21.10.2017

Olisikohan se nyt tässä….

Vieläkö jaksatte lukea ja katsella meidän tulevan uuden talomme keittiösuunnitelmia? Toivottavasti sillä jälleen meinaan tänne sen viimeisimmän suunnitelmissani olevan version päivittää ;) Tiedä sitten onko se tällainenkaan kun on lopullisen päätöksen aika :D

Ajatuksissa olisi nyt sellainen värimaailma, että komeroseinä ja saarekkeen päätylevyt olisivat tummaa KURU-ovimalliamme ja taso lähes samansävyinen TUMMA VUORITAMMI. Pitkään minulla oli tarkoitus laittaa saareke kokonaan valkoiseksi, mutta nyt alkoi houkuttamaan tällainen vaihtoehto, jossa saarekkeeseen tulisi ikäänkuin kehykset.Tässä lähempi kuva suunnittelemistani materiaaleista.Aamiaiskaappiin olen suunnitellut kollegan ideasta viisastuneena Wingline 770 taittosaranat. Saareke edestä on pysynyt jo pitemmän aikaa tällaisena. Pienen muutoksen ajattelin tähänkin kuitenkin tehdä; päädyssä olevaan jalkatilaan voisi vielä tunkea yhden 1000 mm leveän laatikoston, joka olisi asennettuna tason alle keskelle. Silloin jäisi 1200 mm leveän tason ansioista vielä molemmille puolille 300 mm avointa jalkatilaa. Liesitason molemmin puolin tulee nuo mielestäni niin kätevät kapeat mausteteline-mekanismikaapit. Sinne mahtuu sitten öljypullot, isot maustepurkit, suolat ja vaikka kuivia aineitakin kapeissa purkeissa.Tässä vielä kuva maustetelineestä oven takana. Saarekkeen taakse tulee leveitä laatikostoja ruokailuastioille. Siitä ne saa kätevästi esille kun kattaa ruokapöytää. 


14 Responses to “Olisikohan se nyt tässä….”

 1. Miettijä sanoo:

  Hei,

  olemme itsekin uusimassa keittiötämme lähiaikoina ja olen miettinyt keittiön materiaalien kestävyyttä ja laatua. Keittiösuunnittelijana osaisit ehkä valaista minua?

  Keittiön alakaapit tuntuvat olevan todella usein vettä kestämätöntä kalustelevyä, ellet joko maksa suolaista lisähintaa, hanki keittiötä jostain todella kalliista laatuliikkeestä tai teetätä sitä täyspuusta puusepällä. Onko niin, että normaali kaapin runko pitäisi kestää toisinaan pinnalle tuleva vesi ilman, että koko kaappi turpoaa hetkessä muodottomaksi vai onko tämä vain tapa pitää keittiöiden ”kiertokulku” hengissä ja keittiötoimittajille töitä?

  Toinen mitä olen miettinyt on se, että tekeekö kukaan toimittaja sellaisia alakaappeja, joissa rungot tulevat edestä näkyviin ja laatikostojen etuosat uppoavat runkojen tasolle, vai onko tässä ongelmana se, että kaapit pitäisi silloin pystyä sävyttämään asiallaan toiveiden mukaan?

  Kolmas mitä mietin on laminaattitasot. Jokainen meistä on varmasti joskus elämänsä aikana nähnyt rumasti irvistävän laminaattitason. Onko niiden laatu parantunut merkittävästi vuosien aikana, vai onko se vain hintakysymys, jonka takia niitä vielä suositaan? Markkinoillahan on nykyään vaikka mitä alkaen ruostumattomasta teräksestä täyspuutasojen kautta kivitasoihin. Puutaso vaatii tietysti myös huoltamista, mutta kivitaso taas on lähes huoltovapaa.

  Olisi kiva, jos tekisit tästä vaikka jonkinlaisen postauksen, jos et thän jaksa raapustaa :)

  • soile sanoo:

   Keittiökalusteet tehdään normaalilastulevystä, mutta meidän eli Ideal-keittiöiden mallistossa allaskaapit ovat kosteudenkestävää lastulevyä. Olemme rakentaneet useita taloja ja asuneet useissa taloissa viimeisen 20 vuoden aikana, mutta ei meillä kyllä koskaan keittiökalusteet ole turvonneet…. Tasot meillä on myös aina ollut laminaattia, eikä kyllä nekään ole koskaan turvonneet. Riippuu tietenkin jos joku reuna on saanut osumaa, niin toki rungot ja tasot sitten eivät enää kestä niistä kohdin vettä ja turpoavat ajan saatossa.

   Puusepiltä varmaan saa noita puualakaappeja, joissa etuosat uppoavat runkojen tasolle. Ne täytyy varmaan sitten tehdä ihan kokonaan umpipuusta.

 2. Sanna sanoo:

  Varmaan tosi vaikea päätös,kun kaikki kauniita ja paljon vaihtoehtoja!itse liputan kokovalkoisen kokonaisuuden puolesta tammitasoineen:)

 3. Hieno tulee – ja tykkään noista tummista kehyksistä tuolle saarekkeelle. Hienoa, kun osaa itse suunnitella!

 4. Tiina sanoo:

  Jaksetaan kyllä lukea, jatka samalla linjalla. :) Nuo helavalmistajan sivut olivatkin todella hyvät, kun siellä on myös selitetty erikoismekanismien toimintaa.

  Onko tuo teille tuleva Savon Bora sisäilmaan palauttava? Meillä LVI-suunnittelija oli ehdottomasti vastaan hormillista versiota,jota tuostakin on saatavana. Itseäni taas mietitytti miten keittämisestä tuleva höyry on tarkoitus hoitaa vai ajatellaanko, että koneellinen ilmanvaihto on riittävä hoitamaan sen kosteuden pois. Toinen vaihtoehto meillä on sitten saarekkeen kokoisessa alaslaskussa oleva liesituuletin, eli sellainen malli, joka ei juurikaan näy. Siinä sitten mietityttää miten hyvin tehot riittävät, kun höyry ja käryt pitää pystyä imemään vähän kauempaa. On nämä päätökset välillä kovin hankalia. Tsemppiä raksa-aikaan ja jatka vaan postauksia! :)

  • soile sanoo:

   Kyllä; sisäilmaan palauttavan Bora Basic mallin aiomme laittaa. Se on kuulemma kuitenkin erittäin tehokas.

 5. Ulla sanoo:

  Jaksaa, jaksaa lukea. Eihän tässä ole edes vielä vauhtiin päästy noiden remppakuvien kanssa :)
  Tummat kehykset tuolle saarekkeelle ovat minun silmääni mieluiset, mutta makuasioistahan ei sovi kiistellä.

  • soile sanoo:

   Kiva kun jaksatte :) Minunkin silmääni ne nyt tuntuvan aika kovastikin miellyttävän. Katsotaan sitten olisko se siinä :)

 6. Mira sanoo:

  Ihanalta näyttää, kyllähän näitä jaksaa lukea :) Meillä on nuo taittosaranat, jaa aamiaskaapinovi aukeaa uunin eteen samalla tavoin niin kaapinovi ottaa helposti osumaa siihen uunin kahvaan, mikä voi aiheuttaa kaapinoveen lommoa tai maalin irtoamista. Nyttemmin kyllä tuon osaa ottaa huomioon ja avata ovi aina varovasti ettei kolahda.

  • soile sanoo:

   Niin se uunin kahva tosiaan voi olla vähän ongelmia tuomassa…Onko muuten hyvin toiminut?

   • Mira sanoo:

    On toiminut hyvin, en vaihtaisi pois:) Meillä on aamiaiskaapin ylemmät hyllyt kapeampia kaapissa ja ulos vedettävä taso, mutta harvoin tulee tasoa vedettyä ulos, kun esim. kahvinkeittimen höyryt pääsee muutenkin tulemaan ulos. Slloin toki, kun tulee leivänpaahdinta käytettyä niin tasokin tulee vedettyä ulos. Ihanaa, kun saa kaikki härpäkkeet piiloon :)

    • soile sanoo:

     Onpa ihana kuulla kokemuksia ja arvaa vain kuinka odotan, että saan nuo kaikki pienkoneet piiloon… Mietinkin, että voisi olla hyvä laittaa kuitenkin joku ulosvedettävä aputaso vielä lisäksi kun suurinosa kaapin tasosta täyttyy noista pienkoneista.