16.06.2013

Lukijan laattalattian maalausprojekti osa 2

Kerroin blogissani tämän vuoden huhtikuussa lukijan tuulikaapin laattalattian maalausprojektista. Nyt Arja on maalannut myös wc:n laattalattian ja meidän iloksemme ja hyödyksemme jakaa myös tämän projektin kertomuksineen ja kuvineen. Tässä juttu Arjan sanoin ja kuvin:

”Tuulikaapin maalattua laattalattiaa on nyt katseltu jokunen kuukausi. Ja edelleen olen kyllä äärimmäisen tyytyväinen lattiaan. Onneksi maalasin! :) Lattiapintaa tulee tietysti hieman varottua, enkä esimerkiksi ”kolistele” ihan niin vapautuneesti imurin kanssa, mitä muualla talossa ja maalatun lattian pesen käsin ihan vaan kostealla pyyhkimällä enkä höyrypesurilla niin kuin kaikki muut lattiat.

Tuulikaapin lattiasta rohkaistuneena päätin nyt sitten maalata myös vessan lattian samalla värillä. Meidän vessa on kuiva tila, joten kosteuden puolesta maalin tulisi kestää. Työvaiheet, välineet ja maalit olivat täysin samat, kuin tuulikaapin lattiassa. Mutta työmäärä oli kyllä kaksi kertaa suurempi. Mm. vessanpöntön suojaaminen teipillä, kaikkien jalkalistojen, kulmien ja allaskaapin jalkojen teippaaminen oli todellinen projekti, varsinkin kun se piti tehdä uudestaan jokaisen kerroksen välissä. Työn jälki ei myöskään ollut ihan yhtä hyvää kun tuulikaapissa, johtuen juurikin vaikeista ja ahtaista koloista mitä piti suojata ja maalata, mutta onneksi näistä selvittiin taas paikkaamalla. Tässä lattia Otex-käsittelyn jälkeen….
…..ja tältä se näyttää valmiina. Vessan kynnykselle kiinnitettiin samanlainen rosterinen lista, joka tuli jo tuulikaapin kynnykselle. 
Ja tuolla meidän vessassa on selkeästi nähtävissä yksi Soilelta tullut idea, nimittäin tuo seinäkello. Kaipasin pitkään kiireisiin aamuihin kelloa vessaan ja yksi päivä Soilen blogia selatessani silmäni osuivat Soilen olohuoneen kelloon. Ja siitä se ajatus sitten lähti. :)
Vessan peltinen lääkekaappi sai myös jo viime syksynä uutta väriä ja tapetin palan pintaansa samalla tavalla kun sähkökaapin ovi tuulikaapissa. Ja Nurkkaan saatiin lisää säilytystilaa spraymaalaamalla Ikean puinen MOLGER hylly hopean väriseksi. Vessan lattiaa on nyt katseltu muutama viikko ja tykkään!!! :) Olen niin tyytyväinen kun uskalsin maalata lattiat. 
Nyt kun vertaan ennen ja jälkeen kuvia, niin mielestäni lattian väri tekee koko vessan ilmeeseen huikean eron, vaikka mikään muu ei olekkaan muuttunut. Tässä vielä pari ennen-kuvaa:
Haaveissa on edelleen eteisen ja keittiön lattian maalaaminen, mutta niiden kanssa on pakko odotella ainakin ensi kesään, että ihan oikeasti näen kuinka tuo maalaus kestää. Eteisen ja keittiön osalta kyseessä on kuitenkin meillä eniten ja kovimmalla käytöllä oleva lattiapinta ja pinta-alaakin on äkkiseltään arvioituna yhteensä noin 25 neliötä. Ne naarmut ja kolhut mitä meillä on tähän mennessä tullut maalattuun lattiaan, on menneet ainoastaan Betoluxin läpi, Otex-tartuntapohjamaalin pinta ei ole kertaakaan mennyt rikki. Tarkastin että Otexia saa myös sävytettynä, joten jos tuohon keittiön ja eteisen lattian maalausprojektiin joskus lähdetään, niin alle tulee ehdottomasti mahdollisimman lähelle pintamaalia sävytetty Otex. Ja todennäköisesti muutenkin lattian sävy tulisi olemaan vaaleampi harmaa, vähän sellainen betonin värinen. Katsellaan mihin päädytään… :)”
Kiitos paljon Arjalle kertomuksesta ja kuvista :)

33 Responses to “Lukijan laattalattian maalausprojekti osa 2”

 1. Onpa kyllä upea tuo lattian muutos! :)

 2. Saga sanoo:

  On kyllä valtava muutos ja tosi hieno tulos. Lattian värillä on hurjasti väliä.

  • Soile sanoo:

   Se on totta, nyt wc on hieno kokonaisuus, kun lattiankin väri samaan sävymaailmaan:)

 3. Jossu sanoo:

  Ihan mieletön muutos, koko vessa uudistui! Ja ihana onkin uudistettu vessa :) Toi musta tiiliseinä on UPEA ja uuden lattian kanssa täydellinen pari!

  • Soile sanoo:

   Niin teki; joskus aika pienellä teolla saa paljon aikaan, kun vain uskaltaa toteuttaa:)

 4. Marita sanoo:

  Kiitos tästä! Meillä ja naapurilla haaveissa maalata kaakelit…

 5. Minna sanoo:

  Kiitos näistä kahdesta postauksesta ihan mielettömästi :) Meillä on kodinhoitohuoneen lattiassa sama terrakotta-laatta, joka ei minunkaan silmää hivele ja ajattelin toteuttaa tämän saman tekniikan sinne! Meillähän jo keittiön välitilan laatat on maalattu juuri samoin ja olen ollut myös enemmän kun tyytyväinen niihin (maali ei ole irtoillut yhtään vaikka olen tehokkaillakin pesuaineilla pessyt niitä) :) Nyt vaan kun saisin itsestäni irti ja alkaisin hommiin…. :D Mukavaa kesän jatkoa!!

  • Soile sanoo:

   Hieno juttu kuulla, että välitilassakin maali on pysynyt:) Eikun maalin hankintaan ja jälleen hommiin:)

 6. Hanna T sanoo:

  Vois kyllä joskus itsekin kokeilla :)

  • Soile sanoo:

   Noin saa kyllä edullisesti ja vähän vaivattomammin hienon muutoksen aikaan:)

 7. Anonymous sanoo:

  Hei!

  Me ollaan maalattu myös WC:n lattia ensin otexilla ja sitten jollain lattiapinnoille tarkoitetulla maalilla, mutta aika herkkä näkyy olevan ainakin tuo maali vaurioitumaan. Sellaisia pieniä ”raapaisuja” näkyy lattiassa heti, jos siihen joku terävämpi osuu eli esimerkiksi imuri. Nyt ollaan jo kahdesti paikkailtu lattiaa maalilla. Värisävynä meillä on Tikkurilan joku tosi tumma sävy…Mutta verrattuna siihen valkeaan laattaan ja likaisiin, valkeisiin saumoihin olen kuitenkin muutokseen tyytyväinen. Mutta en kyllä lähtisi näillä keinoilla maalaamaan keittiön ja kodinhoitohuoneen lattiaa. Saisi näköjään olla aika usein paikkailemassa vaurioita, koska noissa pinnoissa on eniten kulutusta. Mutta tämmöinen kokemus minulla.

  t.Laura

 8. Ansku sanoo:

  Hienoja tuunauksia koko WC täynnä. Tuo tapetti-idea lääke-tai sähkökaappiin menee heti suunnitteluun meidän tuulikaapin sähkö- ja atk-kaappien osalta, jotka pilaavat koko tuulikaapin keskellä seinää.
  Kokeiltiin Ronsealin kaakelimaalia yksiin välitilalaattoihin, mutta emme olleet tyytyväisiä maalin levittymiseen epätasaisesti ja hajukin oli kauhea. Ensi kerralla tuo Otex ja Betolux menevät kyllä kokeiluun, kun tarvitaan lattiaan tai välitilaan maalia! Sävymahdollisuudetkin ovat siinä rajattomat.

  • Soile sanoo:

   Oli kyllä paljon kivoja vinkkejä:) Ronsealin maali on tosiaan aika haastavaa levitellä…

 9. Anonymous sanoo:

  Haluaisi ohjeet lääkekaapin ja sähkökaapin oven tapetointiin!

  • Soile sanoo:

   Varmaan vaan tapettiliimalla sopiva palanen paikalleen.

  • Anonymous sanoo:

   Jos Soilelle sopii niin kommentoin tähän hieman ja kerron tuosta metallioven tapetoinnista. :-)

   Valitsin mieleisen tapetin, leikkasin tapetin palan vähän ovea reilumman konoiseksi siten että sain taitettua tapetin reunat oven taakse. Mallasin ovesta avaimen ja lukon paikan ja tein oikeaan kohtaan reiän. Tämän jälkeen levitin reilusti Erikeeper-liimaa metallioveen (levitin liiman koko alueelle pensselillä tasaisesti) ja tapetti siihen päälle. Annoin kuivua seuraavaan päivään, jonka jälkeen huolittelin kulmat ja liimasin reunat kiinni aina oven sisäpuolelle saakka. Jälleen annoin kuivua. Erittäin helppoa. Hankalinta oli löytää mieleinen tapetin pala. :-)

   -Arja-

   (Jos Soilelle sopii, ja jollakulla on kysyttävää näistä projekteistani niin vastailen kyllä mielelläni kysymyksiin)

  • Soile sanoo:

   Kiitos paljon Arja kun kerroit ohjeet ja ilman muuta sopii. Sehän on vain hyvä kun saadaan tarkempia tietoja:)

 10. Anonymous sanoo:

  Tuo matto on vaan liian iso ja varmaan likaantuu noin lähellä pönttöä. Muuten ok. Naiset osaa ainakin itsenäisesti maalata, kiva vinkki.

  • Soile sanoo:

   Kyllä meilläkin on aina noin iso matto vessassa. Vessan matto on niin pieni, että se on helppo pesaista useamminkin ihan pesukoneessa:) Matto on hyvä ollakin iso, että se suojaa maalattua lattiaa:)

 11. Anonymous sanoo:

  Kiitos ihan mahtavasta vinkistä miten laattalattian saa maalattua. Wau! Heti alan hommiin. :D

 12. Anonymous sanoo:

  Hieno tapetti! Mistä löytyi?

  • Anonymous sanoo:

   Hei,

   huomasin kommenttisi vasta nyt. Seinällä oleva tapetti on K-raudan tapettikirjasta, jos en ihan väärin muista (mikä on hyvinkin mahdollista), niin kyseessä oli joku Vallilan maahantuoma tapetti. Noita tiilikuoseja on kuitenkin erittäin paljon tarjolla. Itse ihastuin enemmän tuollaiseen eläväpintaiseen tapettiin kuin ihan tasaiseen paperilta tuntuvaan. :)

   Ja tuo lääkekääpin ovessa oleva tapetti on ystävältäni saatu ylijäämä pala. Muistelen kuitenkin että myös tuo tapetti on ihan K-raudan tapettikirjasta. Yhdessä kävimme näitä aikanaan etsismässä. :)

   -Arja-

 13. RedDevil sanoo:

  Meillä olisi sama tilanne kylppärin ja saunan lattian kanssa. Uskaltaiskos kokeilla? Laatat on hyvin kiinni, mutta muuten 80- luvun sävyiset. Meillä olis muuten kämppä ok, mutta noi vanhat laatat harmittaa. Samalla laittaisin myös kylppärin seinät maalaamalla.

  • Soile sanoo:

   Paljonhan näitä nykyään maalataan, tosin lattiassa voi se kulutus olla sen verran kovaa, että saattaa maalit ajan saatossa ohentua…

 14. Anonymous sanoo:

  Lattioiden sävy ihana, mikä sävy näissä on. Tartun heti kiinni ”terrakotta” laattalattiaani ja teen näistä samanlaiset kuin teidän lattianne =)

  • Soile sanoo:

   Joku tummanharmaa sävy se on; lattiat eivät ole meillä vaan tämä oli erään lukijan maalausprojekti.

  • Anonymous sanoo:

   Heippa, huomasin kommentin vasta nyt. Onnistuin hukkaamaan sävykoodin, mutta sävy on otettu Sadolinin värikartasta. Mielestäni Sadolinilla on ”puhtaammat” harmaat kuin Tikkurilalla.

   -Arja-

 15. Anonymous sanoo:

  Hei!

  Olisi mielenkiintoista kuulla miltä lattia näyttää vuoden käytön jälkeen ja onko maalinpinnan korjaustarvetta esiintynyt? Onko jo kokemusta sellaisesta maalatusta laattalattiasta, joka on kovalla kulutuksella ja paljaana eli ei matolla suojattu? Lisäksi mietityttää onko maalattu laattalattia liukas?