31.08.2016

Huonon aamun pelastaja

Hmmh; huono aamu…..millainen onkaan huono aamu?  Aiheen pohtiminen tuli aiheelliseksi kun minut haastettiin Nespresson ja Indiedaysin kampanjan myötä kertomaan omakohtaisia kokemuksia huonoista aamuista. Tänä aamuna sitten aamukahvini ääressä aloin kuumeisesti miettiä milloin viimeksi minulla olisi ollut huono aamu….OLYMPUS DIGITAL CAMERAToki joskus aamupöpperössä ote lipeää kahvikupista ja tietysti suoraan lehdelle, jota olet lukemassa tai jääkaapista maitoa kurkotellessa purkki putoaakin lattialle, josta seuraa pientä siivousurakkaa. Olisiko se sitten huonon aamun merkki, kun joutuu silmät vielä puoliummessa sotkuja siivoilemaan :D Sellaistakaan en nyt ihan lähiaikoina muista sattuneen. Eikä pienellä luutunheilutustöillä kannata päiväänsä pilata. OLYMPUS DIGITAL CAMERATietysti myös aikaiset aamuheräämiset töihin ovat joskus olleet vaikeita. Väsyttänyt niin vietävästi, että torkuttelu on jatkunut jo niin pitkään, että kauhea kiire pilaa koko aamun ja osan päivästäkin.OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnää varhaiset aamuheräämisetkään eivät saa minua huonolle tuulelle, sillä niitäkin on nykyisellään niin harvoin. Olen nimittäin jo toukokuun alusta lähtien ollut kokonaan lomautettuna päätyöstäni. Nykyään käyn vain tarvittaessa tekemässä asiakkaille tilauksia ja suunnitelmia eli saattaa mennä kuukausikin ilman yhtään työtuntia. Niinpä minun aamuni ovat ihania; herään siihen aikaan kun mieli tekee. Mies on lähtenyt töihin ja saan rauhassa kipaista ihanan Nespresso-keittimeni viereen valmistamaan kupposen maistuvaa aamukahvia. OLYMPUS DIGITAL CAMERAKipaisen lehden laatikosta, sytytän pari kynttilää, teen voileivän ja ihana rauhallinen aamuhetkeni voi alkaa. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMikäli jotain pientä huonoa aamussa on ehkä ollutkin, niin viimeistään tässä vaiheessa se unohtuu :)OLYMPUS DIGITAL CAMERAItseasiassa vaikka olisi se aamuherääminenkin, niin siitä voi hyvin tehdä rauhallisen laittamalla se herätyskello soimaan vähän aikaisemmin. Itse olen niinä harvoina aamuina kun nyt töihin on noustava tehnytkin niin; laitan herätyskellon soimaan pari tuntia ennen työpäivän alkua. Yhtä vaikeaa se herääminen on aina, joten se tunti aikaisemmin nouseminen ei ainakaan omalla kohdallani ole tehnyt muuta kuin hyvää, sillä näin se rauhallinen aamuhetki järjestyy joka ainoa aamu :) OLYMPUS DIGITAL CAMERANespresso aamukahvit ovat muuten kivan vaihtelevia, sillä kahvilaatuja on niin monia. Omia suosikkejani ovat Variatons makukahvit; kinuski, vanilja ja tumma suklaa. Nespresso kahvikoneella kukin saa mieleisensä kahvin kun kahvi valmistetaan kuppi kerrallaan. Aamulla taas on kivempi juoda vähän vahvempaa kahvia, jotta herää kunnolla uuteen aamuun. Niinpä Nespresson uutuus, vahva ja karamellimainen Envivo Lungo on oikein omiaan päivänaloitukseen. Aamupalan jälkiruokana toinen kupillinen aamukahvia pienen tummasuklaapalan kera tekee aamiashetkestä täydellisen nautinnon.OLYMPUS DIGITAL CAMERALopuksi vielä ilouutinen; olen nimittäin saanut arvottavaksi jälleen yhden Nespresso Latissima Touch kahvikoneen blogini lukijoiden ja instagram-tilini (@sisustusjasepustus) seuraajien kesken. Voit osallistua kisaan kommentoimalla tänne blogijuttuun tai instaan lisäämäni kuvan alle tarinan omasta huonosta aamusta. Kilpailuaikaa on tiistaihin 6.9. klo 21 asti. Kahvikone-arvonta on siis sekä täällä blogissa että instagram-tililläni, joten voittaja voi olla jommasta kummasta kanavasta.  Onnea arvontaan! 

Kilpailu päättynyt!


192 Responses to “Huonon aamun pelastaja”

 1. Annukka sanoo:

  Saitpa kuule aamut kuulostamaan just mun unelma-aamuilta (tai varmaan kenen tahansa). Eli jos aina vois herätä silloin kun siltä tuntuu ja istuskella sitten aamukahvin ääressä niin kauan kuin huvittaa, niin mitäpä sitä ihminen muuta tarttee. Aaah.

  Mutta todellisuus tällä hetkellä on kuitenkin sitä, että nukun huonosti, koska stressaan kaikenlaista juurikin öisin, milloin olis niin paljon viisaampaa nukkua, mutta kun ei vaan pysty, ja siitä sitten umpiväsyneenä aamulla pystyyn, kun kello soi. Joskin mullakin se on soimassa hyvissä ajoin juurikin samoista syistä kuin sullakin.

  En nyt osallistu arvontaan, koska mulla on se golfkisan palkintokahvikone vielä paketissa, kun en ole saanut aikaiseksi ottaa sitä käyttöön. Mutta hyvältä tuo Nespresso(kin) näyttää ja kuulostaa. Ja kyllähän se on paljon parempi käytössä kuin paketissa :).

  Ja kauniita kuvia!

 2. Tuija sanoo:

  Kiukutteleva väsynyt lapsi, siinä se lyhykäisyydessään. Onneksi tähän voi itse paljolti vaikuttaa laittamalla lapsen ajoissa nukkumaan. Myös omat hyvät unet auttavat, ettei hetmo mene ihan hetkessä.

 3. Sofia sanoo:

  Mukana kisassa, aamut ovat silloin parhaimmillaan kun kiire ei ole päällä ja saa aamupalaan keskittyä ihan rauhassa :)

 4. Marjukka sanoo:

  Jos aamulla tulee kiire, se on huono aamu. Siitä syystä haluan aina varata aamustani vähintään vartin kahvin juontiin ja hetken rauhoittua ennen päivän aloittamista. Siinä hetkessä unohtuu yleensä väsymys ja päivän saa hyvällä fiiliksellä käyntiin :)

 5. Riitta sanoo:

  Hei! Seurailen paljon blogiasi, mutta en ole kirjoitellut kommentteja, nyt kuitenkin oli ihan pakko alkaa näpyttelemään tekstiä omasta huonosta aamustani tänään: Herätys piipitti klo 5:55, näpsäytin sen kokonaan pois ja oli tarkoitus myös nousta ylös saman tien, mutta kuinka ollakaan nukahdin ja heräsin kellon näyttäessä 7:50! Äkkiä sängystä ylös kohti keittiötä juomaan ne normit kaksi lasia vettä, ei hitto, vesikannu lipsahti kädestä osuen puolillaan olevaan juomalasiin kaataen sen ja vedet tietysti valuivat osin tiskipöydältä lattialle; rätti käteen ja siivoamaan. Kun vauhdilla olin saanut itseni lähtökuntoon ja juoksin kasseineni autolle astuin pihan reunakivetyksen päälle ja nilkka nuljahti niin että se kipu silmissä säkenöi. Hetken siinä yhdellä jalalla seisoin ja varovasti kokeilin pystynkö nyrjähtäneellä jalalla astumaan; ok, ei ainakaan pahemmin käynyt. No eihän siinä vielä kaikki, töihin päästyäni kassia avatessa totesin, että eväskipon kansi oli kai jäänyt vähän auki ja kaikki sopat siellä kassin pohjalla, siinä vaiheessa alkoi jo naurattaa, että olipas melkoisen vaiherikas aamun alku.

 6. hedi sanoo:

  Huono aamu on jos lapset heräävät yhtäaikaa ja en saa hetkeäkään etumatkaa tehdä aamupuuhia itsekseen.

 7. Riitta sanoo:

  Huono aamu alkaa siitä, kun toteaa nukkuneensa huonosti. Silloin on vain tehtävä päätös, tuleeko päivästäkin huono vai muodostaako siitä kuitenkin ihan mukavan.

 8. Hk sanoo:

  Minun aamu alkaa huonosti jos keittiö on iltaväsymyksen takia jäänyt siivoamatta. Siinä ei auta kuin putsata keittiö kuntoon ja mikä olisi se parempaa kuin keittää todella hyvät kahvit palkaksi.

 9. Terhi sanoo:

  Harvoin on huonoja aamuja,mutta talvella niitä voi olla
  kun katsoo mittarilukemat tai sään ylipäätään. Pakkanen ja lumi eivät vain ole mun juttu ollenkaan.

 10. Sanna sanoo:

  Hei,

  Juuri mietin taas tuon kahvikoneen ostamista. Toivottavasti onni potkaisisi tässä arvonnassa :)

  Itsekin unelmoin aamuista, jolloin saisin herätä omaan rytmiin. Mua yleensä aina herätessä väsyttää, mutta koska en saa enää unta herättyäni, en koskaan torkuta. Samat aamurutiinit: pukeutuminen, hiusten laitto (tai pesu ja laitto), meikkaus, aamupala ja koiran ulkoilutus, näihin kuluu 40 min. Työkaveri aina ihmettelee nopeita aamutoimiani :) Mitä sitä turhia himmaileen :) silloin kun tuli aamulehti, en malttanut sitä lukea joten se oli ihan turhaa rahanhaaskausta.

 11. Maisa sanoo:

  Minun puhelin näyttää samalta kuin sinun kuvassasi: herätys joka aamu klo 6.30. Olen ehdottomasti illan kukku ja aamun torkku, ja päivä ei todella lähde käyntiin ilman kahvia. Aamukahvi on muuten päivän paras ja on aivan kauhistus, jos se jää joskus kiireessä väliin! :)

 12. Johanna sanoo:

  Huono aamu on liian kiireinen ja suunnittelematon arkiaamu; ei ole katsottu omia eikä lasten päivävaatteita valmiiksi, lapset herää väsyneinä ja kärttyisinä/toimintakyvyttöminä ;), edellisen illan tiskit laittamatta koneeseen, tulee tiuskittua puolin ja toisin ja kaikki lähtee pahalla mielellä uuteen päivään. Onneksi näitä hyvin harvoin, koska juuri tuo valmistautuminen illalla jo auttaa niin valtavasti ja äidin oma kiireetön Hesarin lukuhetki kupposen kanssa. :)

 13. Mökö sanoo:

  Jahka aamut pimenevät, vettä vihmoo vaakaan ja pitää herätä uuteen aamuun ja lähteä ulkoiluttamaan koiraa…. Just silloin olisi hyvä kahvi enemmän kuin tarpeen. Toivottavasti onni suosii.

 14. Emmi sanoo:

  Huonot aamut lähtee yleensä omasta fiiliksestä, ihan sama mitä tapahtuu niin kaikki pienet vastoinkäymiset tuntuu maailmanlopulta. Joskus omassa dramaattisuus/martyyri kohtauksessa on tullut itkettyä jos esim. leipäpaketti on tippunut lattialle. Jos osaa kääntää ajatusmaailman toiseen suuntaan niin pystyykin tekemään jokaisesta pienestä ihanasta asiasta täydellisen päivän <3

 15. Sini sanoo:

  Mikään aamuista ei ole vielä ollut ylitsepääsemättömän tuntuinen, mutta pahimpia ovat ne aamut kun iltavuoron jälkeisenä aamuna on juuri minuutilleen töissä kun ensin on käyttänyt koiran ulkoilemassa ja vienyt lapset hoitopaikkoihin juoksu jalkaa.

 16. Maija sanoo:

  Huono aamu
  Aina ei mene aamulla kaikki putkeen, inhoa kiireettä aamuisin. Tulen huonolle tuulelle jos joudun kiireessä suorittamaan aamurutiinit.
  Olipa ihanan positiivinen kirjoitus. :)

 17. Tiina sanoo:

  Minun huonoimpia aamuja oli kyllä tänään. Poika nukkui huonosti ja aamulla hän nousi väärällä jalalla sängystä. Kiukutteli koko aamun ja mikään ei kelvannut. Päiväkotiin hän olisi halunnut ottaa mukaan rollaattorin ja lasten rattaat. Kumpaakaan ei voinut ottaa. Päiväkodissa hän ojensi kätensä hoitajaa kohti ja riuhtaisi itsensä hoitajan syliin. Lähtiessäni hän mulkoili vihaisesti kulmien alta minua. Jäi paha olo itselleni koko aamuksi.

 18. Maarit koo sanoo:

  Huono aamu on sellainen, että minä sekä lapset nousemme väärällä jalalla ja hieman liian myöhään :( silloin ei onnistu mikään ja päivä on takuu varmasti pilalla…

 19. Minna sanoo:

  Kiireinen aamu on pahin,tai kun aamunlehti ei ole postilaatikossa

 20. Mallukka sanoo:

  Huonosti nukuttu yö, sanomalehti myöhässä, kiire, räntäsade, töissä edessä hankalia asioita jne

 21. Ulla sanoo:

  Muuta huonoa en aamuissani keksi kuin se, jos herään migreenissä :(

 22. Niina sanoo:

  Huono aamu alkaa kun kiire painaa päälle jatkuvasti, sitä se on nykymaailman puitteet =( Kiireettömät aamut viikonloppuisin ovat siis luksusta ja mielenrauhaa sekä ruumiille että mielelle. Silloin voi venytellä rauhassa sängyssä, laittaa kahvinkeittimen hitaasti valumaan, tehdä vaikka porkkanapuuroa ja lukea lehteä rauhassa. Huonoina aamuina kun ei ehdi kissaa sanoa kun pitäisi olla jo menossa…

 23. Taina sanoo:

  Olen nyt äitiyslomalla ja tuli yksi kiireinen aamu mieleen kun ajattelin että kerrankin ollaan ajoissa kun neuvola aika oli puoli kymmeneltä.Herättiin ajoissa,syötiin rauhassa lasten kanssa yökkärit päällä aamupalaa ja päätin että tarkistan vain että olihan aika varmasti puoli kymmeneltä,kello oli silloin kahdeksan.Lappusesta huomasinkin että aika on puoli yhdeksän,lapset äkkiä pukemaan ja vauva matkaan ja menoksi.Aamupalat sai jäädä siltä istumalta pöytään ja unihiekat karisi silmistä

 24. terttu sanoo:

  Huono aamu on sellainen, että päätä särkee. Siihen auttaa kahvi sitruunamehulla höystettynä. Mukava aamu on rauhallinen ja kiireetön.

 25. Päivi sanoo:

  Huono aamu, silloin kun maito on loppu. Aamulla ei musta kahvi mene

 26. Susanna sanoo:

  Huono aamu oli viimeksi tänään, heräsin liian myöhään ja väsyneenä, samoin poika olisi vielä mielellään jatkanut unia. Hirveellä kiireellä hoitoon ja töihin, aamupalakin jäi itsellä syömättä. Onneksi työpaikalla ehti hakea puuttuvan aamupalan ja kupin kahvia ja kummasti aamu parani. :)

 27. Paula sanoo:

  En muista että minulla olisi ollut lähiaikoina huonoja aamuja, mutta jos aamukahvit jäisivät jostain syystä juomatta niin siitä kehkeytyisi kyllä huono aamu. Kahvikonetta minulla ei vielä, joten mielelläni ottaisin tällaisen. Mukana arvonnassa :-)

 28. Seijahannele sanoo:

  Rauhalliset aamut ovat luksusta. Mukana arvonnassa.

 29. Sirpa sanoo:

  Hei, en juurikaan muista huonoja aamuhetkiä. No ehkä kun tulen yövuorosta kotiin ja kotona tuoksuu kahvi, mutta ei voi juoda tai menee loputkin unen rippeet.

 30. Riitta sanoo:

  Huono aamu on silloin kun on syksy ja pimeetä ja väsyttää niin vietävästi. Tähän kun lisää vielä sen että postipoika ei ole tuonut Kalevaa. Kiukkuinen soitto Kalevan toimistoon vaan eihän se lehti ehdi ennen töihin tuloa sitten tulla. Töiden jälkeen en enää jotenkin osaa lehteen tarttua. Kahvia tarvitaan myös jotta aamu onnistuu. Meillä ei kyllä onneksi kahvi ole päässyt koskaan niin pahasti loppumaan että ei olisi aamukahvia saanut.

 31. Susanna sanoo:

  Aamusta tekee huonon liika kiire ja kahvi ilman kermaa. Mukana ihanassa arvonnassa.

 32. Salla sanoo:

  Huono aamu on sellainen, kun ei millään jaksaisi herätä, en löydä tavaroita, tulee kiire tai unohdan jotain tärkeää kotiin. En ole ollenkaan aamuihminen.

 33. Priska sanoo:

  Huonon aamun resepti on selvä: väsymys (liian vähän unta), tavarat hukassa (en ehtinyt/jaksanut laittaa vaatteita ja laukkuja valmiiksi illalla, kuten yleensä), kiire (kun aika hujahti tavaroiden etsimiseen) ja näihin vielä lisämausteena huono hiuspäivä, uhmiksen raivarit tms. En juuri koskaan ehdi syödä aamiaista kotona, puhumattakaan kahvinkeitosta ja olen haaveillut kapselikeittimestä jo kauan…

 34. Huono aamu saa kipinänsä monesti siitä, että herään jo valmiiksi väsyneenä ja yritän saada lasten aamutoimet tehtyä joten kuten. Pienetkin vastoinkäymiset kasvavat tällöin suuriksi. Jos saisi nukkua kunnolla ilman vauvan heräilyjä, alkaisi päivätkin monesti vähän paremmin. ;)
  Kahvin voimalla jaksetaan, joten toivottavasti arpaonni voittaisi! ;)

 35. Marja sanoo:

  Huono aamu on sellainen, jos hopun kans joutuu aloittamaan sen. Siksipä pitäis muistaa herätä hyvissä ajoin, ( ainahan se ei välttämättä onnistu).Mutta mikä sen ihanampaa, kun saa aivan rauhassa nauttia aamupalaa ja valmistautua töihin kiireettä. Ja,jos vielä voitais tuollaisen kahvikoneen niin vois nauttia erimakuisista kahveista.

 36. Tiina sanoo:

  Huonoaamu on silloin, kun lihakset on tosi jäykät ja ei meinaa päästä sängystä hyvin ylös. Syytä en vielä tiedä. Hidas liike ja venyttely rauhassa auttaa, ja ajatus, että on työpaikka ja siellä kivat työkaverit.

 37. Eila sanoo:

  Huono aamu on usein sellainen, kun nukkuu liian myöhään ja aamukahvi ja lehden lukeminen täytyy jättää väliin. Myös unettomuus aiheuttaa huonoja aamuja ja päiviä.

 38. Margit sanoo:

  Minulla on vain ihania aamuja, sillä olen eläkkeellä. Voi miten mukavaa olisi saada lahjaksi tommoinen kahvikone, elikkä mukana arvonnassa toivekkain mielin :)

 39. Varpu sanoo:

  Huonon aamun syy on useimmiten kiire. Olen jäänyt vastikään eläkkeelle. Aamuni ovat nyt ihanan viipyileviä, samaan tapaan kuin sinullakin. Nautin suunnattomasti. Voittaisin kyseisen keittimen mielelläni. Olen siis mukana arvonnassa.

 40. Tiina sanoo:

  Huono aamu on jatkumo huonolle yölle,kun vauva on nukkunut huonosti.Näin äitiyslomalla on ymmärtänyt vasta oikein kunnolla hyvien yöunien merkityksen. Ja vahvan kahvin.;)

 41. Laura sanoo:

  Huono aamu on, jos koira on yön aikana oksentanut matolle :)

 42. marja leena sanoo:

  Huonoja aamuja ei ole kun eläkkeellä saa herätä koska huvittaa.Kahvikone olisi ihana voittaa ja nauttia makukahvia rauhassa kynttilää poltellen.

 43. Susanna H sanoo:

  Olen aamuvirkku ja nautin aikaisista, rauhallisista aamuista… Ne ovat tällä hetkellä vähän tauolla kun on kolme pientä lasta ja sekalaisesti nukutut yöt… Niin aikaiset aamut eivät aina ole yhtä riemunkiljahdusta… Mutta aikansa kutakin. Viikonloppuaamut ovat parasta perheen kanssa, pitkä brunssimainen aamupalahetki… Ja kyllä kiitos tuo kahvikone tekisi vielä pisteen ii:n päälle!

 44. Päivikki sanoo:

  Aamu on taatusti huono jos ei kerkeä juomaan kahvia. Ikävä kyllä näitä kiire aamuja on liian usein ; ) Kahvikone olisi hyvä apua kiireeseen.

 45. Hanna sanoo:

  Huono aamu alkaa pitkällä torkuttamisella ja siitä johtuvasta kiireestä. Lasten ulkovaatteet jäänyt illalla huolehtimista kuivumaan, tavarat hukassa jne. Nautihan omista rauhallisesta aamuista!

 46. Annika sanoo:

  Huonona aamuna herään vasta yli puolen tunnin torkutuksen jälkeen, kävellessäni keittiöön muistan, etten jaksanut täyttää tiskikonetta tiskialtaasta päätellen, lapsi ei suostu pukeutumaan ja aamupala syödään autossa. Onneksi näitä päiviä on harvoin!

 47. Annev sanoo:

  Huonosti nukuttujen yöunien jlk seuraa usein se huono aamukin.

 48. Piia sanoo:

  Päivän pelastaja on aamulla hyvä kahvi! Sen kun saa,niin päivä lähtee käyntiin. Huonoon aamuun kuuluu taas kauhea kiire ja hössötys,ettei kahviakaan ehdi juomaan. Tykkään kans kiireettömistä aamuista! :)

 49. Anna sanoo:

  Jos kahvimaito on loppu tai herätyskello pettää, on huono aamu.

 50. Rea sanoo:

  Minun huono aamu on niin vähästä kiinni eli jos en saa rauhassa heräillä aamupalalla eli ei mielummin ollenkaan ”juttuseuraa” eikä tarvitsisi kovin montaa kertaa herätellä poikaa ja noin kymmentä kertaa komentaa pesemään hampaita.

 51. Nina sanoo:

  Kiire pilaa aamun. Kahvittomuus olisi jo katastrofi, sillä ilman päivän ensimmäistä ja samalla parasta kahviannostani olen täysin toimintakyvytön ja en pystyisi edes kiirehtimään.

 52. Tuikku sanoo:

  Syksyn pimentyvät aamut ovat haastavia, kun kello soi arkisin 5.40. Kahvikone ja tuore kahvi voisivat kivasti auttaa silmien avautumisen :)

 53. Tellervo sanoo:

  No jos nukkuu ”ponhin”:)

 54. Johanna sanoo:

  Huonoja aamuja ovat ne kun väsyttää ja jos vielä kiire tulee. Illan virkkuna ei unta saa tarpeeksi ajoissa ja 5.40 tulee liian pian :) onneksi vuorotyössä on paljon muunlaisia aamujakin :)

 55. Petra sanoo:

  Kisassa mukana! Aamu voi tuntua huonolta jos ulkona on satanut puoli metriä lunta ja jo varhain aamusta joutuu mennä lykkimään lumia pois pihasta jotta pääsee autolla ajamaan töihin. Onneksi ei vielä ole lunta maassa!
  t. Petra

 56. Ritu sanoo:

  Liika kiire pilaa aamun kuin aamun.Ja yleensä se on aivan itse aiheutettu.Tarpeeksi aikaisin kello soimaan niin kaikki sujuu mutkattomasti ja hymyä huuleen.

 57. Tiina A sanoo:

  Huonon aamun pelastus on kauniisti aseteltu aamiainen. Tosin huonoina aamuina ei yleens’ ole pahemmin aikaan kun on siihen kuuluu osana yleensä kiire. Tosin itselläni oli huono aamu eilen kun murehdin yöllä asioita enkä sen tähden nukkunut kunnolla.

 58. Taiga sanoo:

  Mukana arvonnassa :)

  Kiireiset aamut ovat huonoja. Kauhealla kiireellä ylös sängystä, herätät lapsen ja hoputat lasta koko ajan. Ja tietenkin just sinä aamuna, pipo, hanskat tai muu vaatekappalle on hukassa. Huoh.

 59. Kati sanoo:

  Huono aamuni alkaa sillä että olen jo valmiiksi väsynyt. Väsymys on melkeinpä yleisin syy kaikkeen harmiin. Pirteänä ja virkistyneenä sitä jaksaa paremmin pettymykset ja harmit. Tosin kaikkea ei pirteänäkään sulata, eikä tarvitsekaan. Mutta kiireiseen väsyneeseen aamuun kun yhdistää samalla jalalla heränneen lapsen niin yhteinen aamuhetki voi olla myös tuplasti masentava. Onneksi viimeistää automatkalla päiväkotiin ollaan molemmat jo niin hyvällä tuulella että jompaakumpaa alkaa jo naurattaa. Ja nauru jos mikä tarttuu! Sitten kun saan töissä vielä ensimmäisen kupin kahvia niin päivä taas alkaa näyttää valoisemmalta. Paljon on myös omasta asenteesta kiinni miten aamun aloittaa ja miten se vaikuttaa päivän kulkuun. Kaunista päivää sinulle ja lukijoillekin, -Kati

 60. Elina sanoo:

  Aikainen herätys ei tee aamusta huonoa, vaan pahantuulisuus, kiukuttelu, päänsärky ja vitkastelu. Aamu on huono, jos en saa hetkeksi istua rauhassa alas ja syödä ja lukea aamun lehteä samalla.

 61. PM sanoo:

  Huono aamu: Yöllä lapsi valvottanut, aikainen herätys, kiire jonnekkin..eipä siihen muuta tarvitakkaan, varsinkin jos asennoituu väärin alkavaan päivään!

 62. Satu sanoo:

  Huonoja aamuja onneksi vähemmän kuin hyviä. Herään yleensä sen verran aikaisemmin, että ehdin juoda kahvin ja lukea lehden rauhassa olohuoneen nojatuolissa☺

 63. Laura H sanoo:

  Oi, tässä yksi väsynyt aamu taas mietin, miten kiva tuollainen kone olisi ”normikahvin” rinnalle vähän vaihtelua uusien kahvimakujen myötä tuomaan. Huono aamu sisältää kiirettä ja kinastelua lasten kanssa; sitä kun pitää kiireessä päästä matkaan ja mikään ei oikein suju. Hikipäässä rientämistä paikasta A paikkaan B. Tällä hetkellä ei ole niinkään kiirettä, koska olen pienen vauvan kanssa kotosalla. Huonoja aamuja aiheuttaa enemmänkin jatkuva väsymys valvottujen öiden takia. Pää ei toimi kunnolla ja kahvia tarvitsee kyllä heti aamusta…

 64. Pauliina M. sanoo:

  Hei, kiitos kivasta blogistasi! Mieluusti olen mukana arvonnassa. Aamu saattaa tosiaan tuntua huonolta, jos herää väsyneenä tai liian myöhään. Huonon aamun ei kuitenkaan kannata antaa pilata koko päivää :-)

 65. sinikka sanoo:

  Moi, olen huono nukkuja, joten …..kun on yön pyörinyt vuoteessa ja noussut pois ja palannut takasin sen seitsemän kertaa ja kello on jo 2 ja sitte 3 ja aamulla pitäisi olla töihin menossa freesinä ja silmät on tuhannen pussilla ja tukka pystyssä ja väsymyksen hiki on päällä kun just sitte on nukahtanut ja kello soi ja sydän hyppää kurkkuun…. TÄTÄ ON HUONO AAMU.

 66. Eila Koivukangas sanoo:

  kahvinkeitin

 67. Sirkku sanoo:

  Kyllä se yö eli miten on nukkunut todella vaikuttaa siihen millainen aamu on!

 68. Tiia J sanoo:

  Hei!

  Huonot aamut tulevat yleensä huonosti nukutun yön jälkeen. Kuitenkin, jos unta ei lasketa mukaan niin aamusta huonon tekee kahvin puuttuminen! Jos se onkin loppunut (yllättäen kesken yön hahah), niin ei tuu mitään, eikä millään sitä haluaisi lähteä ostamaan kaupasta ennen kaikkia aamutoimia. Muutoin aamut onkin tosi jees :)

 69. Tanja L. sanoo:

  Huonoin aamu on sellainen, jolloin et herää herätyskellon soittoon, herätys ei toimi tai herätys on jostain syystä jäänyt laittamatta päälle. Kiireinen aamu ja hosuminen pilaa aamut totaalisesti.

 70. Jaana sanoo:

  Kohtuullisen huonona aamuna pidin, kun koiran yöllistä ripulia siivoilin ja yökkäilin…melkein jäi kahvitkin juomatta, mutta aamupalaa ei mennyt alas palaakaan :D

 71. Kati sanoo:

  Huono aamu on perinteinen ja usein tapahtuva ilmiö täällä meillä. Kello soittaa varttia vaille kuusi aamulla. Siihen aikaan ihmisen pitäisi ehdottomasti vielä saada nukkua. Ainakin tunti. Silmäluomet ovat turvoksissa, meikki ei istu, hiukset ovat takussa, puuro palaa pohjaan, lapsi ei suostu nousemaan ylös, tulee kiire, kahvimuki kaatuu näppikselle, hammastahnaa menee paidalle jne. Mutta onneksi kaikki tämä on pientä ja naurattaa jälkikäteen. Ihminen stressaa loppujen lopuksi ihan turhista asioista :)

 72. NinniJ sanoo:

  Ihana arvonta; ehdottomasti mukana!

  Minulla huono aamu seuraa huonosti nukuttua yötä. Onneksi suurin osa aamuista on hyviä :)

 73. Veronica sanoo:

  Huono aamu on sitä että nukkuu pommiin ja myöhästyy jostain tärkeästä jutusta.

 74. Minna sanoo:

  Huono aamu on kun herää liian myöhään ja joutuu syömään aamupalan ja laittamaan itsensä kuntoon kiireessä. Sitten tietenkin lapset kiukuttelee vaatteista ja kaikesta muustakin mahdollisesta niin kaikkien huono tuuli on taattu….

 75. kirsi sanoo:

  kauhean kiireinen aamu on katastrofi ;/ siihen jos liittyy vielä kahvin loppuminen kotoa , niin soppa on valmis ja päivä on pilalla ;)

 76. Saaga sanoo:

  Huono aamuni oli sellainen, jolloin nukuin pommiin! Kiire jäi päälle ja koko päivä meni säheltäessä :(

 77. Ansku sanoo:

  Minulla ei ole huonoja aamuja, on vaan hyviä aamuja! Herään ajoissa, touhuilen kaikessa rauhassa, katselen ikkunasta ulos ja seuraan luontoa. Sitten pikku hiljakseen töihin ja siitä se päivä alkaa.

 78. Raija sanoo:

  Näin eläkeläisenä saan nauttia rauhallisista aamuista,jolloin ei herätyskello
  pärise,mitä inhoan ylikaiken.Olen selvästi allergisoitunut kymmenien työvuosien
  kellonherätyksille! Näihin aamuihin sopisi mainiosti uusi kahvikone,joten olen mieluusti arvonnassa.

 79. Kristiina sanoo:

  Huonon aamun mielestäni ei tee kuin nämä kaksi asiaa eli ensimmäinen huomaat jääkapista puuttuvan maidon joten en saa tarvitsemaani energiaruiskua ja toinen asia on kiireiset aamut jotka luovat turhaa mielipahaa tulevaan päivään.

 80. merja sanoo:

  Hei, en juurikaan muista huonoja aamuhetkiä.olen aina ollut aamuvirkku illantorkku

 81. Miia sanoo:

  Viime perjantai oli aika huono aamu. Töissä oli itku lähellä kun tiesin, että työmuutosten takia joutuisin illalla kertomaan yhdelle läheiselle ihmiselle, että meidän välimme eivät ole enää ennallaan.

 82. Sanna sanoo:

  Huonon aamun tunnistaa silmäpusseista. Mukana arvonnassa.

 83. Nannil sanoo:

  Huono aamu ei koostu huonosti nukutusta yöstä vaan yöllisestä närästyksestä mikä pilaa aamun huonolla maulla suussa ja vääntelevällä vatsallaan. Ja koska silloin ei pysty pitämään kahvihetkeä, sitä jota odotan jo illalla. Aamuun kuin aamuun kuuluu aina kahvi, kiirettä ei saa olla, tarvitsen arkisinkin jopa nyt pienen lapsen kanssa ainakin tunnin pelkästään aamupalahetkeen.

 84. tiiu sanoo:

  Huonoja aamuja ovat ne jolloin nukun pommiin. Inhoan yli kaiken kiirettä joka niistä seuraa.

 85. Minttu-Maaria sanoo:

  Huonon aamun saa takuulla heräämällä liian myöhään, on se sitten herätyksen ajastamatta jättäminen tai liian huonosti nukutun yön syytä niin tulos on sama; kiireessä juoksentelua ympäri asuntoa,mitään tai mikäään ei ole oikealla paikalla ja vaatekaappi on pahin vihollisesi kun ryystät toisella poskella kahvia sisuksiisi jotta saisit ne silmät edes puoliksi auki.. :D mikään ei ole yhtä ihanaa!

 86. JussiK sanoo:

  Moikka!

  Huono aamu oli pari viikkoa sitten kun kompastuin kynnykseen ja kahvit kaatui päälleni ja siinä oli viimeiset kahvit. Valitettavasti kahvi oli ihan lopussa. Onneksi päivä meni paremmin muuten mutta alku oli surkea.

  Hyvää syksyn alkua!

 87. marjo sanoo:

  Huonoja aamuja minulla harvoin on,olen niin vahvasti aamuihminen.Mutta pari sellaista aamua muistan,kun on ollut sähkökatko,enkä ole saanut aamukahviani keitettyä,silloin on kyllä päivä pilalla.

 88. Minna Läylönen sanoo:

  Aivan ihanilta kuullostavat sinun aamusi. Pyrin samaan.Arvontaan mukaan

 89. Sarianna sanoo:

  Kaikkein pahinta on se jos aamukahvin keitettyäsi huomaat ettei ole yhtään maitoa. Olen niin tottunut kahviin maidolla että se ei ole ollenkaan sama jos joutuu juomaan kahvinsa ilman, ja se tunne ei ole sama vaan joutuu tunteella ilman kahvia keskittymään siihen mistä saa kunnon aamukahvin maidolla.

 90. Markus sanoo:

  Huonosti alkuun lähtenyt aamu alkaa jonkun puutteesta. Ei ole kahvia, kahvipuruja tai murukahvia ja kahvikonetta ei ole. Kofeiinin puutostila on ikävä kokemus. Kahvia saa töistä tai R-kioskilta, mutta mukavampi on juoda rauhassa aamukahvit kotona ja latautua päivään.

 91. Sofia T sanoo:

  Huono aamuni oli viikko sitten kun heräsin 39 asteen kuumeessa ja kurkku todella kipeänä. Kuuma kahvikaan ei siihen auttanut! Ei muuta kun lääkärissä ravaamista seuraavat päivät ja loppujen lopuksi viikon jälkeen tuloksena angiina johon onneksi saatu jo lääkkeet!

 92. Suvi sanoo:

  Yleensä olen aika hyvä aamuihminen, mutta huonot aamut ovat sitten niitä kun herättyä löytää ylläri oksennus/ripuli kasan matolta jonka joku kissoista tai koirista on jättänyt jälkeensä. Oikein super ihana ylläri on jos vielä pimeässä astuu ja lähes liukastuu tälläiseen kasaan. Kokemusta on siitäkin :D

 93. Anna sanoo:

  Ihana aamu!

 94. Kaija sanoo:

  Huono aamu on sellainen, kun näkee todentuntuista unta, että nousee ylös ja tekee aamutoimet normaalisti. Sitten herääkin oikeasti ja tajuaa, että on halvatunmoinen kiire. Onneksi näitä sattuu aivan äärimmäisen harvoin.

  Mut hyvä maitokahvi maistuisi kaikkina aamuina, joten pistetään arvontakeijulle yksi sellainen tilaukseen. Kiitos!

 95. Suvi sanoo:

  Tykkään kiireettömistä aamuista, joten pommiin nukkuminen on ihan kauheaa.
  Kerran heräsin aamulla siihen aikaan kun pitäisi olla jo lähdössä töihin.
  Äkkiä ylös, vaatteet päälle ja hampaiden pesulle.
  Sit vaan juoksemaan töihin ilman meikkejä ja aamiaista. Ja oikeasti siis juoksin töihin. Työmatkaa oli nelisen kilometriä ja bussilla kulkeminen olisi vienyt kauemmin.

 96. Jenni sanoo:

  Aamu voi mennä yksinkertaisesti pilalle siitä syystä, että kahvimaito on loppu ja kahvihan ei maistu miltään ilman maitoa. Jos tällaiseen aamuun yhdistää vielä kiireen: sen kun on herännyt liian myöhään ja hääsää siellä sun täällä yrittäen saada kaiken valmiiksi. Ja tietenkään tänä aamuna vaatteet ei näytä hyvältä päällä eikä hiukset asetu millään nätisti.

 97. sirkkis sanoo:

  Huonoaamu on luminen hankitie kahden pienen koiran kanssa matkalla töihin metrolla. Molempien turkki lumipalloja täynnä ja pakko ottaa syliin. Kun saapuu töihin ja aloittaa kuivaamaan koirat ja asiakas tulee etuajassa. Pikkuisen oli keljuu. Onneksi sellaisia oli vähiten. Aamuun auttoi päivän hyvä vitsi ja ihana asiakas, jonka kanssa nauroimme asialle.Sellaista elämä on. Nyt on vain aika enemmän hyviä aamuja kun kaikki tietää etten tykkää aamuherätyksistä ♥

 98. Roosa sanoo:

  Yleensä mun aamut on rauhallisia ja ihania, mutta sitten kun huono aamu, se johtuu yleensä siitä että oon nukkunut huonosti ja väsymyksen takia olo on tahmea. Tällöin yleensä sattuu ja tapahtuu myös muutakin ikävää, kuten just kahvin läikkyminen tai puurokulhon putoaminen lattialle. :D

 99. Emmu sanoo:

  Kun aamulla tulee kiire niin aamu ja päivä on pilalla, näitä onneksi on harvoin (;

 100. Marika:T sanoo:

  Huono aamu oli viimeksi reilu kuukausi sitten, kun olin painanut herätyskellon soidessa kellon kiinni ja jatkoin uniani. Töistä soitettiin, olenko tulossa aamuvuoroon.

 101. Maj sanoo:

  Huono aamu alkaa kiireellä ilman kahvia. Kahvikone toisi ihanaa luxusta aamuihin.

 102. Aila sanoo:

  Huono aamu on sellainen kun joku tyrkyttävä kaupustelija herättää soitollaan, eikä usko kun sanon ettei kiinnosta. Nyt kun on mahdollisuus, pyrin heräilemään kaikessa rauhassa ja nauttien kiireettömistä aamuista. Tuo kaffemasiina olisi nasta!

 103. Riitta Seppänen sanoo:

  Huono aamu on sellainen, kun heräät klo.4 kipuihin. Ei auta jäädä makaamaan, koska kokemuksesta tiedän, ettei helpota ilman kipulääkettä. Siis ylös vaan ja kahvia ja lääkettä koneeseen. Päivällä otan sitten päikkärit(ja lisää lääkettä )

 104. Tarja sanoo:

  Huono aamu on kun on kiire, joku tärkeä tavara on hukassa ja aikaa kuluu sen etsimiseen.

 105. klaara sanoo:

  Huono aamu on sellainen kun en ole laittanut herätyskelloa soimaan ja tulee kiire. Normaalisti aamuuni kuuluu kunnon aamupala kahvineen ja aamun lehden lukeminen. Onneksi näitä kiireisiä aamuja on tosi harvoin. Olen haaveillut tuosta kahvikoneesta jo pitkään, mutta ei ole ollut mahdollisuutta hankkia sitä.

 106. Sanna sanoo:

  Huono aamu on kiireinen.Täytyy aamuisin varata aikaa itselle ja lapsille. Se,että kaikilla on rauhallinen aamu on tärkeää koko päivän tunnelmalle.Väsymyskin unohtuu aamulla kun on aikaa toiselle.

 107. Jaana.R sanoo:

  Kiire se taitaa useimmiten tehdä aamusta huonon, lisänä ehkä vielä pimeä vuodenaika väsymyksellä höystettynä niin johan tökkii. Aamukahvi ja hyvänpäivän-toivotukset perheen kanssa puolin ja toisin kyllä auttavat.

 108. Ninsku sanoo:

  Astetta haasteellisemman aamusta tekee huonosti nukuttu yö ja aikainen lähtö ilman rauhassa nautittua aamukahvia:)

 109. Susci sanoo:

  Lapset ovat YLEENSÄ onneksi aamuisin todella reippaita , joten heitä ei voi huonoista aamuista syyttää. Vika onkin useimmiten kiireessä, auton toimimattomuudessa tai sitten ylipäätään maanantaiaamuissa, jolloin takana on uneton yö. Kahvin voimin siitä sitten sinnitellään kohti parempaa päivää.

 110. M sanoo:

  Meillä sen, onko aamu hyvä vai huono ratkaisee ehdottomasti rakkaat lemmikkit eli kissat ja kanat. Jo ennen omaa aamupalaa ja aamukahvia ruokitaan lemmikit ja tarkastetaan että kaikki on kunnossa. Vasta sen jälkeen sitä osaa rauhoittua oman kahvikupposen ääreen ja valmistautua työpäivään. Vaikka aamuheräämiset ovat itselle ensisijaisesti aika helppoja ja mukavia on hyvä kahvi ihana hemmotteluhetki joka kuuluu joka aamuun

 111. Tuula Nurminen sanoo:

  Viikonloppuisin aamu alkaa huonosti, jos en ole muistanut ladata kahvinkeitintä ja laittaa kahvikuppeja pöytään illalla. Vielä huonompi aamu on sellainen, kun herään päänsärkyyn. Todella huono aamu on sellainen, että herätessäni hetken luulen, että on viikonloppu, mutta sitten muistaa, että on työaamu ja täytyy lähteä töihin!

 112. Pirjo sanoo:

  Mulla melkein kaikki arkiaamut ovat huonoja, kun olen iltaihminen. Aina väsyttää ja potuttaa, kun pitää nousta aikaisin viemään koirat aamulenkille, että ehtii töihin. Olenkin nyt suosiolla siirtynyt juomaan aamukahvin vasta töissä kahvitunnilla. Tai sitten otan sen mukaan kahvilasta töihin kiirehtiessäni.
  Viikonloput ovatkin sitten ihan toinen juttu. Silloin luen kiireettä lehden, juon tuoretta kahvia ja syön kunnon aamupalan. Koirillakin on kivempaa, kun aamulenkki tehdään rauhallisesti, aamun tuoksuja perusteellisesti nuuhkien!

 113. eekku sanoo:

  Kyllä tässä on useampi aamu aika äreänä kun unet jää aika vähäksi pikkumiehen herätyksien vuoksi

 114. Tea sanoo:

  Huono aamu on kiireinen arkiaamu, jolloin mies on lähtenyt jo onnellisesti aamuvuoroonsa, lapset ovat heränneet tavallistakin aamuäreämpinä ja heitä joutuu patistelemaan syömään/pukemaan/liikkeelle, itselläkin olisi kiire ehtiä ajoissa töihin, koirakin pitäisi ennen töihinlähtöä vielä lenkittää, lapsille pitäisi muistaa laittaa kouluun mukaan jotain opettajan myöhäisiltana/varhaisaamuna Wilma-viestittämää askartelu-/urheilu-/muuta tarviketta (jota tietenkin pitää aamukiireessä alkaa vielä etsimään) ja todennäköisesti ulkona vielä sataakin niinkuin esterin p:stä – tai vielä parempaa, pakkasta on -25 ja auto umpijäässä. Kokemusta näistä tuskanhikisistä arkiaamuista riittää… :)

 115. Sari N sanoo:

  Huonoja aamuja ei niin paljon ole, koska olen aamun virkku ja illan torkku :)
  Yleensä huonot aamut on niitä kun kaikki putoaa käsistä. Peili hajoaa ja mustikat lentää pitkin lattiaa, niin kuin kävi tällä viikolla :)
  Kahvi ja puuron kun saa mahaansa taas on kaikki hyvin.

 116. Heidi sanoo:

  Huonoin aamu alkaa pommiin nukkumisella ja sillä jos kahvimaito on loppu saatika kahvi! Hyvä aamu on mulle aikaa hetken olla omien ajatusten kanssa ja tärkeintä on kiiretön aamupala/aamukahvi hetki koska ilman kahvia ei päivä lähde käyntiin millään :)Tämän vuoksi herään itsekin siis ”tarpeettoman paljon” aikaisemmin enkä voi ymmärtää niitä jotka torkuttavat viimeiseen asti ja tarvitsevat alle puoli tuntia aikaa sängystä työmatkalle.

 117. Minna sanoo:

  Minulla ei varsinaisesti ole mielessä mitään tiettyä huonoa aamua, josta voisi kirjoittaa tähän kun halusit kuulla tarinoita :) Mutta aamu alkaa huonosti jos on torkuttanut liian kauan tai jopa sammuttanut herätyksen vahingossa. Tällöin tulee kiire ja aamuinen kiire ei ole kivaa! Mukana arvonnassa, tällainen kahvikone olisi ihan luksusta ja huippumahtava! :)

 118. Lasse K sanoo:

  Huono päivä on se kun aamulla sängystä ylös noustessa selän välilevynpullistumat tuikkaavat selkään ja jalat lähtee alta ja päivä menee sitten jokaista askelta varoen, hyvä päivä on se kun selkä ei oireile kertaakaan ja voi jopa nauttia elämästä ja unohtaa selän murheet.

 119. -teija- sanoo:

  Kiire pilaa aamun. Ja valitettavasti tässä ruuhkavuosia elellessä niitä kiireaamuja meinaa tulla vähän turhan usein kun ennen töihinlähtöä pitäisi ehtiä sitä sun tätä. Mutta kahvi on aamuisin saatava muutoin ei päivä kyllä käynnisty millään!

 120. Tuula sanoo:

  Hei, parina viimeisenä vuonna ole nukkunut huonosti. Ja sekös tuo huonoa tuulta aammuun.

 121. Miisukka sanoo:

  Huono aamu on kun nukkuu liian pitkään,silloin jää aamun rauhallinen hetki käyttämättä.
  Hyvään aamuun kuuluu kuppi kahvia, voileipä ja netin selailu.

 122. Tuutikki sanoo:

  Nautin aamupalan arkisin vasta työpaikalla ja jos sitä ennen onkin ollut huono aamu se loppuu kyllä siihen. Työtoverini ovat niin ihania, että huono fiilis unohtuu ja mukava työpäivä voi alkaa.

 123. Maariah sanoo:

  Kyllä huonoin aamu on kiireinen aamu, tai aamu huonosti nukutun yön jälkeen. Kahvi on aamun kohokohta, joten sen tai siihen laittamani maidon loppuminen takaa myös aamun alkamisen väärällä jalalla.

 124. Tiina sanoo:

  Hei!
  Aamusi kuulosti ihanalta nauti niistä.
  Itse lisään aamuun vielä hetken joogaa/ venyttelyä.
  Sitten valmis päivän haasteisiin.

 125. Mirsu sanoo:

  Mulle riittää katastrofiaamuun se et kahvimaito on loppu, menee kyllä aamu pilalle.

 126. Kaire sanoo:

  Huono aamu on silloin, kun illalla unohtaa kahvikoneen ladamatta ja aamulla unen pöpperöisenä yrittää mitata kahvia. Siinä sitten purut pitkin tiskipöytää.

 127. Mari-E sanoo:

  Huonosti nukuttu yö, heti aamusta alkaen jumissa olevien lihasten aiheuttama pääkipu ja kiire eivät anna päivälle parasta starttia. Hyvä kahvi ja aamupalaa napaan niin jo alkaa elämä taas hymyilemään! Mukana arvonnassa.

 128. maria sanoo:

  Parhaiten pilaa huonsoti nukuttu yö. Mutta senkin saa pelastettua hyvällä kahvilla :)
  Kahvikone olisi todella unelma :) arjen luksusta.

 129. Kaarina sanoo:

  Huonosti nukuttu yö särkylääkkeiden voimalla ja sit vielä heti, kun saa silmät auki, niin särkyä. Kyllä sit ihan totaalisesti on jo heti herättyä tuskainen olo ja voi ärähtää muille ihan pienestäkin. Ja sit taas lääkettä, että alkaa olo helpottaa.

 130. Laura sanoo:

  Kiireinen aamu on yhtä kuin huono aamu. Herään pari tuntia ennen töihin ja tytön eskariin lähtöä. Saan siinä rauhassa käyttää koiran ulkona, syödä aamiaisen ja valmistautua päivään ennen kuin herätän tytön aamupuuhiin. Joskus se kiire pääsee yllättään, mutta onneksi melko harvoin kuitenkin :)

 131. Jenni sanoo:

  Huono aamu alkaa kiireellä. Tavarat hukassa. Kahvia ei ehdi juoda. Huonolla mielellä aloitettu päivä ei suju. Ja yleensä töihin lähtiessä puhelinkin jää kotiin.

 132. piitu sanoo:

  Näin eläkeläisenä enään harvemmin on kiire minnekään joten ainoita huonoja aamuja on ne kun jokin (vaikka ääni) herättää aivan liian aikaisin eikä enää saa unen päästä kiinni.

 133. Nellis sanoo:

  Huono aamu on sellanen, että oon nukkunu pommiin ja kahvit jääny juomatta :( Mukaan arvontaan.

 134. Bemu sanoo:

  Nimenomaan kiire pilaa aamun kuin aamun. Hyvä syy nousta hieman aikaisemmin – hyvä aamu kantaa koko päivän :)

 135. satu sanoo:

  Kun joutuu heräämään herätyskelloon, mä en vaan ikinä oo aamusin pirteä..oli kello sitten mitä tahansa, onneksi on ihana duuni joka motivoi :)

 136. Marja-Leena sanoo:

  Kiire pilaa aamun. Puoli tuntia ennen pakollista heräämistä rauhoittaa mielen ja parantaa päivää.

 137. Riikka sanoo:

  No, jos kahvi on päässyt loppumaan

 138. antero sanoo:

  huonoin mahdollinen aamu on, jos herätyskello on tehnyt tepposet ja jättänyt herättämättä ja tulee kaamea kiire, ettei ehdi yhtään orientoitua päivään! Tuo Nespresso-masiina olisi kyllä huikea kun se on niin supernopeakin, että vaikka olisi millainen paniikkiaamu niin aina ehtisi tehdä kahvin mukaan, joten siinä jo iso pelastus mihin tahansa päivään! :D

 139. Anna sanoo:

  Huono aamu on se kun herää kamalaan päänsärkyyn ja kurkkukipuun.. pahuksen syysflunssa.. Viikonloppuaamut on ihania, ei kiirettä ja aamiaisen jälkeen voi vaikka hetkeksi köllähtää takaisin sänkyyn…

 140. ansu88 sanoo:

  Kiireiset aamut ovat pahimpia. Myös jos on huonosti nukuttu yö takana tai päätä särkee aamulla.

 141. Päivi Vanhatalo sanoo:

  Mitenkään en saa mitään ikävää aamua mieleeni vaikka ikää jo 50-vuotta…no, kouluiässä olis tehny mieli nukkua pidempaan, siten aamut oli hirveitå ja menoiässä krapula-aamut oli hirveitä ja tuoreäiti-iässä aamuviiden heräämiset hirveitä…no ne on takanapäin ja aamut ovat tätänykyä pelkästän ihania:-D

 142. Sanna sanoo:

  Kiire tekee huonon aamun, siksi pyrin itse varaamaan aikaa myös arkiaamuihin. Syön rauhassa aamiaisen,juon ison kupin kahvia, pukeudun ja lähden töihin. Olen aamuvirkku, joten aikaiset aamuherätykset eivät ole minulle vaikeita, jopa viikonloppuisin heräilen aikaisin. Nespresso-keitin tekisi aamuistani vieläkin parempia :)

 143. Laura sanoo:

  Kiire pilaa aamut. Onneksi kotiäitinä ollessa ei kiirettä aamuisin yleensä ole. Kahvihetken kruunaisi kyllä kahvikone!

 144. TAT sanoo:

  Huono aamu kun huomaa heräävänsä huonostinukutun yön jälkeen ihan liian myöhään :(
  Kova kiire,kahvipussia avatessa , pussi lipsahtaa käsistä ja pöönät pitkin työpöytää ja keittiön lattiaa.
  Niitä siivotessa selkä niksahtaa ikävästi ja kipu lamaannuttaa koive.

  Nyt sataa vettä on sunnuntai ei kiire mihinkään, kohta pistän kahvin tippumaan :)
  Hyvää viikonloppua sinulle <3

 145. katri sanoo:

  Kamalinta on herätä kauheaan kiireeseen. Silloin Mitättömätkin vastoinkäymiset saavat uudet mittasuhteet. Yksikin pieleenmennyt tapahtuma sotkee koko aamun ja riski uusille ongelmille kasvaa. Esimerkkinä on mikroon räjähtänyt puuro, jolloin sinulla ei ole aamupala eikä siivoukseen löydy aikaa.

 146. Armi sanoo:

  Sateinen aamu, aurinko antaa energiaa murrosikäisen tytön aamu tempauksiin.

 147. Marikki sanoo:

  Hetken aikaa piti miettiä, mikä pilaa aamun… Jos postilaatikosta ei löydy aamun lehteä, se harmittaa.
  Aamun rutiineihin kuuluu kuppi kahvia ja sanomalehti ja ohessä tehdyt lähtövalmistelut.

 148. Anniina sanoo:

  Nämä ensimmäiset aamut kun herää ilman töitä, kaksipiippuinen asia.

 149. OutiJ sanoo:

  Huono aamu on kun ei saa kahvia, kun kahvinkeitin on hajalla.

 150. Anni sanoo:

  Huono aamu on silloin kun pitää lähteä työreissuun. Herätys 04.50, vessassa käynti, hampaiden pesu, vaatteet päälle ja taksiin 05.10. Kentällä 05.30 ja ensimmäinen kahvi kentällä. Koneessa kissan unta ja sitten ollaan Helsingissä. Kentältä kiireesti kokoukseen ja siitä se työpäivä alkaa… Kaukana ihanasta ja kiireettömästä aamusta!

 151. Anna sanoo:

  Sotkuinen keittiö vastassa aamulla harmittaa. Jos näin on päässyt käymään haluan siivota ensin ja laittaa aamupalan vasta sitten kun voin nauttia sen seesteisessä ympäristössä :)

 152. Mari V sanoo:

  Huono aamu on jos tulee kiire tai ei saa juoda rauhassa aamu kahvia.

 153. Maarit H sanoo:

  Pimeät syksyiset aamut, kun sataa vettä ja täytyy lähteä ulkoiluttamaan koiraa. Tosin sekin on asennekysymys. :) Joskus myös kiire pilaa aamut.

 154. Miia sanoo:

  Aamu alkaa huonosti, jos kahvi on päässyt loppumaan.

 155. ese sanoo:

  Kerran oli kahvinkeitin mennyt rikki enkä saanut aamukahvia. Otti kyllä vaikealle.

 156. Marjo sanoo:

  Huonoaamu on sellainen jos ei ehdi juoda rauhassa aamukahvia. Onneksi näitä harvoin sillä herätyskello soi hyvissä ajoin :D

 157. Eevi sanoo:

  Huono aamu tulee siitä, kun nukkuu yöllä huonosti. Tämän jälkeen mikään ei onnistu. Aamupalalla juoma kaatuu pöydälle. Meikatessa ripsivärit menee luomille. Mitkään vaatteet ei näytä kivalta päällä. Avaimet ei löydy mistään. Pian huomaakin, että on jo myöhässä. Onneksi joka aamu ei kuitenkaan ole tälläinen :).

 158. Piitu sanoo:

  Kyllähän se on se kiire joka saa aamuisin huonolle tuulelle.

 159. Olli sanoo:

  Jahas, minähän en ole aamuihminen sitten laisinkaan. Joka ikinen aamu tulee herättyä enemmän tai vähemmän (enemmän, jos vaimolta kysytään) hermot kireällä. Varsinkin koiran ulkoilutus aamuisin saa ajatukset pyörimään lähinnä tuolla rukkas-tuotannon parissa. Tuollainen keitin voisi olla hyvä, jos se toimii nopeasti. Pitkään olen suunnitellut kahvimyllyn ostamista, mutta toistaiseksi se on jo jäänyt taka-alalle. Pitkään keittelin kahvit ihan pannussa, mutta muutaman vuoden jälkeen se purujen maiskuttelu kävi kyrsimään, varsinkin aamuisin.

 160. maria-kreetta sanoo:

  Minun aamuista tulisi odotettuja ja varmasti kahvin tuoksuisia jos kahvikoneen omakseni saisin. Nyt meillä on perkolaattori, mikä kylläkin tekee parasta kahvia sekä tarpeeksi kuuma, mutta sillä ei vaan saa kahvia nopeasti eikä tarpeeksi yksinkertaisesti, niin monesti jääkin sen vuoksi keittämättä.

 161. Pirjo Lappalainen sanoo:

  Kiire ja huonosti nukuttu yö

 162. tiina valtonen sanoo:

  Pimeää. Mustikat lattialle jogurttimössön kanssa. Tukka likainen, ei ennätä pestä. Lehti myöhässä…

 163. Teija Kokko sanoo:

  Huono aamu on kiireinen! Siitä jää usein kiire päälle koko päiväksi. Hyvä aamu on sellainen, että saa syödä aamupalan kaikessa rauhassa. Parasta on kesäaamut ja aamupalat kodin terassilla!

 164. Maarit sanoo:

  Huomenta! Minun huono aamuni on sellainen,että jompi kumpi vanhoista koiristani on kipeä jollain tavalla vatsanpuruja tms. Kun koirani ovat iloisia ja hännät vispaa,ruoka maistuu,ei oma aamunikaan voi mennä pieleen <3

 165. Anne P. sanoo:

  Huono aamu on esim. sellainen, kun torkutus sattuu menemään överiksi, onneksi enää ei useinkaan käy niin:)

 166. Ulla sanoo:

  Huono aamu alkaa siten, että suodatinjauhot menevät suodatinpussin sivusta suodattimeen tukkien sen ja kahvikeitto on sotkuista ja poroista… ja lehti ei ole postilaatikossa vielä kolmannella hakukerralla.

 167. Eija sanoo:

  Huonosti nukuttu yö ja kiire, siinä pahimmat syyt huonoon aamuun. Joskus sitä myös nousee sängystä ylös ns. vasemmalla jalalla ja kaikki tuntuu tahmealta ilman mitään sen kummempaa syytä.

 168. Päivi Salmi sanoo:

  Aamulla kun alat keittään kahvia ja kahvi on loppu. Siinä tulee muutama ärräpää. Aamulla kun pitää saada ainakin kaksi isoa motillista kahvia. Toinen on kiukutteleva lapsi,jolle ei taho aamupalaksi kelvata mikään :-(. Huippu arvonta!

 169. Sari sanoo:

  Heippa! Täällä ollaan ehdottomasti mukana arvonnassa. Juuri eilen mietimme mieheni kanssa tuon nespresso laitteen hankkimista, sillä meillä on pulma. Nautimme peruskahvia sen verran harvoin, että normaali kahvipaketti on parhaimman päivänsä nähnyt kun olisi aika tarjota sitä ystäville. Tässä kahvi olisi kauemmin säilyvissä kapseleissa ja me emme enää olisi pulassa. Ajatus suklaakahvista kiireettömänä sunnuntai aamuna on jotain joka on ruvennut hiipimään toiveisiin. Ehkä olisi jo aika omistaa kunnon kahvikone maidonvaahdottimella 34 vuotiaana! Hih, joten peukut pystyyn arpaonnelle!

 170. Erja sanoo:

  Huono aamu on joskus silloin kun herään kellon pirinään enkä itsekseni. Haluan herätä aikaisin ja pompata heti ylös enkä jäädä sänkyyn loikoilemaan. Ja yleensä se onnistuukin.

 171. Aikku sanoo:

  Huonoja aamuja ei olekaan, jos takana on hyvä ilta!

 172. Johanna sanoo:

  Minulla on harvoin huonoja aamuja. Olen aamuihminen, energinen ja virkeä. Viikonlopun aamut ovat ihania!

 173. Anniina sanoo:

  Olen aamuihminen, joten yleensä aamuni ovat hyviä. Huono aamu voisi olla sellainen, minun kohdallani, jos nukun liian pitkään ja tuntuu, että päivä on jo puoliksi mennyt. Erikoiskahvit on ihana ylellisyys, jota on kiva tarjota kahvivieraille :)

 174. Liisa sanoo:

  Aamu on huono jos ei ole saanut kunnolla nukuttua, tai jos tulee liian kiire.

 175. Kapteenska sanoo:

  Huonosti nukutun yön jälkeen on hyvät tsäänssit huonolle päivälle. Jonka yleensä deletoin aamusuihkussa laulamalla ’It’s a beautiful mooooooorning…’ Mitä huonompi aamu, sitä kovemmalla äänellä. Erityisen ihanaksi aamu muuttuu silloin, kun koirat tulevat pesuhuoneen oven taakse ja yhtyvät lauluun ulvonnallaan. Ei, emme asu kerrostalossa :)

 176. Henna sanoo:

  Kesällä tuli koettua huonoin aamu/aamupäivä pitkään aikaan. Ja se alkoi sillä, kun normaaliin tapaan aloin keittelemään aamukahvia ja kas. Kahviporopurkki olikin tyhjä. Voi sitä mielipahan määrää. Silmät eivät meinanneet aueta millään, eikä mikään muukaan aamutouhu meinannut sujua. Vihdoin, kun sain töissä ison kupin kuumaa höyryävää elämän elixiria, alkoivat silmät avautua ja työt luistaa! Mitä elämä olisikaan ilman kahvia…

 177. Aino sanoo:

  Pitkästä aikaa oli huono aamu, kun koko yö meni valvoessa kun vauva liikkui mahassa. Aamulla sitten heräsin ja astuin uudelle karvamatolle, mihin koira oli tehnyt kakat. Lopulta myöhästyin töistä. Onneksi hyviä aamuja on enemmän. Tuo kahvikone olisi ihana aamujen piristäjä!

 178. sarita sanoo:

  Jos lapsi on pahalla päällä niin yleensä äitinkin aamu on huono. Näin ainakin meillä.

 179. Helene sanoo:

  Huonoon aamuun kuuluu liian myöhään herääminen ja siitä johtuva kiire! Sellaisesta tulee huono fiilis koko päiväksi, joten pyrinkin laittamaan herätyskellon aina soimaan kymmentä minuuttia aiemmin kun tarvitsisi :) Mukana arvonnassa!

 180. Paula Salmela sanoo:

  Murrosikäinen poikani torkuttaa aamuisin kelloa puoli kuudesta alkaen vaikka ei aiokaan nousta ennen seitsemää. Minä en aina kuule tuota kellon piipitystä, mutta sen kuulen, kun mies hermostuu ja ärisee vieressä, että ei voi olla totta tuo kellon torkuttaminen. Ja kun itse nousen seitsemän maissa ja alan herätellä poikaa kouluun, niin kuuluu vain murinaa, että joo joo, eikä aikomustakaan nousta ylös. Nuo murisevat mieheni saavat nykyisin aika usein aamuni huonoiksi. Mutta kokemuksesta tiedän, että pian kaipailen tuota murisevaa murrosikäistä aamuihini. <3 Ja se toinen muriseva toivottavasti lopettaa ärinänsä. :)

 181. Ansku sanoo:

  Huono aamu on kiireinen, tuntuu, että olet koko ajan jo aamusta alkaen myöhässä. Aamulla pitää saada pari kuppia kahvia, niin sen jälkeen herää kunnolla ja olo piristyy :)

 182. Minnatee sanoo:

  Kun aamulla torkuttaa kelloa liian monesti (niinkuin usein ikävä kyllä teen) on aamu vähän huonolla tolalla kun kiire painaa päälle. Mutta siitäkin aina selvitään :)

 183. Minna Kinnunen sanoo:

  Voih, mikä ihana arvonta ja niin toivon onnen suosivan! Haluan tuon koneen :D Huono aamu on jos menee liian myöhään nukkumaan jolloin se tietysti aamulla kostautuu! Ja jos joku nousee väärällä jalalla. Mutta kylläpä tämä kone pelastaisi nekin aamut! <3

 184. mikkot sanoo:

  Olen aika usein aamuäreä ja silloin valitettavasti pienikin asia pilaa aamun. Myös kiire tai pommiin nukkuminen aiheuttaa hermojen kiristymistä.

 185. Kati sanoo:

  Hiukan on erilaisia meikäläisen aamut. Kello soittaa 6.30 ja kiireen vilkkaa 40 min aikana pitää kaikki aamutoimet hoitaa, että ehtii töihin.

  Tämä aamu meni kyllä hiukan harakoille, kun olin keittänyt liian laihaa kahvia! Yäk! Kamalaa!

  -Kati

 186. Tiina sanoo:

  Nykyään kun asun yksin koiran kanssa niin harvemmin on huonoja aamuja. Ehkä silloin kun olen valvonut kipeän koiran kanssa.
  Työaamuisin ei juurikaan ehdi aamua ajatella sen enempää kuin muutakaan päivää mutta vapaapäivinä kun olen käynyt koiran kanssa lenkillä, mahdollisimman varhain ja sen jälkeen keitän kahvit ja syön aamupalan niin se on ehdottomasti pöivän paras hetki. Siitä nautin kiireettömästi

 187. anna s. sanoo:

  Kiire ja ponniin nukkuminen on kaikista kamalinta mitä voi sattua. Kaikista kamalinta, jos nukun ponniin on se, että tiedän että oikeasti myöhäsyn pahasti sillä koiratkin täytyy aina aamulla käyttää :)

 188. Sasu sanoo:

  Huono aamu on ehdottomasti silloin, kun itseä ja lapsia väsyttää ja on kiire. Pinna kiristyy kaikilla ja tunnetustihan silloin ei oikein mikään mene putkeen, kun olet väsynyt ja yrität soheltaa kiireessä. :) Valitettavasti ruuhkavuosien arkirumba-aamuihin mahtuu huonoja aamuja välillä melkoisestikin. Niinpä olenkin yrittänyt opetella omien ajatusteni kääntämistä positiivisemmiksi. Yritän ajatella (jaksamisen mukaan), että voin itse tehdä huonosta aamusta hiukan paremman ajattelemalla positiivisemmin. Aika näyttää kuinka siinä onnistun, kun arkiaamu lävähtää vasten kasvoja. :) Ainakin ihana herkkukahvi auttaisi siinä varmasti. Toiveikkain mielin mukana arvonnassa!

 189. Eveliina sanoo:

  Hei. Olen yleensä aamuvirkku ja toimintakykyinen heti herättyäni, joten huonoja aamuja sattuu onneksi harvemmin. Ajoissa herääminen on kohdallani tärkeää. Jos herään jostain syystä myöhässä ja aamutoimet ja lapset pitää hoitaa kiireessä, niin silloin helposti kiukuttaa ja aamu tuntuu huonolta. Aamukahvi auttaa yleensä tähän. Onneksi olen positiivinen luonne ja kiukut ei kauan kestä. Sinulla on kiva blogi :). Hyvää syksyä kynttilöitä poltellen.

 190. Elina sanoo:

  Mukana arvonnassa! Kunpa voittaisin.(: Kiire on ikävintä aamulla. Näinä aamuina fiilis muuttuu mukavammaksi sen jälkeen,kun saa vietyä muksut päiväkotiin ja ehtii hetken hengähtää yksin autossa..

 191. Eeva-Maija sanoo:

  Kiire kyllä tekee huonon aamun. Luulisi, että tässä elämäntilanteessa (kotiäitinä) ei olisi kiire minnekään, mutta niin sitä kyllä ajoittain tulee kun on kaksi autettavaa ja itsekin pitäisi pukea. Pitäisi vaan muistaa, että harvoin on oikeasti niin vaarallista, jos pikkuisen myöhästyy.

 192. Kirsi sanoo:

  Huonoja aamuja on onneksi harvoin. Mutta huonoin on ehdottomasti se, kun nukut syystä tai toisesta pommiin ja tulee kiire. Jos aamukahvia ei ehdi juoda, ei sitä aamua pelasta enää mikään. Nyt olen vielä hoitovapaalla, joten aamukahvin ehtii juoda vaikka vähän myöhemminkin :)