05.11.2015

Uusi upea pesuhuoneemme

Yhteistyössä Indiedays ja IDO.

Vihdoinkin meidän pesuhuoneemme on kokenut kauan odotetun remontin.OLYMPUS DIGITAL CAMERAReilu viikko sitten kerroin teille millaiset suunnitelmat minulla oli pesuhuoneemme uudistamiseen.  Nyt kaikki on täysin suunnitelman mukaan toteutettuna ja vihdoinkin valmiina! Reilu pari viikkoa siinä ajallisesti meni, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAUpeat suomalaiset IDO-kalusteet ovat ihanassa pesuhuoneessamme kuin pisteet iin päällä ja istuvatkin kokonaisuuteen loistavasti. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIDOn kauniissa kalusteissa näkyy ja tuntuu suomalaisen designin ja työn laatu. IDO Seven D sarjan allaslaatikoston moderni ja selkeä muotoilu sekä upea harmaan sävy hivelevät silmääni. Mikä parasta; kaikki tuotteet tulivat valmiiksi koottuna eli täysin asennusvalmiina. Ei siis mitään levypaketteja! Kosteaan tilaan sopiva IP44 luokan IDO Reflect LED-tasopeili on näyttävän kokoinen ja antaa hyvän valon kasvojen ehostukseen. Uusi syvyydeltään kapeampi allaskaluste ja suuri peili tuovat pesuhuoneesemme myös lisää tilantuntua.OLYMPUS DIGITAL CAMERAAllaslaatikossa on kaksi isoa laatikkoa, joissa oli valmiina laatikonsuojamatot, jolloin siellä olevat tuotteet pysyvät hyvässä järjestyksessä, eivätkä liukastele avattaessa ja suljettaessa reunasta toiseen. Ylempään laatikkoon tuli mukana myös kätevät jakoseinät, joilla esimerkiksi meikkituotteet saa kivasti järjestykseen. Alemmassa laatikossa on syvyyttä vähän enemmän ja sinne meillä päätyivät laudeliinat ja vieraspyyhkeet.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMetrin levyinen taso on kivasti tehty niin, että allas ei vie turhan suurta tilaa tasosta. Näin tasoon jää mukavasti laskutilaa, jota voi käyttää mieleisellään tavalla ;) Sekä laatikostoja että allastasoja löytyy IDOlta hyvä valikoima useita eri leveyksiä, niinpä kaikenkokoisiin tiloihin on varmasti saatavilla sopivan kokoinen ja mieleinen suomalaista laatua oleva säilytys- ja allasratkaisu. OLYMPUS DIGITAL CAMERAPesuaineemme ovat nyt sopivalla käsittelykorkeudella upeiden IDO City 2 -kristallilasihyllyjen ansiosta. Mielestäni ne tuovat pesuhuoneeseen tyyliä hyödyllisellä tavalla.OLYMPUS DIGITAL CAMERATyylikkäät hyllyt saivat esteetikon vähän miettimään pesuainepullojenkin hillitympää ulkonäköä ;) Ylemmälle hyllylle nostin pari lyhtyä, jotka luovat tunnelmaa ja niiden tuikut eivät umpinaisen ulkomuodon ansiosta sammu vaikka muutama suihkuvesipisara niihin osuisikin.OLYMPUS DIGITAL CAMERAPesuhuoneemme uusi laatoitus tehtiin saneerauslaastilla vanhan laatoituksen päälle. Nykyään siihenkin hommaan löytyy paljon ohjeita internetistä. Tietysti on oltava varma, että kosteuseristeet vanhan laatoituksen alla on kunnossa eli kosteusmittaus on hyvä tehdä ennen laatoitusta jos vähänkin sitä epäilee. Ennen laatoitusta vanhojen laattojen pintaa voi vähän karhentaa tai toinen keino on tehdä saneerauslaastilla ns. ”tartuntakynnet” vanhojen laattojen päälle ennen laatoitusta. Meidän laatat ostin Tornion Lakkapään varastoalesta ja koko pesuhuoneen laattojen hinnaksi tuli vähän yli 220 euroa (21 m2 laattaa + 2 arkkia mosaiikkia 30×30). Laatoissa on kiva raidallinen pintastruktuuri, joka tuo seinäpintaan elävyyttä. Sisäkulmiin laitoimme silikonin sijaan kauniit mattahopeiset laattalistat, joilla laatoituksen ilme on tosi tyylikäs.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen niin innoissani kun sain itsekin vihdoin pesuhuoneeseemme upeaa Luxury Silver mosaiikkia, jota olen monelle asiakkaalleni suositellut ja jonka moni on valinnutkin. Se antaa mielestäni juuri sopivasti ilmettä yhden mosaiikin levyisenä pystyraitana valituissa paikoissa. Meillä sitä tuli kolmeen eri kohtaan; yhteen kohtaa valkoista laatoitusosaa, yhteen kohtaan harmaata laatoitusosaa ja harmaan sekä valkoisen laattarajan väliin. yhdistelmä 1Halusin suunnitelmassani nimenomaan tumman laatan suihkujen kohdalle, sillä täällä Torniossa on erittäin kalkkinen vesi, joka värjää valkoisen sauman ikävästi. Nyt uskon, että sauma ei ole niin suuritöinen tumman sävyisenä. Laitoin saumoihin vielä varmuudeksi Cascon saumasuojan. Se ainakin lupaa paljon; ”muodostaa näkymättömän suojakalvon suojatulle pinnalle. Suojakalvo tunkeutuu 5-20 mm syvälle materiaaliin. Erittäin pitkäikäinen suojavaikutus. Estää kosteuden ja muiden nesteiden imeytymisen. Tekee pinnasta tehokkaasti likaa hylkivän.” OLYMPUS DIGITAL CAMERALattian teimme Cascon Superplan märkätilatasoitteella, joka on päällemaalattava. Tasoitetta levitettiin kahteen otteeseen noin 3-5 mm:n kerros. Superplanin työskentelyaika on lyhyt ja tasoitteen levittäminen kannattaakin antaa ammattilaisen käsiin, jotta siitä tulee kunnollinen tällaisessa lattiassa, jossa on kaadot. Lattiakaivo teipattiin maalarinteipillä laastin levityksen ajaksi. Lattian maalasimme samalla sävyllä kuin IDOn allaslaatikosto. Maalina käytimme Betoluxia, jota Tikkurialn neuvontapalvelu suositteli hommaan, mutta ”omalla vastuulla” ;) Maalia levitimme kaksi kerrosta. Tämähän oli sellainen meidän oma kokeilu ja emme tietysti voi taata miten se tulee kestämään. Katsotaan sitten ajan kanssa kuinka sen kanssa käy.  OLYMPUS DIGITAL CAMERALattia ei ole aivan peilitasainen vaan pieniä epätasaisuuksia siinä on havaittavissa, joka kuitenkin tekee lattiasta vähän eloisamman näköisen. Lattia ei ole liukas vaikka niin luulisi. Toki jos pesuainetta siihen putoaa, niin sillä kohtaa voi jalka livetä. Olen kuitenkin niin tyytyväinen sekä lattian sävyyn ja pintaan. Tosi helppo lastalla vetää kuivaksinkin suihkuttelun jälkeen. OLYMPUS DIGITAL CAMERALaatoitus- ja lattiatarvikkeet tulivat maksamaan yhteensä noin 600 euroa ilman työkustannuksia. Työstähän meillä ei tarvinnut maksaa mitään, sillä me mieheni kanssa itse hoidimme homman. Arvioisin, että ammattimiehellä hommaan menisi noin 30 tuntia, jolloin esimerkiksi mieheni firma olisi laskuttanut työstä vähän yli 1300 euroa. Idon kalustehinnat löytyvät heidän kattavilta tuotesivuiltaan.

Suurkiitos IDOlle ja Indiedaysille meidän pesuhuoneemme uudesta kauniista ilmeestä. Ilman tätä mahtavaa yhteistyötä meidän pesuhuoneemme kirsikansävyiset kalusteet eivät olisi vielä pitkään aikaan muuttaneet uusiin koteihinsa :) Mitäs sanotte; oliko hyvä muutos?hyllyyhdistelmä ph


22 Responses to “Uusi upea pesuhuoneemme”

 1. Tuli kyllä hieno! Ja se lattia oli kyllä jännä kokeillessaki, ei yhtään liukas, vaikka kiiltoaki oli :)Saunailtahommia pukkaa aivan selvästi :D

 2. marru ahonen sanoo:

  Joo olen odottanutkin päivitystä, mutta teillähän oli se remppa menossa. Aivan ihanaa kyllä nyt passaa pariskunnan kylpeä ja peseytä. Todella kaunista mistä nuo lyhdyt ne oli jótenkin niin minun makuun romantiikaa.

  • soile sanoo:

   Nyt on tosiaan ollut puuhaa tuon pesuhuoneen kanssa ja viikonloppukin meni reissussa. Lyhdyt on sisustuskutsuaikaisia eli muistaakseni Zelected by Houzen mallistosta tuolloin.

 3. Mirkku sanoo:

  Tosi kaunis tuli! Mosaiikki tuo ylellistä ilmettä! Tulee vähän toistoa, mutta olet kyllä tosi hyvä sisustussuunnittelija!

 4. Marja K sanoo:

  Aivan ihana kylpyhuone! Ei voi kyllä uskoa samaksi tilaksi. Remontoimalla saa kyllä ihmeiltä aikaan. Ja kyllähän tuo työ teiltä kahdelta ammattilaiselta näyttää sujuvan, ja säästöä tulee, kun osaa itse tehdä.

 5. sirkkis sanoo:

  Onneksi olkoon tuo teidän pesutila sai tosi upean tyylin ja sanoisin ylellinen ♥

 6. Anniina sanoo:

  Hieno on! Torniossa kesäisin asuneena tiedän että siellä on tosi kalkkinen vesi! Mistähän johtuu. Niin kuin olisi ulkomailla, huh.

  • soile sanoo:

   Kiitos. Tuo kalkkivési on kyllä viheliäinen riesa. En osaa sanoa miksi sitä jossain on ja jossain toisessa kaupungissa ei.

 7. Tiina A sanoo:

  Ihanat noi mosaiikkiraidat!

  ps. mulla on kiiltavät mustat laatat kylppärissä ja superkalkkiinen vesi – joka suihkun jälkeen pitää lastalla ja pyyhkeellä kuivata seinät. Kaikkeen tottuu…

  • soile sanoo:

   Niin huomasin, että näköjään kannattaa kuivata seinät suihkuttelun jälkeen…voi ei, kuinka inhoan tuota kalkkivettä :(

 8. PP sanoo:

  Mieheni heitti kommenttia lattiasta, epäili että tulee ongelmaa kosteuden kanssa. Sanoi että Betolux ja tasoite päästää kosteuden läpi alla oleviin laattioihin ja erityisesti saumoihin. Laattasaumat päästävät vettä normaalistikin läpi, mutta allahan on vesierkat. Kosteus haihtuu sitten ylöspäin saumojen läpi pois. Nyt laatan ja sauman päällä on kostuvat betonitasoitteet ja Betolux. Sinälläänhän kosteus ei pääse vesierkan läpi, mutta jää muhimaan kerrosten väliin.

  • soile sanoo:

   No katsotaan, miten käy…. Meillä ei kuitenkaan vesi kauaa makaile lattialla vaan kaadot on niin hyvät, että sinnehän se vesi kaivoon juoksee ja aina suihkuttelun jälkeen kuivaamme lattian tosi hyvin, lisäksi lattialämmitys kuivaa lattian aika nopeasti.

 9. Riitta sanoo:

  Kaunis lopputulos ja nopsaan. Kun on ’työteliäs’ ja osaava, niin tällasta syntyy:-)

 10. Kati sanoo:

  Vau! Hieno tuli!

  Mahtavaa tuumasta toimeen -toimintaa. Äläkä huoli kosteudesta. Jotta vesi pääsisi alempiin kerroksiin, pitäisi lattiassa olla näkyvä reikä, tai imevä kerros. Veden pisaroituminen alempiin lattiakerroksiin maalikalvon läpi ei noudata fysiikan lakeja. Mahdollisen kosteuden pääseminen ylöspäin maalikalvon läpi on puolestaan mahdollista, riippuen maalikalvon kyvystä läpäistä diffuusiota. Ja sehän on vain hyvä asia.

  Laatan kanssa muodostuu ongelmaksi juuri imevät saumat, jotka johtavat vettä laatan alle muhimaan. Siksi nykyään epoksisaumat yleistyvät jatkuvasti myös kuluttajien keskuudessa. Sinun lattiasi toimii parhaimmillaan kuin epoksisaumattu laattalattia eli estää veden pääsyn rakenteisiin ja johtaa sen pintaa pitkin suoraan viemäriin sitä mukaa kun se suihkusta lattialle valutetaan.

  Lattiakaivon toteutustavasta ei ollut mainintaa, mutta se on kohta mitä kannattaa seurailla. Lattiakaivo on lähes aina märkätilan heikoin lenkki oli se päällystetty sitten millä materiaalilla tahansa. Onneksi tasoitepinnasta näkyy kosteusvauriot yleensä nopeasti, eikä parin vuoden päästä, kuten laatoitetun lattian kanssa valitettavan usein käy. En malta odottaa, että pääsen taas seuraavan projektin ja betonikylppärin kimppuun! Todella inspiroiva postaus :D

  -Kati

 11. Ulla sanoo:

  Aivan upea kylppäri, kyllä teidän nyt kelpaa.
  On se vaan mahtavaa, kun itse osaa/viitsii tehdä ja vieläpä saa noin kaunista jälkeä aikaiseksi.

  • soile sanoo:

   Kiitos :) Onhan se tietty iso etu kun on tuo oma remonttireiska talossa :)