19.04.2017

Uuden talon sävy- ja materiaalivalintoja

Olen pikkuhiljaa pohtinut sävyvalintoja uuteen taloon. Lattiamateriaali tulee todennäköisesti olemaan vinyyli ja Pergolta löytyisi yksi sävy, joka on tähän mennessä aika vahvoilla. Sävy on nimeltään harmaa pesty tammi. Etsinnässä on ollut puhtaan harmahtava sävy, jossa ei olisi mitään beigeen vivahtavaa mukana ja tämä täyttäisi kriteerit. Keittiössä on edelleen vahvoilla musta komeroseinä, jonka edessä on kiiltävä täysvalkoinen saareke eli tasokin olisi kiiltävä valkoinen.Mustan komeroseinän ovena olisi aivan ihana Royal-ovimalli, joka on mustaksi sävytettyä tammea. Tämä olisi aika kiitollinen pinta käytössä. Tosin aika arvokas…. ja olenkin vaihtoehtona miettinyt…..…edullisempaa designlevy -kalusteovea, joka olisi vähän kirjavampi. Tällä ovella säästäisi yli 1000 euroa keittiön kokonaishinnassa. Vähän kyllä saattaa tuo kirjavuus häiritä, mutta katsotaan mihin rahat riittävät ;)Vetimeksi tulisi mustalle musta oven yläreunaan asennettava Lungo-vedin ja valkoiselle osalle valkoinen Lungo-vedin.Tältä vedin suurinpiirtein näyttäisi oven yläreunassa. Kuvasin vetimen meidän vedintaulussa ja en saanut ovea ihan oikein siihen asemoitua eli oven ja vetimen väliin jää tietysti rako, johon sormet sopivat.Uuteen taloon ei taida kovin paljon tapettiseiniä tulla, paitsi eteiseen haluaisin mustan kivan tapetin. Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto on Am-wallsin Voyage mallistosta tapetti nro 5953-15. Kultaisia lehtikuvioita mustalla pohjalla.Maalisävyt valitsen sitten jostain puhtaista harmaista välillä NCS S0500N – NCS S4000N. Harmaata, valkoista ja mustaa, siinä hyväksi havaittu sävymaailma, johon ei tunnu kyllästyvän. No olihan siellä vähän kultaakin ;)

 

 


18 Responses to “Uuden talon sävy- ja materiaalivalintoja”

 1. Maria sanoo:

  Hih,
  sama värimaailma meilläkin tulevassa kodissa :)

  Tuo vinyylilankku näyttää hyvältä, meille tulee yläkertaan (makuuhuonekerrokseen) liki samanlaista!

  Keskiviikkoterkkuja sinne!

 2. Aikku sanoo:

  Teillä on mielenkiintoinen projekti uuden kodin kanssa.Nuo valinnat näyttävät hyville!Onko matto pehmeämpi jaloille?

  • soile sanoo:

   Vinyyli tuntuu tosi miellyttävällä jalan alla. Tämä ei tosin ole matto vaan sellainen samantyyppisinä palasina kuin laminaattikin tosin vain 5 mm vahva.

 3. Mirella sanoo:

  Peukku Pergon vinyylille ja kyseiselle sävylle.
  Juuri sillä tein yhden ok-talon lattian ja asukkaat
  tykkäävät siitä todella paljon. =)

  • soile sanoo:

   Kiitos. Tosi vaikea ollut löytää ihan tuollaista rehellisen harmaata vaaleaa sävyä. Kaikissa tuntuu olevan beigeä mukana. Kiva kuulla, että olisi hyväksi havaittu valinta

 4. Annukka sanoo:

  Heh. Sinä etsit harmaata, jossa ei vahingossakaan ole beigeä ja minä taas aina etsin sellaista, missä on :). Mutta sehän tässä on tullu matkan varrella todettua, että oon niin Täti Ruskea, etten muuhun näköjään taivu.

  Vinyyli on hyvä! Ja kuosikin näyttää mukavan rauhalliselta. Ja muutenkin niin ihana seurata noita valintoja ja erityisesti sitä, kun alkaa tapahtua ja näkee sitten toivottavasti sekä rakennusvaihetta että joskus sitten sitä ihan valmistakin.
  Tuntuu vaan edelleen jotenkin niin epätodelliselta se, että te ihan oikeasti rakennatte taas uuden kodin.

  Leppoisaa viikonloppua <3

  • soile sanoo:

   Itsestäkin tuntuu ihan utopistiselta, että todellakin ollaan rakentamassa taloa. Toisinaan ihan hirvittääkin mikä urakka onkaan taas edessä!

 5. Mia sanoo:

  Kyselenpä täältäkin mielipidettä, että kumpiko parempi pelkkä vinyyli vai vinyylikorkki?
  Haaveissa olisi uudet lattiapinnat 2-taso rivariin.

 6. päivikki sanoo:

  Näyttää tosi kivalle. Odotan innolla lisää! Itselläni tuo suunnitteluvaihe takana ja uudessa kodissa nyt muutama vuosi asuttu. Nyt voi hyvillään edelleen katsella ympärille ja nauttia jokaisesta valinnasta. Kannattaa käyttää aikaa eikä tyytyä kompromisseihin, ne harmittaisi myöhemmin.

  • soile sanoo:

   Suunnitelmista ja niiden muutoksista tuleekin blogiin paljonkin juttuja. Tosiaankin täytyy nyt harkita kaikki tarkkaan, jotta tulee mieleinen ja toimiva talo.

 7. Milla sanoo:

  Meillä laitettiin keittiöön ja vessaan myös Lungo-vetimet, mutta olen sitä hieman katunut jälkeenpäin. Vetimen päällä näkyy ikävästi pienetkin tahrat, roskat ja pölyt. Toisaalta tuleepa siivottua päivittäin, argh! :D

  • soile sanoo:

   Meilläkin vaihdettu valkoiset Lungot keittiön vetimiksi kun sain ne poistosta halvalla ja niissä tosiaankin näkyy lika ja pöly jatkuvasti. Pitää varmaan uuteen taloon laittaa ne alumiinin väriset

   • Milla sanoo:

    Meillä on itseasiassa juuri ne alumiinin väriset. Mustassa ei ehkä näy niin hyvin?

    • soile sanoo:

     Ai; meillä oli ne aikaisemmat Ikeasta vähän samantyyppiset alumiininväriset ja niissä ei minusta ollut niin näkyvää kuin näissä valkoisissa. Mustissa näkyy pöly varmaan tosi hyvin.

 8. Anja sanoo:

  Hei,
  Meidän kaksi vuotta vanhassa kodissamme on juuri tuota samaa sävyä oleva vinyylikorkkilattia. Lattia on todella miellyttävä jalalle, MUTTA värin ei ollutkaan hyvä me vaihtaisimme heti jos mahdollista. Valitsimme lattian värin sillä perusteella, että siinä ei näkyisi pöly, no pöly ei näy, mutta kaikki tummat hiukset ja pienenpienet tummat roskat näkyvät, aina täytyy kyykkiä noukkimassa roskia, vaikka on juuri imuroitu. Eli kun toinen ongelma poistui entiseen tummaan laattalattiaamme verrattuna, tuli toinen ongelma.

  • soile sanoo:

   Niin, vaaleassa värissä kyllä näkyy kaikki hiukset ja roskat turhan selvästi…mutta tuo väri ei mielestäni niin vaalea ole….