01.06.2015

Katumuotiviikot


Olen mukana Indiedaysin ja Olympuksen #katumuotiviikot-kampanjassa, jossa pääsin kuvaamaan Olympuksen PEN E-PL7 -huippukameralla erilaisia asutyylejä.  Tässä on kyllä sellainen järjestelmäkamera, jolla kuvat onnistuu varmasti; ainakin AUTO-toiminnolla, vaikka ei olisi yhtään aikaisempaa kokemusta kuvaamisesta.  Tämän kuvan otin kotona iltasella kaukolaukaisulla ja automaattitoiminnolla minusta ja ystävättärestäni.  Värit toistuvat kuvassa mielestäni kauniisti ja kuva on hämmästyttävän terävä. Kameran mukana tuli testiin myös erittäin valovoimainen 25 mm:n objektiivi, joka onkin erittäin hyvä linssi näihin katumuotikuviin. Pienellä etäisyydellä kohteeseen saa kuvaan mahtumaan koko henkilön. Olympus merkkinä on minulle aivan uusi tuttavuus ja olen kyllä täysin myyty! Opin käyttämään kameraa tosi nopeasti, sillä merkinnät yms. ovat yleensä kaikissa kameroissa lähes samanlaiset. sp_camera_epl7_productgallery_04Kameraa saa myös kauniin valkoisena ja täysin mustana. Itselleni valitsin testattavaksi yllä olevassa kuvassa näkyvän musta-hopean. Valkoisena kameraa olen nähnytkin monella bloggarilla ja ehkä jos nyt olisin valitsemassa niin päätyisin itsekin mielummin tuohon vähän tyylikkäämpään valkoiseen kamerasävyyn. Valitessani sävyn ”hopea” luulin asiaa sen tarkemmin tuolloin tutkimatta, että kamera on kokonaan hopean sävyinen…. No ei ollut, mutta mielestäni tyylikäs ulkonäkö siinäkin.yhdistelmä kameraErityisesti minua miellyttää kameran pieni koko, jolloin sen mukana kuljettaminen on paljon helpompaa kuin isomman järkkärini.  Kamerassa on myös aivan loistava Wifi-ominaisuus, jolla kuvan saa näppärästi omaan puhelimeen. Mukava jakaa instagramissakin laadukkaampia kuvia kuin mitä puhelimella saisi otetttua. Wifi-toiminnon aktivoiminenkin sujui minulta tosi kätevästi ilman sen kummempia ohjeita. Itseasiassa kamera kertoi itse mitä pitää tehdä :) Wifi-toiminnolla omasta puhelimesta tulee myös kameran kaukolaukaisin. Sijoitat vain kameran jalustalle tai mihin vaan missä se pysyy paikallaan ja näet tulevan kuvan omasta kännykästäsi. Sitten vain napin painallus puhelimen näytöstä ja hokkupokkus puhelin laukaisee kameran! Mitään erillisiä kaukolaukaisinvimpaimia ei siis tarvita, riittää kun omistaa puhelimen, johon voit ladata Olympus Share -sovelluksen.sp_camera_e_pl7_feature_01Kameran kääntyvä näyttö on myös aivan loistava apu kuvatessa kohdetta matalalta. Näin voit pitää kameraa vyötärön alapuolella, mutta näet kuitenkin helposti kuvan käännetystä näytöstä. Aivan loistava ominaisuus! Näytön voi myös kääntää kokonaan toisinpäin, jolloin myös selfiet onnistuu. e_pl7_slv_tilt_hside_m1442ez_slv_wide_1Nyt sinullakin on mahdollisuus voittaa tämä upea kamera osallistumalla Olympuksen katumuotiviikot-kampanjaan. Ideana on bongata kiinnostavia ja persoonallisia katumuotityylejä ja kuvata ne. Julkaisemalla instagramissa oma katutyylikuvansa tai kenestä vaan julkaisuluvalla otettu katumuotikuva hastagilla #katumuotiviikot @olympussuomi voi voittaa esittelemäni PEN E-PL7 -kameran sekä 25 mm kitin. Jaossa on kolme kamerapakettia seuraavasti: 

1. palkinto lähtee bloggaajalle/lukijalle, jonka kuva kerää Instagramissa eniten tykkäyksiä

2. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi kuvan julkaisseiden kesken

3. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi kuvia tykänneiden kesken

Kaikki katumuotikuvat nostetaan myös #katumuotiviikkojen kampanjasivulle, josta myös kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät.

Itse käväsin Tornion keskustassa kuvaamassa pari tyylikästä nuorta miestä. Mikon lookin rusetti teki farkkuasusta hauskemman ja huomattavasti persoonallisemman.Teemun farkkutyyliä vaalensi valkoinen t-paita farkkupuseron alla.Suurkiitokset pojille kun suostuivat kuvausmallikseni. Olisi tosi kiva nähdä kampanjasivuilla paljon erilaisia katumuotikuvia, joten nyt vaan kaikki siellä bongailemaan kivoja asukokonaisuuksia ja osallistumaan. Lisää minun ottamia katumuotikuvia näet Instagram-tililläni @sisustusjaspeustus #katumuotiviikot-tagilla. Kampanjan selkeät ohjeet löytyvät katumuotiviikkojen kampanjasivuilta, jossa näkyvät kaikki kisaan osallistuneet kuvat. Myös nämä kaverukset ovat sinne laittaneet omatkin osallistumiskuvat vähän eri asukokonaisuuksilla.


2 Responses to “Katumuotiviikot”

  1. Miia sanoo:

    Voi että, toi kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Pitää katsoa, josko tuota kameraa saisi vähän jossain kokeiltua ja näpräiltyä ja ehkäpä ostaisi sitten itsellekin kyseisen vekottimen :) Välillä kaipaisi vähän järkkäriä pienempää mukana kannettavaa.

    • soile sanoo:

      Tämä on niin huippu! En kyllä enää taida muita kameroita käsiini nostaa ;)