27.12.2016

Mustaa ja kultaa joulun kattauksessa

Niin se joulu taas mennä vilahti ja nyt tuntuu, että tekisi mieli viedä kaikki joulua muistuttava kaapin kätköihin ja alkaa odottamaan kesää.

Sitä ennen kuitenkin vilkaistaanpa vielä meidän tämän vuoden joulukattaukseen. Kuten kerroinkin, oli sen sävyt musta ja kulta.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMustan liinan ostin Jyskistä. Se on sellaista pyyhittävää vahakangastyyppistä materiaalia, mutta todella aidon kangasliinan näköinen ruutukuvioineen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Kultaiset” kaitaliinat tein joululahjapaperista.OLYMPUS DIGITAL CAMERALautasella olevat aterimien ”telineet” tein samasta paperista.  Idea löytyi pinterestistä.Keskelle pöytää tein Ikeasta aikanaan ostamani pajukimpun oksista koristeen, johon laitoin pienet kultaiset patterivalot sekä kultaisia joulukoristeita.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuutama kullanvärinen tuikku vielä tuikkimaan keskikoristeen ympärille ja kattaus oli valmis.OLYMPUS DIGITAL CAMERA


12 Responses to “Mustaa ja kultaa joulun kattauksessa”

 1. Tiina A sanoo:

  Oi, olet nähnyt paljon vaivaa ja se on myös kannattanut! Niin kaunis ja juhlava kattaus. Kulta ja musta luo ylellisen tunnelman.

 2. Merja Rautiainen sanoo:

  Hei,olipa upea joulupöydänkattaus.Minun silmääni pisti toi
  lautasen päällä oleva haarukka ja veitsi.Itse olen oppinut,että haarukka on vasemmalla ja veitsi oikealla puolella niin että veitsen sahaterä osoittaa haarukkaan päin.En tiedä mitä sanoo kattauksen ns.etiketti.
  Kiitos kuluneen vuoden upeista blogisi kuvista,ohjeista ja kirjoituksista.

  Hyvää ja onnellista vuotta 2017!
  Merja

  • soile sanoo:

   Kyllä sinä olet siinä oikeassa. Lautasen molemmin puolin se tulee helpommin oikein. Nyt tässä ne tosiaan pyörähti väärin päin.

 3. Mirkku sanoo:

  Hei. Kaunis ja juhlava kattaus. Vaikka en sinun blogissasi ylenmääräistä jouluhömpötystä havainnutkaan, niin minua harmittaa se, että nykyään blogeissa joulutus aloitetaan niin aikaisin, että heti joulun jälkeen ollaan lopen kyllästyneitä. Ei jakseta odottaa perinteistä suomalaista jaksotusta ensimmäisestä adventista loppiaiseen. Se olisi sitten juhannuskin hyvä aloittaa toukokuussa, niin itse jussina ei sitten tarvisi juhlia, kun ollaan jo niin kyllästytty. Vai mitä mieltä olette? Hyvää Uutta vuotta kaikille!

  • soile sanoo:

   Se on kyllä totta. Minä olen ottanut tavaksi laittaa tähdet ikkunaan jo marraskuun alussa. Jotenkin sitä ylimääräisistä valoa alkaa kaivata pimeään. Sitä nykyisin aika yleistä tapaa tuoda kuusi sisään jo joulukuun alussa en oikein ole omaksunut. Niinpä se tulee meille edelleen vasta aatonaattona tai aattona.

 4. sirkkis sanoo:

  Tosi kaunis joulunkattaus ja tunnelmallinen.

 5. Kaunista ja kivoja ideoita, joita on helppo meidän poropeukaloidenkin toteuttaa!
  Ja lohdullista, että sisustamisen taitajakin käyttää Jyskin vahakangasliinoja;)

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon. Tosiaan minähän kyllä kiertelen kaikki mahdolliset halpakaupat kun jotain tarvitsen ;)

 6. Erika sanoo:

  http://sisustusjasepustus.indiedays.com/2015/05/14/uusi-tyohuone/

  Menee vähän yli aiheen mutta jostain syystä ei pystynyt enää kommentoida postauksen alle joten täytyy nyt tehdä näin :D Millä lasi on kiinnitetty pukkijalkoihin? Haluaisin keittiöön samanlaisen pöydän mutta kiinnitys vähän arveluttaa että pysyykö varmasti sitten jaloissa kiinni..

  • soile sanoo:

   Lasi ei ole kiinni millään. Se on kyllä aika painava, joten pysynee sen vuoksi ihan hyvin paikallaan. Tosin jos on villikoita juoksevia lapsia taloudessa, niin en tiedä saisiko sellainen törmäys lasin putoamaan.