04.02.2015

Käytännöllisin lattiamateriaalin sävy

Olen tässä rakennuskuumeessa tutkiskellut kaikkia mahdollisia sisustusmateriaaleja ja etenkin lattioiden sävyjä. Kaikkien taiteen sisustussääntöjenkin mukaan ensimmäinen päätettävä asia olisikin lattioiden sävy. Itselleni on tärkeää, että kaikkien kuivien tilojen lattiat ovat samaa materiaalia ja sävyä. Seinien materiaalit voivat sitten vaihdella huonetiloissa jonkin verran. Oma suosikkini on laminaateissa ja vinyyleissä Pergo. Pergon laminaateissa on patentoitu TitanX-pinta, joka suojaa lattiaa kulutukselta, iskuilta ja naarmuuntumiselta. Heidän kotisivuillaan on upeita inspiraatiokuvia huonetiloittain. Sieltä löytyy myös kätevä digitaalinen näyttelytila, jossa voit vaihtaa lattiamateriaalin sävyineen ja katsella miltä se näyttää haluamassasi huonetilassa. (Hox! Tämä ei ole maksettu mainos vaan ihan oma mielipiteeni hyväksi havaitsemastani lattian valmistajasta).

pergo yhdNykyinen kotimme on rakennettu vuonna 2003 ja silloin valitsin kaikkiin kuiviin tiloihin kirsikka kovapuulattian (paitsi eteiseen, johon tuli laattalattiaa muistuttava laminaatti). Lattirakenteemme salli vain noin 10 mm:n vahvuisen pintamateriaalin ja minulle oli silloin erittäin tärkeää, että lattian pinta on aitoa puuta ja kirsikan sävy tuntui silloin kivalta. Kovapuulattiahan on rakenteeltaan ja ulkonäöltään samantyylinen kuin laminaatti, mutta sen pinta on aitoa lakattua puuviilua. Edelleenkin meillä on nämä samaiset kirsikkakovapuulattiat alakerran makuuhuoneessa ja yläkerrassa.

IMG_7917Tuolloin valitsemamme kovapuulattia oli kakkoslaatua ja maksoikin tuolloin vain 10 euroa/m2. Se oli myös vanhaa liimattavaa mallia eikä siis lukkoponttiasennuksella asennettavaa. Niinpä se talven ja kesän huonekosteuden vaihtelun vuoksi irtosi liimauksistaan yhdessä kohtaa olohuonetta ja muutama vuosi halkeamaa katseltuamme päätimme vaihtaa lattian olohuone-keittiö-eteinen -alueelta. Tuolloin annoin ensimmäisen kerran mahdollisuuden laminaatille.  Silloinkin tuli kovasti mietittyä laitammeko valkoisen vai vähän tummemman sävyisen laminaatin. Päädyimme siihen tummempaan eli ruskeanharmaaseen sävyyn, joka onkin osoittautunut erittäin käytännölliseksi sävyksi; ei näy pölyt eikä liat ;)

IMG_7919Hiukan aikaisempaa kokemusta laminaateista meillä oli eteisen osalta, johon valitsimme taloa rakentaessamme laattalattiaa muistuttavan laminaatin. Sävyltään eteisen lattia on aika vaalea, mutta ilmeisesti tuon ”laikukkaan” ulkonäön ansiosta lattian sävy on myös ollut erittäin kiitollinen eli siinäkään ei näy liat eikä pölyt.

IMG_7913Myös wc-tilan lattian olemme jo tässä talossa uudistaneet. Siinä oli ennen persikan sävyinen laatta, jonka mieheni pyynnöstäni vaihtoi muutama vuosi sitten lähes valkoiseen lattialaattaan. Tämä oli tosi huono sävyvalinta :( Tasaisen vaaleassa sävyssä näkyy KAIKKI; roskat, hiukset ym. ym. Enää en tasaisen valkoista sävyä lattiaan valitsisi missään tapauksessa.

IMG_7916Yläkerran mäntyportaat ovat valkolakattua mäntyä ja toinen kotimme murheenkryynilattia, jossa näkyy KAIKKI; pölyt, hiukset, roskat. Erittäin huono sävyvalinta! Myös valkolakatusta tammilattiasta minulla on tyttäreni aikanaan asuttaman vuokra-asunnon lattiana huonoja kokemuksia. Summasummarum uskoisin, että tasasävyinen vaalea lattia ei sovi ainakaan minun huusholliin ;)

IMG_7914Kotimme pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattia on myös jo tässä 11 vuotta asuttamassamme talossa vaihdettu. Huomasin heti jonkin aikaa talossa asuttuamme, miten huonon sävyvalinnan olin näiden lattioiden suhteen tehnyt :( Onnekseni sainkin mieheni suostumaan lattioiden uudelleenlaatoitukseen jo parin ensimmäisen asuinvuotemme jälkeen. Alkuperäinen lattialaatta oli sileä, matta ja tasaisen ruskeanharmaa. Tasaisen sävyn ja sileän pintansa vuoksi laatassa näkyi joka ainoa kuivunut vesipisara :(  Laatta näkyy alla olevassa kuvassa pesuhuoneemme seinäboordissa. Laitoimme silloin taloa rakentaessamme samaisesta lattialaatasta boordilaattarivin kulkemaan pesuhuoneen ympäri noin 160 cm:n korkeudella ja se tietysti on siinä edelleen, koska seinälaatoitusta ei ole vaihdettu, vielä ;)  Seinässä noin pienenä määränä siitä ei ole haitttaa, mutta lattiassa se oli todella epäkäytännöllisen sävyinen ja liian sileäpintainen.

IMG_7922Nykyään pesuhuoneessamme on  hieman pintastruktuurinen tummanharmaa lattia betonin sävyisellä saumalla, joka on ollutkin erittäin toimiva ja käytännöllinen valinta. Helppo pitää puhtaana ja säilynyt jo useita vuosia siistin näköisenä.

IMG_7921Kodinhoitohuoneen samaisen laatan vaihdoimme silloin eri sävyiseen kuin pesuhuoneen lattia. Sinne valitsin vähän isomman 30×30 laatan rusahtavan sävyisenä. Myös tämä sävyvalinta on ollut käytännölinen ja näyttää aina siistin näköiseltä. Ruskeahko sävy ei nyt ehkä enää tänään olisi valintani, mutta silloin se tuntui ihan ok:lta :)

IMG_7920Näiden sävykokemusteni perusteella olenkin pohtinut suunnittelemamme uuden talon lattiavalintoja. Tosin taitaa käydä taas niin, että rakennusprojekti ei toteudukaan, sillä Tornion rakennusvalvonta ei antanutkaan rakentaa mieleistämme taloa valitsemallemme kaupungin vuokratontille :( Tontille pitäisi rakentaa 1 1/2 kerroksinen talo ja me haluaisimme sen yksikerroksisen pulpettikaton. Kuitenkin ehdin jo päättää, että tällä kertaa valitsisimmekin ehkä  vinyylilukkoponttilattian. Vinyylilattia oli yhdessä Lakkapää-esittelytalossamme ja sen tuntuma jalan oli huomattavasti miellyttävämpi kuin laminaatin; pehmeä ja lämpöisen oloinen. Pergon uudet vinyylilukkoponttilattiat ovat vain 5 mm vahvoja ja läpivinyyliä eli täysin kosteuden kestäviä. Sävyistä valitsisin lähes samansävyisen kuin nykyinen laminaattimme eli sävyn nimeltä Silver Oak V0201-30009.

PERGO VINYYLI V0201-30009 SILVER OAK 1225X178Olen kyllä katsellut myös Pergon laminaatteja, joista miellyttävimmät sävyvalinnat ovat olleet seuraavat:

PERGO VINYYLI V0201-30002 TRADITIONAL WHITE OAK 1225X178

 

PERGO L0323-01764 WINTER OAK 2050X205PERGO L0305-01777 BEACH HOUSE TAMMI LAUTA 1200X190PERGO L0301-01802 MOUNTAIN GREY OAK 1200X190Pesutilojen ja kodinhoitohuoneen laattavalintoja en ole vielä ehtinyt enemmälti miettimään, jotain vaaleanharmaata ehkä :) Olisi kyllä ollut kiva päästä näitä valintoja tekemään, mutta näyttää tosiaan siltä, että luovumme rakennushankkeesta tältä erää :( Voin kyllä sanoa, että ärsyttää suunnattomasti tämä kaupungin rakennusvalvonta, joka niin sinnikkäästi pitää aina silloin tällöin päänsä talojen muodossa ja kattokorkeuksissa. Toisinaan taas saa rakentaa vierekkäin vaikka minkälaista pytinkiä, eikä se edes näytä mielestäni (eikä monenkaan muun tavallisen ihmisen mielestä) yhtään epätasapainoiselta tai epämiellyttävältä tai millä nyt milloinkin rakennusvalvonta näitä päätöksiään perustelee! Niinkuin nyt tässä meidänkin kadulla; sulassa sovussa hyvinkin erilaisia taloja. Ohessa kuvakaappaus Google Mapsin sivuilta meidän talosta ja naapuritaloista. Tämäkin on kaavassa ollut 1 1/2 kerroksinen alue, mutta silti meidän eteläisen päädyn viereiset talot ovat yksikerroksisia Eikä tämä ole edes ainoa esimerkki, jossa myös toisin on tehty! Kaavamuutoksiakin tehdään, mutta ei meidän pyynnöstä:( Miksi joku maisema-arkkitehti saa päättää miltä lähiöt pitää näyttää, en tykkää :(

kotitalo

 

 

 


26 Responses to “Käytännöllisin lattiamateriaalin sävy”

 1. Terhi sanoo:

  kiva lukea näitä. Meillä on tontti ja taloa kuumeisesti haetaan. Lakkapää taitaa toimia siellä Oulun seudulla? Meillä oli ensimmäisessä asunnossa valkoinen laattalattia ja se oli kyllä aivan kamala, varsinkin eteisessä. Tammiparketti on toiminut hyvin, mutta kolmatta kertaa en sitä enää ottaisi.

  • soile sanoo:

   Lakkapää toimii kyllä Oulun seudulla. Valkoinenlattia taitaa olla varsinkin tummahiuksissa perheissä vähän huono valinta ainakin tällaiselle laiskalle siivoojalle kuin minä ;) Tammi on hyvä sävy ja sitä meilläkin on jo ollut ennen sitä kirsikkaa ja noita luonnollisen puunsävyjä en oikein itsekään enää tahtoisi.

 2. Hanna sanoo:

  Me myös ollaan suunniteltu lattian vaihtoa ja itseä miellyttäis myös tuollainen vaalea lattia kuten noissa kuvissa. Mutta mietin sitä, että sopiiko se meidän keittiöön. Kaappien runko on pähkinää ja ovet vaniljaa. Lattia myös pähkinää. JOs nyt tehtäisiin keittiötä niin laittaisin kaikki valkoisena, mutta kun keittiö on 2010 uusittu joten sille ei tehdä mitään.
  Mitä mieltä sinä ammattilaisena olisit, sopiiko pähkinärunkoiseen keittiöön noin vaalea lattia ja itse haluaisin kyllä ehkä vielä vaaleammankin.

  • soile sanoo:

   Pähkinärunkoonhan nuo kaikki valkoisenvaaleat kyllä sopivat, mutta vaniljan sävyn kanssa saattaa vähän riidellä. Onhan noita vaaleita laminaatteja vähän lämpimään sävyynkin taittuvia, joten jos vertailet vaniljan sävyä laminaattimallin vieressä, niin josko sillä tavalla löytyisi sopiva väripari.

 3. Heidi sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus :-) Kiitos siitä! Olen haaveillut keittiöön uudesta lattiasta vanhan alkuperäisen muovimaton tilalle, jonka alla on kylmä betonilaatta. Pähkäilyä aiheuttavat erilaiset materiaalit. Mies kun ei suostu lattialämmityksen asennukseen, mikä mahtaisi olla käytännöllinen ja jalalle miellyttävä materiaali koiraperheeseen? Itse olen haaveillut korkista, mutta puhdistus taitaa olla hankalaa, eikä taida kestää juuri kosteuttakaan? Sitten on vinyylikorkkia ja vinyyli..mikä lienee näiden ero? Onko vinyyli vaan hienompi sana muovimatolle? Olisiko kokemuksia näitä tai muita ehdotuksia? Haluaisin lattiasta jalalle miellyttävän, mielellään lämpimämmän tuntuisen,helppohoitoisen ja koiran kynsiä kestävän. Mahdoton yhtälökö?

  • soile sanoo:

   Kiva kuulla, että postaus kiinnosti :) Korkkilattioista minulla ei ole minkäänlaisia kokemuksia. Vinyylilattian ja muovimaton eroa olen itsekin kovasti pohtinut ja lattiaedustajilta kysellyt; viimeksi juuri Pergon edustajalta. Vinyyli on ainakin kovempaa kuin muovimatot ja vinyyleissä on se ”lautamaisuus” asennettaessa eli ovat lukkoponttiasennustyylillä. Vinyylikorkissa on alla vielä korkkikerros, joka vielä vaimentaa ja pehmentää materiaalin tuntua. Uskoisin, että vinyyli tai ehkä vinyylikorkki vielä paremmin sopisi teidän lattiamateriaaliksi ja olisi varmaan myös pinnaltaan kestävä. Pergon vinyylit ovat tosiaan nykyään ihan läpivinyyliä; kestää varmasti kosteutta ja koiran kynsiä. Niiden alle on oma erityinen laadukkaampi ja paksumpi alusmateriaali, joka on tehty nimenomaan myös pehmentämään. Täältä löydät jonkinlaisen lattiamateriaalien vertailun plussineen ja miinuksineen: http://www.yhteishyva.fi/koti-ja-puutarha/lattiamateriaalit–ostajan-opas/0218010-35399

 4. Minni sanoo:

  Onpas ihania lattioita. Meilläkin piti rakentaa (muutimme myös 2003) 1,5 kerroksinen talo. Naapurit rakensi yksikerroksisen, mutta se näyttää 1,5 kerroksiselta. Uudet asukkaat teki kyllä pienen ullakkohuoneen taloon. Minäkään en ymmärää, miksi esim. katon väri pitää olla kaikilla sama? Mitä väliä???

  Minäkin unelmoin siitä unelmien talosta vielä mikä olisi rakennettu kahdelle aikuiselle. Ehkä 10 vuoden päästä :) Miestä ei oikein innosta toisen talon rakentaminen…

  • soile sanoo:

   Eikö olekin aivan hölmöjä sääntöjä….mennään vain joidenkin hienojen arkkitehti-herrojen mukaan…nekö ne vain osaavat sanoa minkälainen ympäristö näyttää viihtyisältä :( Tosi hullua!
   Kyllä se varmaan tässä meilläkin tämä rakentamiskuume itää kuitenkin koko ajan…ehkä se toteutuu, ehkä ei ;)

 5. Marru Ahonen sanoo:

  Moi! Monta kertaa olen aikonutkin postata sinulle sinun sivuista kun ne on niin mielenkiitoiset.
  Okei asiaan meillä on tämä 50-luvun rintamamiestalo ja n.10-v sitten laitoimme keittiöön Pergon laminaatin kallis,mutta todettu hyväksi eli hintansa maksanut vuosien varrella (halpaan ei voi verratakaan) edelleenkin kuin uusi. Ihan vaan normaali hoidolla.

  • soile sanoo:

   Voi kiitos, tällaiset palautteet antavat kovasti voimia jatkaa tätä kivaa harrastusta; on mukava kuulla, että jutut kiinnostaa:). Olen kyllä tosi vakuuttunut itsekin Pergon laadusta juuri heidän ainutlaatuisen pintarakenteen ansiosta. Hienoa, että sain myös kuulla sinun kokemuksesi Pergon suhteen :)

 6. Tyytyväinen valintaan sanoo:

  Heippa Soile, asensimme Pergon lukkopontti vinyyliä väriltään harmaa tammi (VO 201-3001) takkahuoneeseen, wc:seen, vaatehuoneeseen ja käytävään. Käytävä rajoittuu laattalattiaan, josta tullaan suihkuhuoneesta märin jaloin.

  Meidän perheen vuoden käyttökokemuksen perusteella voin suositella Pergon vinyyliä; helppohoitoinen, tämä väri armollinen pölylle ja märkien/rasvaisten varpaiden jäljet eivät näy. Muihin huonetiloihin laitoimme laattaa ja hitusen harmittaa. Kokonaiskustannuksiltaan lukkoponttivinyyli tuli halvemmaksi kuin laatoitukset, vinyylin pystyi ihan tee-se-itse mieskin asentamaan, toisin kuin laatoitukset. Meillä on lattialämmitys ja kyllä vinyylilattia luovuttaa lämpöä huomattavasti nopeammin kuin laatat.

  Hiukan varovaisesti päädyttiin vinyyliin, koska aikaisemmin meillä on ollut laminaattilattiat nekin tosin Pergolta. Jos vertaan laminaattia ja vinyyliä niin vinyyli ei ole niin muovisen oloinen kuin laminaatti. Ja mikä mukavinta verrattuna laminaattiin, vinyyli on hiljainen tassutella.

  • soile sanoo:

   Pergo on kyllä paras joka lajissa ja nythän heillä on parkettiakin. Parketteja ei vaan nykyään enää kovin paljon laiteta. Minunkin asiakkaista varmaan lähes 90 % on valinnut laminaatin…vinyyli on kyllä nostamassa suosiota, mutta kun se on vähän kalliimpaa, niin siksi usein päädytään laminaattiin. Vinyylilattia on kyllä tosi hiljainen ja ihanan tuntuinen; teitte hyvän valinnaa :)

 7. Laura sanoo:

  Me laitoimme nyt taloon Pergon vinyylilankkua (White Oak), enkä voi olla kuin tyytyväinen! Oikeastaan koira- ja lapsiperheeseen en voinut muuta edes harkitakaan.

  Ylempänä kyseltiin eroa vinyylikorkkiin niin sehän ei kestä vettä samaan tapaan kuin täysi vinyyli. Ja erona muovimattoihin, Pergon vinyylilankut eivät sisällä ftalaatteja. Näin tehtaalta kerrottiin.

  • soile sanoo:

   Hyvän valinnan olette tehneet. Oliko se sitä 5 mm vahvaa vai sitä Pergon aikaisemmin valmmistamaa paksumpaa vinyyliä, jossa on siis se mdf-pohja vielä niinkuin laminaateissa. Ai; minä ajattelisin, että vinyylikorkin ja vinyylin ero on vain siinä, että siellä laudan pohjassa on vielä korkkikerros pehmentämässä…. Korkkilattiat ovat sitten erikseen…

   • Laura sanoo:

    Ainakin joka liikkeessä otettiin tuo vinyylin ja vinyylikorkin ero esiin juuri tällä tavalla :) Ja meillä on sitä 5-millistä ohutta. Muruakaan se ei kyllä anna anteeksi, joten vaatii pohjalta paljon!

    • soile sanoo:

     Ai; no täytyypä tutkiskella noita materiaaleja vielä paremmin… Ainakin mitä netistä tietoa löysin niin aina vinyylikorkin tuotetiedoissa oli sanottut tähän tyyliin: ”Vinyylikerroksen alla on akustista puristekorkkilevyä, joka vaimentaa kopinaääniä, on joustava- siispä jalalle mukava- ja ah, niin lämmin”. Eli yleensä oli puhuttu, että pinta on vinyyliä ja jossain sen pinnan alla on vielä korkkikerros, jota ei ole pelkissä vinyyleissä. Mutta pitääpä vielä kysyä edustajilta tarkempia tietoja :)

     Laitoitteko sen 5 mm:n vinyylin alle sen Pergon oman vahvan tälle lattiamateriaalille tarkoitetun alusmateriaalin, joka vähän auttaa noissa pohjavaatimuksissa?

 8. Heli sanoo:

  Tämä on mielenkiintoinen postaus, minulle ihan uutta nuo Pergon vinyylilattiat, tosi mielenkiintoista lukea myös muiden käyttökokemuksista.
  Haaveilen itse keittiöremontista, nykyisessä avokeittiössä on tammimosaikkiparketti, joka on vuosien varrella kärsinyt vesiroiskeista, joten lattia on uusittava. Laatta toki sopisi parektin kaveriksi (mutta en haluaisi investoida sähköllä toimivaan lattialämmitykseen, kun tilassa on kaukoläpöpatterit). Olin miettynyt linoleum-ponttilankkua, Marmoleum clickä, onko Soile sinulla mitään kokemusta?

  • soile sanoo:

   Voisikohan siihen parketin päälle laittaa tuon pergon vinyylin, kun se on juurikin aika ohutta, vain 5 mm? Vinyyli on ”lämmin” materiaali itsessään. Linoleumista minulla ei ole kokemusta, mutta varmaan tosi kestävä materiaali.

 9. Åbobo sanoo:

  Asiaa en tunne enkä teidän seudun rakennusvalvontaa mutta yleensä siellä valvotaan lähinnä kaavan mukaista rakentamista. Eli ainakin meillä alueella jossa asumme on jo asemakaavassa määrietlty kattokulma, julkisivuvärien valikoima (ei punaista,vihreää, keltaista, ruskeaa..,sinisen ja harmaan sävyt ja vaalea/valkoinen ok), kattojen väritys ja muoto (vain harjakattoja…), rakennusalueen reunat joihin talo on rakennettava kiinni, julkisivun korkeus jne. Paljon määräyksiä joiden tarkoitus käsittäkseni pitää alueen ilme jollain tavalla yhtenäisenä jne.
  Rakennusvalvonta sitten valvoo, että talot suunnitellaan niiden kaavamääräysetn mukaan, jokainen tietää jo tonttia valitessaan mikä on alueen kaavan vaatimus.
  Ei välttämättä paha asia ollenkaan paitsi silloin, kun ei sitten sovi siihen mitä just ite haluaisi. Mutta ei siitä joka käänteessä ehkä kannata sitä rakennusvalvontaa mollata. Säännöt on samat kaikille ja joka puolella maata. Eri luku on sitten kaavoiteun alueen ulkopuolella maaseudulla jossa saa tehdä just mitä tykkää mutta ”kaupunkialueella” se ei vaan toimi.

  • soile sanoo:

   Sitä tässä juuri kritisoikin kun minusta tuollaiset niin YKSITYISKOHTAISET määräykset on tosi hölmöläisen hommaa ja nimenomaan sen tyylin päättää joku maisema-arkkitehti. Katsottaisiin vaan, että nyt ei ihan lähettäisi revittelemään. Ja se siinä harmittaa, että kun joskus sitä luvataan ja joskus taas ei… Miksei niitä määräyksiä sitten aina noudateta? (Niinkuin tässä meidänkin kadulla yhtenä esimerkkinä ja paljon olisi kuvamateriaalia kun lähtis kuvaamaan). Toki tiedän, että samalla tavalla sääntelyt ovat koko Suomessa, mutta minusta (ja monesta muustakin) se tyhmää!

 10. Suvi sanoo:

  Kivat sivut sulla :-)
  Meille laitettiin viime kesänä Tarketin vinyylilankku lattia joku harmaan kirjava (en muista nimeä), mut ollaan oltu tosi tyytyväisiä, ei näy hiukset eikä pölyt. Ennen oli laminaatti, joka oli liukas ja varsinkin koirallemme se oli tosi inhottava. Vinyylikorkin olisin halunnut, mut sitä ei suositeltu keittiöön ja kun meillä on keittiö, olohuone ja eteinen samaa tilaa niin piti laittaa joka paikkaan sama materiaali. Vinyylikorkki olisi ollut myös paljon lämpimämpi kuin pelkkä vinyyli.
  Ensi kesänä pitäisi maalata talo ulkoapäin ja haluaisimme vaihtaa punaisen värin harmaaksi ja kun soitin kaupungille voiko väriä vaihtaa, niin eivät ainakaan tyrmänneet, saa nähdä kun viemme lupalapun mitä sanovat sitten!

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon Suvi, mukava kuulla, että tykkäät :) Harmaan kirjava on tosi hyvä lattian sävy, siinä ei tosiaan näy mitkään pölyt ym. Vinyyli on juurikin kiva myös sen vuoksi kun se on pinnaltaan nihkeämpi eli ei ole liukas, niinkuin sanoitkin :) Vinyylikorkki tuo pehmeyden ja joustavuuden tunnetta lisää. Toivotaan, että talon väri menee maisemaherrojen tarkan syynin läpi :)

 11. ihmettelijä sanoo:

  Kymmenen vuotta sitten kaikki laittoivat tummia lattioita ja nyt jo jonkun vuoden mahdollisimman vaaleita. Itse liputan juurikin hyvälaatuisen tammiparketin puolesta. Se antaa hyvän pohjan erityylisille sisustuksille ja juurikin pehmentää mielestäni sopivasti modernia musta-harmaa-valkoisuutta. Ollaan remonttikohteissa käytetty laminaattia eli siitäkin on kokemuksia. Kyllä parketti on hiljaisempi ja lämpimämpi ja pehmeämmäntuntuinen myös jalanpohjalle. Muutettiin uuteen 3,5 vuotta sitten, enkä edes harkinnut muita vaihtoehtoja ja olen valintaani edelleen tyytyväinen.

  • soile sanoo:

   Hyvä onkin, että nykyään vaihtoehtoja löytyy, niin jokainen saa mieleisen ja omiin tarpeisiinsa sopivan lattiamateriaalin :)

 12. mapsi sanoo:

  Kiva postaus! Meillä alkaa talonrakennusprojekti ja keittiön ohella suurinta ”päänvaivaa” aiheuttavat juuri lattiapinnat. Päätetty on, että laatta/laminaattilinjalla mennään, ja sävyinä harmahtavat..mutta mutta, yksi on liian tumma, toinen liian vaalea, yksi liian tasainen, toinen liian kirjava! Tykkäisin eteiseen ja keittiöön kiiltäväpintaista isoa laattaa, grafiitinharmaana tai lähes mustana, mutta pelkään sen olevan kovin liukas +että siinä näkyy kaikki… eli todennäköisesti yritämme löytää jotain hieman kirjavaa tai eläväpintaista laattaa. Olisiko sinulla ideoita? Entä laminaatti, mistä löytyy kaunis tuhkanharmaa sävy joka ei näyttäisi tunkkaiselta tai ”kelohonkamaiselta” vaan sopii moderniin kotiin?
  Teidän lattualaminaatti näyttää aika kivan väriseltä!

  • soile sanoo:

   Sen olen kuullut tosiaan, että kiiltävä ja mattamustakin lattialaatta on kuulemma työläs pitää siistinä. Meidän laminaatti on tosiaan tosi hyvän sävyinen, ei näy mikään. Etsin itsellekin Pergon valikoimasta vastaavaa ja ainakin tuo tässä jutussano oleva Pergon Mountain Gray Oak Plank voisi olla aika hyvä sävy. Yleensäkin nuo keski- ja ruskeanharmaat on tosi hyviä sävyjä laminaatille.