07.08.2013

Miniloma Tukholmassa

Päätimme tyttären kanssa viettää yhdessä pieni miniloma Tukholmassa. Varasin hotellin ja matkat pari viikkoa sitten ja nyt rentouttava miniloma on jo takana. Lennot otin Norwegianilta ja ajoimme autolla Luleåån, josta lentomme lähti viime torstaina. Yhden hengen meno-paluu -lento maksoi 230 euroa Hotellin varasin trivago.comin kautta ja sieltä löytyi kivan näköinen ja hintainen hotelli Vasastanin alueelta; Elite Palace Hotel.  Hotelli oli ihan viihtyisä ja rauhallisella paikalla.  Arlanda Flyggbus pysäkki oli sopivasti noin 100 metrin päässä hotellilta. Lähin metroasema oli St.Eriksplan, johon kyllä oli noin 600 metrin kävelymatka, joka varsinkin päivän päätteeksi kotiin palatessa tuntui vähän turhan pitkältä matkalta ;) Huoneemme neljältä yöltä maksoi yhteensä 357 euroa. Yhteensä siis neljän yön loma matkoineen maksoi noin 410 euroa per henkilö.

Huoneemme oli ihan kiva; tosin hellepäivien vuoksi melkoisen kuuma.
Kuvasin eka päivänä käytävällä olevan kukkasommitelman. Tässä kuvassa vielä kaikki kukat olivat tallella, mutta joka päivä maljakoista katosi kukkia, niin että viimeisenä päivänä jo kolme maljakkoa oli aivan tyhjillään. Olikohan jollain neidolla joka ilta uusi kukka huoneessaan ;)
Pääasiassa kulutimme päivät kierrellen kauppoja ja kahviloita :) Ajelimme paikasta toiseen metrolla. Yksi kolmen päivän (72 tuntia) metrolippu maksoi 250 kruunua eli noin 29 euroa. Ostoksia tuli tehtyä aika maltillisesti. Nämä kaikki kuvassa näkyvät ostokset yhteensä vain 400 kruunua eli noin 47 euroa.
Lauantai-iltana kävimme kahden ja puolen tunnnin Päivällisristeilyn pikku laivalla.
Risteilyn hinta oli 330 kruunua eli noin 38 euroa.  Hintaan kuului päivällinen, jonka sai valita kuudesta eri vaihtoehdosta. Me valitsimme ”Skagenröra med landsbröd och sallad”. Laivalle mennessämme meille oli varattu kiva pöytäpaikka. 
Ajattelimme, että ruoka tuodaan melko pian lähdön jälkeen, mutta toista tuntia seilaillen odottelimme nälkäisinä annoksiamme ;) Välillä kävästiin sitten kannella katselemassa upeita saaristomaisemia.
Vihdoin näimme ikkunasta tarjoilijan kantavan annoksiamme pöytään ja kyllä odotus kannatti. Rapuleipä ol niin hyvää, että maanantai-iltana kotiin päästyämme tytär tekaisi meille samanlaiset annokset, tosin runsaammalla salaatilla. Tähän laivalla tarjoiltuun ”salaattiin” kyllä vähän petyimme; no kai niitä pelkkiä salaatinlehtipaloja voi sanoa salaatiksi….
Tässä tyttären kotona loihtima ”jäljitelmä” annoksesta :)
Laivalta käsin oli tosi kiva katsella Tukholman saaristoa. Opas kertoi matkan varrella näkyvistä rakennuksista ja patsaista. Tässä patsaassa kuulemma ”Jumala asettelee tähtiä taivaalle”.
Ihanat muistot valokuvineen jäivät tältä kivalta äiti-tytär -reissulta. Aurinko helli meitä joka päivä ja jaloissa tuntui joka ilta monien tuntien kävelymaratonit pitkin Tukholman katuja :) 

27 Responses to “Miniloma Tukholmassa”

 1. Tuollaiset äiti-lapsi retket on aivan ihania!! Minäkin tein viime vuonna matkan Lontooseen Eveliinana kanssa, ja tänä vuonna on sitten vuorossa Essi -ja Eveliina, sillä Essi halusi suunnistajan mukaan ;)

  • Soile sanoo:

   Näin on:) Lontoossa mekin kävimme yhdessä maaliskuussa; aivan ihana kaupunkiloma oli sekin:) Oikeastaan juuri tuollaiset muutaman päivän kaupunkilomat ovat tosi kivoja.

 2. sirkkis sanoo:

  Teidän perinteisiä äiti-tytär matkoja olisi kärpäsenä olla mukana matkassanne.

  • Soile sanoo:

   Siinä on melkoista hihitystä ja hurjaa shoppailua; siinä me molemmat ollaan aika hyviä ;)

 3. HoO sanoo:

  Mahtoi olla mieletön loma! Odotan innolla, että pääsen joskus oman tyttäreni ollessa aikuinen viettämään moista laatulomaa ;)
  Ja voi Soile miten oletkaan freesin näköinen!! Mukavaa kesän jatkoa teille! Toivotaan tänne Tornioon vielä piiiiiiiitkälle lämpöisiä ilmoja ;)

  • Soile sanoo:

   Aivan ihana! Ollaan tyttären kanssa melkoisen samalla ”aaltopituudella”, joten hauskaa riittää:D Lapset ovat kyllä parasta mitä tässä elämässä on aikaan saanut ja on niin kiva kun tuosta tyttärestä on saanut myös kivan reissukaverin. Pian se sinunkin tyttäresi kasvaa sinulle matkakaveriksi…vähän liiankin pian oikeastaan kasvavat isoiksi aikuisiksi, mutta onneksi ne huolivat vielä mukaan;) Ja kiitos hurjasti noista kauniista sanoistasi; kiva jos se ”reissuilo” näkyy ulkomuodossakin;)

 4. Anonymous sanoo:

  Sinulla korkea elintaso…kateex käy

  • Soile sanoo:

   Töitä ku tekkee niin rahhaaki saa; tosin eipä se muutama satanen lomaan pari kertaa vuodessa taida suuria elintasoja vaatia. Monet saattavat tupakoida suuremmat summat savuna ilmaan, minun nautintoaineeni on pikku loma silloin tällöin;)

 5. Anonymous sanoo:

  Eipä uskoisi, että kuvassa on äiti ja tytär! Täydestä menisi siskoksina:)Enkä tarkoita, että tyttäresi näyttäisi ikäistään vanhemmalta;)

 6. Anne-Maria sanoo:

  Kuulosti ja näytti tosi kivalta matkalta! Minulla on vain poikia (3) ja hekin jo aikuisia, joten en tuollaisista tyttöreissuista ole koskaan saanut nauttia. Kävimme sen sijaan miehen kanssa Tukholmassa heinäkuun alussa ja täytyy todeta, että on se kyllä kiva kaupunki! Laitoin matkastamme myös juttua blogiin, käy vaikka kurkkaamassa :) Aurinkoista loppukesää! Anne-Maria

  • Soile sanoo:

   Niin; aikuiset pojat eivät taida oikein äitien kanssa reissuun lähteä; ainakaan kaksin;) Kivoja matkakertomuksia oli sinullakin:)

 7. Anonymous sanoo:

  Tätä sun blogia on vaan niin kiva seurata. Kiitos! Erityisesti nuo ”kukkaro ystävälliset” ratkaisusi ovat ihan parhaita. Olen itse hyvin samanlainen. Viimeisin löytö Tarjoustalosta kivat harmaa-musta-valkoiset ruusu ja pionikuvioiset ulkotuolien pehmusteet. Odottavat ensi kesää ja naisten ”majaan” pääsyä = sellainen rauta paviljonki. Hyvää elokuun jatkoa!

  • Soile sanoo:

   Onpa mukava kuulla, että tykkäät blogistani, kiitos paljon:) Olen vähän sellainen säästelijä, että yritän aina löytää edullisimman mahdollisen vaihtoehdon kaikista ostoksistani:)

 8. Reetta sanoo:

  Tukholma on niin ihana kaupunki! En ole siellä moneen vuoteen käynyt ja olisi kyllä kiva päästä jossain vaiheessa :)

  • Soile sanoo:

   Ja varsinkin aurinkoisina kesäpäivinä siellä on tosi mukava käveleskellä:)

 9. Anonymous sanoo:

  Kävittekö Barkarbyn outletissa? Odotan kovasti tuollaisia shoppailureissuja tyttäreni kanssa. Saa kyllä vielä odottaa kun toinen täytti juuri vuoden :D

  T

  • Soile sanoo:

   Oltiin ihan vain keskustan ympäristössä. Ajatuksissa oli kyllä tutustua Outlettehihin myös, mutta niin se jäi. Vielä tosiaan on sinulla muutama vuosi odotella äiti-tytär reissuja; mutta usko pois; pian se aika kuluu.

  • Soile sanoo:

   Et arvaakaan mistä…Lidlistä. Siellähän on aina silloin tällöin vaikka ja mitä ja muutama vuosi sitten sieltä löytyi tuollainen sohvapöytä, jonka innoissani kotiutin. Nyt se on aikoja sitten jo vaihtanut omistajaa.

 10. Soile sanoo:

  Ei oo totta, Lidlistä! Se on kyllä totta, että välillä siellä on uskomattomiakin löytöjä :) voi hitsi, eipä taida enää saada sitten :(

  • Soile sanoo:

   Niin; ei varmaan enää valitettavasti taida olla saatavilla :( Oli kyllä aika löytö silloin aikanaan; kun yleensä siellä on vain niitä lastulevyjuttuja ollut kaupan.

 11. Anonymous sanoo:

  Ihana loma ollut teillä! Kiva kun laitoit hintatietojakin. Mä en päässyt tänä kesälä reissuun ollenkaan, oli kaikkea kotihommaa, ensi kesänä sitten :) t. MiraX

  • Soile sanoo:

   Tämä miniloma olikin minun ainut kesän lomamatka ja kyllä olikin mukava vähän käydä kotinurkilta poissakin. Pyrin aina matkoistani laittamaan myös hintatiedot, niin on mukava vuosienkin päästä tarkastella matkojen kustannuksia.

 12. Anonymous sanoo:

  Hei, saiskos rapuleipien ohjeen? :)

  • Soile sanoo:

   Tällaisen ohjeen tytär antoi:
   Pakasteesta sulatettuja katkarapuja, Philadelphia-tuorejuustoa, vähän majoneesia, tilliä ja vähän chilimaustetta. Paahtoleivän päälle pestoa ja uuniin hetkeksi, niin että paahtuu rapeaksi; leivät pois uunista ja päälle rapuseos. Se on siinä :)

 13. -T sanoo:

  Kiitos ihanasta ohjeesta, meinasinkin sitä juuri pyytää kun huomasin sen olevan tuossa kommenttikentässä :) Ihana tytär(kin) Sinulla,
  kiva kun olet alkanut taas enemmän postailemaan, voisko uudet postaukset saada tilattua sähköpostiin, niin ei menisi mikään ohi :)