen sopiva kaveri :)

Arvaatteko kuka hän on?  Hänen asunsa sävyt ovat hopea ja valkoinen ;)  Hänen nimensä on Samsung ;)

Aivan; uusi läppäri! Entinen läppärini on oikkuillut jonkin aikaa; virtajohtoa on pitänyt heilutella ja pitää kiinni, jotta kone saisi virtaa. Ongelma on koko ajan pahentunut ja niinpä päätin, että on aika hankkia talouteemme uusi palvelija. Kun sitten kerran uusi ostettiin, niin värinhän piti tietenkin olla valkoinen. Gigantista sellainen löytyi sopuhintaan.

Sopii niin hyvin yhteen myös minun nettitikkuni kanssa ;) Tämän parin kera on mukava lähteä matkalle.

Eilinen tutustumissessio uuteen kaveriiin sai kuitenkin minut monta kertaa ärsyyntymään :( Nimittäin ilmeni useita ikäviä siirtymisongelmia. Yrittäessäni tallentaa käyttämääni kirjanpito- ja laskutusohjelmaa (Ykkönen) laitteeseen, se ei onnistunutkaan. Kysely ohjelman myyjälle toi ikävän vastauksen; ei tulekaan onnistumaan Windows 7 -käyttöjärjestelmään. Yhyy; haluan takaisin vanhan luotettavan käyttöjärjestelmä-palvelijan; Windows Vistan. Toinen ongelma ilmeni ladatessani uudelle koneelle Photoscape-kuvankäsittelyohjelmaa. Tässä nyt netistä ladattavassa versiossa oli vähemmän tekstifontteja, joten kuten huomaatte; on valokuvieni nimikointi muuttunut. Pidin enemmän vanhasta fontista.

Minulla oli myös vanhalla läppärillä mm. Ikean vanha keittiösuunnitteluohjelma, jota ei enää saa. Uusi Ikean keittiösuunnitteluohjelma toimii niin huonosti, että minä ainakaan en sen kanssa jaksa taistella. Soneran varmuuskopiointi on kyllä tallentanut paljon tärkeitä kuvia ja tiedostoja, mutta niitä käyttämiäni ohjelmia ei sinne ole tallentunut.

Jätin eilen vanhan (ei nyt niinkään vanha; noin 2 vuotta!) läppärimme sinne liikkeeseen, mistä se aikanaan ostettiin. Lupasivat katsoa voisiko vialle tehdä jotain….arvatkaa vain kuinka paljon toivon, että siitä vielä tulisi käyttökelpoinen!

Edit:
Yes; tänään sain vanhan koneeni takaisin ja muuta sille ei tarvinnut tehdä kuin ostaa 33 euron uusi virtajohto ja nyt pelittää taas moitteettomasti. Nyt meillä on sitten kaksi läppäriä, mutta ei haittaa, kun on kaksi käyttäjääkin ;)


Niin ja IKEA:n keittiösuunnitteluohjelmahan toimii tällä uudella koneella täysin ilman moitteita. Entisellä koneella temppuilee Explorer-selain, josta minun Ikea-ohjelma -ongelmat ovat johtuneet. Kiitos Tanjan kun kehoitti kokeilemaan ohjelmaa uudella koneella ;) 


11 Responses to “Uusi sisustukseen sopiva kaveri :)”

 1. Saara sanoo:

  Kaunis läppäri! :)

  Minunkin läppäri tekee kuolemaa! :/ Pitää aina nykiä näyttöä, kun se ei meinaa pysyä päällä. Voisihan tuon varmaan korjaukseen viedä, mutta ei ole tullut vietyä…Harmillisen monimutkaista aina tuo kaikkien tiedostojen siirtely. Tai sen vielä osaankin, mutta ohjelmia en ehkä itse edes osaisi siirtää! :/

  Toivottavasti saat asiat rullaamaan! :)

 2. Tanja sanoo:

  Kokeiliks Ikean uutta ohjelmaa nyt uudella koneella? Mulla toimii ainaki ihan moitteetta, ja tässä mun koneella on W7. Joskus takkuili Modzillalla, mut Explorerilla on toiminu aina.

 3. Heli sanoo:

  Ei oo totta!! Mä kuule juuri taistelen tämän mun koneen kanssa ihan saman vian takia; ei lataa, sammuilee vaikka johto kiinni.. raivostuttavaa!!! Olen miettinyt viedä koneen korjattavaksi tai jotain, tai sitten hankkia uuden koneen, mutta just tuo kaiken siirtelyn vaivalloisuus ärsyttää jo valmiiksi. Kerrothan, jos vanha koneesi tulee kuntoon, ja etenkin jos löytyy syy tuohon vikaan!

 4. Soile sanoo:

  Saara: Juuri sain vanhan tietokoneeni takaisin ja vika korjautui laturin uusimisella; eikä maksanut kuin 33 euroa:) Se laturi on siis nimenomaan se virtapiuha eli uusi sellainen ja taas on kone entisensä.

  Tanja: Kiitti vinkistä, täytyypäs kokeilla. Mulla takkuili Explorer tuossa vanhassa koneessa, joten se voi hyvinkin johtua selaimesta.

  Heli: Uusi laturinjohto riitti korjaukseksi eli siis se virtajohto mikä lähtee koneesta; eikä maksanut kuin 33 euroa. Nyt meillä on sitten kaksi toimivaa läppäriä, mutta ei se oikeastaan haittaa kun isännän vanhempi kone sanoi noin kuukausi sitten sopimuksen irti ;) Nyt on taas molemmilla omat läppärit ja tarvittaessa saan käyttää vanhaa rakastaa Vista-käyttöjärjestelmää:)

 5. Minä jouduin kans ostamaan joulukuun alussa uuden läppärin, kun virtajohto reistaili, eikä kone jaksanut pysyä päällä vähääkään ja lopulta akku meni niin tyhjäksi, ettei se enää auennut kuin kahden päivän latauksella =). Ostettiin siihen varaosana alan liikkeestä uusi virtajohto, mutta ei vaan toiminut, nyt sit saatiin korjattua itse se johto ja meilläkin on nyt yksi vanha ja uusi kone käytössä. Ei kylläkään haittaa, kun voin viedä vanhan sit mökille, kun siellä niin paljon ollaan, ei tarvitse kuljetella koneita edestakaisin.
  Halvalla sait kyllä uuden laturin/virtapiuhan.
  -päivi-

 6. Soile sanoo:

  Päivi: Taitaa sitten ollakin aika yleinen vika!

 7. Kultahippu sanoo:

  Tuttu vika! Omassa läppärissä kans johto alkoi oikkuilemaan jossain välissä. Sitten menikin tuuletin. No sitten mentiin pelkällä pöytäkoneen voimin. Sitten tuli remppa, mutta onneksi saatiin appivanhempien vanha läppäri meille :)

 8. Heli sanoo:

  Heippa taas! Arvaas mitä mä tein? Otin akun pois kokonaan. Ja meinasin just kirjoittaa, että nyt pelaa kone, kunnes se kesken tämän kommentin kirjoittamisen sammui taas.. No, arvaas mihin menen huomenna? Ostamaan sen uuden johdon, vian on pakko olla siinä. Kiitos vinkistä!!

 9. Soile sanoo:

  Kultahippu: Joo; tää nykytekniikka ei kauaa näytä kestävän!

  Heli: Kannattaa ottaa kone kainaloon ja testata ensin siellä liikkeessä onko vika siinä, niin et ainakaan turhaa sitä piuhaa osta;) Mutta hyvinkin voi vika olla siinä ja toivon, että sullakin korjautuu yhtä helposti ja edullisesti:)

 10. Miia sanoo:

  Mä ostin saman koneen just ennen joulua ja oon kyllä ollut tyytyväinen! Edellinen kone oli HP Compaq ja se kuumeni ihan hulluna..

 11. Soile sanoo:

  Miia: Onhan tuo ihana, mutta jotenkin tykkään Vista käyttöjärjestelmästä enemmän; koska siinä on nopea valokuvien muokkaus, jota käytän paljon rajaamiseen ja punasilmien poistoon. Myös tuo kirjanpito-ohjelman toimimattomuus uudessa koneessa harmittaa kovasti.