05.01.2013

Hyvää uutta vuotta 2013

Uudenvuoden aattoa vietimme kotona perheen kanssa. Mukana oli myös tyttäreni avomiehen perhettä, joten meitä oli juhlapöydän ääressä yhtä monta kuin jouluaattona eli 10 henkeä. Laitoimme tyttäreni kanssa alkupalaksi Ranskalaista tomaattikeittoa, pääruoaksi Lihakääryleitä ja jälkiruoaksi Suklaafondant.

Kattaus oli musta-hopea ja aikalailla samantyylinen kuin on jo usein ollut eli mustat lautaset ja hopeiset pöytätabletit. Kattaus jäi nyt kuvaamatta ja kuvatuksi tuli ainoastaan jälkiruoka. Kakkuhan olisi ollut tarkoitus kumota vuoasta lautaselle, mutta jätimme sen kuitenkin vuokaan, josta se on ehkä helpompi lusikoida suuhun.

Tyttäreni teki jälkiruokalautaselle niin kauniin koristuksen, joka piti ehdottomasti tallentaa :) Vasta seuraavana päivänä huomasimme, että yksi annokseen kuuluva elementti unohtui :( Nimittäin lautasella olisi pitänyt vielä koreilla jäätelöpallo.

Vieraat toivat tullessaan kauniin musta-valkoisen kukka-asetelman, joka muistuttaa mukavasta uudenvuodenjuhlasta vielä pitkään:).

Joulun aikaan tuttaviltamme tullut kukka-asetelmakin on vielä täydessä loistossaan. Punainen Amaryllis on aukaissut kukintonsa ja vieressä oleva valkoinen Tulilatva kukkii runsain kukinnoin.  Ruukkukukka-asetelmat on tosi kivoja, kun niistä on niin pitkään iloa.

Toivon teille kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta. Oletteko tehneet paljon uudenvuodenlupauksia? Minulla se on taas joulukuun ylensyönnin ja liikkumattomuuden vuoksi perinteinen vuoden aloitus; kevyempi ja terveellisempi ruokavalio ja tietysti päivittäinen liikunta. Ainakin aluksi pidetään vain yksi liikuntavapaapäivä! Katsotaan kauanko taas jaksaa ruodussa pysyä;) Nämä vuoden ensimmäiset viisi päivää on kyllä mennyt hienosti; olen tehnyt jo kolme tunnin kävelylenkkiä ja kaksi punttitreeniä. Lihaksissa kyllä tuntui jo vuoden ensimmäinen lumisella tiellä tarvottu kävelylenkki :D

Postaustahti taitaa vieläkin jatkua yhtä huonona kuin se on nyt ollut, mutta heti kun on jotain kivaa kerrottavaa, niin täällä se varmasti kuullaan. En oikein haluaisi kokonaankaan tätä kivaa harrastusta lopettaa:)

Palataan!


18 Responses to “Hyvää uutta vuotta 2013”

 1. Johanna sanoo:

  Hyvää uutukaista vuotta sinnekin suuntaan! Teillä on kyllä aina niin ihania kokkailuja! Pitäisi itsekin paneutua enemmän ja panostaa. Olisikohan siinä hyvä uuden vuoden lupaus, ehkäpä…

  • Soile sanoo:

   Kiitos:) Minä oikeastaan nautin kokkaamisesta tyttäreni kanssa; on mukava miettiä ja toteuttaa yhdessä vähän juhlavampia päivällisiä:) Se on samalla kivaa ajanvietettä.

 2. Ihanaa alkanutta vuotta teille! :)

  http://www.whiteandfresh.fi

 3. sirkkis sanoo:

  Hyvää uutta vuotta sinulle, perheellesi ja tietysti koira-pojille ♥

  • Soile sanoo:

   Kiitos Sirkkis:) Kovasti täällä koirulien kanssa odotellaan kevätsäitä, että päästään aloittamaan vähän pitemmät kävelylenkitkin.

 4. Minni sanoo:

  Niinhän se taitaa olla, että uudenvuoden ”lupauksena” lisää liikuntaa ja syödä terveellisemmin :)

  Kiva on postauksiasi lukea vaikka vähän harvemminkin! Hyvää alkanutta vuotta!

  • Soile sanoo:

   Se taitaa todella olla se yleisin uudenvuodenlupaus:) Kiva kun viitsitte käydä täällä vielä lueskelemassa vaikka postauksia tulee niin harvakseltaan.

 5. Marja K sanoo:

  Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle ja muulle poppoolle! Innolla odotan postauksia, vaikka sitten harvemminkin.

  • Soile sanoo:

   Kiitos:) Yritän kovasti saada aikaa ja intoa myös tähän bloggailuun:)

 6. Tuija sanoo:

  Hyvää alkanutta vuotta Soile!
  Sama virsi täällä, kiloja pitäisi karistaa ja liikkua enemmän! Mutta kun ruoka vaan nyt on niin hyvää ja tällä iällä siihen juhlintaankin kuuluu aina hyvä ruoka ja juoma, eikä vain tuntien tanssimaratooni ;)

  • Soile sanoo:

   Kiitos:)
   Sepä se on kun tosiaan se hyvä ruoka ja juoma on vaan niin parasta:)

 7. Annukka sanoo:

  Itse olen ennemminkin ”antikokki”, mutta voi olla, että olisi ihan innostavaakin puuhaa, jos perheestä saisi jonkun kaveriksi. (Näin kolmen miehen ja yhden naisen taloudessa on vähän turhauttavaa nähdä kova vaiva ruuanlaiton ja kattauksen suhteen, kun ruoka hotkitaan hetkessä parempiin suihin :). Yleensä ennenkuin ehtii edes jäähtyä.. Ja siihen, onko astiat samaa vai eri paria, ei kukaan kiinnitä huomiota ;))

  • Soile sanoo:

   Se on kyllä totta, että tyttären kanssa näitä juttuja tekee ehkä enemmän kuin poikalasten:) Mutta voihan sitä vaikka vain omaksikin ilokseen vähän fiilistellä kattausten ja ruokalajien kanssa ja kyllä ne miehet saattaisi sen huomatakin;)

 8. Olen seurannut blogiasi ja pidän lukemastani; ole ystävällinen ja tutustu vuorostasi ylläpitämääni blogiin – ehkä voimme seurata toistemme blogeja? Osallistu samalla kilpailuumme ja voita trendikäs digidi rannekoru.
  http://shopista-fi.blogspot.fi/2013/01/voita-digidi-rannekoru.html

 9. Annukka sanoo:

  Heippa taas Soile. Tää ei nyt liity tähän juttuun millään lailla, mutta on pitänyt jo aiemmin kysyä, että muistatko, mistä olet ostanut ton seeprakuvioisen torkkupeiton, joka sulla on yläbannerissa rahin päällä? (Mulla on työn alla poikani tyttöystävän pikkusiskon huoneen suunnittelu ja sinne sopisi hyvin justiinkin seepra..). Kiitos etukäteen :)