03.02.2018

Maalia vai tapettia?

Olen aina ja ikuisesti ollut vankkumaton tapetti-ihminen ja ihmetellytkin ihmisiä, jotka ovat tyytyneet pelkästään maalipintoihin. Nyt tämä sama on tapahtunut minulle eli mikään tapetti ei oikein tunnu vetoavan vaan ajatuksissa on ainoastaan maalisävyjä. Eniten olen katsellut Tikkurilan Deco Gray paletin sävyjä, joista voisi valita useitakin sävyjä. Ehkä se yksi seinä tummempi ja kolme seinää vaaleammalla voisi kuitenkin olla se tyyli millä uuden talon huoneet maalattaisiin. Vähän pelottaa se aikaisemmin ajatuksissa ollut kaikkien seinien tummaksi maalaaminen. Toisaalta tapeteista jonkin verran on alkanut houkuttamaan myös valokuvatapetit. Ainakin yhteen huoneeseen voisin sellaisenkin yhdelle seinälle valita. Vaikka meidän makuuhuoneeseen rauhallinen harmaansävyinen metsämaisema.Tai rantakivikko…Kaupunkimaisemat voisivat sopia työhuoneeseen. Kaunis silta….…tai maisema Lontoosta….…joka laitettiinkin silloin poikani asuntoon kolme vuotta sitten.Olohuoneeseenkin tulisi kyllä aika tyylikäs ilme valokuvatapetilla.Pienet väripilkutkin seinällä voisivat piristää. Ihanan näköistä, mutta ei ehkä sittenkään meidän olohuoneessa…Myös wc-tilan peräseinälle voisi sopiva joku vähän räväkämpikin valokuvatapetti, vaikka tämä.Tai miltä tuntuisi jos pesuhuonessa olisi aina Marilyn kaverina ;)


8 Responses to “Maalia vai tapettia?”

 1. Kati sanoo:

  Me ollaan syksyllä muuttamassa uuteen kerrostaloasuntoon. Mietin ihan samaa asiaa, tapetti vai maali Pohdin miehen kanssa sisustustyyliä ja päädyimme industrial tyyliseen sisustukseen. Talo sijaitsee vanhalla paperitehdas alueelle. Löysin ihanan valokuvatapetin Photowallin mallistosta, vanhan vähän hapristuneen rapatun seinän lohkeamineen, siinä oli jotenkin hienot värisävyt.Sen sinne sitten aikanaan tilaan ja laitan. Valokuvatapetit on kyllä tosi upeita

  • soile sanoo:

   Photowallilla onkin tosi runsas valikoima; oli jo jopa vaikea valita mieleisintä :) Monet tuollaiset rapatut ja tiilikuviot on hämmästyttävän aidon näköisiäkin. Tsemppiä sinullekin uuden kodin valintoihin.

 2. Ulla sanoo:

  Minä olen myös aina ollut tapetti-ihmisiä. Kateellisena kylläkin joskus olen kuunnellut/katsellut joidenkin ihmisten seinien värien vaihtumista. On niin paljon helpompi maalata päälle kuin alkaa repimään vanhoja tapetteja pois.
  Mielenkiinnolla seuraan, mitä teillä tapahtuu….

  • soile sanoo:

   Saa nähdä kuinka sitä saa valinnat tehtyä, no jossain vaiheessa se on vaan jo pakko :D

 3. Nina sanoo:

  Mä en taas koskaan ole tykännyt kuoseista vaatteissakaan, niin tapetit on aika no-no :D Oon kyllä nähnyt paljon ihan superhienoja tapetteja, mutta tiedän etten jaksaisi niitä kotona katsella.

  • soile sanoo:

   Niin; usein se vaatemaku ja sisustuksen sävyt kulkevat käsikädessä ;)

 4. Sanna sanoo:

  Itse löysin aivan ihanan bloomsburyn lintutapetin vanhan talomme makkariin.Laitan vain yhden tehosteseinän, on niin runsas lintuineen ja perhosineen.Tapetilla saa aivan ihanaa tunnelmaa.Oletko katsonut seinäruusun valikoimaa?siellä sekoaa,niin paljon kauniita tapetteja:D