25.09.2013

Kukkaboordilaatat hopeaboordeiksi :)

Kolme viikonloppua ollaan tiiviisti vietetty tyttären uuden asunnon remonttihommissa. Vielä ensi viikonloppu siellä ja eiköhän sitä voida sen jälkeen sanoa, että ”valmista tuli” :) Viime viikonloppuna muutettiin kylpyhuoneen kukkaboordilaatat hopeaboordilaatoiksi ;)

Teipattiin boordilaattojen reunat maalarinteipillä ja eiku maalia pintaan. Ensimmäisen kerroksen jälkeen kukat vielä iloisesti kukkivat maalin alta. Muutaman tunnin jälkeen toisen kerroksen maalaus peitti kukkaset täydellisesti.

Kaakelimaalia ei löytynyt hopeanhohtoisena joten otimme kaupan hyllyltä tällaisen pikkuisen Miranolin HOPEA SILVER koristemaalipurkin. Hyvinkin voi olla, että maali ei tule kestämään, mutta päätettiin kuitenkin testata. Eipä tuossa suurta vahinkoa pääse pienen boordin kohdalla syntymään.

Pienellä vaahtomuovitelalla tuli tosi tasaista jälkeä.

Tältä se näytti ENNEN maalausta….

…ja tältä maalauksen JÄLKEEN. Muutos oli niin suuri, että voisi luulla olevan ihan eri pesuhuoneessa :) Maali kilmaltelee valossa tosi kauniisti.

Nyt pesuhuoneessa on jo uudet upea kalusteetkin, joita koitan nyt tulevana viikonloppuna tallentaa kameraani ja sen jälkeen tänne blogiin. Muutos entiseen on huomattava:)


21 Responses to “Kukkaboordilaatat hopeaboordeiksi :)”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Vautsi, mikä idea ja toisaalta niin pienellä vaivalla, olipas muutos entiseen kyllä huomattava, voi että, maltanko odottaa seuraavia postauksia, mitä kaikkea olettekin saaneet aikaan.

  • Soile sanoo:

   Vaiva oli tosiaan pieni, mutta muutos tosi suuri:) Malta vielä jonkun aikaa, niin eiköhän kuvia ala tulla:)

 2. Anonymous sanoo:

  Moikka,
  meilläkin on kanssa kukkaraitaa: sekä katonrajassa että puolivälissä. Olen miettinyt samaa, että maalaisin ne – tulisiko sinun mielestä liikaa raitaa kun olisi katonrajassa ja puolivälissä?
  Onko teidän peruslaatta valkoinen? Meidän peruslaatat ovat beigeen vivahtavia – mitä suosittelisit raidan väriksi? (Katto valkoinen)

  Juttelin rautakaupan myyjän kanssa ja hän sanoi, että kaakelimaalit eivät kestä suihkunurkassa. Silloin päätettin hyljätä ”maalaa koko kylppäri” -projekti. Tuo raitamaalaus olisi hyvä vaihtoehto ja ainahan sitä voisi korjata :-D

  Onko teillä kokemusta kaalimaalauksesta (pysyvyydestä)?

  terveisin Tuula

  • Soile sanoo:

   Kyllä; kylpyhuoneen peruslaatta on valkoinen. Varmaan tuo hopea käy sen biegenkin kanssa tai kiiltävä valkoinen maali; sitä kiiltävää valkoista löytyy oikeana kaakelimaalinakin. Pysyvyydestä suihkun vieressä ei vielä ole kokemuksia, mutta katsotaan nyt miten käy…

 3. Ohhoh – jopas muuttui – ei samaksi uskoisi. Joskus sitä vaan saa pienelläkin vaivalla ison muutoksen aikaiseksi.

  • Soile sanoo:

   Niin; ei kyllä ollut suuri vaiva ja kylppäri sai uuden modernimman ilmeen.

 4. Haveaniceday1 sanoo:

  Tosi hieno idea ja tuollaisella pienellä jutulla koko kylpyhuone muuttui.

 5. HoO sanoo:

  Kiva idea todella! Loistava (= kirjaimellisesti) lopputulos :D Toivottavasti maali pysyy. Olisi kiva kuulla siitä vaikka muutaman kuukauden käytön jälkeen, että onko edelleen hyvänä pysynyt. Itselläni houkuttaisi kokeilla omaan kylppäriimmekin jotain pientä kaakelimaalausta. Siellä kun on niin tylsät perusvalkoiset laatat. Ja tummanharmaa saumaväli – se ainakin pitäisi saada kirkastettua valkoiseksi. Lattia meillä on tummaa, rumanruskeaa laattaa. Mitähän sille voisi tehdä ilman sen kokonaan vaihtoa..? :D

  • Soile sanoo:

   Loistaa tosiaankin :) Toivotaan, että pysyy ja jos ei pysy, niin ajateltiin sitten kokeilla jotain tarramateriaalia niiden päälle. Ei muuta kuin lattiaa maalaamaan tai sitten se tasoite mitä nyt on ollut sisustusohjelmissa esillä.

 6. sirkkis sanoo:

  Hyvä idea jälleen ja hienoa kun kylpyhuoneen sai noin pienellä muuttumaan ylellisen näköiseksi.

 7. Anonymous sanoo:

  Tuli kiva! Oishan tuonne alle voinut laittaa tartuntapohjamaalin niin oisko sit ollut kestävämpi vaikka mistäs sitä tietää miten tuo kestää. Ehdotan myös että käsittelette saumat saumakynällä niin raikastuisi paljon, saumakynia saa muutamalla eurolla ebaysta.

  • Soile sanoo:

   Niin se tartuntapohjamaali olis kyllä voinut olla tarpeen, mutta testataan nyt näin kuinka kestää:) Saumat oli kyllä minun mielestäni kivat harmaana, jotenkin sopii tuon hopean boordinkin kanssa ja kalustetasokin on harmaa.

 8. Anonymous sanoo:

  Moikka Soile!

  Pitkään on ollut mielessä laitella sinulle viestiä laattalattian maalauksen kestävyyteen liittyen. Kesä on vienyt kuitenkin mukanaan ja sisustuvimma on suuntautunut tuonne pihamaalle ja terasseille. Nyt syksyn ja tämän postauksen myötä sisustusinto on siirtynyt takaisin sisätiloihin ja katse taas siihen saman ”ihanaan”… ;)

  Ensinnäkin, kylpyhuoneen boordi näyttää UPEALTA! Hieno muutos kertakaikkiaan. :)

  Toisekseen, oman laattalattian maalauksesta muutama kokemus puolen vuoden jälkeen. Maali on pysynyt pääsääntöisesti erittäin hyvin. Yhdestä kohtaa päällysmaali on lohjennut noin puoli milliä x puoli milliä kokoiselta alueelta, kun koiran remmi putosi lukkopää edellä lattialle. Päällysmaalin alta paistaa valkoinen Otex-tartuntapohjamaali, joka ei ole mennyt rikki. Eli Summasummarum: Edelleen uskaltaisin maalata sellaisen laattalattian, joka ei altistu jatkuvasti vedelle ja joka ei ole kovalla käytöllä. Ja jonka saa ehkäpä suojattua matolla melko hyvin. Toisekseen, alle laittaisin ehdottomasti tuon tartuntapohjamaalin jo ihan senkin takia, että sen pinta ei ole mennyt kertaakaan rikki. Sen muutoksen kuitenkin tekisn, että ottaisin Otexin sävytettynä pintamaalin sävyyn. En tiennyt omaan projektiin lähtiessäni, että Otexia saa sävytettynä, joten siksi se meillä on ihan valkoinen. Jos pohjamaali olisi meilläkin nyt sävytetty, niin tuota pientä valkoista täplää ei näkyisi. (Tosin paikkasin sen jo töpöttämällä korvatulpalla maalia päälle, joten ei sitä muutenkaan enää näe. :) )

  Ajatuksen keittiön ja eteisen lattian maalaamisesta olen hylännyt. Ei tule kestämään meidän (tai lähinnä koirien) käyttöä. Sen sijaan olen alkanut tutkimaan tuota Soilenkin mainitsemaan sisustusohjelmissa nyt pinnalla olevaa laattalattian uudelleen pinnoittamista vaihtoehtona. On selkeästi hintavampi vaihtoehto, mutta jos sitä hetken säästelisi rahaa ja hankkiutuisi eroon tuosta kamalasta terrakotasta. :)

  Syysterkuin,

  -Arja-

 9. Niin sitä vaan saa pienilläkin muutoksilla isoa muutosta aikaan! :)

 10. Anonymous sanoo:

  Hei,

  Meillä on mieheni kanssa vanhan omakotitalon remontti menossa ja kahdestaan asiaa työstetään pikkuhiljaa eteenpäin. 1,5 vuotta sitten talo ostettiin ja kylpyhuoneen osalta tehtiin tässä alussa päätös, että maalataan kaakelit, koska hommaa on lattiasta kattoon sekä koko pihan uusiminen salaojineen (tämä on jo tehty, terassi vielä puuttuu).
  Meillä oli kylpyhuoneessa vaaleansiniset kaakelit. Maalasin pohjat otexilla (haju on kamala!) ja tämän jälkeen kahteen kertaan valkoisella Tikkurilan Lujalla. Seinistä tuli uskomattoman siistit. Lattia on kaunis harmaa ja sille emme joutuneet tekemään mitään. Toimenpiteestä on n. vuosi aikaa ja ainakin vielä on suihkunurkkauskin siistinä pysynyt.
  Suosittelen ehdottomasti pohjamaalausta Otexilla.
  T: Pipsa

 11. Soile sanoo:

  Arja: Olipa mukava kuulla kokemuksiasi:) Myös tuo tieto otexin sävyttämisestä on monelle varmasti tärkeä.

  Anne-Maj: Kyllä, pieni vaiva ja iso muutos :)

  Pipsa: Otex olisi varmasti ollut tärkeä siellä maalin alla, mutta nähdäänpä nyt, että kestääkö ilman sitä.

 12. Cherry sanoo:

  Mainio muutos! :) jos haluaa saumat vaaleiksi, kantsii kuulemma ostaa saumafixiä. On tarkotus itekin fiksailla kylppärin saumat raikkaaksi :)

 13. Laura sanoo:

  Moi. Hyvältä näyttää! Kiinnostaisi nyt n. vuosi postauksesi jälkeen, että onko maali pysynyt hyvin kaakeleissa kiinni?