08.11.2017

Uuden talon ulkovalaistus

Uuden talomme ulkovalaistuksen ajattelin toteuttaa moderneilla mustilla seinävalaisimilla. Kun talosta tulee kokovalkoinen mustine kattoineen ja sokkeleineen, niin musta valaisin olisi varmaan aika sopiva talon ilmeeseen. Valaisin on KonstSmiden Modena 7512-750. Edullinen hinnaltaankin; vain noin 30 euroa/kpl. Meillä niitä tarvittaisiin 12 kpl. Toisaalta mietin, että pitäisikö tuohon talon etuosaan laittaa vielä vasemman laitimmaisen ikkunankin molemmin puolin yhdet…ei olisi niin toispuolisen näköinen.Ulkoverhouksen reunalautoja ja ikkunanympäryslautoja olen suunnittelut niin, että talon nurkkiin tulisi vierekkäin 2 kpl 95 mm leveää lautaa ja samoin 2 kpl ikkunoiden yläpuolelle. Ikkunoiden reunoille ja alas tulisi sitten vain 1 kpl 95 mm leveä kehyslauta. Pilarit kun tullaan myös päällystämään kahdella laudalla, niin nurkat ja pilarit olisivat sitten samantyyppisiä.


13 Responses to “Uuden talon ulkovalaistus”

 1. soile sanoo:

  Testi

 2. Jyrki sanoo:

  Nyt toimii!

 3. Anja sanoo:

  Mielestäni julkisivulle riittäisi ihan hyvin ulko-oven molemmille puolille valot ja talon oikeaan ja vasempaan reunaan yhdet valot. Eli neljä valoa julkisivulle.

  • soile sanoo:

   Mutta jotenkin tuntuu, että autotallinovikin tarvitsee valon molemmin puolin….

 4. Pii sanoo:

  Aikas paljon valoja. Tietty jos teillä ei ole katuvalaistusta, niin sit tietty on kohdillaan valaista taloa.

 5. ~Terttu~ sanoo:

  Hyvältä näyttää. Hienot mustat.
  Totta, vielä vois ne kaksi valaisinta laittaa, tulisi tasapainoisemman näköinen.
  Näillä leveysasteilla ei voi liikaa valaista. Kaikki valo on tarpeen pimeällä, luo turvallisuutta ja tuo turvallisuutta.

  Ja valoisana aikana ei tarvitse pitää päällä.
  Tuleeko hämäräkytkin vai ihan manuaalinen on/off?

  Kiva seurata projektianne.

  ~Terttu~

  • soile sanoo:

   Kyllä; varsinkin pimeällä voi näyttää liian toispuoliselta, joten kyllä sinnekin on valaisin lisättävä. Hämäräkytkin voisi olla paikallaan, meillä on nytkin pihavalot hämäräkytkimellä ja kiva kun ne syttyvät ja sammuvat juuri silloin kun pitääkin. Kiva kun seurailet projektiamme :)

 6. Teija sanoo:

  Laittaisin valon/valot vielä sinne vasemmalle. Ehkä yksi riittäisi ihan päähän? takanakin on laidoissa ovien vieressä yhdet.

 7. Essi sanoo:

  Hei!
  Ehdottomasti valaisimia myös toiseen reunaan.. Meilläkin talon rakennus menossa ja valaisimia laitettu reilusti juuri katuvalojen puuttumisen vuoksi. Oletko katsonut Kärkkäisen valikoiman? Meidän valot sieltä, välillä hyviä tarjouksia.. Voimia projektiinne!

  • soile sanoo:

   Kyllä ne tosiaan on sinnekkin laitettava ja varmaan valoa tarvitaan. Ihastuin niin noihin mustiin ja pitää sitten katsoa kun ne on hankittava, että mistä saa edullisimmin. Näytti nimittäin kovasti hinta vaihtelevan.