15.09.2014

Apuväline ikkunanpesuun

Onpas se taas kiva katsella ikkunoista ulos kun ei tarvitse koko ajan miettiä, että ”pitäis pestä nuo ikkunat” ;) Nyt ne on ainakin alakerrasta pesty uuden kivan apurin voimalla.

DSC_0013

 

Investoin nimittäin viime viikolla paljon kehutun Kärcherin ikkunanpesulaitteen.

DSC_0034

 

Tämän apulaisen kanssa ei tarvitse kannella vesiämpäreitä ikkunalta toiseen, joka kyllä helpotti huomattavasti ikkunanpesuoperaation etenemistä. Pieneen suihkepulloon tehtiin Kärcherin ikkunanpesunesteestä liuos, jota suihkutettiin ikkunaan. Samassa suihkepullossa on pesuliinallinen lasta, jolla hingattiin ikkuna puhtaaksi. Tämän jälkeen kuivattiin ikkuna ladattavalla ”imurilastalla” ja puhdasta ja kuivaa tuli kätevästi ilman valumia.  Yhtä ämpäriä kyllä piti mukana raahata, koska pitihän ne ulkopuolen vesipellit ja ikkunoiden välitasotkin puhdistaa.DSC_0031

 

Imuri oli kyllä aivan loistava. Sen avulla ei juuri raitoja ikkunaan jäänyt mutta vesi joka siihen ikkunasta imettiin oli aivan mustaa. Silläpä en kyllä ihan vakuuttuneeeksi tullut tuollaisen yhden veden tekniikasta mutta kyllä se tänä syksynä saa meidän ikkunoille riittää.  Ainakin ne näyttävät puhtailta ;)

DSC_0040

 

Meidän olohuoneen pariovien ”ikkunat” ovat muuten aina puhtaat ilman pesua. Tiedättekö miksi? No siksi kun niihin ei ole ikinä laseja laitettukaan :D Ovet tilattiin aikanaan ilman laseja ja ne jäi sitten jälkeenpäin tilaamatta. Lopulta huomasin, että ei niihin mitään laseja tarvitsekaan laittaa. On ollut muuten ihan hyvä ratkaisu, sillä mikä sen hankalampaa kuin pestä tuollaisia kymmeniä pikkuruutuja puhtaaksi!

DSC_0021

 


24 Responses to “Apuväline ikkunanpesuun”

 1. -päivi- sanoo:

  Ihana on tuo apuväline!
  Minulla se on ollut kolmisen vuotta ja pois en antaisi. Nytkin viikonloppuna pestiin siskon kans mökin ikkunat ja oli helppoa ja joutusaa.
  Keväällä pesen niin, että pesen ensin väljällä vedellä ( ulkona puristamattomalla märällä luutulla ensin , jolloin saan sen suurimmaksi osaksi puhtaaksi) , ja sit vasta tuon masinan pesuaineella ja kuivauksella.
  Tulee niin kirkkaat ikkunat.
  Tällaset laitteet on kivoja, pientä helpotusta arjen töihin, eikä ole koollakaan pilattu.
  -päivi-

  • soile sanoo:

   Ehdottomasti tuo kuivaaja on kyllä niin loistava, kun välttyy niiltä inhottavilta valumilta. Pitääpä minunkin seuraavalla kerralla tehdä tuo väljä vesipesu ensin, niin voi luottaa parempaan puhtaustulokseen.

 2. sanna sanoo:

  Kerran käytin omaani ja aluksi suorastaan hihkuin, miten helppoa voi olla ikkunanpesu. Totuus valkeni yhdessä auringon kanssa, ihan karmeet ikkunat. Ja eipä lähtenyt tavallisellakaan pesulla sen jälkeen puhtaaksi, kun tuo aine varmaankin niin tiukkaan lian ikkunaan kiinnitti. Joten käyttämättömänä kaapissa. Ei ole rätin ja lastan voittanutta kera fairyn ja etikan.

  • soile sanoo:

   No voi harmi :( Mulla ei kyllä näytä kovin pahoja raitoja jääneen….

   • Sanna sanoo:

    Ei ollut raitoja, vaan jotain muuta möhnää täynnä. Ilmeisesti osa liasta ei irronnut, vaan jäi pyörimään pintaan ja oikein tehoimeytyi lasiin tuon aineen vaikutuksesta.

    • soile sanoo:

     No kuulostaapa kummalliselta :( En kyllä tuollaista itse huomannut.

 3. Kirpparikeiju sanoo:

  Meilläkin on sama homma edessä, buhuu. Onko tuolla laitteella jotenkin nopeampi pestä kuin perinteisellä tavalla?

  • soile sanoo:

   No sikäli nopeampi ainakin minun entiseen tekniikkaan nähden, kun ensin olen pessyt pesuainevedellä sitten vielä huuhteluvedellä, joten nyt vaan suihkaus, pesu ja kuivaus ;)

 4. Lisa sanoo:

  Hankin kesällä myös tuon laitteen, kylläkin ilmeisesti vähän eri malli ei ole nimittäin keltainen imuri. Mutta auttakaa minua mitä teen väärin vaikka kuinka yritin niin hirveät raidat jäi ikkunaan. Koeilin painaa kevyemmin sekä myös lujemmin mutta se ei auttanut.

  • soile sanoo:

   Näitä on myös valkoisia olemassa. Minä kyllä ihan kevyesti hurruttelin eteenpäin, eikä mulla kyllä raitoja kovin paljon ainakaan jäänyt…

  • Minna sanoo:

   Jos koneesi on Kärcher, niin ihmettelen miten saat raitoja ikkunaan. Noitakin on useammalta valmistajalta. Minulla valkoinen Kärcher-pesuri, erona tuohon keltaiseen, siinä on kaksi erilevyistä kuivauslastaa.

   • soile sanoo:

    Oih; se valkoinen olis olla kyllä paljon kivempi, mutta täytyy nyt tyytyä tuohon keltaiseen;) Myös kapeampi kuivauslasta olis ollu hyvä olla mukana. Kyllä sillä minunkin mielestä sai ihan raidatonta jälkeä aikaan…

 5. Jaana sanoo:

  minulla myös on tuo vekotin mutta en onnistu sen kanssa. Onnistun aina saamaan raidat. Yritän kastella ikkunan kunnolla, sillä jos siinä ei vettä ole ’valumalla’, tulee mahdottomat raidat. Ja niinkuin mulla oli kova odotukset tuon pesurin kanssa :( Tekisi mieli pyytää joku expertti näyttämään sen toiminnan. Voihan olla sekin, että meidän ikkunat on vain 1,5 lastan leveyden mittaiset, niin siinä toisella vedolla, on ikkuna liian kuiva.

  • soile sanoo:

   Ehkä sitä kuitenkin pitää pestä vähemmällä vedellä…. No, jonkun verran tuli kyllä raitaa mullakin kun nyt oikein tarkkaan katselen, mutta kätevä se on kun välttyy niiden valumavesien kiinniottamiselta;)

 6. Annukka sanoo:

  Meilläkin kävi Kärcher kääntymässä, mutta ei syntyny pysyvää suhdetta miehen ja sen välille :D. (Jos muistat, niin mulla on se varsin toimiva pesijä vuosimallia -64 ;))

  Mutta siis jos ikkunanpesu olis mun hommia (onneksi ei…), niin ihan varmaan ottaisin välineen käyttöön. Musta ei ole sanomalehdellä kiillottajaksi.

  • soile sanoo:

   Muistanpa hyvinkin sinun ikkunanpesurimallin :D Tosi kätevä tuo kuivauslaite oli ja sitä varmasti tulee käytettyä vaikka pesis nuo ikkunat parilla vedelläkin.

 7. Sannaminäkin sanoo:

  Suurin odotuksin ostin minäkin tuon valkoisena ja mikä pettymys!jättää hirveät raidat ikkunoihin,pesutulos paljon huonompi kuin tavis tekniikalla.kuluttajauutisissa oli myös jokin aika sitten vertailu ja tuo kärcher jäi viimeiseksi:(

  • soile sanoo:

   Näyttää siltä, että joillekin laite on unelmien täyttymys ja joillekin entinen tyyli on parempi. Itse kyllä tykkäsin tuosta kuivurista ja sain vähiten raitaiset ikkunat sillä imuroimalla……

 8. Väkertäjä sanoo:

  Mä investoin tuollaiseen Kächeriin keväällä, ja kyllä helpotti kun pesuvesi ei norunut enää vaan kuivain imuroi sen säiliöönsä.
  Sitä mieltä olen kyllä, että tuon laitteen nimi pitäisi olla ikkunan kuivain, eikä pesuri, koskapa pestä pitää kuitenkin omalla ruisvoimalla :) (siihenkin otin käyttöön pesusienen…)
  Varsinainen silmänkääntötemppu nuo ikkunattomat ovet :)

  • soile sanoo:

   No siihen kuivuriin minäkin olen kyllä niin ihastunut ja jatkossa taidan pestäkin ihan niinkuin ennenkin, mutta kuivurista en enää luovu ;)

 9. Titti sanoo:

  Itselläni on olut myös muutaman vuoden tuo ja tykkään todella!
  Koskaan en ole niin puhtaita ikkunoita saanut, -raitoja ei juuri lainkaan (ja jos joku on, niin oma mokani kun olen huonosti ottanut).
  Aurinkoista viikonloppua!

  • soile sanoo:

   Minäkin kyllä sain tosi raidatonta jälkeä sillä aikaiseksi:) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

 10. Vaikuttaa tosi kätevältä laitteelta. Paljonkos tuo maksoi?