21.12.2016

Fleeceviltit jättipuikoilla päiväpeitoksi

Pitihän se minunkin kokeilla monessa blogissa näkemääni jättipeiton kutomista. Tein peitosta sen verran kookkaamman, jotta sitä voi pitää näin jättipäiväpeittona.OLYMPUS DIGITAL CAMERAKokeilin peittoa myös sohvanreunalle ja kyllähän sitä siinäkin voi pitää. Siihen onkin mukava kääriytyä joulunpyhinä mutustelemaan suklaata ;)OLYMPUS DIGITAL CAMERAValmis päiväpeitto on kooltaan noin 140×240. Siihen meni 18 pientä fleecepeittoa. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOstamani peitot olivat raidallisia, joka helpotti leikkaamista. OLYMPUS DIGITAL CAMERALeikkasin suikaleet noin 6 cm leveäksi. Ensin leikataan viltin toiselta puolelta 12 cm leveitä suikaleita ja sitten toiselta puolelta niiden välistä. Lopuksi vielä pyöristin reunat.OLYMPUS DIGITAL CAMERASitten suikaleet venytellään niin, että niistä tulee pyöreähköä kudetta.OLYMPUS DIGITAL CAMERASitten kude rullalle.OLYMPUS DIGITAL CAMERAPuikkoina käytin verhokaupasta hakemiani pahvirullia, joille loin 40 silmukkaa.OLYMPUS DIGITAL CAMERASitten vaan kutomaan. Aikaa yhden viltin leikkaamiseen kuteeksi meni noin 10 minuuttia. Yhden rullan kutomiseen meni noin tunti ja sillä tuli noin 5 kerrosta. Parhaiten noin isojen puikkojen pyörittäminen sujui meidän vuoteessa, jossa muutama ilta tuli telkkua katsellen silmukoita siirreltyä putkelta toiselle. Peitto valmistui noin 21 tunnissa. OLYMPUS DIGITAL CAMERA


12 Responses to “Fleeceviltit jättipuikoilla päiväpeitoksi”

 1. Jenni sanoo:

  Tosi kivan näköinen torkkupeitto! Hiukan kyllä hymyilyttää tuo pahvirullilla neulominen ;) Sellaista ei ole tullut minun vielä kokeiltua.

  • soile sanoo:

   Kyllä välistä itseäkin huvitti, kun niitä pahvipötköjä pyöritteli :D Alussa kokeilin verhotangoilla, mutta ne olivat liian ohuet. Sitten hokasin nuo rullattavia verhoja varten hankkimani pahvirulla ja niillähän se homma hoitui kätevästi.

 2. Anne sanoo:

  Huih… Nauru noita kuvia katellessa pääsi :D
  – hiano tuli, oikeen hiano.
  Mä en alkais tekeen, oon sen verran tumpelo käsistäni.

 3. Helena sanoo:

  Tosi hieno! Mistä löysit kyseiset fleecepeitot? Olen yrittänyt löytää harmaita, mutta tuloksetta!

  • soile sanoo:

   Ikeasta ja sattui Haaparannan ikeassa oleen silloin vielä alessa, joten vain euron kappale

 4. anne sanoo:

  Ei sovi ainakaan olohuoneeseen, näyttää raskaammalta kuin sohva, vaikka ei varmasti raskas olekaan:)

 5. Tiina A sanoo:

  Oon jo pitkään miettinyt miten nämä jättisilmukkapeitteett oikein tehdään. Kiitos ohjeista! Aivan ihana peite:)

 6. Kirpparikeiju sanoo:

  Tämä on kyllä tosi hieno ja jännä idea! Ihan tekis mieli kokeilla…

  • soile sanoo:

   Oli ihan hauskaa pitkästä aikaa tehdä jotain käsityötä ja tulos on kyllä kiva. Ei muuta kuin putket heilumaan