29.03.2013

Uudet valaisimet

Kevät tekee tuloaan kovalla vauhdilla ja samalla alkaa sisustuskärpänenkin pörräilemään pään ympärillä. Katse pyörähtelee milloin mihinkin kodin nurkkaan ja ajatukset pienistä sisustusmuutoksista valtaa mielen ;)

Pitkästä aikaa olen hankkinut jotain uutta kotiin. NetAnttilassa oli joku aika sitten kaikki valaisimet alennuksessa, joten tilasin meille uudet pöytävalaisimet.

Näyttää aika tutulta, mutta varmaan jokainen huomaa, että eihän nämä ole ne Kartellin Bourgiet vaan halvat jäljennökset. Minun tarpeisiini kuitenkin nämä jäljennökset ovat paremmat, koska ne ovat vain 50 cm korkeat; kun taas Kartellin Bourgie on minimissään lähes 70 cm korkea.

Meidän lipastojen päälle nämä ovat mielestäni erittäin hyvän kokoiset, koska muuten seinällä olevat valokuvat jäisivät korkeamman ja kookkaamman valaisimen taakse piiloon.

Alennuksen ansiosta valaisimet maksoivat postikuluineen vain noin 70 euroa/kpl.

Ikeassakin on tullut taas ravattua useammankin kerran ja sieltäkin tarttui pari päivää sitten mukaan yksi lattiavalaisin.

Olen kaivannut jotain sopivaa lukuvalaisinta ja tämä näytti juuri paikalleen sopivalta. Valaisin löytyi Löytöpisteesta ja sen hinta oli rapeat 40 euroa. En löytänyt valaisinta Ikean valaisinosastolta enkä heidän nettikaupastakaan. Sama juttu kuin minun olohuoneen sohvan kanssa; sekin on aikanaan löytynyt Haaparannan Ikean löytöpisteestä, mutta myymälöistä eikä nettikaupoista sitä ole koskaan löytynyt. Mikähän tarina näillä lieneekään….

Muutin muuten meidän makuuhuoneen vuoteen paikkaa ja olisi aikamoinen into hankkia sinne pari Ikean 40 cm syvää Pax-vaatekomeroa, johon saisin omat vaatteeni. Alkuperäinen suunnitelmanihan on ollut muuttaa jossain vaiheessa meidän makuuhuone yläkertaan ja tehdä alakerran makuuhuoneesta pukeutumishuone. En ole vaan siihen suunnitelmaan saanut vielä isäntää lämpenemään, joten tämä olisi niinkuin pieni esiaskel pukeutumishuonetta kohti. Ehkä tänään käydään jo Ikeassa komerot hankkimassa…tosin siinäkin on vielä pieni isännän käännytystyö käynnissä…. Saa nähdä pääsenkö lähiaikoina postaamaan meidän uudistuneesta makuuhuoneesta.

Iloista pääsiäistä kaikille! Sää onkin kuin morsian, joten täytyy varmaan alkaa väistymään tästä läppärin äärestä tuonne keväthangille :)


14 Responses to “Uudet valaisimet”

 1. Annukka sanoo:

  Täällä jo vähän huolestuneena odottelen, että missä se kevään sisustuskärpänen oikein viipyy, kun ei osoita tässä huushollissa mitään elonmerkkejä, vaikka aurinko paistaa.

  Samat valaisimet, mutta mustana tilattiin samaisesta Anttilan alesta yhteen muutoskohteeseen. Oiva ostos. Itse tykkään noista kirkkaista enemmän, mutta ne ei olisi siihen kyseiseen sisustukseen sopineet. Teille sen sijaan mainiosti :)

  Reipasta pääsiäistä!

  • Soile sanoo:

   Oi ja mulla on pää täynnä ideoita juurikin sen sisustuskärpäsen puremana:)

   Valaisimet ovat kyllä aivan loistavat; olen supertyytyväinen.

 2. Anonymous sanoo:

  Kotisi on ihana! Ensimmäinen sisustusblogi jota aloin seuraamaan, ihanaa että teet taas postauksia!!! Kiitos :)

  • Soile sanoo:

   Kiitos paljon:) Olipa niin mukava lukea kommenttisi. Nyt kun täällä taas sisustusinto nostaa päätänsä; niin saattaa tämä postaustahtikin taas vähän tihentyä :)

  • Anonymous sanoo:

   Ihana kuulla! :) Mielenkiinnolla odotan mitä uutta kotiisi keksit. HYvää kevättä sinulle ja perheellesi :)

  • Soile sanoo:

   Nyt onkin uudet komerot paikoillaan makuuhuoneessa eli niistä ainakin juttua tulossa. Oikein ihanaa kevättä myös sinulle:)

 3. Anonymous sanoo:

  Eipä tästä kommentista monikaan varmaan pidä, mutta siitäkin huolimatta: kopio on kopio ja tuotteen noin suora kopiointi – kuten tuossa feikkibourgiessa – on todella törkeää. Se, että niitä myydään on kai sitten laillista jotenkin, mutta oikeinhan se ei ole. On aivan eri asia ottaa vaikutteita, kuten monet tekevätkin, kuin kopioida noin suoraan Kartellin Bourgieta ja valmistaa valaisinta sitten pienempänä, ikään kuin luoden mielikuvaa ei-kopiosta.

  Laitontahan tuon ostaminen ei ole eikä sen esittely blogissa ja tiedän, että näistä kopioasioista ollaan montaa mieltä. Sinulla on kuitenkin iso lukijakunta, joten siksi en oikein kykene hyväksymään kopion suosimista ja esittelyä. Toisaalta tässä kohden vika lienee minussa, koska eihän sinulla blogin pitämisen myötä ole vastuuta siitä, ettet esittelisi omassa blogissasi asoita, jotka eivät ole laittomia.

  Tämä kommentti varmasti ärsyttää ja vastareaktiona ehkä tulee ne yleiset: ”Ikeakin kopioi kaiken”, ”kaikki muutkin kopioi”, ”etkö muka ite ole ostanut koskaan kopiota” ja ”kaikilla ei ole varaa aitoon”. Ei minullakaan ole todellakaan varaa kaikkeen haluamaani aitoon, eipä kai kellään ole, 70 eurolla saa tosin jo aika kivoja ei-kopio valaisimiakin.

  Pointtina minulla on tässä paljon myös se, että jos hyväksymme kopion jossain (joka sattuu sopimaan itselle), niin miksipä sitä ei voisi sitten hyväksyä ihan missä vaan? Mihin rajat vedettäisiin vai vetäisiko jokainen ne aina sen mukaan, mikä sattuu itselle sopimaan? Eipä meidän suomalaisten kauheasti kannata itkeä työpaikkojen pakoa halvempiin maihin, kun haluamme ostaa kaikkea ja paljon ja uutta aina vaan halvemmalla. Ja kyllä: kopiolampulla ja työpaikkojen häviämisellä Suomesta on yhteys, sen ajatteleminen ei tietenkään ole kivaa, mutta niin se menee.

  Pahoittelen, että jätän kommentin anonyyminä, on minulla bloggerkäyttäjätunnus, mutta en laita sitä näkyviin, koska tästä aiheesta olen ottanut turpiin aiemminkin. Blogin pitäjä voi tietenkin valita sen, että poistaa kommentin, siihen hänellä on täysi oikeus.

  • Soile sanoo:

   Tiedän, että moni on samaa mieltä kanssasi. Nämä nyt vain sopi mulle paremmin ja kun niitä myydään, niin ostin. Kaikissa kategorioissa myyydään samannäköisiä tavaroita; kuka milloinkin on valmistajana, tästä ei varmaan päästä koskaan ei edes sillä, että joku lopettaisi niiden ostamisen. Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen ja oikeus toimia oman mielipiteen mukaan. Arvostan myös sinun mielipidettäsi:)

 4. -T sanoo:

  Hei, mistä nuo valaisimet on ostettu? Minustakin Bourgie on liian korkea omaan sisustukseeni, vaikka upeita ne kyllä ovat, niin kuin nuo ostamasikin valaisimet, aurinkoista päivää!

  • Soile sanoo:

   Tilasin ne Netanttilasta ja minäkin olen tosi iloinen, että löysin sopivan kokoiset ja vielä edullisesti. Aurinkoista päivää myös sinulle.

 5. Kylläpä onkin aidon näköinen jäljennös!! Uusi lukija ilmoittautuu! :)

  • Soile sanoo:

   On kyllä vähän liikaakin esikuvansa näköinen ja siksikin erittäin kaunis:) Kiva kun liityit lukijaksi, toivottavasti viihdyt juttujeni parissa.

 6. hennni sanoo:

  Mikä mahtaa olla tapetti ensimmäisten kuvien taustalla? Meiltä lähdössä aiempien asukkaiden voimakas harmaa/vaalea/musta kuvitapetti ja osittain tilalle kaipailisin tuollaista hentoa vaaleaa. :) Onko saatavilla enää?

  • Soile sanoo:

   Tapetti on ostettu Haaparannan Rustan ale-korista, eikä siellä sitä ainakaan enää ole. Nimeäkään en valitettavasti muista.