16.11.2015

Vessan uusi saumaton musta lattia

Nyt on vessaankin saatu jalkalistat ja voin esitellä teille miten upea lattiasta tuli.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillähän oli ennen vessassa valkoinen laattalattia. Lattiassa näkyi ärsyttävän selvästi tummat hiukseni, joita tosiaan putoilee päästä melkoisia määriä kun harjaan ja föönaan hiuksiani. Imuriin olisi pitänyt tarttua lähes jokaisen wc-käynnin jälkeen. Nyt siitä ongelmasta on ihanasti päästy. Tokihan ne hiukset siellä lattialla ovat edelleenkin, mutta nyt ne eivät pakota ihan heti niitä imuroimaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lattia tehtiin samalla tavalla kuin pesuhuoneen lattiakin eli lattiatasoite levitettiin kahteen kertaan muutaman millin vahvuisena kerroksena. Ensiksi laaattalattia tulee pestä hyvin maalipesulla, jonka jälkeen laattojen päälle levitetään tasoitteen kanssa samaa merkkiä oleva primer.  Kahden tasoitekerroksen jälkeen lattia maalataan betonille sopivalla maalilla. Tämän lattian maalasin vesiohenteisella Betolux Aqualla, koska tämä wc ei ole lattiakaivollinen märkätila kuten pesuhuone on.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lattian sävyksi valitsin Tikkurilan Toron, jolla olen aikaisemmin maalannut wc:n tehosteseinänkin.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt lattia on todella helppohoitoinen ja musta sävykin sopii minusta hienosti wc-tilan sävymaailmaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


26 Responses to “Vessan uusi saumaton musta lattia”

 1. mamiliini sanoo:

  No on kyllä tyylikäs!

 2. Elina sanoo:

  Meillä on sama ongelma… Ja niihin valkoisiin laattasaumoihin pinttyy lika aivan älyttömän tiukasti. Pitänee harkita vastaavaa ratkaisua :)

  • soile sanoo:

   En kyllä ikinä enää harkitse yksiväristä valkoista laattaa… se on kyllä niin viheliäinen tummahiuksisten lattioissa ;) Suosittelen kyllä tätä tasoitelattiaa; on ihana!

 3. Marja K sanoo:

  No tulipa teille tyylikäs vessa. Ja varmaan on muutenkin helppohoitoinen kun ei ole saumoja. Onko lattia liukas vai tuliko pinnasta karhea?

  • soile sanoo:

   Ei ole ihme kyllä yhtään liukas. Vessassa nyt on kyllä mattokin tuossa missä tepastellaan, mutta pesuhuoneessahan meillä on samanlainen lattia ja vielä kiiltävä maali, mutta ei oo yhtään liukas.

 4. Onnistunut lopputulos!!! Eikö ole ihanaa, kun ei ole saumoja? Itekki oikein tyytyväine isoon laattaan :)Miettinyt yläkerran pesuhuoneeseen kans tota laasti/maali systeemiä. Siellä nyt 10×10 laatta ja kauheasti saumoja.

  • soile sanoo:

   Ihan mahtavuutta tuo saumattomuus! Pesuhuoneessakin on niin helppo vetää lattia kuivaksi, kun lasta ihan iloisesti liukuu lattian päällä. Silti lattia ei ole yhtään liian liukas. Suosittelen kyllä :)

 5. Aikku sanoo:

  Hyvälle näyttää vessa ja myös lattia tottakai.Olen miettinyt meidän veskiä ja keittiötä,uskaltaisiko maalata mustalla jotain.vai onko muitioikku musta.

  • soile sanoo:

   Ainakin minä olen tykännyt mustasta tehosteena. Eteisen seinästähän se muutama vuosi sitten alkoi ja on pikku hiljaa levinnyt joka huoneeseen. Enkä oo kyllästynyt.

 6. Annukka sanoo:

  No on kyllä tosi siisti! Pisti miettimään meidän pikkuveskin lattiaa. Se kun revittiin (koko veski siis) ihan alkutekijöihinsä, ja nyt sinne laitettiin lattialämmitystä varten sähkökaapelit (vai mitkä ne on viralliselta nimeltään..), jotka poika peitti varta vasten siihen tarkoitetulla massalla, joka ei asettunut ihan vaateriin. Että kannattaako sitä edes ruveta laatoittamaan (todella pieni tila) vai vetäiskö vaan tasoitteen ja maalin pintaan, niin ei tarvis välittää pienestä epätasaisuudesta. (Sitä ei silmällä huomaa, ellei varsin konttaa ja zuumaile, mutta laatoitusta se voi hankaloittaa). Hmmm… Tuntuu, että mitä pienempi tila, sitä enemmän mietittävää.

 7. Salme sanoo:

  Minua kiinnostaisi tietää, ovatko nuo vessan seinät tavallista puupanelia vai onko nekin jotain komposiittia tms. uutta materiaalia? Meillä on muuten ihan samanmallinen vessa ja minullakin oli aiemmin korut seinällä just noin esillä, mutta kyllästyin siihen kun korut pölyyntyivät niin laitettiin sitten yläkaapin oven sisäpuolelle koukut koruille :)

  • soile sanoo:

   Kyllä ne ovat puupanelia. STS-profiililla valkolakattua mäntyä alunperin, mutta olen pari vuotta sitten maalannut ne peittomaalilla.

 8. Pia / paijaqo sanoo:

  Tulipa siitä hieno! Miksi ihmeessä pitää aina tunkea sitä laattaa joka paikkaan :) Tämä lattia on ihan täydellinen – ei ole tyhmiä saumoja ja kuten mainitsit, niin kuivaaminen lastalla on helppoa… Aaah – tällaisen haluan! :)

  • soile sanoo:

   Kiitos :) Tämä on kyllä ihana vaihtoehto laatoille ja eipä tarvi enää laattasaumoja lattiasta jynssätä :)

 9. Pia sanoo:

  Näyttääpä hyvältä ja kuinka helppo onkaan putsata, pyyhkäisy vain :) Toimisikohan tuo sama saunan lattiassa?,meillä tehtiin kylppäriremontti mutta sauna jäi kesken kiireessä ja nyt siellä eri värinen laatta kuin kylpyhuoneessa.

  • soile sanoo:

   Kyllä se varmasti saunankin lattiassa toimii, ennenvanhaanhan kaikki saunat lattiat olivat betonia ja maalina oli juuri tuo betolux. Mekin laitetaan saunaankin vielä kun ehditään…pesuhuoneen osalle jo on laitettu ja siinä saunan ja pesuhuoneen välillä onkin vielä ruma saumakohta näkyvissä.

 10. Katri sanoo:

  Kivannäköinen lattia, voisi toimia meilläkin rakentuvassa talossa :)
  Osaatko sanoa naarmuttooko lattia helposti

  • soile sanoo:

   Ei oo kyllä ainakaan vielä mitään naarmuja näkynyt….tosin vessassa lattiaa suojaa aika isolta osalta matto ja pesuhuoneessa ollaan enimmmäkseen varpaisillaan…eikä ole mikään vielä lattialle sillä tavalla pudonnut, että olisi naarmuttunut.

 11. Sanna sanoo:

  Vautsinhieno!toimiskohan keittiön välitilan laattojen päällä….

 12. Mysterious M sanoo:

  Wau! Tulipa hieno! Miten on onnistuuko muovimaton päälle suoraan wc-tilassa, jossa on viemärikaivo pesukoneen takia? En millään haluaisi repiä mattoa pois, koska pönttö pitäisi irrottaa ja sitten pyytää isännöitsijää paikalle ja se kaikki maksaa ja on vaivalloista. Minä nimittäin vihaan sitä lattiaa!
  Mustaa on meilläkin ensin työhuoneessa, sitten makkarissa ja vielä eteisessä. Mustuneeko koko talo, hui!Mutta musta ei onneksi yhtään pienennä, vaikka niin luullaan:)

  • soile sanoo:

   Ei ehkä muovimaton päälle onnistu. Voisikohan sitä muovimattoa yrittää maalata jollain tartuntamaalilla… voisit kysyä väriliikkeestä olisiko mahdollista.

 13. Hienon näköinen! Hauska idea myös tuo kristallikruunu vessassa :)