17.04.2015

Kaakelilattian uudistus maalilla

Pari päivää sitten poika pääsi vihdoin muttamaan omaan uuteen kotiinsa. Haikealla fiiliksellä katselin kun hän tyhjensi huonettaan ja pakkaili tavaroitaan kasaan :( Nyt ollaan sitten isännän kanssa ehkä vähän turhan isossa talossa ihan kaksistaan. Niin tai onhan meillä vielä ilona ja huollettava nuo pienet karvaiset poikalapset :) Toisaalta eikai se liika tila taida koskaan olla ongelma ;) Sitäpaitsi jokainen lapsonen on lähtiessään jättänyt aikalailla sitä tavaraa huoneisiinsa, että eihän me mihinkään pieneen kaksioon näiden roinien kanssa mahduttaisikaan :D

Joskus tuntuu, että olisi niin ihana kun saisi itsekin vielä kerran aloittaa asumisen ilman mitään turhaa roinaa. Miten sitä on onnistunutkin keräämään kaikki kaapit täyteen kaikennäköista vempainta, purkkia ja purnukkaa. Tänään teinkin pesuhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa melkoisen ”siivousoperaation” ja laiton rankalla kädellä roskiin kampetta, mitä ei oikeasti tarvitse. Tarkoitus onkin jatkaa tätä ”roinanpoisto-operaatiota” kunnon kevätsiivouksen merkeissä ja laittaa rohkeasti turhaa tavaraa kiertoon.

Sitten otsikon asiaan eli kaakelilattian maalaukseen. Pojan asunnon wc:n lattia oli mielestäni vähän ikävän sävyinen, joten ajattelin kokeilla muuttaa sävyn miellyttävämmäksi maalilla. Hyviä kokemuksia ao. hommasta on minulle kertonut parikin blogini lukijaa ja heidän kokemuksistaan olen täällä blogissanikin kirjoittanut. Työpaikkani myymälään oli tullut muutama kuukausi sitten uutta Colorian EXO-tartuntamaalia, jota päätin kokeilla. Maalia suositellaan kyllä vain kuiviin sisätiloihin, mutta silti päätin rohkeasti testata sitä siitä huolimatta, että wc:ssä on myös suihku.  Saatte sitten kuulla jonkin kuukauden päästä kestikö ;)exo maaliNäin mintunvihreä laattalattia muuttumassa pikkuhiljaa kauniin vaaleanharmaaksi (sävy NCS S 2000-N). Pesin lattian ensin huolellisesti kidesuolaliuoksella. Käytin maalaukseen pientä vaahtomuovitelaa, jolla homma hoitui helposti ja jäljestä tuli tosi tasaista. Maali peitti mahdottoman hyvin jo ensimmäisellä kerralla, mutta maalasin kuitenkin seuraavana päivänä vielä toisen kerroksen. ID LATTIAMAALAUSWc:ssä oli myös yksi mintunvihreä boordikaakelirivi ja myös se sai saman vaaleanharmaan sävyn päällensä. Muut seinäkaakelit olivat hillityn vaaleat, joten ne sopivat ihan hyvin uuteen ilmeesen. Liian kova homma olisikin ollut maalata kaikki seinälaatat…..siihen en ehkä olisi ryhtynyt ;)DSC_3266Lattiasta tuli aivan kuin uusi! Toivotaan, että se myös kestää kauniina jonkin aikaa.DSC_3265Wc:tä ei tunnistaisi enää samaksi. Ennen siellä oli vain sellainen yksi pitkä hana, josta otettiin hanaa kääntelemällä vesi sekä käsienpesualtaalle että suihkuun. Myös pyykkikoneen poistovesi piti ohjata ikävästi lattiakaivon kautta pois. Pyysin lvi-asentajaa laittamaan oman poiston pyykkikoneelle seinän viertä pitkin sekä omat hanat suihkulle ja altaalle. Suihkuverho korvattiin kahdella suihkuseinällä, toinen 50 cm syvä suojaa allaskalustoa ja toinen 700 mm syvä suojaa pyykinpesukonetta. yhdistelmä suihkuWc-kalusteet ovat Ikeasta; Godmorgon mallistoa. Tokmannilta ostin kätevän saippua-automaatin. Siitä tulee saippua ilman kosketusta automaattisesti, kädet vain nokan alle ja tsup; yksi annos saippuaa valuu käsille!yhdistelmä wc


16 Responses to “Kaakelilattian uudistus maalilla”

 1. Teillä on sitten samanlainen tilanne kuin meilläkin – lapset lentäneet pesästä ja talo täynnä tavaraa;) Ja samanlaisilla aatoksilla täälläkin yritetään raivata kaaosta kuriin – tosin itse olisin halukas muuttamaan vaikka kerrostaloon Turkuun ja yhteen tasoon – meillä on kuitenkin se farmi, missä isäntä saisi ihan rauhassa toteuttaa itseään pihalla. Syksyisen jalkaleikkauksen aikana huomasin, että kun ikää tulee ja kremppoja, ei tämä kahdessa tasossa asuminen ole enää ollenkaan kivaa;)
  Ja tuosta laattojen maalausprojektista olen kyllä kuulolla – meidän molempien vessojen lattiat kaipaisivat raikastusta!

  • soile sanoo:

   Ihan tosiaan ahdistaa kun kaikki kaapit ovat pullollaan tavaraa, jota ei todellakaan kukaan tarvitse. On meilläkin koko ajan mielessä se ajatus, että johonkin pienempään ja ehdottomasti yhteen tasoon tästä pitäisi lähteä. Toisaalta taas kun ne kaksi kauempana oleilevaa lasta tulevat kotiin lomien aikoina, niin silloin sitä tilaa taas tarvitaan.

 2. Pia sanoo:

  Tulipa uuden näköinen lattia!
  Hienoa että muillakin tuota rompetta nurkista löytyy – sinulla on syykin siihen, kun lasten tavaroita vielä löytyy, mutta me mieheni kanssa olemme ihan kahdestaan aina olleet, niin en ymmärrä miksi sitä tavaraa pitää haalia…. Taitaa olla täälläkin rankka kevätsiivous edessä, jotta pääsee tekemään 10-vuotis remppaa… :)

  • soile sanoo:

   Pinta on kyllä tosi upea tuossa lattiassa, himmeä, tasainen ja kauniin sävyinen. Mulla nuo romppeet tosiaan ahdistaa sen verran, että isoja kaatopaikkakuormia on odotettavissa ;)

 3. Ei oo todellista. Meillä on nimittäin ihan samanlaiset lattialaatat kylppärissä, jotka myös ovat mintunvihreät. Myös seinälaatta näyttää hyvin samanlaiselta, mutta ilman boordia. Vihaan lattiaa yli kaiken. Jään innolla ja jännityksellä seuraamaan, miten tuo maali kestää käyttöä suihkussa.

  • soile sanoo:

   Minuakin tuo mintunvihreä väri sen verran ällötti, joten ajattelin kuitenkin kokeilla tuota maalausta, on ainakin vähän aikaa kivan näköinen ;)

 4. Ilona sanoo:

  Mun kokemus on että maali laatta pinnoilla ei kestä. Pohja on kova maali pwhmeä, jolloin tartuntaa huono. Kulutuksen myötä maali irtoaa pohjasta ja lähtee lastuina irti.

  Laattamaalin valmistajatkin sanoo että maalaus kannattaa jos iso remontti on edessä vasta muutaman vuoden päästä ja wc:n haluaa raikastaa just nyt uusilla väreillä.

  Kulutuspinnat kannattaa siis suojata matolla, jossa on pehmeä pohja ;)

  • soile sanoo:

   No kiva kuitenkin kokeilla kun ei siinä mitään häviä ja on ainakin vähän aikaa mukavamman näköinen ;) Matto tosiaan suojaa ainakin niitä eniten käytössä olevia kohtia.

 5. Jassuntassu sanoo:

  Hyvältä näyttää! Tähän mennessä olenkin nähnyt vain kaakeliseinän maalaamista, mutta nytpä on nähty lattiankin maalaus! Leppoisaa iltaa sulle!

 6. Ani sanoo:

  Hyvän näköinen tuli! Jäin miettimään että eikö olisi kannattanut maalata pintamaalilla tuon tartuntapohjamaalin päälle? Olisi tullut huomattavasti kovempi pinta. Vaikka Betoluxia tms.

  Tavallaan kaappien tyhjennys toimi ainakin minulle jonkinlaisena surutyönä kun pesä oli tyhjä. Mukava blogi sinulla :)

  • soile sanoo:

   Kiitos; mukava kuulla, että pidät blogistani :) Halusin nimenomaan kokeilla maalin kestävyyttä ilman mitään, katsotaan sitten jonkin ajan kuluttua pitääkö lattialle tehdä jotain.

 7. Itsellä kans kokemus että normimaali ei lattiassa kestä. Tosin riippuu vähän kulutuksesta, mutta yleisesti en lähtis sitä laittamaan. Vähän aikaa sitten tuli markkinoille tuo yksi uusi lattiamaali (http://v33.fi/kaakelimaali-lattioille/), jolla oikeestaan kuka tahansa voi maalata uuden pinnan lasitetuille tai lasittamattomille laatoille sekä klinkkerille. Soveltuu myös kivipinnoille. Tosin värivaihtoehtoja ei oo rajattomasti :) eli perusvalkoinen, harmaa jne.

  • soile sanoo:

   Niin no tuohan ei ollut ihan normimaali vaan tartuntamaali nimenomaan kaakeleille, melamiinille yms. Mutta voi se silti olla kovalla koetuksella nimenomaan lattiassa. Mutta katsotaan nyt; tarkoitus olikin ihan testimielessä kokeilla, kun ei siinä nyt suurta vahinkoa pääse syntymään ;) Tyttärelläkin siinä ihan suihkun vieressä on se boordi maalattu ihan Miranolilla, eikä pariin vuoteen ole minkäänlaista irtoamista nähtävissä :)

   • Aa okei :) missasin sen jotenkin tuosta tekstistä – luin niin nopsaa :) Olis kyllä kiva kuulla, että miten maali kestää. Oliko sulla muuten tuosta vessasta mitään ”ennen”-kuvaa? ne on aina kivoja :)

    • soile sanoo:

     No hitsiläinen kun kaikki Ennen-kuvat meni kun läppäri putos lattialle ja hajosi… En oo sitten ainakaan vielä käynyt sitä näyttämässä, josko siitä ne kuvat sais pelastettua.