29.09.2016

Pientä pintaremonttia yläkerrassa

Mieheni innostui yllätyksekseni päivittämään meidän yläkerrankin sävyt alakerran sävyihin sopivaksi. Täysin omatoimisesti ilman minun aloitetta ;) Hankittiin Lakkapäältä vaaleanharmaat laminaatit ja Rustasta muutama maalipönttö ja eiku hommiin. Eikä siinä montaa päivää mennyt kun kirsikansävyinen lattia oli muuttunut kauniin harmaaksi ja huoneiden tapettiseinät saivat päälleen valkoista ja vaaleanharmaata maalia.OLYMPUS DIGITAL CAMERANyt 13 vuotta sitten rakentamassamme talossa on kaikki tilat remontoitu vähintään kertaalleen. Onhan se kivempi sitten myytäessä kun kaikkien tilojen sävyt on päivitetty tähän päivään. Aulatilassa seinät jätettiin kuitenkin vielä alkuperäiselle tapetille, sillä siellä seinät olivat tosi hyvässä kunnossa ja hillitty beige-valkoinen raitatapetti sopii ihan hyvin tilaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERAYläkerta on meillä ollut aina vähän sellainen alakerran hylättyjen huonekalujen tila. Sinne olen aina kiikuttanut uusien tilalta entiset kalusteet, joista ei ole ihan heti raskinut luopua. Pikkuisen alkaa jo nuo mäntyhuonekalut kyllästyttämään, mutta eiköhän ne viimeistään silloin katoa kun tästä talosta muutetaan ;)OLYMPUS DIGITAL CAMERAYläkerran isoin makuuhuone on peräti 25 m2. Uuden laminaattilattian lisäksi huoneen beige-valkoraitatapetit sai pinnalleen uutta sävyä maalilla; valkoista ja molemmat päätyseinät vaaleanharmaata.OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhan tapetin päälle vaan maali niinkuin on tehty monesti ennenkin ja hyvin on pysynyt ja pitänyt. Eikä ole ongelmia ollut maalatun tapetin poistamisessakaan; sitäkin on kokeiltu :)OLYMPUS DIGITAL CAMERAIsoin yläkerran huone on myös kuntoiluhuoneeni, jossa on juoksumatto ja käsipainot hienossa nuorimmaisen poikani tekemässä painotelineessä. Tosin nykyään painot ovat vähäisellä käytöllä, kun olen innostunut treenamaan oikealla kuntosalilla, kuten viimeksi kerroinkin :) OLYMPUS DIGITAL CAMERAEsikoiseni entisen huoneen (..ja nykyinenkin silloin kun kotona vierailee..) seinät maalattiin myös valkoisella ja yksi tehosteseinä vaaleanharmaalla.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuutin myös huoneen järjestystä ja siirsin sängyn keskelle huonetta. Näin siitä tulikin kivempi, ja on helpompi petatakin kun sänky ei ole seinän vieressä.OLYMPUS DIGITAL CAMERATyöhuoneeni maisematapetti sai jäädä, sillä se on minusta ihan kiva. OLYMPUS DIGITAL CAMERASensijaan muut seinät maalattiin valkoisella entisen vaaleanharmaan päälle.OLYMPUS DIGITAL CAMERATästä huoneesta olinkin jo aiemmin maalannut kirsikansävyisen komeron valkoiseksi. OLYMPUS DIGITAL CAMERAUusien sävyjen myötä koko yläkerta raikastui ja vaaleat sävyt toivat vielä lisää valoa tilaan. OLYMPUS DIGITAL CAMERA


10 Responses to “Pientä pintaremonttia yläkerrassa”

 1. Taru Mari/www.lily.fi/blogit/stuff-about sanoo:

  Ihanan näköistä! Mistä tuo ylimmässä kuvassa olevat läpinäkyvät pöytä ja tuoli on hankittu?

 2. souliina sanoo:

  Oi kuinka kodikasta ja kaunista<3 Valkoinen kyllä toimii!

 3. tuija sanoo:

  mukavan näköistä,olen suunitellut samaa. onko valkoinen ihan puhdas vai jotakin sävyä? ja mikä on harmaan sävy..jospa vaikka mullekin..

  • soile sanoo:

   Kiitos; maalit on ostettu Haaparannan Rustasta, mutta siellä sivuilla näytti olevan niiden NCS värikoodit; vaaleanharmaa (vähän sinertävä harmaa sävy) on NCS S2002-B ja valkoinen on NCS S0500-N. Jos haluat puhdasta harmaata; niin suosittelen NCS S1500-N tai tummempi S2000-N.

 4. sirkkis sanoo:

  Voi miten raikas tuosta kokonaisuudesta tuli. Tuo sängyn päällä seisova hylly, mistä tuommoisen voisi löytää ???.

  • soile sanoo:

   Kiitos Sirkkis :) Se pöytä sängynpäällä on Ikeasta, mutta valitettavasti niitä ei enää ole saatavilla.

 5. Eila sanoo:

  Oikein valoisaa ja kaunista jälkeä. Meilläkin on seinien tapetointi/maalaaminen mietinnässä. On epäilyttänyt juuri tuo tapetin päälle maalaaminen. Onko mielestäsi maaleissa eroa vai sopiiko maali kuin maali päällemaalaamiseen?

  • soile sanoo:

   Me ollaan maalattu rohkeasti tapetin päälle. Useimmiten meillä on ollut maalina Rustan vesiohenteiset seinämaalit, mutta olen myös maalannut joitain tapetteja ihan normaalilla sisämaalilla ja ei ole kyllä minkäänlaisia ongelmia ollut havaittavissa.