02.03.2016

Aamiaisyllätys rakkaalle ;)

*Yhteistyössä Indiedaysin ja Vaasanin kanssa*

Meidän pitäisi useammin yllättää läheisiämme tavalla tai toisella. Miten hyvän mielen joku pienikin toista huomioiva teko saa aikaan. Mieheni tuo minulle usein kahvikupposen kun istuskelen läppärin ääressä, joten ajattelin nyt tehdä itsekin jotain kivaa ja aika yllättävää hänelle. Niinpä tänä aamuna, kun meillä kummallakaan ei ollut aamulähtöä, tein hänelle pari ihanaa täytettyä voileipää ja herättelin hänet viemällä aamupalan vuoteen ääreen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAPaahdoin Vaasanin Taikaruis -viipaleita ja tein myös samasta leivästä lämpimän Toast-version.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeillä syödään yleensä aina pelkästään ruisleipää. Olen myös tarkka, että leipäni tulisi sisältää vähintään 8 % kuituja. Tämä Vaasan Taikaruis-leipä on viipaloitu täysjyväruisleipä ja siinä on kuitua 8,9 %. Ei siis mikään turha leipä.  Vaasan Taikaruis on myös maidoton. Mukava kun tehdään ruisleipääkin pehmeänä ja miedonmakuisena paahtoleipäversiona. Ikään kuin söisi vaaleaa leipää, mutta näin terveellisempänä versiona :)OLYMPUS DIGITAL CAMERALeivät tein seuraavasti: Paahdetut leivät voitelin kylmäsavulohituorejuustolla ja laitoin molemmille leiville salaatinlehden, sitten toiselle puolelle paistettu kananmuna ja kylmäsavulohiviipaleita ja kansi kiinni. Lämpimään toast-version tein laittamalla molemmille leiville ensin amerikkalaista kurkkusalaattia, sitten viipaloitua savuporo-sulatejuustoa ja lopuksi vielä muutama maalaiskinkkuviipale. Sen jälkeen leipä voileipägrilliin lämpenemään. Leikkasin molemmat leivät vielä kolmioleivän muotoon.OLYMPUS DIGITAL CAMERAHerkullisen näköisiä, luulenpa, että maistuvat.OLYMPUS DIGITAL CAMERASainkin touhuta rauhassa, kun nukumme nyt poikkeuksellisesti yläkerrassa, sillä meillä on alkanut ihana odotettu makuuhuoneremontti. Siitä lisää sitten myöhemmin.

Siinä se on; aamupala omalle kullalle kahvin kaatoa vaille valmis vietäväksi kohteeseen :)OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlihan siellä aika yllättynyt herääjä :) OLYMPUS DIGITAL CAMERAJoka mielissään alkoi nautiskella vähän tavallisuudesta poikkeavaa aamupalaansa.OLYMPUS DIGITAL CAMERASinullakin on mahdollisuus päästä nauttimaan ihanista Vaasanin herkuista jakamalla omat leipäterveisesi @Vaasan_leipomot Instagram-tilillä.  Vaasan leipomot arpoo nimittäin Instagramissa kaksi onnellista eväskorin voittajaa joka viikon perjantai. Kilpailun tarkemmat ohjeet löytyvät kampanjasivulta. 


4 Responses to “Aamiaisyllätys rakkaalle ;)”

 1. E luuli varmaan heräävänsä Isänpäivään :D

  Nälkä tuli kun luin sinun leipäreseptin…eli hyvin onnistunut postaus :)

  • soile sanoo:

   Niin taisi tehdä…kovasti oli miettiväinen ilme, että mikäs päivä tänään on :D Nyt vaan leipiä tehtaileen…oli muuten hauska miettiä noita täytteitä ;)

 2. Sanna sanoo:

  On ihana ja tärkeä helliä rakastaan välillä ihan arjen keskellä.Itse pyrin samaan.Herkullinen aamiainen

  • soile sanoo:

   Pitää vaan yrittää muistaa useammin, sillä niin pienellä vaivalla saa niin hyvää mieltä aikaan :)