20.03.2016

Hyvästi kotiavaimet

Onpahan melkoinen keksintö; älylukko! Kyllä olisi meidän mummot ja papat ihmeissään kun tämän näkisivät ja kokisivat. Siis puhuvan ulko-oven ja avaimettoman oven lukon aukaisun. Sellainen meidän ulko-ovessa nyt on; kiitos Indiedaysin ja Abloyn yhteistyökampanjan, johon suureksi ilokseni pääsin mukaan. catsAbloyn kattavasta valikoimasta löytyy runsaasti hyviä vaihtoehtoja niin pientaloon kuin vapaa-ajan asuntoonkin. Valittavana on myös monia käyttömukavuutta parantavia ovien lisätuotteita ja kun valitsemaan pääsin, niin ehdottomasti halusin Yale Doorman älylukon meidän pääoveemme. Miten helppoa on nyt lähteä lenkille, piipahtaa naapuriin, hakea lehti tai mennä mihin vaan, kun ei tarvitse huolehtia tuliko ne avaimet mukaan vai ei. Ei tarvitse kuin muistaa kuusinumeroinen koodi, näppäillä se älylukkoon…..OLYMPUS DIGITAL CAMERA….niin ”naks” ja lukko aukenee tuosta noin vaan ;) Hyvästi kotiavaimet….niitä ei meidän perheenjäsenten tarvitse enää taskuistaan ja laukuistaan kaivella.OLYMPUS DIGITAL CAMERAYale Doormanin meille kotiin toimitti ja asensi Tornion Turvaykköset. Peruspakkaus sisältää ohjainyksiköt, Abloy-lukkorungon, 3 kulkutunnistetta, paristot sekä asennussarjan. Kulkutunnisteilla oven voi myös avata helposti ja nopeasti ilman näppäilyä. (HOX! Tornion Turvaykköset antaa vielä neljännen kulkutunnisteen kaupantekijäisiksi ajalla 21.3-15.4.2016, kun huikkaat heille koodisanan Sisustus ja Sepustus).OLYMPUS DIGITAL CAMERATornion Turvaykkösten asentaja hoiti homman ammattitaidolla. Yale Doormanin voi asentaa ilman työstöjä oviin,  joissa on Abloy ONEFIT LC102 tai LC109 lukkorunko. Meillä lukkopesää piti vähän suurentaa ja homma hoitui hienosti kun mies tiesi mitä ja miten on tehtävä.  OLYMPUS DIGITAL CAMERAPatterit lukkoon ja kulkutunnisteiden ja kaukosäätimien ohjelmointi voi alkaa.OLYMPUS DIGITAL CAMERAYale Doorman älylukko on helppo ohjelmoida ääniopasteen ansiosta. Salaisen numerosarjan voi siis tarvittaessa vaihtaa milloin vaan ja niin usein kuin tarvetta tuntuu olevan. Lukkoon on myös mahdollista kytkeä 24 tuntia voimassa olevan tilapäinen koodi, jonka voit antaa esimerkiski työmiehelle tai siivojalle, jonka pitää päästä kotiisi silloin kun olet poissa. Itse innostuin eniten tuosta numerosarjasta, jonka voimme antaa tarvittaessa myös toisella paikkakunnalla asuville lapsillemme. Näin he pääsevät sisään, vaikka emme olisikaan kotona ovea avaamassa. Usein on ollut tilanteita, jolloin tätä älylukkoa olisi todentotta tarvinnut. Olisi säästynyt monta ”naapurissa odottelu” -hetkeä ja aina ei naapurikaan ole ollut kotona ja silloin on takaterassilta löytynyt hiukkasen ”kärttyinen” oven avausta odotteleva nuori :)  Kulkutunnisteella ovi taas aukenee nopeammin, varsinkin jos ei omaa oikein hyvää numeromuistia eli tarvittaessa hyvä sekin.OLYMPUS DIGITAL CAMERALätkä on myös kätevän pienikokoinen, joten kulkee helposti vaikka lompakon kolikkotaskussa. Saimme kulkutunnisteiden lisäksi muutaman kaukosäätimen, joilla lukon voi avata kauempaakin. OLYMPUS DIGITAL CAMERAItselläni kulkee nyt laukussa mukana aina sekä kulkutunnistin lätkä, että kaukosäädin. Ne ovat kiinni laukun hihnaraudassa, josta ne eivät pääse putoamaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERALaukussani on takaosassa pieni tasku, johon avaajat sujahtavat helposti näkymättömiin eli kulkevat siinä kätevästi mukana.OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaukosäädin on kätevä silloin kun tulee suurien kantamusten kera kotiin. Ennenkuin nostaa taakan syliin, voi kaukosäätimellä avata lukon valmiiksi. Kuvassa havainnollistan avaamista tähtäämällä kaukosäätimellä ulko-ovea kohti, todellisuudessahan sitä tarvitse mitenkään osoittaa lukkoa kohti, vaan painaa vaikka taskussa ja oven lukko aukenee.OLYMPUS DIGITAL CAMERATämän jälkeen pääset sisälle taakkojen kanssa pelkällä kahvan väännöllä. Niin helpottavaa kun ei tarvitse enää kantamusten kanssa kaivella tunnistimia eikä näppäillä koodeja.OLYMPUS DIGITAL CAMERAHoksasin myös toisen kätevän käyttökohteen kaukosäätimelle.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeillähän on sohvalta suora yhteys ulko-ovelle.OLYMPUS DIGITAL CAMERANiinpä meillä on yksi kaukosäädin olohuoneen pöydällä.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMikäli joku on oven takana, niin voi avata oven lukon sohvalta liikahtamatta. Toki nähtäväksi jää, tohtiiko sisääntulija astua sisään pelkän avaussävelen ja lukon avautumisesta aiheutuneen naksahdusäänen rohkaisemana. Ainakin silloin toimii, kun tuleva vieras tietää asian. Ajattelin ainakin pääsiäisenä kokeilla tohtineeko pääsiäisämmät astua sisään tällä keinoin. Helpottaisi kummasti jatkuvaa ovelle juoksemista, kun niitä ämmiä saattaa vierailla useita ryhmiä muutamien kymmenien minuuttien välein.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen kyllä niin innoissani tästä meidän uudesta upeasta älylukosta, joka mahdollistaa liikkumisen kodin ulkopuolelle ilman ikuista avaimista huolehtimista. Helpottanut myös niin paljon etuovelta postin hakemista, roskien viemistä ym. ym., kun ei tarvitse vääntää lukkoa auki- ja kiinni- asentoihin vaan koodilla pääsee aina sisään helposti. Suhteellisen edullinenkin tämä järjestelmä sen erinomaisuuteen nähden on ja mielestäni yksi hyvä käyttökohde myös vanhusten lukoksi; kätevä avata sisältä ja miten paljon helpompi on avata lukko myös ulkopuolelta joko lätkällä tai kaukosäätimellä.  Yale Doormaniin on mahdollista yhdistää myös älypuhelinsovellus, jolla lukkoa voidaan ohjata vaikka toisella puolella maapalloa puhelimella! Pienten lasten vanhemmille uusi järjestelmä antaa mahdollisuuden seurata lasten liikkumista. Halutessaan vanhemmat saavat ilmoituksen puhelimeensa, kun lapsi on tullut koulusta kotiin.

Yhteistyön myötä on järjestetty myös lukijakilpailu, jossa voit voittaa 100 euron arvoisen tuotepaketin Abloylta. Abloyn valikoimassa on paljon tyylikkäitä heloja ikkunoihin, upeita ovenkahvoja,  monenlaisia turvatuotteita sekä turvaratkaisuja, jotka helpottavat ja turvaavat päivittäistä elämää.

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen jokin sinulle mahdollisesti tapahtunut kommellus avainten unohtuessa kotiin? Mitä tapahtui tai mitä jäi tapahtumatta kun avaimia ei yhtäkkiä löytynytkään?  Lukaise myös kilpailun säännöt, jotka löytyvät täältä.


72 Responses to “Hyvästi kotiavaimet”

 1. Anne-Mari Tuisku sanoo:

  Työskentelin silloin perhepäivähoitajana ja olin pelännyt tilannetta, että avaimet jää kotia,kun lähden lasten kanssa ulos. Asuimme silloin omakotitalossa, kun painajainen sattui. En voinut soittaa huoltoyhtiöön, että tulisitteko avaamaan meille oven. Onneksi mukana oli kuitenkin puhelin ja soitin heti esimiehelle ja sovin,että menemme lasten kanssa loppupäiväksi päiväkotiin ja mieheni tullessa töistä pääsemme takasin meille.

  Äidilläni on myös meille avain, mutta äiti ei päässyt avamaan ovea, koska on myös perhepäivähoitaja ja ei voinut lähteä lasten kanssa meille.

  Pelastukseksi tuli ystävä, joka oli kotona ja soitin hänelle voisiko hän käydä hakemassa avaimen äitini luota ja tuoda sen minulle. Onneksi ystäväni tuli apuun ja pääsimme sisälle.

  Suunnitelin tämän tapauksen jälkeen, että vien vara avaimen myös esimiehelle, mutta se jäi kuitenkin toteuttamatta.

  Onneksi tämä oli ainoa kerta, kun avaimet jäi kotia.

 2. Aino sanoo:

  Voi, mieki tahon. Meillä ehkä suurin kommellus on käynyt varaston oven kanssa. Oltiin minun vanhempien luona talonvahtina kun he olivat ulkomailla. Tuli äkillinen tarve päästä varastoon/autotalliin johon on sähköinen nosto-ovi ja sisäpuolelta lukossa oleva sivuovi. No sähköoven lätkä oli tietenkin autonavaimien mukana. Auto Oulun lentokentällä. Avaimet jossain päin välimerta. Vara-avaimista ei tietoakaan. Ratkaisuna ruuvata sivuoven saranat irti ja ovi pois paikaltaan. Porakone tietenkin siellä varastossa, joten käsin ruuvaaminen oli aika homma. tuommoinen sähkölukko olis ollu aika kiva.

 3. Kaija sanoo:

  Kätevä systeemi. Totta aina saa olla laittamassa lukon klipsua, kun lähtee esim. viemään roskapussia tai hakemaan postia.
  Vuosia sitten kun asuimme puolitoista kerroksisessa omakotitalossa kerran sitten ulko-ovi lensi kiinni heti ovesta ulos asuttuani. Hetken mietin mitäs nyt, onneksi oli kesä ja kuistin ikkuna oli auki. Kävin sitten lainaamassa naapurin mummulta tikkaita. Ikkunassa oli paikoillaan hyttysverkko jonka sain pois paikoiltaan ja pääsin pudottautumaan kuistille. Jälkeenpäin on nauruttanut koko juttu, mutta silloin oli vitsit vähissä.

 4. Tämäpä olisi kätevä systeemi :) Mutta ei toimi minun kohdalla teille tulo…ne sinun vahtikoirat on silti haettava ovelta ensin :D

  Meillä on kohellettu puuttuvien avaimien kanssa monet kerrat..kerran on työnnetty ohuin lapsista avoimesta tuuletusikkunasta sisälle, jotta päästiin sisään. Pari vuotta sitten lähdimme lasten kanssa yhtä aikaa ulos ja tunnin päästä tajusin, että mulla ei ole avaimia ja avaimettomat lapsetkin olivat elokuvissa… Vara-avainkin oli vahingossa jäänyt sisälle. Myös auton avaimet olivat sisällä ja lähin avain perheen iskällä 200 km päässä. Eikun lainaamaan Äijä-vaarin autoa ja ajoimme puoleen väliin hakemaan Iskän avaimet. Kivat pienet treffit tien reunassa ja takaisin kotiin. Muutama ylimääräinen vara-avain teetettiin sen jälkeen…

  Aurinkoista sunnuntai-iltaa <3

 5. Elina sanoo:

  Tästä on jo yli 10v: menimme naimisiin lapsuuden paikkakunnalla ja tarkotuksemme oli häiden jälkeen vaihtaa omat vaatteet lapsuuden kodissani ennen reissuun lähtöä..no avaimia etsittiin hullunlailla ja ei löytynyt..vaatteet jäi vaihtamatta..meni muuan viikko niin löysin avaimet automme hanskalokerosta jossa ne oli ollut myös silloin ”the” hetkellä ;) silloin ei naurattanut mut nyt naurattaa..tältä olisi älylukon avulla säästytty..

 6. marika.t sanoo:

  Opiskeluaikana pari kertaa unohtui avaimet sisään ja huoltomies kävi päästämässä minut sisään. Ukko nyt jäi muutama viikko sitten koiran kanssa oven ulkopuolelle ja oli aika kallista lystyä, kun 60 euroa velottivat oven aukaisusta.

 7. Paula sanoo:

  Kolme vanhinta lastani olivat pieniä ja ulkoilun jälkeen huomasin, että avaimethan ne on unohtunut sisälle. Mies oli iltavuorosa töissä ja kännyköitä ei vielä silloin ollut. Ei muuta kuin naapurista soittamaan miehen esimiehelle, että voisiko mieheni käydä avaamassa meille oven. Esimies oli vienyt viestin ja mieheni oli aikonut tehdä keskeneräisen työn ensin loppuun ja lähteä sitten käymään kotona. Mutta tämä ihanan ymmärtäväinen esimies oli komentanut miestäni, että sinä lähdet nyt, että vaimo ja lapset pääsevät sisälle. :) Tämä esimies olisi kyllä pullakahvit ansainnut.

 8. Mervi sanoo:

  Odottelin sisustussiskoja kylään ja mies ja lapsi olivat lähdössä pois alta. menin sitten ulos heitä hyvästelemään aamutakkisillani ja ovi paukahti kiinni. Mielestäni olin laittanut lukon klipun niin ettei se menisi lukkoon vaan vielä mitä, niin vaan olin pihalla kuin lumiukko!! Eikä tietenkään kännykkää taskussa… Ja naiset kohta pihassa ja vaikka mitä piti vielä tehdä… Ei auttanut muu kuin hypätä pyörän selkään ja viilettää viitta hulmuten tukka suorana naapuriin soittaan miehelle… Oli siinä naapurin ilme näkemisen arvoinen kun pelmahdin pihaan aamutakki lepattaen!! :)

 9. MinniMaaria sanoo:

  Olimme tunturissa hiihtolomalla ja kotiin tultua huomasimme että kotiavaimet jäivät sinne.
  Eikä vara-avainta ollut. Pienet lapset väsyneenä autossa ihmeteltiin miten pääsemme sisälle.
  Siinä oli ainoa vaihtoehto murtautua sisälle ” murtojäljet ” ovat vieläkin muistuttamassa asiasta terassinovessa.
  Siitä lähtien on vara-avain ollut helposti lähettyvillä :)

 10. Saija sanoo:

  Meillä on 4 avainta. Minulle, miehelle, vara-avain ulkona piilossa sekä yksi vanhemmillani. Onneksi vielä ei ole suurta monaa käynyt (koputtaa puuta) mutta hirvittää ajatuskin siitä, että jäisi lukkojen taakse ja myöhästyisi töistä!

 11. Pike sanoo:

  Ihka ensimmäinen äitienpäiväni 23v sitten ei unohdu koskaan. Asuimme kerrostalossa ja vauva 2kk vanha. Koira ilmoitti, että nyt täytyisi päästä ulos asioille ja minä ajattelin tehdä pikakäynnin viereisessä puistossa. Vauva jäi nukkumaan, ovi kiinni pam, ja siinä samassa tajusin avainten olevan eteisen pöydällä. Talossa oli talonmies, mutta ei tietenkään juuri silloin kotona. Istuin tunnin rappukäytävässä odottelemassa ja kuuntelemassa vauvan itkua. Olihan päivä. Sen jälkeen olen muistanut ottaa avaimet.

 12. Johanna sanoo:

  Kerran postia hakiessa avaimet jäivät sisälle ja ovi napsahti lukkoon. Onneksi pesuhuoneen ikkuna oli auki, joten silloin vielä hoikkasena tyttönä kömmin ikkunasta sisään .

 13. Mary sanoo:

  Teininä sitä oli aina menossa, eikä kesävaatteissa ollut taskuja. Tietenkään ei ollut kotiavain mukaan. Porukat olivat lähteneet kauppaan. Onneksi oli jäänyt takapihan puoleinen ikkuna auki, josta pääsin terassin tuolia apua käyttäen luikahtamaan sisälle.

 14. Isla sanoo:

  Tuo olisi kyllä niin hyvä. Mukavia kuvia.

  Auringon säteitä viikkoosi!

  -Isla

  Tsekkaapas kirjoitukseni pahan puhumisesta selän takana, mikäli ehdit!
  http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

 15. Arja sanoo:

  Ompas kätevä systeemi, sopisi meillekin vallan mainiosti. Huomioni kiinnittyi myös tuohon takkiin ja mekkoon, joita päälläsi näkyy. Ihanat! Minkä merkkiset ne ovat?

 16. Mirsu sanoo:

  Avaimet on jäänyt monesti sisälle. Joskus ollaan jopa jouduttu rikkomaan pieni ikkuna ovesta, että päästiin sisälle, kerran oli jäänyt onneksi pieni tuuletusikkuna auki ja siitä lapsi sisälle ja avaamaan ovi. Tuollainen älylukko olisivathan huippu ja pääsee ehdottomasti hankintalistalle!

 17. Ari Ikonen sanoo:

  Jäi taas kerran avaimet sisälle, muistin kuitenkin että keittokomeron pieni ikkuna jäi raolleen. Ei muutako 2,5 metrin korkeuteen kipuamaan ja sisälle. Onneks asuin 1. kerroksessa.

 18. Heikki Muhonen sanoo:

  Kerran töistä lähtiessä kotiavaimet unohtuivat työkaappiin. Ja kotiovella ollessa käsissä vain työavaimet. Oli todella mukavan virkistävää lähteä takaisin julkisilla yli 10 kilometrin päähän.

 19. Pirjo Huikko sanoo:

  Kuulostaa upealta ! On nimittäin avain jäänyt monesti kotiin. Ennen oli avainpiilo, mutta nyt kerrostalossa ei ole.

 20. Marja-Liisa sanoo:

  Tärkeät työavaimet hukassa juuri sinä aamuna, kun piti lasten kanssa lähteä aikaisin aamusta Linnanmäelle. No, eihän sitä voinut lähteä epätietoisena, joten lapset istuivat sohvalla ja äiti etsiä avaimia… Löytyivät sitten legokasasta.

 21. Tuija sanoo:

  Eipä tule mieleen mitään yksittäistä kommellusta, mutta tuo ukkokulta jaksaa aina mainita mun kadoksissa olevista avaimista ja lompakosta. Tuolla systeemillä olisi yksi huolenaihe vähemmän :)

 22. Annaleena sanoo:

  Opiskeluaikoina onnistuin unohtamaan asuntoni avaimet sisälle ja sen seurauksena mies hurautti autolla parin tunnin matkan päästämään vaimonsa takaisin sisätiloihin.

 23. Eppa sanoo:

  Me lähdettiin käymään pikaisesti kaupungilla. Mies otti avaimet mukaan itse en viitsinyt ottaa kassia saati avaimia ja nuoret olivat meidän mukana. Avaimet olivat auton keskikotelossa..kotiin tultiin ja auto talliin ja just kun autotallin ovi meni kiinni …totesimme yhteen äänen avaimet. Nuorten ja minun avaimet sisällä ja kaikki ovet lukossa… Soitto luukkoliikkeeseen, se avaus olisi maksanut niin paljon, että halvemmaksi tuli rikkoa kolminkertainen pieni ikkuna. Nyt varmistan aina,että omat avaimetkin on mukana.

 24. Kaisu sanoo:

  Olin lähdössä kiireessä töihin ja paiskasin ulko-oven takanani kiinni, kun sekunnin murto-osassa tajusin, ettei minulla ole avaimia taskussa kuten normaalisti. Mieskin oli työreissussa satojen kilometrien päässä. Pohdin kuumeisesti ratkaisua. Soitin naapurin isännälle, joka siihen aikaan tapasi ruokkia koiriamme kun olimme reissussa. Mies oli yleensä silloin antanut autotallin avaimen hänelle. Eipä ollut naapurillakaan avainta sillä hetkellä. Kerroin hänelle kokeilevani seuraavaksi takapihan ikkunoita (sauna yms.), jotka kesäaikana olivat usein unohtuneet raolleen. Saunan ikkuna sijaitsee aika korkealla ja on kohtalaisen pieni:) Onnistuin ihmeen kaupalla keplottelemaan itseni sisään olohuoneen erkkerin avattavasta kapeasta sivuikkunasta. Naapurilla oli ollut hymy huulilla koko työpäivän, kun hän kuvitteli minut sätkimässä jalat ilmassa juuttuneena saunan ikkunaan. Iltasella hän sitten kohteliaasti kyseli olinko päässyt sisään. Olihan se kivaa, että jollain oli hetken hauskaa siinäkin tilanteessa.

 25. Outi Tohni sanoo:

  Tämä tapahtui 90 luvulla. Tyttäreni oli jättänyt avaimen kotiin ja ”mistä lie oppinsa saanut” oli yrittänyt sitten tiirikoida lukon tikuilla auki eipä mennyt lukkoon sitten enää äidinkään avain joten..
  Eipä auttanut kuin soittaa huoltomies paikalle.

 26. Annikki sanoo:

  Voi, tämä olisi ihana! Varsinkin nykyisin, kun sairastan liikehermoja vaurioittavaa sairautta ja käsien toiminta on heikentynyt niin, etten saa väännettyä avainta lukossa!
  Kommelluksia oven lukkojen kanssa on sattunut erinäisiä niin kotiovella kuin reissussakin. Hauskin muisto on hyvän ystävän kanssa yhteiseltä Saksan reissulta. Menimme Düsseldorfissa hotellin pienelle parvekkeelle happihyppelylle yöpuvussa ja naps! Ovi napsahti lukkoon! Siinä me seisomme yöpaitasillaan parvekkeella ja nauroimme hysteerisinä Hotelli oli pieni perhehotelli, joka oli rakennettu saksalaiseen tyyliin siten, että parvekkeelle alapuolella oli pari pienempää kattorakennetta, ehkä alimpana roskakatos tms. Toisen meistä oli uhrauduttava. Pika-arvonta, kumpi hyppää ja niinhän se nakki napsahti meikälle. Eiku menoksi ja selvisin ehjin nahoin maantasalle. Kierros etupihalle ja pääovesta sisään. Yöpaidassa. Olihan siinä respapojalla tippua silmät päästä, mutta niin huoneen kuin parvekkeen ovi saatiin auki ja toinenkin pelastettua parvekepaleltumiselta. Olihan joulukuun alku ja maa kuurassa ainakin yöaikaan.

 27. Mirva Belov sanoo:

  Tää lukko olisi niin meille sopiva. Avaimet jää vähän väliä sisälle ja Siinähän sitten nökötät ulkona. Vara-avain kun on vanhempien luona 50km päässä. Tutustuin kyseiseen lukitusjärjestelmään abloyn isännöimässä illassa. Toivottavasti onni potkaisee

 28. Sini sanoo:

  Onneksi avaimen unohtuminen ei ole aiheuttanut muuta kuin hyötyliikuntaa kun on itse käynyt urheillen noutamassa vara-avaimen muutamien kilometrien päästä.

 29. H sanoo:

  Olen tottunut lapsuudesta asti siihen, että joku on aina kotona tai kotiavain on jemmassa tietyssä paikassa. Ei oo kahden lapsen kanssa kaupasta herkkua tulla kun avain pitää kaivella vielä jemmasta. Ei tää oo ennemmin harmittanu mut nyt kuulostas lätkä, kaukosäädin ja koodi tosi helpolta!

 30. Miukkis sanoo:

  Varsinaisia kommelluksia tai hankalia tilanteita ei avainten unohtumisesta ole onneksi vielä koitunut. Mutta muutaman kerran on tosiaan avain unohtunut sisälle ja oven avaamiseen on pitänyt soittaa huoltomies. Ovenavauksen hinta on tosi kallis, joten pienituloisena se todellakin harmittaa. Tarkkuutta siis tarvitaan avaintenkin kanssa :)

 31. Sirkku sanoo:

  Itselläni avaimet ovat pysyneet mukana. Meillä lapset ovat tottuneet, että äiti on kotona. Niinpä lähes joka kerta joltain ne avaimet puuttuvat. Olen ihmetellyt miten pääsevät sisälle. No joku on kiivennyt palotikkaita yläkerran ikkunasta ja toinen tullut suihkuhuoneen pienestä ikkunasta. Todella vaarallisia konsteja molemmat. Isossa perheessä, jossa on paljon eri-ikäisiä, tuo numerojuttu olisi kyllä tosi mainio.

  Niin ja nykyisin en lähde kotoa tarkistamatta, että yläkerran ja suihkuhuoneen ikkunat ovat kiinni :D

 32. Tipa sanoo:

  Asuin vielä vanhemmillani ja olin yksin kotona, kaikki muut viikonloppureissulla. Tietysti juuri silloin jäi avaimet sisään. Hetki meni miettiessä mutta onneksi olin jättänyt oman huoneeni tuuletusikkunan auki. Ei muuta kuin naapuriin hakemaan heidän pientä poikaa lainaan ja avuksi. Vähän hämmentynyt äiti otti pojan mukaan ja ritarillisesti pieni kiipesi kapeasta ikkunasta sisään ja avasi mulle oven sisältä päin. Poika oli niin pieni että lukon avaus otti aikaa ja hetki jo luultiin ettei onnistu, mutta niin vain saatiin ovi auki ja ainoa kulu tuosta episodista oli hajonnut hyttysverkko jonka revin ikkunasta pois.. Nappasin äkkiä avaimet mukaan ja polkasin kauppaan hakemaan pienelle ritarille valtavan säkin karkkia kiitokseksi :) Tämä välikohtaus ei unohdu kyllä ikinä :D Oli vielä uudet naapurit, ainoat jolla pieni lapsi, saivat hyvän kuvan heti kärkeen naapurin teinistä :D

 33. Tiina sanoo:

  Lähdin viemään roskapussia ulos kun 4-vuotias tyttäremme tuli perässä pihalle. Sisään pyrkiessäni huomasin että neiti oli painanut napista, josta kodin molemmat sähkölukot lukkiutuvat. Olin juuri laittanut pullat paistamaan ja nuorimmainen oli päiväunia sisällä. Onneksi naapuri oli kotona, ja sain soitettua miehelleni, joka tuli töistä avaamaan oven. Vauva tuhisi onnellista untaan palaneiden pullien katkussa.

 34. Janne sanoo:

  En pärjäisi ellei autonavaimessa roikkuisi kotiavain. Autonavaimen ottaa aina lähtiessä mukaan joten kotiinkin pääsee. Joskus on joutunut ottamaan vaimoa töistä jos on kimppakyydillä lähtenyt aamulla töihin…

 35. Essi sanoo:

  Lapsuudenkodissani oli aina vara-avain tietyssä paikassa, mutta olin sen itse edellisellä kerralla tietenkin laiskuuttani jättänyt viemättä paikoilleen. Seuraavan kerran sitä tarvitessani se olikin sisällä ja jäin tunneiksi rappusille odottelemaan seuraavaa kotiin tulijaa. Toista kertaa en tehnyt samaa virhettä.

 36. Jaana K. sanoo:

  Muistuu mieleen juttu lapsuudesta kun oltiin tädin mökillä. Koko porukka lähdettiin käymään kaupassa ja takas tullessa huomattiin, ettei kellään ollut avaimia. Onneksi oli kesä ja pikkuinen ikkunan räppänä auki. Siitä sitten sisko pienempänä ja laihimpana avustettiin sisään ovea aukaisemaan.

 37. Päivi sanoo:

  Olimme pyhäinpäivänä siskoni kanssa äidin luona ja miesten mentyä mökille katsomaan, et kaikki on Ok, meidän oli tarkoitus lähteä hautausmaakierrokselke kynttilän vientiin.
  Lähtöä tehdessä, kaikki olimme vaatteet päällä, tavarat korissa menossa autolle, mutta avaimia ei löytynyt mistään. Tietenkin miehelläni oli omat avaimet mukanaan, joten me emme päässeet lähtemään.
  Kävimme pienen lenkin ja odotimme miehet takaisin js päästiin lähtemään.
  Avaimia etsittiin ja ihmeteltiin, missä ne on.
  Kotiin tultua 250km päähän, etsin edelleen avaimia, kunnes mieheni tuli autosta tavaroita purkamasta sisälle ja pyysi minut ulos. Avaimeni roikkui varaston ovessa, olivat olleet siinä perjantaista sunnuntaihin ja rivitalossa asutaan, niin oli onni onnettomuudessa, ettei kukaan niitä ollut huomannut ja tyhjentänyt kotiamme.

 38. Ss sanoo:

  Itse olen unohtanut avaimet yhteensä neljä kertaa. Kerran kävi niin, että olin menossa pesemään pyykkiä pyykkitupaan ja laitoin kotioven kiinni. Samassa tajusin, että avaimet unohtui. Seisoin sitten pienen pyykkikasan ja pesuaineen kanssa käytävällä. Vara-avain on siskollani, joka ei tietenkään ollut kotikaupungissamme sillä hetkellä vaan jouduin odottamaan 2-3 tuntia, että pystyin hakemaan siskolta avaimeni ja pääsin kotiin. Pyykin pesu sai jäädä.

 39. Arja sanoo:

  Tyttäreni oli muuttanut Helsinkiin opiskelemaan ja oli juuri muuttanut opiskelija-asunnosta kerrostaloon ja hän oli tulossa viikonlopuksi Tornioon aamukoneella ja odottelin kotona lähtöä hakemaan heitä lentoasemalta kun puhelin soi ja tyttäreni ilmoitti hätääntyneenä, etteivät he pääse ulos asunnosta, koska ovi ei aukea ja mie luulin, että nyt kyllä tupareita juhlittu niin , ettei ovi edes aukea, mutta hetken juteltuani hänen kanssaan totesin, että ovi tosiaan ei aukea avaimella eikä millään murtaumiskonstilla ja lento lähtee tunnin päästä. Tyttäreni oli soittanut huoltomiehelle, joka tuntui viipyvät ikuisuuden ja sillä välin tyttäreni oli mennyt parvekkeelle huutamaan pihalle jollekin apua, mutta kello oli aamulla seitsemän, joten eihän siellä ketään ollut. Loppujen lopuksi huoltomies mursi oven lukon puolituntia ennen lennon lähtöä ja matkaa oli ainakin sen verran, taksi teki ennätyksen, kun saapui lentoasemalle 10 min ennen lennon lähtöä ja tyttäreni ehti hiki hatussa lennolle. Kyllä olisi silloinkin ollut tuommoinen automaattilukko paikallaan:)

 40. Virpi Heikkinen sanoo:

  Olimme Levillä mökkeilemässä muutama talvitakaperin. Tietenkin laskettelu kuuluu reissuun. Yhdellä laskettelu kerralla,mieheni kaatui komeasti rinteessä ja siinä kohtaa ei huomattu,että mökin avain putosi lumen sekaan. Vahinko huomattiin kun mökille palasimme….no ei muutako ilmoitus mökin omistajalle ja huolitsija toi uuden avaimen meille. Uskomattominta tässä on että avain löytyi sattumalta rinteestä kesällä, rinnetyöntekijän toimesta.

 41. Henuk sanoo:

  Unohdin kerran kahtena päivänä peräkkäin avaimet sisään. Ensimmäinen kerta vielä meni, mutta toisena päivänä oli jo melko noloa soittaa aukaisija paikalle… :/

 42. Hanna sanoo:

  Abloyn älylukko on kyllä ihan mahtava keksintö!
  Kerran saunan jälkeen menimme vilvoittelemaan terassille pyyhkeet päällä ja siinä sitten epähuomiossa työnsin oven kiinni. Kaikki ovet lukossa ja vara-avain lainakäytön jälkeen sisällä. Ei auttanut kuin soittaa monta sataa maksava lukkoseppä paikalle, sillä ikkunan rikkominenkin olisi tullut kalliiksi ja sotkuiseksi. Ensin oli tietysti mentävä pyyhkeet päällä naapuriin lainaamaan puhelinta… :D

 43. RiikkaElina sanoo:

  Mami tuli hätiin, kipinkapin autolla apuun.

 44. Satu sanoo:

  Täytynee osallistua koska tuollainen lukko olisi ihan äärettömän käyttökelpoinen mulla! Mä tarkistelen aina moneen kertaan ovatko avaimet mukana, vaikka meillä on vara-avain piilotettuna. Mies vaan haluaa että vara-avaimen piilo on riittävän hyvä (mikä toki on hyvä asia), mutta kun joskus on raahannut kahdet tikkaat, ryöminyt vintille ja kaivanut pimeässä avainta eristekerroksen sisästä niin ehkä helpompikin tapa kiinnostaisi :D. Ja kyllä, uskallan kertoa sen tässä koska vaikka mun osoitteen jäljittäisi, vintillä on lähemmäs sata neliötä sitä eristematskua kaivettavana :D

  Erityisesti koirien pikaiset pissitykset lähimetsässsä unenpöpperössä ilman avainneuroosia olisi tosi jees!

 45. -OnneliAnneli- sanoo:

  Muutimme keskustaan kerrostaloasuntoon. Mieheni lähti reissuun ja itse olin lähdössä kaupungille. Viimetingassa vaihdoinkin takin, jossa avaimeni oli, toiseen. Takaisin palattuani järkytys oli sanoinkuvaamaton, kun avaimia ei löytynytkään ja samalla muistin, että nehän jäi toisen takin taskuun. Eimuutako huoltoon soitto ja rahat käteen. Tuli kalliiksi. Ehkä älyjutska hoitaa hommat paremmin! :D

 46. Aila sanoo:

  Tarkistan monta kertaa, että avaimet ovat varmasti mukana. Onneksi vara-avaimia löytyy kahdestakin paikasta, toivottavasti niitä ei usein tarvitsisi käyttää.

 47. Katariina sanoo:

  Olimme suunnitelleet mukavaa iltaa miehen kanssa kotona ihanassa omakotitalossamme, saunoen ja syöden hyvin. Poikakin oli mennyt serkkunsa luo yökylään.

  Siinä saunoessa kävimme välillä ulkona vilvoittelemassa, oli talvi aika.

  Niin se vain kävi, yksi sekunti ja saunan ovi oli lukossa, ja me pyyhkeet ympärillä ulkopuolella. Eikä vara-avainta.

  No, mies pyyhe ympärillä naapurista soittamaan pojalle, että oliko hänellä avain mukana. Oli, kiltti poika.

  Tulivat sitten reilu 10 km:n päästä avaamaan meille oven. Hieman palelsi odotellessa. Oli se noloa.

 48. Maarit Päkkilä sanoo:

  Minulle sattui 80 luvulla kommellus et avaimet oli sisällä ja emäntä pihalla, kaksi lasta sisätiloissa.Asuimme mieheni työsuhde asunnossa joten pika pikaa hakemaan asunnon avaimia siitä ihan vierestä,mutta tuntui ikuisuudelta juostessa sinne.Mutta onneksi avaimet löytyivät sieltä ja tuulen nopeudella kotiin lapsia katsomaan,onneksi kaikki oli hyvin siellä vaikka lapset olivat 3v sekä 2kk.Selvisin pelkällä säikähdyksellä!!

 49. Tuula Lassas sanoo:

  Meillä vara-avaimia löytyy aina kaksin kappalein omiin paikkoihinsa piilotettuina. Ei olla jääty pihalle vielä.

 50. Minna sanoo:

  Olen unohtanut monesti avaimet kotiin, sen vuoksi meillä on vara-avain piilotettuna. Se on tosin niin vaikeassa paikassa että sitä on ärsyttävä sieltä etsiä… Pahin on ollut kiireisenä aamuna kun lähdin viemään lapsia hoitoon ja paiskasin kotioven kiinni tajuten samalla että käsilaukku koti- ja autonavaimineen oli sisällä. Pari ärräpäätä taisi päästä suusta kun pimeässä yritin etsiä vara-avainta :)

 51. Aurinkoinen sanoo:

  Olimme poikaystäväni, nykyisen aviomieheni, kanssa ensimmäistä kertaa vanhempieni kesämökillä. Saunan jälkeen menimme pyyhe päällä ulos ihmettelemään jotain ja mökin ulko-ovi paiskattiin kiinni, ettei hyttyset pääse sisälle. Ovi lukossa. Vara-avaimia ei ollut. Ei muuta kuin tikapuut ja yläkerran ikkunasta sisään, jossa oli onneksi vain hyttysverkko.

 52. Marja Sahla sanoo:

  Viime viikolla viimeksi kävi kommellus kotiavainten kanssa. Laitoin poikaamme varten kuistin kukkapurkkiin vara-avainnipun. Ei siinä nipussa ollut kotiavainta, ainoastaan autotallin avain, joka on aika paljon samanlainen kuin tupamme avain. Oli puhe, että poika kävelee kämpältään meille ja menee hoitelemaan koiria. Saavuttuaan meille hän soitteli sitten minulle töihin, että millä avaimella hän menee sisälle, kun nämä ei näytä sopivan. Lähdin töistä kesken päivän aukaisemaan hänelle ovea. Harmitti, kun en sovittanut avainta lukkoon ennen kuin laitoin nipun sovittuun paikkaan.

 53. Tarja H sanoo:

  Lasten suusta kuultua: olimme juhlimassa ja illalla isä rikkoi ikkunan;) No niinhän siinä kyllä kävikin kun 3-vuotias näkee asiat musta-valkoisena. Tilanne meni kuitenkin ulko-oven rikkomiseen siinä vaiheessa kun isäntä meni vielä yömyöhällä ulos tupakalle ja minä käväisin koiran kans vielä iltalenkillä ja molemmat olettivat että toisella on avain taskussa… Isännällä vaan kalsarit jalaas…

 54. sari sanoo:

  Kerran tullessani kotiin huomasin,että avaimet jääny kotiin sisälle ja vara-avaimetkaan ei olleet siellä missä piti. Ei auttanut kun soittaa lukkopalveluun ja maksaa suolanen hinta oven avauksesta ja lukkojen vaihosta. Lapset ovat usein jättäneet avaimensa kotiin kerran päättivät yksissätuumin kiivetä puolitoista kerroksisen talomme parvekkeelle katsastaan olisko parvekkeen ovi auki. Tikkaat olivat etsineet ja toinen piti tikkaista kii ja toinen ketteränä kiipesi. Parvekkeen ovi oli onneksi auki ja lapset pääsi sisälle.

 55. paula sanoo:

  Tällainen systeemi kyllä kelpaisi. Muutaman kerran on joutunut rikkomaan eteisen lasin ja puikahtamaan pienestä ikkunasta sisään, kun avaimet ovat jääneet sisäpuolelle. Helpottaisi kummasti elämää.

 56. Nina sanoo:

  Huomattiin että avaimet olivat unohtuneet sisään, onneksi tuuletusikkuna oli auki josta autettiin naapuruston pikkuruisin sisään. Sen jälkeen löytyi vara-avain läheltä :-)

 57. Tane sanoo:

  tapahtui teini-iässä: olin naapurissa pelaamassa korttia ja kun tulin yömyöhällä kotiin havaitsin, ettei minulla ole avainta. katsoin taskulampulla vara-avainpaikkaa. se oli tyhjä. no, menin saman tien varastorakennukseen, joka ei ollut lukittu, otin muutamia työkaluja ja irrotin varovasti kellarin ikkunan. sujahdin siitä sisään halkopinon päälle ja siitä edelleen lattialle. menin yläkertaan ja hain ensimmäiseksi vaateharjan harjatakseni pölyyntyneet vaatteeni ulkona. yllätys: ulko-ovi oli auki. kotiväki oli huomannut, ettei minulla ollut avainta! peittelin hiljaa murtojälkeni ja lukitsin ovet.

 58. Jani sanoo:

  Unohdin kerran avaimet kotiin. Jouduin soittamaan huoltofirman avaamaan ovet. Yleensä pidän asunnon suht siistinä, mutta tuolloin asunnossa vallitsi täysi kaaos. Hävetti, kun huoltomies avasi oven ja kaikki oli mullin mallin.

 59. Riina K sanoo:

  Täällä on yks sun toinen kerta ollut avaimet hukassa tai väärässä paikassa

  Ehkä ikimuistoisin kerta tapahtui muutama vuosi sitten, kun olimme juuri muuttaneet uuteen taloomme. Mies töissä toisella paikkakunnalla, ekaluokkalainen koulussa ja minä yhdessä neljäveen kanssa lämmintä lomapäivää viettämässä kotona. Kerrostalossa vietetyn kesän jälkeen halusin nauttia auringosta ja syödä aamupalan aurinkoisella terassillamme. Kannoin tarjottimella aamupalatarvikkeet ulos ja neljävee tuli perässäni. Ennen kuin ehdin kissaa sanoa, oli neljävee paukauttanut oven oikein antaumuksella kiinni. Tietenkin, koska on sanottu, että ovi pitää sulkea, ettei koirat karkaa Kummallakaan ei ollut kenkiä eikä minulla puhelinta. Anoppilaan muutaman kilometrin päähän oli onneksi avaimet jätetty, mutta sattuivat olemaan juuri silloin mökillä toisella puolella Suomea ja minä en muistanut, että missä heidän vara-avaimensa on. Naapurista pyytämään puhelinta lainaksi eikä se mies tietenkään heti vastaa, koska oudosta numerosta soittelen (anopin numeroa en siis tietenkään muistanut). No, viimein mies vastaa ja saan selville vara-avaimen paikan. Naapurista läpsyttimet lainaksi jalkaan ja neljävee ilman kenkiä (ja kypärää) pyöränsä kyytiin ja kohti anoppilaa pururataa ja metsäpolkuja pitkin neljäveetä pyöränsä kanssa työntäen (onneksi oli pyörässä vielä se työntöaisa!). Kyllä siinä hiki oli pinnassa, kun viimein avaimen kanssa takaisin kotiin päästiin ja aamuteekin jo jäähtynyt kuppiin. Hyvä kun aamupalaa ehdittiin syömään ennen kuin piti taas jo lähteä liikkeelle ja vastaan koulusta palaavaa ekaluokkalaista

  Pakko jakaa vielä myös toinen tarina (todellakin – avaimet olleet hukassa useasti ):

  Talvi, töihin ja päikkyyn lähdössä, auto tallissa. Autonavaimet kyllä mukana, kotiavaimet hukassa ja autotallin ovi lukossa. No tadaa, ne kotiavaimet, jossa se autotallin avain on, ovat autossa siellä tallissa. Ei muuta kuin soittamaan appiukko kyytimieheksi ja töihin pomolle, että tämmöinen äksidentti pääsi käymään ja tulen ”vähän” myöhässä Kyllä siinä vähän nolona oli ja appiukolle kiitollinen avusta.

  Eli tänne tuollainen lahjakortti ja tuollainen hieno älylukko olisi todellakin paikallaan

 60. Mira sanoo:

  Mieheni kanssa jäätiin viime kesänä lukkojen taakse. Onneksi yläkerran ikkuna oli auki.

  Mutta on siinä naapureilla varmasti ollut hauskaa katseltavaa, kun me seistään terassin pöydän päällä ja mieheni nostaa minua ja minä kiipeän häntä pitkin kattolipan päälle, josta pääsen palotikkaita pitkin auki olevalle ikkunalle.

 61. Anniina sanoo:

  Lukitsin huoneeni oven ja jäin pyyhe päällä ulkopuolelle. Onneksi rappukäytävässä oli ulkomaalainen naapuri jonka kautta pääsin soittamaan talonmiehelle.

 62. Eve sanoo:

  Muutama vuosi sitten talvella palasin aamuyöllä taksilla kotiin ja taksin jo lähdettyä huomasin avainten unohtuneen. Puolen tunnin yrityksen jälkeen sain huoltofirman kiinni. Siellä tuli odotettua melkein tunti -25 asteen pakkasessa!

 63. Heini sanoo:

  Olin lähdössä ulkomaan reissulle ja lähtöpäivänä tuli kiirettä ja kaikenlaista säheltämistä, niin tottakai kun lähdin kotoa ja laitoin oven kiinni niin huomasin että avaimet ja puhelin jäi kotiin. Ei siinä ehtinyt enää lähtä hakemaan vara-avainta vanhemmiltani niin jouduin lähtemään reissuun ilman puhelinta. Onneksi sain lainata matkaseuralaisen puhelinta mutta kyllä harmitti.

 64. Linetta sanoo:

  Mulle käy tämän tästä niin että unohdan avaimet sisälle kun vahvat lääkkeet ja vähäinen uni vie muistia.

  Viimeksi olin lähdössä kuntoutukseen. Mies oli jo aamulla lähtenyt töihin ja kun nakkasin oven kiinni, muistin että avaimet jäivät pöydälle. Niin koti kuin auton avaimet :( Onneksi oli puhelin jo taskussa. Eikun soitto miehelle ja odottelua reilu puolituntia että mies pääsee avaamaan oven ja minä hakemaan avaimia ja matkalle kuntoutukseen!

  Tällänen läpyskä tai koodi olisi erinomainen :D Tosin muistaisinko koodin? Tosin koodi voisi olla sellainen minkä itse muistaisin varmasti :D

 65. Merja sanoo:

  Kävipä meille näin kodin avainten kanssa…..
  Mieheni oli tullut yöllä kotiin, no sanotaanko pitkältä ilta reissulta kotiin kaikkine pilkki varusteineen. Ulos oli jäänyt joitakin tavaroita, jotka eivät siinä tilassa olleet sisälle päässeet. Eteinenkin oli sen yöllisen kotiintulon jäljiltä….
  Mitäpä meidän nuorimmainen tuumaakaan silmät pyöreinä aamu postia hakiessaan. Isältä oli jäänyt avaimet lukkoon roikkumaan koko yöksi. Ja voi, sitä ihmetyksen määrää. Just, sitähän se pidennetty pilkki reissu teettää, mietiskelin itsekseni. Onneksi avainten joukossa eivät olleet työavaimet, mökin avaimet ja…….
  Eipä kukaan ollut ottanut avaimia tai tullut niillä meille sisälle. Rivitalo kotimme ohi kuitenkin kulkee melko läheltä ovea ohikulkijoita!
  Näin meillä, uuden talon rakentajilla :) Vinkkasin miehelleni, että nyt me voitetaan uusi lukko taloomme, ettei avaimet roikkuisi koko yötä ovessa!!! Hän vain hymyili……

 66. J3nn1 sanoo:

  Olin puolivuotiaan lapsen kanssa kaksin kotona kun tein ruokaa ja palohälytin alkoi huutamaan. Palohälytin on niin korkealla katossa, että tavallisella keittiöjakkaralla en sinne ylety. Lähdin vauhdilla hakemaan ulkovarastosta a-tikkaita ja ulos mennessä pamautin tavalliseen tapaan oven perästäni kiinni, kunnes samassa tajusin, että olikohan ovi lukossa vai ei. Noh, onnekseni ovi ei ollut lukossa, sillä minulal ei tietenkään ollut vara-avainta piilotettuna ulos, eikä puhelintakaan mukana. Tämä tapaus kyllä säikäytti kun tajusi, että tässä tilanteessa ei olisi auttanut muu kuin rikkoa yksi ikkuna, jotta pääsisin takaisin vauvan luokse sisälle.

 67. Marjo sanoo:

  Mieheni luottaa kovasti siihen, että aina on joku kotona – eikä tarvitse kuljettaa avaimia mukanaan ja onkin sitten viettänyt muutamia aikoja varastossa odotellessa ensimmäistä kotiin tulijaa.. helpottaisi kovasti koodattu lukitus :)!

 68. Miia sanoo:

  Minulla avaimet on tyypillisesti aina hukassa, yhdellä kerralla aamulla töihin lähtiessä etsin avaimia ja mistään niitä ei meinannut löytyä. Tiesin että jossain ne kotona ovat kun olin illalla tullut avaimilla sisälle. Töihin oli lähdettävä vaikka avaimia ei löytynyt ja kas kummaa, ulko-oven kun painautin lähtiessä kiinni niin siellähän ne avaimet lukossa roikkui :D eikä ollut ensimmäinen, eikä viimeinen kerta…

 69. Jenna sanoo:

  Joitakin vuosia sitten onnistuin postinhakureissulla lukitsemaan itseni ulos. Mies oli tietenkin työmatkalla ja harvinaisesti olin kotona aamupäivällä kun naapurit oikeastaan kaikki olivat töissä. Siinä sitten aamutossuissa ja ”kotiverkkareissa” mietin, että mitähän nyt..

  Kävin sitten soittelemaan kaikkien lähinaapureiden kelloja ja ainoa kotona ollut makasi järkyttävää kuumeessa kotona. Olipa siis oikein kiva vielä hänet herättää ovikelloon. Sain puhelimen lainaan, jotta sain soitettua äitipuolelleni (ainoa kenen numeron muistin ulkoa), että soittaa isälleni, jotta tämä voisi tuoda vara-avaimen meille.

  Loppu hyvin, kaikki hyvin siis. Ei tosin naurattanut sillä hetkellä ja vielä vähemmän naurattaisi nyt kun asumme toisella paikkakunnalla ja välimatkaa vara-avaimeen olisi 300km. Tuollainen älylukko olisi siis ehkä meille varsin hyvä etenkin kun sisälle tai ulos jäämässä olisi nyt vielä pieniä lapsia ! ;)

 70. Marjo sanoo:

  Monta kertaa on avain unohtunut kotiin, mutta onneksi miehelläni on sentään aina avain mukana, niin on turhimmilta ongelmilta vältytty.

 71. Terhi J. sanoo:

  Muutamia kertoja ole jäänyt ulos oven mentyä lukkoon. Onneksi jemmassa on ollut avain niin olen sen avulla päässyt takaisin sisälle.

 72. Merja sanoo:

  Säännöissä oli kaksi eri päiväystä toinen maaliskuun loppuun ja toinen huhtikuun loppuun.

  ….ja avaimet on jonku kerran unohtunu ja joskus jouduttu rikkomaan terassioven ikkunakin, että päästy kotiin :/ Olis kyllä upea tuollainen lukko.