22.11.2015

Erilainen joulutorttu

*Yhteistyössä Indiedays ja Dronningholm*

Alkaa olla taas se aika vuodesta kun kaupasta tarttuu mukaan Dronningholm Tähtitorttumarmeladit ja torttutaikinat. Vai teettekö mahdollisesti itse torttutaikinan? Sitäkin pitäisi kyllä joskus kokeilla, sillä omatekemästä taikinasta tehtyjä torttuja on kyllä tullut kylissä maisteltua ja onhan niissä parempi maku kuin valmistaikoinoista tehdyissä tortuissa. Torttutäytteenä taitaa kuitenkin kaikilla olla tutut ja turvalliset Dronningholmin marmeladit.OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnnenvanhaan tuli aina leivottua pelkkiä tähtitorttuja.  Miten te muuten saatte torttujen sakarat pysymään kiinni? Laitatteko sakarat ensin kiinni ja sitten vasta hillon sakaroiden päälle? Olen nähnyt niinkin tehtävän ja teolliset tortut taidetaan tehdä niin. Minä laitan torttuneliöön ensin hillon ja sitten kokoan sakarat yhteen ja nipistelen ja pyörittelen ne yhtenäiseksi ”taikinapalloksi”.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeillä tehdään joulutorttuja aina sekä Dronningholmin Tähtitorttu omena-kanelimarmeladilla että Dronningholmin Tähtitorttu luumumarmeladilla. Osa perheemme jäsenistä pitää enemmän toisesta ja osa toisesta. Näin jokainen saa mieleisensä makuisen joulutortun. Itse pidän yhtä paljon molemmista.OLYMPUS DIGITAL CAMERADronningholm haastoi meidät keksimään uudenlaisia joulutorttuhahmoja. Minun leivontapajallani syntyi ”Pariisittaren hattu”.OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa kun oikein innoistuin, niin pitihän ”pariisittarelle” tehdä myös laukku. Pienet koristelut sekä hattuun että laukkuun tein pikkuspursottimella, jotka täytin Dronningholm Tähtitorttu-marmeladilla. Laukkuun tuli värien vuoksi molempia marmeladimakuja.OLYMPUS DIGITAL CAMERATorttujen leivonta olikin hauskaa puuhaa näitä erilaisia hahmoja mietiskellessä ja kokeillessa. Monenlaista tuli yritettyä, mutta sitten paistamisen jälkeen ne eivät valittettavasti kohonneina näyttäneet ollenkaan siltä miksi ne oli alunperin tarkoitettu :D Hattu ja laukku kuitenkin syntyivät. Hatustakin meillä oli montaa mieltä, että näyttikö se paistamisen jälkeen enää hatulta; mutta minusta se on ihan selvästi ”pariisittaren” upea hattu.OLYMPUS DIGITAL CAMERADronninholmin sivuilta löytyy uusia torttuhahmoideoita useampiakin. Kannattaa käydä kurkkaamassa kivoja ohjevideoita. Sieltä löytyy myös kampanjassa mukana olleiden muiden bloggareiden hahmot. Videolta näet miten minun ”pariisittaren hattu” valmistui:SISUSTUSJASEPUSTUSDronningholm haastaa sinutkin leipomaan mieleisesi tähtitortun joko valmiiden ohjeiden mukaan tai keksimällä oma hahmosi ja osallistumaan sillä Dronningholmin Instagramissa käynnissä olevaan kilpailuun. Kilpailuun voit osallistua seuraavasti: Ota leipomastasi tortusta kuva ja jaa se Instagramiin hashtagilla #UUDETMUODOT ja @dronningholm. Palkintona arvotaan viikottain kahdeksan viikon ajan Dronningholm-joulupaketteja.

Toivottelen kaikille oikein mukavia Dronningholm leivonta- ja herkutteluhetkiä ! OLYMPUS DIGITAL CAMERA


6 Responses to “Erilainen joulutorttu”

 1. Hienolta näyttää hattu ja laukku.Ite kans teen aina valmiista taikinasta ja samat täytteet kuin sielläkin. Sakarat laitan puolikkaalla hammastikulla keskeltä kiinni, näin ei leviä minne sattuu :)

  Alkoipa tekemään torttuja mieli, taidan lähteä ottaan pakkasesta muutaman sulamaan kahvin kans.Illalla sitten jumpalle sulatteen niitä :)

  • soile sanoo:

   Kiitos; näitä oli kyllä hauska suunnitella ja valmistella :) Valmis taikina on niin näpsäkkä, että siihen sitä aina päätyy ;)

 2. Mirkku sanoo:

  Hei!

  Tosi hauskoja leivonnaisia! Ei ihme, että jouluaikaan hattukin vähän lihoo! Sinä kylläkin olet aina niin hyvissä mitoissa :) Mukavaa joulua!

  • soile sanoo:

   Voi kiitos Mirkku! Kyllä tässä täytyy taas oikein tosissaan alkaa valmistautumaan siihen ISOON jouluun ja ISOIHIN syömisiin eli nyt pitäis kyllä yrittää olla ilman herkuttelua jouluviikolle asti. Mukavaa joulua myös sinulle <3

 3. Marke sanoo:

  Hei,
  kivoja ideoita tortuissasi.
  Saarioisella näyttää olevan uutuutena myös mangoa. Ei varmaan pöllömpi maku sekään!