25.01.2013

Sisustamani huvila Levillä

Vihdoinkin muistin kysyä luvan kuvien julkaisuun sisustamani Lakkapää-huvilan omistajalta. Kyseessä on upea loma-asunto Levillä, johon tein kaluste- ja tekstiilisuunnitelman. Tehtäviinihän nämä suunnitelmat ei kuulu, mutta tämä oli vähän erikoistapaus. Tällä kertaa esittelen vain huvilan makuuhuoneet, sillä muut tilat jäivät siellä vielä ensimmäisellä käynnilläni hieman kesken. Vierailen huvilalla uudelleen helmikuun lopussa ja kuvaan silloin olohuoneen ja keittiön sekä wc:t ja pesutilat.

Huvilassa on tiloja kolmessa kerroksessa. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, joissa vuoteet yhteensä kuudelle hengelle. Yksi on parivuoteellinen huone, jonka sisustin harmaalla ja lilalla.

 

Päiväpeitto ja harmaat tyynyt ovat Pentikiltä, kuviolliset tyynyt Tampereen Säästötexistä, matot Vallilan Duettoja ja kaikki kalusteet sekä valaisimet Ikeasta.

Ylimmän kerroksen toiset makuuhuoneet saivat väreikseen turkoosia ja limeä. Näiden makuuhuoneiden verhot, päiväpeitteet ja tyynyt ommeltiin Tornion Eurokankaalla.

Kaikissa Lakkapää-taloissa ja -huviloissa on vakiona upeat liukuovikaapistot, joiden ovi- ja runkosävyjen valintamahdollisuudet ovat monipuoliset. Valitsin kaikkiin makuuhuoneisiin yhden peilillisen oven ja toinen ovista on valkoista lasia.

Kolmas yläkerran makuuhuone on identtinen turkoosin makuuhuoneen kanssa täällä sävyt vaan vaihtuvat limeksi. Vinon ikkunanreunan vuoksi teetin näiden molempien yläkerran makuuhuoneiden ikkunoihin vain yhden purjerengasverhon, joka asennettiin lyhyellä verhotangolla.

Yöpöytinä Bestån yksi 60×40 valkoinen runko, jossa laatikko lasietulevyllä ja jalkoina valkoiset puujalat.

Keskikerroksessa eli sisääntulokerroksessa ovat olohuone, keittiö ja kaksi makuuhuonetta. Makuuhuoneet on sisustettu samoilla sävyillä kuin yläkerran kaksi makuuhuonetta eli turkoosilla ja limellä.

Kerroksen makuuhuoneisiin ei voinut laittaa vuoteiden vuoksi pitkiä verhoja, joten teetin ikkunoihin Eurokankaalla valelaskosverhot.

Keskikerroksen toinen makuuhuone on limen sävyissä. Myös näissä makuuhuoneissa on vastakkaisella seinällä peililliset liukuovikaapistot ja molemmissa on liukuovikaapiston vieressä pieni tuoli. Kuvaa liukuovikaapistoseiniltä ei valitettavasti tullut otettua.

Alakerrassa ovat takkahuone ja saunatilat. Takkahuoneen sisustin lilalla ja mustalla. Valelaskosverhot ja koristetyynyt teetin Vallilan lila-musta-valkoisesta Kelo-kankaasta torniolaisessa Kangaskukkula-nimisessä kangaskaupassa. Takkahuoneeseen tulee vielä Vallilan lila 140×200 Duetto-matto.


37 Responses to “Sisustamani huvila Levillä”

 1. Annukka sanoo:

  Aivan ihanan harmoniset ja rauhalliset makuuhuoneet :).
  Laskosverhojen ystävä en niin ole, mutta se on selvää, että aina ei pitkiä verhoja saa nätisti sopimaan.
  Ja samoja Vallilan mattoja (pyöreinä versioina) käyn tämän tästä silittelemässä paikallisessa Prismassa. Niissä on niin ihanan syvät värit ja silkkinen pinta. Toivottavasti saan joskus sisustaa kohteen, johon voin niitä käyttää :)
  Onnittelut onnistuneesta kokonaisuudesta :)

  • Soile sanoo:

   Kiitos Annukka:) Nuo Vallilan matot on tosi upeita; tekisi mieli itsellekin tosiaan sarjan Operetti-matto harmaana.

 2. Julia sanoo:

  Hienolta näyttää! Upeasti olet sisustanut tuon takkahuoneen, wau :)
  Tervetuloa vierailulle minun uutukaiseen blogiin! :)
  mydecordreams.blogspot.fi

 3. JohannaV sanoo:

  Kauniita huoneita, ihan pörröisiä mattoja. Minä ihmettelin, että mikä ihmeen Tampereen Säästötex, että miten mulla on mennyt niin ohi. Miten se siellä pohjoissa on, eikä Tampereella ;)

  • Soile sanoo:

   Niin; täällä se on Tampereen Säästötex:) Olisivatko yrittäjät aikanaan ostaneet valmiin toiminimen vai mistä lienee syy moiseen nimeen;)

 4. Anonymous sanoo:

  Heippa. Olen seurannut useasti blogiasi, mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa jätän kommentin. Tai oikeastaan kysymyksen. Kysymykseni ei liity tähän postaukseen, vaan ihan toiseen asiaan.

  Minulla on iso Ikean lasimalja (olen nähnyt samanlaisen blogissasi tässä postauksessa http://sisustusjasepustus.blogspot.fi/2010/11/kotimme-joulusomisteita.html), johon en keksi kivaa ideaa. Tuo sinun kukkaidea on kiva, mutta olisiko mielessäsi jotakin muuta ideaa mitä voisin maljaan laittaa? Minulla on ollut siinä joulun alla kynttilöitä, on ollut joitakin kukkia ja valojakin olen yrittänyt laittaa, mutta joku siinä nyt vaan ei toimi. En keksi. Haluaisin jonkun pidempiaikaisen ratkaisun, varsinkin nyt näin kevättä kohti mentäessä.
  Onko sinulla vielä tuo sama malja käytössä tuolla kukalla, vai oletko laittanut siihen jotakin muuta?

  Elisa

  • Soile sanoo:

   Minulla siinä on edelleenkin tuo sama kukka:) Jotain sisustuspalloja maljaan voisi myös laittaa; vaikka pajupalloja. Joku iso kynttilä olisi siinä näyttävä ja kynttilän pohjalla voisi olla kiviä ja vaikka vielä valoketjukin näin pimeän aikana.

 5. Anonymous sanoo:

  Joskus on pieni kritiikki myös aiheellista ja kait sallittua. Mielestäni arvokas, hieno huvila on pilattu tällä sisutuksella. Makuuhuoneet näyttävät halpis hotellihuoneilta. Takkahuone suoraan 90-luvulta..

  • Soile sanoo:

   Ilman muuta jokaisella on oikeus mielipiteeseensä:) Olisi kiva kuulla millä tavalla olisit toivonut makuuhuoneet sisustettavan? Takkahuone ei omasta mielestänikään tule oikein tuossa kuvassa edukseen kun sieltä puuttui vielä somisteet ja pöytävalaisimetkin kuuluvat itseasiassa tv-tason päälle, joka tulee vastakkaiselle harmaalle kiviseinälle.

  • Anonymous sanoo:

   Kritiikki on mielestäni toki sallittua, mutta en voi käsittää, miksi ne ajatukset pitää aina tuoda julki? Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta tarvitseeko sillä pahoittaa toisen mieltä? Jos olisin anonyymin kanssa samaa mieltä, en yksinkertaisesti kirjoittaisi mitään. Tai jos kirjoittaisin, sen voisi muotoilla toisin. Esim. ”Itse sisustaisin kyseisen arvokkaan huvilan siten, että…”. Mutta meitä on moneen junaan! Hieno huvila ja sisustus! :)

   -a-

  • Soile sanoo:

   Kiitos -a- kommentistasi ja kiva jos pidit sisustuksesta. Tokihan tässä täytyy kestää myös eriäviä mielipiteitä, mutta olen kyllä itse samanlainen eli jos en tykkää jostakin sisustuksesta tai sisustuksen osasta (ja ilman muuta en itsekään pidä kaikista sisustuksista…) niin jätän sen kyllä ihan omaan tietooni. Yleensä on kivempi vaan kun voi antaa positiivista palautetta; sillä luodaan kivoja tunteita ihmisille:)

 6. Anonymous sanoo:

  Uskomattoman upeesti olet sisustanut huvilan.
  Onnekseni minäkin ”löysin” viikko sitten blogisi jonka tallensin oitis kirjanmerkkeihin.
  Sisustuksesi on kaunista katseltavaa ja olen saanut vinkkejä omaan sisustukseeni, pidän paljon valkoisesta. Sinä Soile osaat sisustamisen taidon. Tyylikästä, lämmintä ja kodikasta.
  Iso Kiitos että jaat tämän meille(C:

  Tiida

  • Soile sanoo:

   Kiitos paljon Tiida niin kivasta kommentistasi, tuli tosi hyvä mieli:) Kiva kun blogistani on ollut inspiraatiota myös oman kotisi sisustamiseen:) Mielelläni jaan näitä juttujani ja mukava kuulla, että niistä tykätäänkin.

 7. Anonymous sanoo:

  Mukavaa katsella sinulta joskus muitakin värejä sisustuksessa kuin mustaa ja valkoista :)

  • Soile sanoo:

   Arvasin, että joku laittaa tällaisen kommentin;) Mielestäni loma-asuntoon kuuluu hieman myös väriä:)

 8. mirsu sanoo:

  Kaunista ja harmonista. Innolla odotan näkeväni loput huvilan huoneista.

  • Soile sanoo:

   Kiitos Mirsu:) Tykkäsin kovasti itsekin lopputuloksesta ja oli ihana kun sai käyttää myös iloisia värejä mukana. Oikein sellainen loma-asuntofiilis:)

 9. Maria sanoo:

  Moi Soile! :)

  Ihanat värit suunnitelmissasi, juuri sinne Lappiin sopivat!

  Meidän ”pojat” on tulossa sinne teillekin vierailemaan viikolla 8, joten nykäise hihasta jos näet :)

  Tunnelmallista viikonloppua ♥

  • Soile sanoo:

   Moikka Maria ja kiitos:) Minustakin värit ovat kivat vaalean hirsipuun vierellä;)
   Pojille kovasti tervetuloa tännepäin; itse olen kyllä Lontoon matkalla tyttären kanssa heidän vierailun aikana, joten tällä kertaa ei valitettavasti tavata.

 10. Anonymous sanoo:

  Varmasti Levillä olevan huvilan sisustukseen vaikuttaa myös se, onko huvila vuokrakäytössä. Ei silloin voi kovin kummoisia kommervenkkejä sisustukseen laitella. Mielestäni hyvinkin onnistuneita valintoja, jos kyseessä on vuokramökki. Ja voiko käytännöllisempää ollakaan kuin nahkasohvat… :) Valelaskarit kyllä näyttää enemmän aidoilta laskareilta, jos ne olisi laitettu kuitenkin normaaliin laskosverhotankoon, joka tulee lähemmäs ikkunaa. ;)

  Tanja

  • Soile sanoo:

   Nimenomaan näillä perusteilla mökki on sisustettu:) Olet oikeassa noiden valelaskosverhojen ripustuksen suhteen; ne tosiaan vähän menettävät ryhtiään tuolla tavallisella verhotangolla:(

 11. sirkkis sanoo:

  Kauniin selkeitä makuuhuoneita ja kivat värit. Matoista tykkään kuvissa ovat niin suloisen näköisiä pehmeän pörröjä.

  • Soile sanoo:

   Kiitos Sirkkis:) Nuo Vallilan matot on aivan ihanan pehmoisia ja kiiltelevät kivasti:)

 12. AnnaT. sanoo:

  Raikkaan ja levollisen näköisiä huoneita!! Tykkään kovasti, kelpaisi lomailla!
  Voisitko vinkata hyvän valkoisen maalin sisäseinien maalaukseen, jos haluaa valkoisen kodin… meillä on asunnossa lukuisia ei valkoisia, ja nyt pitäisi ottaa suti käteen ja kaipaisin hyvästä maalista (betoniseiniin) vinkkiä :)

  • Soile sanoo:

   Kiitos ja kiva kuulla, että tykkäsit:)
   Valkoisen värin kanssa olen minäkin kovasti nyt törmäillyt sisustussuunnittelijan ammatissani. Viimeksi pari päivää sitten pähkäiltiin erään asiakkaan kanssa minkälainen valkoinen heidän seiniinsä laitetaan:) Sekä hänelle, että monelle muulle olen suositellut NCS S 0500-N sävyä ja siitä ehkä hitusen valkoisempi on Tikkurilan Paperi F497 (jota lähin NCS standardin mukainen sävy on juuri tuo edellä mainitsemani S 0500-N), myös Tikkurilan Lokki F496 sävyä on kehuttu hyväksi valkoiseksi . Tälle edellä mainitsemalleni asiakkaalle tuli Kvik-keittiö ja kun aloin selvittelemään Kvik-keittiöiden käyttämiä valkoisia sävyjä, niin suurimmassa osassa heidän valkoisten kaappimallien sävyinä oli juurikin tuo NCS S 0500 -N valkoinen sävy. Eli siinä muutama hyvä valkoinen sävy, joita kannattaa harkita:)

  • Laurakaisa sanoo:

   Minä maalasin juuri tuolla Lokki-sävyllä vessan vanhat pahvitapetit ja se oli kyllä ainakin siinä tilassa ihan vaaleansininen :( Kauhean vaikeaa tämä vaaleiden/harmaiden sävyjen valinta, ei auta muu kuin mennä uudestaan maalikauppaan etsimään toista sävyä jolla vetää viimeinen kerros. Vessaan tulee muuten mustavalkoista ja voimakkaan puolukanpunaista joten ei oikein tuo vauvanvaaleansininen niihin sovi :(

 13. Marja K sanoo:

  Kerrassaan ihana ja raikkaan näköinen sisustus. Voisin ajatella muuttavani samantien asumaan. Värit ovat juuri sellaiset, että tuntuisi miellyttävän useimpien silmää. Tykkään todella paljon näistä nykyajan moderneista ”mökeistä”.

  • Soile sanoo:

   Kiitos:) Se on kyllä kiva suuntaus kun mökkejäkin on alettu sisustaa ajatuksen kanssa. Mielestäni juuri huviloihin puun sävyn rinnalle sopivat myös kivat lämpimät värit:)

 14. Anonymous sanoo:

  Hei, onko huvila vuokrakäytössä? Ja jos on, mitä kautta varaus? Suunnitteilla maaliskuun hiihtoreissu sisarusten kanssa :) patzy

  • Soile sanoo:

   Se taitaa ainakin vielä olla ihan omistajan ja hänen tuttavien ja ystävien vuokrattavissa.

 15. Ansku sanoo:

  Kivan raikkaalta näyttää huvilan sisustus, ja varmasti sopii hyvin vuokralaistenkin käyttöön.
  Onnea pääsystäsi Ikea Family-lehteen! Kiva artikkeli kodistasi. Meidän Ikeassa on tuota lehteä jaettu ainakin aikaisemmin, lieneekö nykyään vain netissä luettavissa, en ole varma.

  • Soile sanoo:

   Kiitos:) Saattaa olla, että siitä tulee lehtiversiokin…en ole kyllä varma.

 16. Mahtava tilaisuus, ja kauniilta näyttää!!
  Nuo Vallilan matot on aivan ihania, mutta en niitä uskalla meille vielä kotiuttaa. Vaikka kuinka käsken lapsia olemaan keittiössä ruoan kanssa, niin aina jossain välissä sitä livahdetaan muihin huoneisiin ;)

  • Soile sanoo:

   Oli kyllä mieluisa homma:)
   Meillä taas nuo pikkukoirat rajoittavat näitä mattohankintoja;)

 17. Hanna Riikka sanoo:

  Onpas ihana tunnelma!

  Todella kaunista ja silmä kyllä lepää :)