14.01.2015

Ruusuille lisäaikaa

Reilu viikko sitten ostamastani ruusukimpusta muutama ruusu taittoi niskansa ja alkoi ikävästi roikkua :( Annoin niille lisäaikaa asettamalla ne Iittalan kivituikkuihin. Tulikin oikein kivannäköinen rykelmä :)DSC_2612IDRUUSUDSC_2617DSC_2614Ryhmä näyttää edelleen parin päivän jälkeen kauniilta, mutta pari ruusua kuivui asetelmasta sen verran ruman näköiseksi, että korvasin ne maljakossa lupsahtaneilla amarylliksen kukilla :)DSC_2638Puolentoistaviikon takaisen ruusukimpun kolme yksilöä on edelleen hyvässä kunnossa; lyhensin vain hiukan niiden varsia ja vaihdoin matalampaan maljakkoon.DSC_2639Viimeinen ruusukuva on omistettu tyttärelleni hänen tämänpäiväisen syntymäpäivän kunniaksi. Onnittelut äidlitä!DSC_2635


4 Responses to “Ruusuille lisäaikaa”

 1. Annina Laitinen sanoo:

  Hei Soile!
  Nuupahtaneista ruusuista sen verran, että ne voi saada vielä virkoamaan seuraavasti; ruusuhan on puuvartinen kasvi, joten maljakkoon kuumaa vettä runsaasti, mukaan virkistepussi tai pari sokeripalaa. Kääri ruusut tiukasti sanomalehteen, uusi varsien imupinta terävällä veitsellä ja nippu maljakkoon ja yöksi viileään!

 2. Mankka sanoo:

  Ostin Pirkan ruusuja jouluaattona ja vasta nyt alkavat nuukahtamaan (3 viikkoa maljakossa) tuntuu uskomattomalta. Meillä kotona äitini leikkasi myös ruusut laakeeseen maljaan loppuajaksi, nuo tuikut ovat hyvä idea.

  • soile sanoo:

   Onkohan nyt jotain ruusujen kulta-aikaa, sillä minullakin on vielä nuo alkukuusta ostamani kimpun kolme yksilöä vielä ihan ok.