29.02.2012

Löytö kirpparilta

Tein joku aika sitten löydön paikallisella kirpputorilla; jykevä kynttilänjalka kahdella eurolla! Jalka on odotellut makuuhuoneen lipaston päällä värimuutosta ruskeasta…..

…valkoiseksi.  Eilen sain vihdoin aikaiseksi viritellä pesuhuoneeseen ”maalistudion”. Valkoinen spraymaali kätöseen ja maalaushommiin! No kuten kuvasta näkyy; ei menny niinkuin suunnittelin….

…tapahtui nimittäin sama ilmiö kuin kuvissa olevan lipastonkin kanssa. Yritin alussa sitäkin maalata valkoiseksi, mutta loppujen lopuksi siitä tuli musta. Näissä mahonki puukalusteissa puskee jostain syystä tuo ruskea väri maalin läpi :(  Varmaan joku pohjamaali voisi auttaa asiaa, mutta kun minulla on aina vähän kiire näiden tuunausjuttujen kanssa ;)

Kaivoin sitten kaapista esiin mustan spraymaalin ja kynttilänjalasta tuli sitten kiiltävä musta. Hyvä se on näinkin….tuli vaan mieleen, että pitäisköhän sprayta mustaksi tuo lampunjalkakin ;)


24 Responses to “Löytö kirpparilta”

 1. Mustikka sanoo:

  Minä kannatan, että joko maalaat tuon lampun jalankin mustaksi tai sitten etsit sille uuden paikan, koska ne yhdessä ehkä tuossa jotenkin riitelevät :).

  • Soile sanoo:

   Olen täysin samaa mieltä; ei ne noin yhteen sovi ja taidankin asetella kynttilänjalan johonkin kohtaan olkkari kun se uusi musta matto saapuu:)

 2. Mustikka sanoo:

  Mutta piti vielä sanoman, että kumpikin on komeita lamppu että kynttilänjalka :).

 3. Anonymous sanoo:

  Ihan kivahan tuosta tuli, mutta minulle olisi kyllä kelvannut se maalausstudion versio, jotenkin rustiikkisen oloinen, ainakin kuvien perusteella.
  Ihana joka tapauksessa :)
  T.Äippä

 4. Hanna sanoo:

  Hieno löyty ja tosi hyvältä näyttää mustana. Minäkin olen kirppareilta etsinyt isoja kynttilänjalkoja muttei ole onnistanut.

  • Soile sanoo:

   Tuo on tosi jykevä; painava ja ryhdikäs…olis vain toinen samanlainen ;)

 5. Anonymous sanoo:

  olen huomannut saman ilmiön valkoisen sparymaalien kanssa,mieheni sanookin että ne on jotenkin ”vetisempää”kuin muut värit.en tiedä onko niin mutta jos tosiaan suihkuttaa vaikka paperille valkoista ja mustaa huomaa että valkoinen hylkii enempi.saattaa olla että valkoinen on jotenkin ”laihempaa.”

  • Soile sanoo:

   Joo, varmaan ne onkin ohuempia kuin tavallinen maali kun on suihkumuodossa. Tosin lipastoon käytin silloin ihan tavallista kalustemaalia ja sama oli ilmiö silti:(

 6. Tosi hieno lopputulos, mutta mielestäni tuo ”välivaihekin” on tosi kaunis! Tuollainen rouheus, ei niin sliipattu-lookki näyttää minusta myös tosi kauniilta :)

  • Soile sanoo:

   Ehkä minä kuitenkin enemmän pidän puhtaan valkoisesta tai nyt sitten on tykättävä tuosta mustasta, mutta menee se niinkin:)

 7. Anonymous sanoo:

  Kannattaa laittaa sellainen tartuntamaali aina alle. Minä maalasin viime syksynä mahongin värisen kiinakaapin valkoiseksi, ja kyselin hyvät neuvot K-raudasta. Ensin laitettiin tartuntamaali, joten ei tarvinnut hioa eikä mitään.. sitten kolme kerrosta varsinaista puolikiiltävää valkoista kalustemaalia, ja kaappi on nyt aivan uskomattoman ihana puhtaan valkoisena. Tuohon kynttilän jalkaan olisi muuten sopinut ihan kromin/hopean värinenkin spray maali? Terveisin Siru

  • Soile sanoo:

   Juu; varmaan se tartuntapohjamaali olis ollu hyvä, mutta kun mulle tuo kävi mustanakin niin siitä tuli musta:) Niitä kromin värisiä kynttilänjalkoja mulla on jo niin paljon, etten halunnut sellaista enää.

 8. Malena sanoo:

  Harvaa kalustetta/jo kerran käsiteltyä puupintaa kannattaa lähteä maalaamaan millään ilman hiomista :) Vaikka siinä meneekin oma aikansa, niin lopputulos on aina hyvä!

  • Soile sanoo:

   Voi; minä olen maalaillut useita kalusteita ja somisteita ilman hiomisia ja hyvä on tullut. Tuo makkarinkin lipaston maalausjälki on tosi hyvä, enkä tehnyt muuta kuin vetelin maalit pintaan:) Olen vähän hoppuinen näissä hommissa ja kun en ole niin kranttu lopputuloksen suhteen, niin omaan käyttöön ovat kelvanneet hyvin ;)

  • Malena sanoo:

   Kulutusta ja pitkäkestoista käyttöä ajatellen niin kannattaa pidemmätkin projektit – kannattaa joskus kokeilla, se on nimittäin aika hauskaa :)

  • Soile sanoo:

   Näinhän se on :)

 9. Kaisa sanoo:

  Mä en maalais lampunjalkaa, mun mielestä kivannäkönen ku toinen on musta ja toinen valkonen :)

  • Soile sanoo:

   Joo; en tosissaan aikonutkaan maalata jalkaa; se saa olla vitivalkoinen. Luulen kuitenkin, että kynttilänjalalle etsin vähän pareja ja ne tulevat olohuoneseen mustan maton seuraksi.

 10. jarna sanoo:

  Aikakiva, että esittelen töitä, jotka ei mene niinkuin suunnittelit, mutta lopputuloson hyvä. Näinhän se usein oikeassa elämäss meneekin.

  Itse olisin ehkä hionut ruskeaa hiekkapaperilla rustiikkisemmaksi vain, mutta ymmärsin ettet tykkää siitä tyylistä. Oikein on hyvä noinkin. Ja tykkäsin myös älivaiheen epämääräisestä väristä.

  Piiroki olisi upea valkoisena.

  • Soile sanoo:

   Juu, aina ei mee niinkuin suunnittelee, ei edes joka kerta ;) Mielelläni olisin tehnyt piirongista valkoisen, mutta hyvin se makkariin sopii mustanakin. Kynttilänjalan välivaihe oli ihan kätevä, mutta mielummin halusin tasavärisen.

 11. Vanilja sanoo:

  Itsellä on käynyt samoin, maalasin sellaisia punaisia sydämiä valkoiseksi ja monta ohutta kerrosta, mutta niissä on sellainen vaaleanpunainen sävy. Ihan kivat niinkin, kun en valkoiseksi niitä saanut :)

  • Soile sanoo:

   Joo; ei saa tummista sävyistä helposti valkoista, mutta onneksi tuloksena on vaihtoehtoja mitkä myös miellyttää :)