19.05.2015

Pyökkimelamiinikomero valkoiseksi

Uuden kotityöhuoneeni ikävästi rumentava pyökkimelamiinikomero on muuttunut valkoiseksi. Miten voikin kaapin väri muuttaa huoneen ilmettä niin paljon! Kun kerroin aikaisemmin sisustaneeni pojan entisen huoneen työhuoneeksi, niin yritin kovasti saada kuvia, joissa kaappi ei näkyisi ja pilaisi koko huoneen tunnelmaa :D Nyt koko huone valaistui kerralla kun komero muuttui ikävän tunkkaisesta pyökkisävystä valkoiseksi!IMG_8367Irrotiin vetimet ja teippasin peilin ympärystä maalarinteipillä.  Pesin kaapin ennen maalausta maalaripesuliuoksella. Maalasin kaapin ensiksi Teknoksen Futura 3 tartuntapohjamaalilla. Sen jälkeen kahteen kertaan valkoiseksi sävytetyllä (NCS S 0500-N) Futura 40 kalustemaalilla.  Maalasin vain kaikki näkyvät osat eli sisältä kaappi jäi pyökkimelamiinipinnalle, mutta sehän ei näy kuin ovea aukaistaessa. id kaappiKäytin maalaamiseen pientä superlon-telaa. Sillä saa aikaan tasaista jälkeä.IMG_8364Tässä vielä näkymä ennen kaapin maalausta.  IMG_8360


18 Responses to “Pyökkimelamiinikomero valkoiseksi”

 1. sirkkis sanoo:

  Voi miten ihana siitä kaapista tuli. Koko huone muutti ilmeensä valoisan raikkaaksi.

  • soile sanoo:

   Kiitos ja oon kyllä itsekin niin tyytyväinen lopputulokseen. Ihana kun nykyään on hyviä maaleja, joilla saa uudistettua jopa laminaattilattiatkin!

 2. -päivi- sanoo:

  Tulipa hieno!
  Meillä olis makkarissa vähän sama homma. Alkuperäiset kaapit väriltään juuri samanväriset kuin noi teidän. Edelliset asukkaat olivat laittaneet päälle lisäkaappeja, valkoiset ?
  Syksyllä tulee sinne remppa, niin mekin nyt sit maalaamme ne. Tulee paljon edullisemmaksi. Kiitos vinkistä ♡
  -päivi-

  • soile sanoo:

   Tuli kyllä pienellä vaivalla koko huoneeseen uusi ilme. Minäkin ensin mietin koko komeron heivaamista ulos, mutta näin se muuntui edullisesti huoneeseen sopivaksi :)

 3. Kyllä heti muuttui ilme paljon valoisammaksi ja raikkaaksi, maali kyllä saa ihmeitä aikaiseksi. Täälläki pyökin väriset keittiön ja kuistin tasot sai uuden värin ja kyllä ilme raikastu. Haluttais niin alkaa lattiat maalaan valkoisiksi …kauhea työ vaan. Makkarin voisin maalata ja ehkä olohuone, ruokailutila ja keittiöön vois vaihtaa ihan uudet lattiat kokonaan. Haaveillu valkoisista lankkulattioista. Haaveilla saa ja ei maksa mitään :)

  • soile sanoo:

   Maalilla saa ihmeitä aikaan. Täällä samat ajatukset, että olis kiva kokeilla sitä puulattian maalausta. Meillä kovapuulattiat vielä yläkerrassa ja makkarissa ja kirsikan väriset.

 4. Lissu sanoo:

  Tulipas hieno kaappi! Itseänikin houkuttelisi sama ajatus, siksi muutama kysymys: Kuinka hyvin tuo tartuntamaali ottaa kiinni eri pintoihin? (En ole aivan varma mitä materiaalia kirjahyllyni on…) onko tartuntamaalin tasainen levittäminen vaikeaa? Pitääkö tartuntamaalin jälkeen hioa ennen varsinaista maalikäsittelyä? Entä kuinka voimakas tuoksu tuossa tartuntamaalissa on? Kiitos kivasta blogista!

  • soile sanoo:

   Kaikki maalit olivat vesiohenteisia, joten eivät tuoksu juuri lainkaan. Eikä tarvi hioa ennen tartuntamaalia ihan vain pesu joko kidesoodalla tai maalipesuaineella. Ei muuta kuin rohkeasti maalailemaan, kyllä se pysyy. Eihän kaapit edes ole kovin suurella ulkoisella rasitteella; kahvasta aukaistaa ja suljetaan, joten pinnat pysyy aika rauhassa.

 5. Marja K sanoo:

  Kyllä tuli kaapista hieno. Valoisuus lisääntyi kertaheitolla.
  Meillä olisi kans samantyylisiä pyökkikomeroita, mutta ei olla uskallettu tarttua maalipensseliin. Kerrothan kokemuksia, miten maali kestää melamiinipinnalla.

  • soile sanoo:

   Valoa tuli kyllä roppakaupalla lisää. Kyllä se maali kestää kun tekee pohjatyöt vain huolellisesti.

 6. T sanoo:

  hieno tuli kaapista, upea huone! Mistä tuo kiva karttapallo on hankittu?

  • soile sanoo:

   Karttapallo on sellaisesta nettikaupasta kuin Ostajanonni. Tosin niitä ei siellä valitettavasti enää ollut :(

 7. Ulla sanoo:

  Waude!Kyllä muuttui huoneen ilme kertaheitolla.
  Taas sinulta hyvä idea, kiitos.

 8. Paula Lähteenlahti sanoo:

  Todella upea, pitää itsekin yrittää :)

 9. Annukka sanoo:

  No nyt ei voi muuta kuin ottaa käyttöön sen kaikkien kodinmuutos-ohjelmien kliseen ”Onks tää se sama huone ??” :).

  Mielettömän iso muutos varsin vähällä vaivalla kumminkin. Ja koska nykyään liputan paitsi terveellisyyden, myös ekologisuuden puolesta, niin miljoona kertaa parempi maalata vanha kuin hävittää se ja ostaa uusi tilalle. Ei mitään järkeä.

  • soile sanoo:

   Kiitti Annukka :) Huone teki kyllä täydellisen kasvojen kohotuksen tämän pienen värimuutoksen myötä.