09.03.2017

Suklaamaistajaiset

Nyt pääsi namisti tekemään todella makoisaa juttua suklaan maistelun merkeissä. Tämä postaus on nimittäin tehty kaupallisessa yhteistyössä herkullisen Lindt Excellencen kanssa. Suklaanmaisteluun sain arvioitavaksi kuusi erilaista Lindt Excellence suklaalevyä. Kutsuin ystävättäreni viettämään kanssani suklaamaistajaisia.Maistelimme suklaat sekä punaviinin että kahvin kera. Aloitimme maistelun pelkällä suklaalla edeten pienemmän kaakaoprosentin suklaista voimakkaampiin makukokemuksiin.  Liian kylmänä suklaan maku ei tule esille tarpeeksi hyvin, joten kannattaa muistaa, että suklaan maistelussa ihanteellinen suklaan lämpötila on huoneenlämpö eli noin 18-21 astetta. 

Laitoin meille suklaat maistelujärjestykseen nimitietoineen, jotta näimme selkeästi mikä suklaa on maisteluvuorossa. Suklaanmaistelussa on tarkoitus tutkia suklaata viidellä eri aistilla.Aloitimme maistelun tutkimalla suklaan ulkonäköä, sen himmeänhohtavaa sileää pintaa ja syvää väriä. Suklaan tulee olla rakenteltaan tasainen ja pinnassa ei saa olla epätasaisuuksia. Totesimme yhteen ääneen, että Lindt Excellence suklaan ulkonäkö oli täydellisesti vaatimusten mukainen.Seuraavaksi arvioimme suklaan tuntumaa. Tunnustelimme sen pintaa, joka oli silkkisen pehmeä ja tasainen. Mitään rakeisia osia ei tuntunut suklaan pinnalla. Huomaismme kuinka suklaan pinta pehmeni nopeasti käden kosketuksesta. Tämä kertoo korkeasta kaakaovoipitoisuudesta.Kolmanneksi kiinnitimme keskittyneesti huomiota suklaan katkaisusta kuuluvaan ääneen.  Suklaan katkaisusta kuului terävä napsahdus, joka kertoi laadukkaan suklaan kiinteästä, tasaisesta rakenteesta ja oikein suoritetusta temperoinnista.Neljäntenä arvioimme suklaan tuoksua. Suljimme silmämme ja aistimme kaakaon ihanat makeat vivahteet sekä vaniljan ja hunajan tuoksut. Viidenneksi pääsimme itse asiaan eli aistimaan suklaan täydellistä makua. Annoimme palan ensin sulaa kielellämme ja vasta sen jälkeen puraisimme pari kertaa palasta. Näin suklaan maut ja aromit vapautuvat kokonaan ja jokainen voi kokea suklaan omalla tavallaan. Täydellinen nautinto!Laitoimme molemmat kaikki kuusi suklaamakunautintoa paremmuusjärjestykseen ja tulokset olivat hämmästyttävän erilaiset. Ystävättäreni piti eniten Excellence Merisuola suklaasta kuvaten sitä ihanaksi suolaisen ja makean liitoksi. Minun suosikkini taas oli Excellence Karamelli, jossa ihanan makeasti rapsahtelevat karamellirakeet yhdistyvät suloisesti pehmeän vaniljaiseen suklaan makuun.  Hyvänä kakkosena ystävättärelläni oli voimakkaan täyteläinen Excellence 85 %. Minun kakkossijan vei Excellence Minttu, jossa ihanan viileä minttu muodostaa täydellisen makuparin lempeälle suklaalle.Maistelimme ja aistimme suklaiden makuja myös punaviinin kera. Varsinkin korkean kaakaopitoisuuden suklaat maistuivat loistavasti lempeän punaviinin kera. Kahvin kera minulla onkin ollut jo pitkään tapana päivittäin ottaa yksi pala suklaata. Aivan paras suklaa päiväkahvin seurana on mielestäni Excellence Minttu. Todella täydellinen makupari, kuten kuvasta näkyy ;)Testasimme eri suklaita myös voimakkaamman espresso kahvin kera. Makeat suklaapalat maistuvat ihanasti voimakkaan kahvin seurana. Lopuksi vielä tutkiskelimme suklaiden tuoteselosteita. Suut makiana ja tyytyväisinä totesimme, että olipa kerrassaan hauska tapa viettää aika hyvän ystävän kera tällaisen suklaanmaisteluhetken merkeissä :) Sinullakin on mahdollisuus päästä järjestämään oma suklaanmaisteluhetki ystäviesi kanssa, sillä sain yhteistyön myötä arvottavaksi 12 levyn Lindt Excellence suklaanmaistelupaketin. Arvontaan voit osallistua kertomalla tähän postaukseen kenelle sinä järjestäisit tällaisen suklaanmaisteluhetken?

Osallistumisaikaa on ensi torstaihin 16.3. klo 21 asti. Arvonnan säännöt löydät täältä.

Yhteistyössä Lindt Excellence


75 Responses to “Suklaamaistajaiset”

 1. TTM sanoo:

  Tyttäreni kanssa järjestäisin.

 2. Seija Järvinen sanoo:

  Onpa kerrassaan hieno idea, ei ole tullut mieleenkään. Kutsuisin muutaman ystävän maisteluun. Toisaalta olis kiva naisten ilta, mutta toisaalta olis kiva kuulla misten mielipide. Joten miettisin kutsuisinko 2-3 ystävätärtä vai kaksi avioparia. Olen huomannut, että todellakin hyvä kun on eri makuvaihtoehtoja, sillä eri ihmiset pitävät eri makumaailmasta.

 3. Linda sanoo:

  Järjestäisin suklaan maisteluhetken äidilleni :) Äitini on suklaan rakastaja ja muistankin häntä säännöllisesti suklaalla. Olisi hienoa saada järjestää hänelle tällainen pieni yllätys.

  Äitini arvostaa erityisesti käsintehtyä suklaata kuten Kultasuklaan makusuklaalevyjä ja erilaisia suklaakonvehteja. Äidiltä olen oppinut arvostamaan erikoisempia suklaamakuja ja en tyydy siihen karkkihyllyn alimman rivin budjettisuklaaseen :-)

  Olemme molemmat sellasia herkkusuita suklaan suhteen, että meiltä kahdelta ei kulu kauaa yhden suklaalevyn tuhoamiseen ;)

 4. Sandra sanoo:

  Oi, mikä herkkupostaus!

  Tastingin järjestäisin siskoilleni.

 5. Niina Sahlman sanoo:

  Oi kuulostaa aivan täydelliseltä sjalta viettää äitin kanssa aikaa, tykätään molemmat tummasta suklaasta!

 6. Satuj sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken ehdottomasti ihanille työtovereilleni :)

 7. RiikkaH sanoo:

  Järjestäisin suklaanmaisteluhetken ystäville.

 8. Marielisa sanoo:

  Onpa kyllä tosiaankin ihana mahdollisuus tavata ystäviä tuollaisen suklaamaistajaisten merkeissä!
  Itse maistattaisin suklaita viisihenkisen käsityöporukkamme kesken. Viinejä ja juustoja ollaan jo muutamaan kertaan testattukin, joten ellei arpaonni tälläkertaa suosisikaan tätä kautta, niin ehdottomasti otetaan tuo suklaapuoli maisteluun joku kerta!

 9. Miepä heti tiän, että kenelle järkkäisin suklaanmaistajaiset jos onni suosii. Heidän kanssaan aina vähän herkutellaan kun nähdään…

  Elikkäs mukana ollaan ! Mukavaa päivää naapuripitäjään <3

 10. Hk sanoo:

  Ehdottomasti kaverin kanssa maisteltais. Ollaan molemmat äitiyslomalla ja tämä olisi kiva piristyshetki.

 11. Miikku sanoo:

  Omien 3 tyttären kanssa

 12. Anniina sanoo:

  Ystävän kanssa. Asuin Aachenissa jossa oli Lindtin tehtaanmyymälä ja tehas

 13. Noora sanoo:

  Järjestäisin suklaamaistelun kihlatulleni. Meitä kohtasi alkuviikosta äärettömän suuri suru ja puolisoni on seissyt rinnallani näinä vaikeina päivinä. En tiedä miten voin häntä koskaan kiittää tarpeeksi, mutta haluaisin aloittaa tällä.

 14. Maria sanoo:

  Työkavereista löytyisi varmasti vapaaehtoisia suklaanmaisteluun :)

 15. Rose sanoo:

  Järjestäisin suklaanmaisteluhetken ystävälleni, jonka kanssa emme opiskelukiireiden vuoksi ehdi enää tapaamaan kovin usein. Olisi ihanaa viettää iltaa hänen kanssaan maistuvan suklaan merkeissä!

 16. Hantsu sanoo:

  Nyt kun asiaa mietin, haluaisin ehdottomasti yllättää suklaanmaistajaisilla mielettömän ihanan anoppini, joka on vieläpä autellut meidän perhettä varsinkin viime kuukausina paljon. <3

 17. Sari sanoo:

  Eräs työkaverini on samanlainen suklaa-syöppö kuin minä, joten valinta ei olisi vaikeaa. Hän olisi ykkösvaihtoehto maistelijaksi.

 18. Matkatar sanoo:

  Ihanat suklaakekkerit teillä! Minä haluaisin kovasti järjestää samanlaiset maistiaiset kahden aikuisen tyttäreni kanssa, olisi varmasti tosi hauskaa :D

 19. Maisa sanoo:

  Näyttääpä niin mukavalle! Minä voisin juhlia tupaantuliaisiani suklaamaistelun kera. :)

 20. riina sanoo:

  Kavereiden kesken maisteltaisiin.

 21. moonangel sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken siskoni kanssa. Hän on auttanut viime aikoina meitä paljon ja tälläinen voisi olla mukava yllätys sekä kiitos siitä hänelle :)

 22. Susanne sanoo:

  Perheelle

 23. SariO sanoo:

  Järjestäisin suklaanmaisteluhetken miehelleni, koska hän tykkää tummasta suklaasta ja muutenkin se olisi mukavaa kahdenkeskistä aikaa.

 24. marsaaaa sanoo:

  Ystävälle <3

 25. Susanna sanoo:

  Ihana arvonta! Parhaan ystäväni kanssa maistelisimme :)

 26. Katja sanoo:

  Tarjoaisin maistelun pojalleni ja miehelleni, koska he molemmat ovat suklaan ystäviä <3

 27. Airiina sanoo:

  Juurikin kun luin juttuasi niin mieleeni tuli, että voi, tyttäreni kanssa pitääkin järjestää tällainen maisteluhetki. Olemme molemmat suklaan ystäviä.

 28. Henna28 sanoo:

  Isäni kanssa, sillä hän jos kuka on tarkka suklaan laadusta.

 29. Petri sanoo:

  Vaimo ja tytär, siinä on minun oma suklaanmaistelu porukkani.

 30. Sari sanoo:

  Maistelisin suklaita siskoni kanssa. Toivottavasti onni kerrankin potkii:). T. Sari sarisus.kokko@luukku.com

 31. Hanna sanoo:

  Ihan ehdottomasti maistelisin suklaat ystävättären kanssa. Kiva arvonta :)

 32. Anne sanoo:

  Ystävän tai useammankin kutsuisin maistelemaan.

 33. TarjaXX sanoo:

  Ihanan hyväntuulinen postaus. Kyllä hymyilytti lukiessa ja kuvia katsellessa.
  Perheellehän tälläinen olisi järjestettävä edottomasti :)

 34. Tea sanoo:

  Perheen kanssa vietettäisiin maisteluilta.

 35. jj sanoo:

  kaikkien hyvien ystävien kanssa. voitaisi pitää tyttöjen herkuttelu ilta ja leffaa

 36. Leila Partanen sanoo:

  Suklaaystäväni Ritvan kanssa, tätä on harrastettu ennenkin.

 37. Nina sanoo:

  Äitini kanssa maistelisin. Tykkäämme molemmat Lindtin suklaista mutta tässä olisi myös uusia tuttavuuksia.

 38. VirpiM sanoo:

  Mieheni kanssa maisteltaisiin, kun hänkin pitää tummasta suklaasta.

 39. ElinaM sanoo:

  Kyllä mieheni ja kahden lapsemme kanssa herkuteltaisiin yhdessä. Kaikki rakastetaan suklaata.

 40. Rida sanoo:

  Mieheni on varsinainen suklaasyöppö ja rakastaa etenkin tummaa suklaata ja on myös punaviinin ystävä joten hän ainakin kuuluisi maisteluraatiin:)

 41. Ulla sanoo:

  Kääk, mä luin ihan ekana, että Lidlin suklaita :)
  Kiva idea tuollainen maistelusessio. Sellaisen järjestäisin muutaman hyvän työkaverini kanssa.

 42. Aila sanoo:

  Suklaanmakuinen tyttöjenilta kolmen tyttäreni, miniäni ja kahden tyttärentyttäreni kanssa olisi hauskaa. Täytän itse ensi kuussa kuusikymmentä ja nuorempi tyttärentytär tässä kuussa täydet kymmenen vuotta, joten naisenergiaa olisi ikähaarukassa 10-60 vuotta ja iloinen suklaaraati olisi valmiina maistelemaan.

 43. Milla K sanoo:

  Ystävien kanssa :)

 44. Elise H. sanoo:

  Maistelisin suklaata mieheni ja kolmen lapsemme kanssa, heistä kaksi jo aikuisia ja yksi teini-ikäinen :) Mukava idea tuollainen maisteluhetki!

 45. Rea sanoo:

  Naistenillassa maisteltaisiin näitä suklaita.

 46. Merja sanoo:

  Kahden tyttäreni kanssa, olisi kiva nähdä suosikkimaut, heillä kun on niin erilaiset makumieltymykset ;)

 47. PiiaTuuli sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken äidilleni ja siskolleni! Kyllä maistuisi :)

 48. Tarjaheleena sanoo:

  Puolisolle järjestäisin ja kokoaisin ihanan illan laadtu suklaiden ympärille.

 49. Hannah sanoo:

  Tämä olisi herkku ihanaan naisteniltaan❤

 50. Vasi sanoo:

  Tytärteni kanssa maisteltaisiin, suuria suklaan ystäviä me kaikki :)

 51. Nkl80 sanoo:

  Miehelleni.
  Hän suorastaan rakastaa suklaata ja olisi varmasti mielissään, jos hänelle suklaamaistajaiset järjestäisin.

 52. Anne S sanoo:

  Vpk:n naisten kesken suklaat maisteltaisi

 53. Kirsi V sanoo:

  Meidän työporukkaan kuuluu pieni joukko ihania naisia. He ansaitsisivat ehdottomasti yllätyksenä tällaisen maistiaisen <3

 54. Nina sanoo:

  Perheen kanssa vietettäisiin herkutteluhetki.

 55. heidi sanoo:

  mummin kanssa maisteltaisiin koska molemmat pidämme tummasta suklaasta. hänen kanssaan olen tainnut ensimmäiset tummat suklaat aikoinaan maistaa:)

 56. SatuK84 sanoo:

  Meillä olisi kaveriporukassa tulossa vauvakutsut, joihin tällainen maisteluhetki sopisi oikein hyvin :)

 57. Marika sanoo:

  Miehen kanssa =)

 58. Henna sanoo:

  Tämä olisi kyllä täydellinen ohjelmanumero tyttöjen iltaan. Lindtin suklaat on niin hyviä!

 59. Ritva sanoo:

  Onpas ihana arvonta !
  Lasten ja lastenlasten kanssa tulisi vietettyä tämä maistelu.
  Tai entisten työkavereitten kesken.
  Suklaahan maistuu aina : )

 60. Sari sanoo:

  Parhaan ystäväni kutsuisin maistelemaan näitä herkkuja!

 61. Sari sanoo:

  Hyvän ystävän kanssa :)

 62. Ella sanoo:

  Mieheni on tunnetusti perso suklaalle, joten hänen kanssaan maistelisin.

 63. Pipsa sanoo:

  Mieheni kanssa :)

 64. tiitu sanoo:

  Söisin yksin kaikki!! Eipä oikeesti,naapurin kanssa maistelisin mieluusti. Tiitu

 65. Milla sanoo:

  Kolmen tyttäreni kanssa vietettäisiin herkutteluilta <3

 66. ~Katja~ sanoo:

  Maistelisin suklaita yhdessä ihanan teinityttäreni kanssa ja viettäisimme samalla laatuaikaa kaksin :)

 67. Mari sanoo:

  Työkaverit saisivat maisteluhetken ehdottomasti. Sieltä löytyy suklaan ystäviä juuri sopiva porukka!

 68. Katri sanoo:

  Ehdottomasti omien tyttöjeni kanssa järjestäisimme suklaamaistiaiset! :) Arvonnassa siis mukana!

 69. Terhi J. sanoo:

  Siskojen kanssa olis kiva pitää.

 70. Tea sanoo:

  Puolison kanssa olisi ihana pitää suklaamaistajaiset, mutta lapsetkin kyllä tykkäävät suklaasta sen verran, että ehkä reiluinta olisi maistella herkkusuklaita ihan koko perheen voimin :)

 71. Eija sanoo:

  Omalle perheelle olisi mukava järjestää suklaailta!

 72. Tiina sanoo:

  Järjestäisin suklaanmaistajaiset kavereilleni.

 73. Maaru sanoo:

  Nam! Järjestäisin suklaanmaistajaisillan äidilleni, jota näen taas ensi kuussa ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa.

 74. Jatta sanoo:

  Järjestäisin perheelleni suklaamaistajaiset.

 75. Arja sanoo:

  Järjestäisin suklaanmaistajaiset perheelleni. Näitä suklaamakuja en olekaan vielä maistanut, mutta ainakin kaikki aiemmat maistamani ovat olleet erittäin hyviä.