09.01.2017

Uusin objektiivihankintani

Tilasin loppuvuodesta uuden objektiivin Olympus-kameraani. Olen kaivannut kiinteiden objektien rinnalle zoomattavaa versiota, jolla voisi kuvata vähän kauempanakin olevia kohteita. Päädyin Olympus M Zuiko ED 14-150 mm. Aika pitkä putki jo sinällään ja puolet pituutta lisää kun on täysin auki.img_0001Zoomailin sisällä sillä vähän kokeeksi ja aika tarkkaa kuvaa tuli hämärässäkin noista kukkasista.OLYMPUS DIGITAL CAMERAUlkona harjoittelin jalustan avulla meidän takapihalla asuvien parin oravan kuvaamista. Toinen istuskeli maassa innunsiemeniä nakerrelleen….OLYMPUS DIGITAL CAMERA…ja toinen käppäili puun vartta pitkin roikkuvaa lintulautaa kohti. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Siitä se nappasi aina muutaman siemenen akrobaattisin liikkein….OLYMPUS DIGITAL CAMERA…ja nakerteli niitä puunoksalla istuskellen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAYhteen kuvaan ikuistui myös punatulkkukin. Tosin ei näistä kovin tarkkoja otoksia tullut eli vielä riittää harjoittelemista tällaisen objektiivin kanssa.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMukavia seurattavia nämä pikkueläimet ovat totta tosiaan :)OLYMPUS DIGITAL CAMERA


8 Responses to “Uusin objektiivihankintani”

 1. Tuija sanoo:

  Ihania kuvia ❤ Tuollaiselle putkelle olisi kyllä itselläni paljon käyttöä. Mökillä olisi kiva kuvata luinnon tapahtumia ihan rauhassa pitemmän matkan takaa.

  • soile sanoo:

   Tosiaan ajan kanssa kun sais otettua kuvia, niin voisi saada paljon hyviä otoksia aikaan :)

 2. Terhi sanoo:

  Tulispas taas itsellekin mieleen että voisi uuden linssin ostaa. Se on ollut mielessä jo vaikka kuinka kauan. Kivoja kuvia, oravat on <3

  • soile sanoo:

   Tuntuu, että aina tekis mieli uusia objektiiveja :D Tosin nyt mulla nuo kolme on jo aika kattava repertuaari. Oravat on kyllä ihania seurata :)

 3. Annukka sanoo:

  Voihan Kääk,, minkä teit Soile :D. Mulla kun on ollut tapana langeta näihin sun suosituksiin. Kamerasta lähtien :). Ja nyt tietty alkoi tehdä mieli tollastakin linssiä, mutta nyt täytyy kyllä pitää kukkaron nyörit tiukalla, kun tuntuu, että vaikka on vaan kaksi objektiivia ennestään, niin niitäkään ei meinaa viitsiä vaihdella, vaan tulee kuvattua sillä, kumpi sattuu kamerassa olemaan kiinni. Sopii se sitten kohteeseen tai ei.

  Tollasten luontokuvien ottaminen mua kyllä koukuttais. Kivoja!

  • soile sanoo:

   Tällä oli kiva leikkiä Tosin vielä parempi olis joku 300 mm asti zoomaava, kun nuokin kuvat joutui vielä aika paljon rajaamaan, että sai kohteen suuremmaksi.

 4. Anu sanoo:

  Kiitos vinkistä, olen tässä pohtinut ison järkkärin hävittämistä ja sen tilalle jonkun sopivan zoomin hankkimista, tämähän voisi olla se… Haluan, että voin kuvata vähän kauempaakin tarvittaessa… Nyt taisi tulla kallis reissu Rajalaan…

  • soile sanoo:

   Nää on tosiaan aika arvokkaita hankintoja ja jos olis ollu budjetissa enemmän löysää olisin ostanut 300 mm asti zoomaavan. Sillä olis saanu kohteen vähän lähemmäksi. Olen näitäkin kuvia kuvankäsittelyssö rajannut vielä aika reilusti, jotta tulee kohde lähemmäksi.