19.02.2017

Tervetullut uutuus

Olen melko varma siitä, että lähes jokaisessa perheessä ainakin kerran viikossa tehdään hyvää arkiruokaa jauhelihasta. Meillä ainakin ja usein parikin kertaa viikossa. Ruoat jauhelihasta ovat monipuolisia, maukkaita ja valmistuvat nopeasti. Ei ihme, että tutkimuksen mukaan suomalaisten TOP 10 ruoista kuusi sisältää jauhelihaa. Innokkaana lähdinkin mukaan yhteistyökampanjaan Atrian kanssa kertomaan heidän uudesta innovatiivisesta ja arkea helpottavasta jauhelihapakkauksesta. OLYMPUS DIGITAL CAMERAKerrassaan tervetullut uutuus; sama määrää tuttua, laadukasta Atrian jauhelihaa yli puolet pienemmässä pakkauksessa, ilman teräviä reunoja ja ilman suojakaasuja. Tykkään!OLYMPUS DIGITAL CAMERAUusi pehmeä pakkaus vie niin paljon vähemmän tilaa sekä jääkaapin tai pakastimen hyllyllä….  OLYMPUS DIGITAL CAMERA….kuin myös jäteastiassa. Meillä on jo muutaman kuukauden ajan lajiteltu muovijäte ja voin kertoa, että lähes joka toinen päivä on saanut kiikuttaa täynnä olevia muovijätepusseja kierrätyspisteeseen juuri näiden isojen, paksujen ja kovien pakkauksien vuoksi. Nyt tämä Atrian uusi kätevä kelmupakkaus menee jätteenä kymmeniä kertoja pienempään tilaan, jonka ansioista kierrätyspisteellä käynnit ilokseni harvenevat.OLYMPUS DIGITAL CAMERAUusi pakkaus on myös paljon helpommin avattavissa kuin ennen; nappaat vain kannen luukun auki…OLYMPUS DIGITAL CAMERA….ja pakkaus aukeaa todella helposti ilman apuvälineitä.OLYMPUS DIGITAL CAMERAYksi meidän perheen jauheliharuokasuosikeista on Jauheliha-peruna-porkkana -pata. Se on ikäänkuin ”jauhelihakeitto”, mutta se kypsennetään uunissa. Olenkin usein täällä blogissa kertonut, että teen mieluiten uuniruokia niiden huolettomuuden vuoksi. Ei tarvitse seisoskella lieden ääressä, vaan ruoka kypsyy uunissa ja voi istahtaa rauhassa odottamaan sen valmistumista.OLYMPUS DIGITAL CAMERARuoka valmistetaan paistetusta jauhelihasta, perunoista, porkkanoista ja sipulista. Helppoa ja maistuvaa arkiruokaa.  Meillä käytetään poikkeuksetta jauhelihana 10 % naudan jauhelihaa. OLYMPUS DIGITAL CAMERAJauheliha-peruna-porkkana -pata valmistuu näin:

Perunat ja porkkanat kuoritaan ja viipaloidaan, jauheliha ruskistetaan sipulin kanssa. Pataan kootaan puolet perunasta ja porkkanasta, joiden päälle levitetään sipulin kanssa ruskitettu omien maustemieltymysten mukaan maustettu jauheliha (itse käytin jauhelihamaustetta, mustapippuria, chilimaustetta, paprikajauhetta ja suolaa). Päälle toinen puoli peruna- ja porkkanamäärästä. Lopuksi pataan kaadetaan kiehuvaa vettä ja murusteltu lihaliemi- ja kasvisliemikuutio. Kypsennetään 200 asteisessa uunissa reilu tunti.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMielestäni tämä pataversio on mehukkaampaa kuin liedellä tehty jauhelihakeitto.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaut ikäänkuin syvenevät uunin lämmössä.OLYMPUS DIGITAL CAMERAPakastimeen mahtuikin nyt useampi pakkaus tätä uudistunutta Atria 10 % naudan jauhelihaa valmiina odottamassa seuraavan viikon jauheliharuokaa., joka voisi olla makaronilaatikko.

Vanhat tutut Atrian jauhelihat löytyvät kauppojen hyllyiltä näissä uusissa kätevissä pakkauksissa. Joko sinä olet tutustunut uusiin pakkauksiin ja jos olet, niin piditkö uudistuksesta?

YHTEISTYÖSSÄ ATRIALifie-logo-RGB-1-768x388


6 Responses to “Tervetullut uutuus”

 1. Rosanna sanoo:

  Mie tykkään tästä jauhelihapakkauksesta mahottomasti! Vähemmän roskaa on aina hyvä juttu. Sait myös innostumaan tästä ruuasta, taidankin tänään tehdä tätä :)

  • soile sanoo:

   On kyllä niin mukava kun pakkaus menee pienempään tilaan Tuo ruoka on tosiaan helppoa ja maistuvaa

 2. Härkis sanoo:

  Härkiksellä voi korvata jauhelihan ihan joka ruuassa eikä maku ole yhtään huonompi, päinvastoin. Eli ihan yhtä helppoa arkiruokaa saa tehtyä härkiksestä, joka on vieläpä eettinen valinta.

 3. Ella sanoo:

  Vielä en ole uusia pakkauksia huomannut, mutta varmasti tulee ostettua. Meilläkin käytetään aika paljon juurikin 10% naudan jauhelihaa. Jauhelihakeiton teen yleensä tomaattimurskalla/paseeratulla tomaatilla niin tulee maukkaampaa. Tällaista uuniversiota teen ehdottomasti, koska tykkään myös uuniruuista. Blogistasi saatu uunimaksaohje on myös usein käytössä, kiitti vielä siitäkin :)