14.12.2017

Pizzajoulukuusi

Törmäsin netissä valmiista pizzataikinasta tehtyyn pizzajoulukuuseen ja päätin kokeilla kivaa ideaa. Pizzataikina levitettiin alustalle ja se leikattiin pieniksi neliöiksi. Neliöiden sisälle laitettiin nokare seosta, joka oli tehty juustoraasteesta, tuorejuustosta ja pestosta.  Neliöt pyöräytetään palloksi nipistämällä kulmat yhteen kasaan ja kokoamalla pallot kuusen muotoon. Kuusi paistettiin uunissa 225 asteessa noin 15 – 20 minuuttia.Paiston jälkeen se voideltiin valkosipulla maustetulla sulatetulla voilla. Päälle ripoteltiin persiljaa, paprikapaloja ja minisalamia tai mitä mieli tekee kuusen koristeeksi laittaa.Pallo kerrallaan murrettiin valmiista kuusesta ja dipattiin tomaattisalsaan.Kiva joulupöydän leipä tai jouluiltapala. Sisälle tulevan tuorejuuston makua ja päällisiä muuntelemalla saa erilaisia makuversioita aikaan.


Comments are closed.