18.12.2015

Joulujuttuja pihalla

Joulunhan pitää tietysti näkyä myös talon ulkopuolella ja kuvailinkin nyt meidän talon ympärillä näkyvää joulua.

Etupihalla on läpivuoden muoviset havupallot ruukussa ja niistä laitan sitten töpselin seinään joulun ajaksi, jolloin niihin syttyy valot. Parvekkeen kaiteelle virittelin tänä jouluna eka kertaa valoketjun.OLYMPUS DIGITAL CAMERASain veljeltäni vanerisen joulupukin, joka jo Billebeino-kuvissa vilahtakin. OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuvauksien jälkeen se siirtyi meidän talonnurkalle toivottamaan vieraat tervetulleeksi ja saattaapa hän vähän tarkkailla, että ollaanko sitä killttinä näin joulun aikaan ;)OLYMPUS DIGITAL CAMERAAutotallin päätyyn tein risuista tähden.OLYMPUS DIGITAL CAMERASain tähteen idean Facebookissa vilahtaneesta Seitashopin mainoskuvasta, jonka kaappasin talteen kuvakopiona. Toivottavasti tästä nyt ei kuvan omistaja pahastu, kun liitin kuvan tähän omaani. Ensiksi sovittelin tähteä kuvan mukaan makuuhuoneeseen, mutta ei se oikein sopinut tuon seinämaalauksen kanssa… Inspiroiduin muuten niin paljon tuosta valkoisesta makuuhuoneesta, että meilläkin on nyt makuuhuoneen tekstiilit muuttuneet tästä kuvasta, mutta siitä lisää joku toinen päivä :)OLYMPUS DIGITAL CAMERATähden tein noin metrin pituisista risuista. Niitä tarvitaan kuusi kappaletta. Spraymaalasin oksat hopeanväriseksi.OLYMPUS DIGITAL CAMERASidoin oksat yhtymäkohdista hopeanvärisellä lahjanarulla.OLYMPUS DIGITAL CAMERATähteen oli aika sopiva pituudeltaan 120 ledin valosarja.OLYMPUS DIGITAL CAMERAValosarjan kiinnitin oksien liittymäkohdasta ohuella hopeanvärisellä rautalangalla.OLYMPUS DIGITAL CAMERAPimeällä tähti on näyttävän näköinen autotallin päädyssä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA


4 Responses to “Joulujuttuja pihalla”

 1. Marja K sanoo:

  Näyttääpä kauniilta tuo teidän piha valoineen. Tuo tähti olikin oiva idea tuonne päätyyn ja illalla valo on upea. Muutenkin on niin jouluisen näköistä kun teillä on lunta. Täällä Keski-Pohjanmaalla vihmoo räntää ja vettä, joten kohta meidän vähäisetkin lumet ovat mennyttä. Lumi vaan niin kuuluisi jouluun,ja antaisi myös valoa tähän pitkään pimeään. Ihanaa viikonloppua ja joulunodotusta!

  • soile sanoo:

   Kiitos:) Toivotaan, että teillekin vielä ihana valoisa lumikerros tulee ennen joulupäiviä :)

 2. Sanna sanoo:

  Kaunista!Meillä täällä etelä-suomessa plussaa viisi astetta ja ja voisi alkaa ruohonleikkuuseen,niin vihreää on.Täytyy sanoa,että joulufiilikset aika kaukana.Niin toivoisi lunta….

  • soile sanoo:

   Toivotaan kovasti, että ennen aattoa lumikeiju käväisisi pienen valkoisen lumikerroksen sinnekkin pyyhkäisemässä <3