11.04.2015

Valokuvasta persoonallinen tapetti

Sain jo viime vuoden puolella Omatapetilta yhteistyöehdotuksen ja olenkin siitä asti kovasti suunnitellut paikkaa upealle valokuvatapetille. Nyt saimme yhteistyön vihdoinkin aktivoitua, kun aloimme remontoida nuorimmaisen tulevaa kotia. Ajattelin, että pojan olohuoneen ehjällä seinällä olisi mainio paikka jollekin kivalle kuvalle. Tuumasta toimeen ja aloimme etsiä yhdessä pojan kanssa sopivaa kuvaa. Omatapetti tekee myös haluttaessa tapetin omasta valokuvasta, joka onkin varmaan mieleinen vaihtoehto taitavalle valokuvaajalle :) Mikäli sopivaa omaa valokuvaa ei löydy voit valita minkä vaan Fotolia-kuvapankin kuvan. Fotolia kuvapankki on yksi maailman johtavimpia kuvapankkeja, joten valikoima on todella laaja.  Kuvia voit selailla ja hakea suoraan Fotolian sivuilta tai Omatapetin sivuilla kun olet tapettia suunnittelemassa. Välttämättä kuvan ei tarvitse olla mikään tietty kuva vaan voit valita myös erilaisia kuoseja. Niitä voit selailla Pattern Design -sivuilla.

Omatapetin tilaaminen alkaa luomalla omatapetin sivuille asiakastili, johon tulee asiakkaan tiedot. Tämän jälkeen voit aloittaa tapetin suunnittelun. Mikäli suunnitelma ei ihan heti valmistu, niin voit palata myöhemmin samaan tapettisuunnitelmaan kirjautumalla sisään luomallasi asiakastilillä. Itsekin kun olen suunnittellut tapettia milloin mihinkin, niin on ollut helppo aina palata omaan kansioon vertailemaan erilaisia kuvia.

Ensimmäisenä suunnittelussa ilmoitetaan seinän koko, johon kuva tulee. Tässä vaiheessa on tietenkin tuo kuvaseinä kuvasta poiketen vielä tyhjillään, mutta seinän kokoa voi myös käydä tässä valikossa tarvittaessa muuttamassa. Tässä näet myös välittömästi montako neliötä kuvasi on ja siitä voit laskea myös kuvan hinnan kun kerrot neliömäärän neliöhinnalla, joka on 43,50 euroa. Hintaa tämän kokoiselle seinälle tulee siis 418,47 euroa. Ei ollenkaan paha hinta koko seinän kokoisesta taulusta ;)IDseinän kokoSeuraavaksi voit valita katselukuvaan muiden seinien värin, joka helpottaa huomattavasti kokonaisuuden hahmottamista. Tähänkin ruutuun voit palata milloin vaan muuttamaan seinän värejä valitsemaasi kuvaan sopivaksi. Sekä ylläoleva tulppaanikuva että alla oleva ruusu ovat minun itse ottamia valokuvia, joita testailin tätä juttua tehdessäni. Mitään kukkiahan ei tietenkään pojan olohuoneen seinään tullut :DruusuKuvan koon ja muiden seinien värin valitsemisen jälkeen voidaan alkaa kokeilemaan erilaisia kuvia suunnitellulla seinällä. Oman kuvan voi ladata tässä vaiheessa painamalla hiirellä ”Kuvan lataus” -kohtaa. Tällöin sinulle aukeaa kohta, johon voit käydä noutamassa tiedostoistasi haluamasi valokuvan. Mikäli halua etsiä kuvan Fotolia-kuvapalvelusta valitset ”Fotolia Collection” -kuvakkeen. Kuosia etsiesssi valitset viimeisen vaihtoehdon eli ”Pattern Design” -kuvakkeen. ruusu 2Haku toimii englanninkielellä. Jos siis haet vaikka lastenhuoneeseen nallekarhu-aiheista tapettia, niin näppäile Fotolia-hakuun sana Teddy Bear. Sinulle aukeaa monenlaisia nallekarhu-kuvia, joista voit valita mieleisen seinälle.flowerKuviin voit myös lisätä tekstiä ja tehdä kuvasta vielä persoonallisemman. Kuvassa vesileiman näkyvä Fotolia-teksti ei tietysti jää lopulliseen tapettiin. Kaikki työkalu-ruudut näkyvät koko suunnittelun ajan näytön alareunassa ja voit milloin tahansa palata niihin muuttamaan kuvan kokoa, muiden seinien väriä, kuvaa, tuoda kuvaan lisää kuvia jne.  (merkkasin työkalurivin kuvaan isolla nuolella) ja teksti-työkalu löytyy viimeisenä. Sillä voit lisätä haluamasi tekstiä erilaisilla fonteilla ja väreillä. Keksin pienen runonpätkän, jonka lisäsin nalle-kuvaan :) Näin voit tehdä tapetin, jota ei varmasti löydy keneltäkään muulta ;)teddy bear tekstilläSilloin kun teet tapettia omasta valokuvasta on sinulla mahdollisuus tilata suoraan sähköpostiisi pieni osa kuvasta, josta näet miten tarkka oma kuvasi tulee olemaan suurennettuna. Fotolian kuvista voit pyytää asiakaspalvelusta kuvanäytteen. Kuvanäytteen voit ottaa omasta kuvastasi juuri siitä kohta mistä haluat. Tämä mahdollisuus löytyy Esikatselusta. Siellä kun näpäytät oikeasta alareunasta kuvassa näkyvää kuvaketta….. tilaa näyte…avautuu ruudulle tällainen lokero, johon täytät tietosi….esikatselu 3….jonka jälkeen kuvaasi ilmestyy pieni ruutu, jonka paikan voit valita. Valitsin tulppaanikuvastani kohdan, jossa näkyy pajunkissa ja vähän tulppaanin terälehteä. esikatselu 2Muutaman sekunnin päästä sähköpostiisi tulee linkki, josta voit ladata isomman kuvan valitsemastasi kohdasta kuvaa. Näin näet kuinka tarkkana valitsemasi kuva tulostuu seinän kokoisena kuvana. Kuten suurennoksesta näette, sekä ruususta että tulppaanista tulisi riittävän selkeä melkein 10 m2:n kokoinen taulu :) Omatapetti ohjeistaa, että kuvan tulisi olla tarkkuudeltaan vähintään 1 pikseliä per tapettimillimetri. Heidän verkkosivuiltaan löytyy myös ”Usein kysytyt kysymykset”, joista löydät paljon mielenkiintoista tietoa tästä tuotteesta.catsKuten olen remonttisuunnitelmiani kertoessa jo maininnutkin, niin me valitsimme pojan olohuoneen seinälle London Fog -nimisen kuvan Fotolia-palvelusta. Tiesimme etsiä juuri tuon nimistä kuvaa ja sieltähän se sitten helposti löytyi. Sain kuvasta sähköpostiini suurennoksen, josta pystyin tarkistamaan, että kuvan tarkkuus miellyttää. Myös asiakaspalvelussa auttavat jos epäilet tarkkuuden riittävyyttä.  Tapettipaketti tuli noin viikossa. Pakkaus koostui seitsemästä vuodasta, joista keskimmäiset 5 kpl olivat 594 mm leveitä ja molemmat laitimmaiset vuodat 427 mm leveitä. Ilmoitin kuvaa tilatessani kooksi 369×258 ja kuva tuli vähän isompana kuin tilasin, näin varmaan estetään mahdolliset mittavirheet ja kuva ei vahingossa jää liian pieneksi..). Jokainen vuota on selkeästi merkitty ja mukana tulee myös kokonaiskuva, missä vuodat ovat asennusjärjestyksessä rinnakkain. 2015-04-10 10.48.32Asennusohjeissa neuvottiin aloittamaan suurinpiirtein seinän keskeltä. Ohjeissa luki kyllä, että myös kulmasta voi aloittaa. Minä aloitin siitä kohdasta, mihin vuota numero 1 piti laittaa eli  noin 221 cm:n päästä oikeasta kulmasta. Mieheni teki pitkällä vatupassilla pystysuoran kohdistusviivan siis kohtaan minkä vuodat 1-4 olivat yhteensä leveydeltään (3×594 mm + 427 mm = 221 mm).  Sitä en kyllä ymmärrä miksi ohjeissa neuvotaan aloittamaan mielummin keskeltä….. ja sitten harmittelinkin kun en aloittanut sieltä kulmasta, sillä kulmaan jäi sitten kuitenkin  yli 2 cm liikaa, joka piti leikata pois. Märän tapetin pystysuora leikkaaminen on niin viheliäistä! Eli jos nyt aloittaisin uudelleen niin aloittaisin sieltä kulmasta. YHDISTELMÄTapetointi oli tosi helppoa, kun liima on aina tapetissa mukana. (Ohjeessa oli myös maininta liimattoman tapetoinnin ohjeesta ja se aiheuttikin vähän pähkäilyä, että onko tässä liimaaa vai ei, mutta asiaa tarkemmin tutkailtuani huomasin, että kaikki Omatapetilta tilatut tuotteet sisältävät liiman). Ostin tapetin liottamista varten parvekelaatikon. Siihen laitetaan kylmää vettä ja vuota upotetaan siihen rullana 15 sekunniksi. Sen jälkeen se vedetään liimapuoli ylöspäin suoraksi. Tämäkin vaihe oli helppoa puhtaan pahvin päällä.YHD 2Vuota taitellaan välittömästi kuvan osoittamalla tavalla ja annetaan olla noin minuutin ajan ennen seinälle laittoa. Jokaisessa vuodassa on leveä valkoinen alareuna, jossa näkyy vuodan numero ja numeroitu kokonaiskuva tapetista. Näet sen pienenä vasemmassa kuvassa.YHD 3Vajaa tunti kului aikaa neljän vuodan tapetoinnissa. Tapettia on tosi helppo liikutella oikeaan kohtaan ja tapettilastalla vaan silotellaan vuodat seinään. Silottelun jälkeen on tärkeää pestä vuota puhtaalla kostealla sienellä, jotta ylipursunneet tapettiliimat eivät jää kiiltelemään valmiiseen seinään.YHD 4Tämän jälkeen vielä kolme vuotaa ja vajaa tunti eli parissa tunnissa seinä oli tapetoitu :) Poika tuli töistä katsomaan rempan edistymistä ja ilmeestä päätellen oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen, kuten äitikin :) Taitaa aina tulla Lontoon reissu mieleen kun käy pojan luona vierailulla ;) Hox! Tapetin yläreuna on vielä leikkaamatta tässä valmis-kuvassa….2015-04-10 16.43.36

Asennuksessa kuvattu London Fog -valokuvatapetti on saatu blogiyhteistyön kautta.


18 Responses to “Valokuvasta persoonallinen tapetti”

 1. No wau! Juuri (taas) harmitteln meidän vuokra-asunnon tehosteseinätapetteja. Ne on periaatteessa ihan OK, mutta toivoisin kuitenkin kaikkien seinien olevan samaa yksiväristä tapettia. Mutta tällainen tehostetapetti kelpaisi kyllä mennen tullen! Lähti jo ideapyörä päässä pyörimään millaisen kuvan voisi vaikka olkkarin seinään laittaa. Kertakaikkiaan upea!

  • soile sanoo:

   Kiitos :) Tuo on kyllä makia tehoste ja selvästi poikakin piti heti ajatuksesta kun ehdotin sitä :)

 2. Pike sanoo:

  Onnistunut valinta kuvaseinäksi ja näppärää työtä sinulta sen asentaminen!

  • soile sanoo:

   Kiitos Pike :) Minustakin tuo oli tosi hyvä valinta; ajaton ja sopii kaikenikäisille :)

 3. Jyrki sanoo:

  Jep!

  Seuraavan kerran tehosteeksi joku kuva. Tuo on kyllä myös hyvännäköinen!

  • soile sanoo:

   Peukku sille :) Tuo kuva istuu kyllä tosi hienosti musta-harmaaseen värimaailmaan, muuten olisi aika tasaista ;)

 4. Hieno ja tyylikäs! Itse olen valokuvatapetista haaveillut myös 10-vuotiaan huoneeseen :)

 5. pirre sanoo:

  Ihana tapetti ja sopii hyvin mielestäni nuoren miehen huusholliin on jotain mutta ei liikaa on vähän äijämäinen siis niin hyvä. Mutta kyllähän äiti osaa ja hallitsee nämä asiat

  • soile sanoo:

   Kiitos Pirre :) Hieno siitä kyllä tuli, olen tosi tyytyväinen lopputulokseen :)

 6. Taru sanoo:

  Wau on kyllä hieno tehosteseinä. Millä värisävyllä nuo seinät on maalattu?

  • soile sanoo:

   Kiitos; siitä tuli kyllä kiva. Seinät on maalattu puhtaalla harmaan sävyllä; Teknoksen koodi NCS S 1500-N.

   • Taru sanoo:

    Kiitos tiedosta! Todella hyvänvärinen tuo Teknoksen harmaa. Sattuuko sulla olemaan kokemuksia tikkurilan maalista laasti X487? Se on myös melko vaalea harmaa. Eroaako käytännössä paljon tuosta Teknoksen sävystä? Olen ajatellut maalata makuuhuoneiden seinät jommalla kummalla maalilla, mutta en ole vielä tehnyt lopullista päätöstä.

    • soile sanoo:

     Teknoksen neutraali harmahtava värisarja on juuri tuo sarja mihin 1500 N myös kuuluu, siitä aina 500 isompi luku ja sävy tummenee (eli 2000 N – 2500 N…viimeinen 9000 N on ihan musta) ja sarjassa on minusta tosi hyviä harmaita, sellaisia puhtaita harmaita, jotka eivät taita mihinkään siniseen eikä ruskeaan. Tuo Tikkurilan laasti mielestäni on vähän ruskeanharmaa kun noita värilastuja tässä vierekkäin katselen.

 7. Tosi kivan näköinen seinä tuli :) ja helpon oloinen käyttää tuo ohjelma :)

 8. Ulla sanoo:

  Sinä jaksat ihailtavan tarkasti antaa noita ohjeita meille muille. Kiitos.

  • soile sanoo:

   Kiitos Ulla :) Mukava jos ohjeista on apua ja helpottaa mahdollista tilaamista.