14.02.2018

Nyt kiiltää kromit ja peilit

Sain yhteistyöpyynnön testata torniolaisen Jenx Oy:n maahantuomaa Polytec pintasuoja-ainetta, joka tekee peileihin, lasiin, kromi- ja teräspintoihin likaa ja vettä hylkivän kalvon. Innolla tartuin tilaisuuteen, sillä Torniossa on niin kalkkinen vesi, että kaikkia pesuhuoneen pintoja saa lähes viikottain hangata puhtaaksi mikäli haluaa niiden pysyvän siistin näköisenä.

Pari viikkoa sitten hain aineen Tornion Väriraitista, jossa tuotetta on myytävänä.  Levittelin ainetta pesuhuoneen lasiseen saunanoveen, peiliin ja hanoihin.   Tuote on pakattu helposti käytettävään suihkepulloon.Suoja-aineen käyttö on helppoa; käsiteltävä pinta pestään puhtaaksi ja sen jälkeen suihkautetaan ainetta ohut kerros käsiteltävään pintaan…. ….sen jälkeen levitetään aine puhtaalla nukkaamattomalla mikrokuituliinalla.Heti levityksen jälkeen kuivataan aine vielä kuivalla mikrokuituliinalla. Suoja-aineen ei saa antaa kuivua käsiteltävään pintaan. Parin viikon aikana olen kyllä huomannut, että sekä nämä käsittelemäni pesuhuoneen lasihyllyt….…että löylyhuoneen lasiovi on pysynyt pitempään kirkkaana. Yleensä niihin tulee jo viikossa kalkkivedestä rantuja, jotka ovat tosi tiukassa. Nyt parin viikon jälkeen hyllyt ja ovi ovat edelleen kirkkaita.Tuote tekee ikäänkuin näkymättömän kalvon käsiteltävään pintaan, jonka avulla kalkkivesi ei tartu pintaan niin tiukkaan. Helpottaa siis puhdistamistamista huomattavasti.Aine on tosi riittoisaa ja innostuinkin sitä suihkuttelemaan sinne tänne. Teräksinen aaltovatikin sai pinnalleen suojakalvon ja onkin pysynyt huomattavasti pitempään kirkkaana.Testitulokset näyttävät kyllä, että aine tosiaan toimii. Toki se ei tietenkään estä pölyjen ja lian kertymistä, mutta pinnat näyttävät kyllä pysyvän pitempään kirkkaana ja niiden puhdistus helpottuu. Uusi vielä entistä parempi versio Polytecista on juuri tulossa markkinoille.Tässä vielä tietoa tuotteesta tosin englanninkielellä. Sieltä selviää, että tuote on myrkytön, anti-allerginen eikä sisällä syövyttäviä aineita. On myös biologisesti hajoava.Jenx Oy etsii tuotteelle valtakunnallista myyntiketjua, jotta tuote saataisiin myyntiin laajemmalti. Tällä hetkellä tuotetta saa ainakin Tornion Väriraitista ja Tornion K-raudasta (Wotsi).


13 Responses to “Nyt kiiltää kromit ja peilit”

 1. Tuula Eira sanoo:

  Toimiva aine , ehkä. Ensimmäiseksi herää kysymys kuinka terveellistä tota on käyttää ?

  • soile sanoo:

   On myrkytön ja anti-allerginen sekä biologisesti hajoava aina. Piti nuo tiedot esitteestä laittaakin mutta unohtui. Lisäsin sinne englanninkielisen tiedotteen tuotteesta.

 2. Annukka sanoo:

  Tulis tässäkin huushollissa tarpeeseen. Meillä on niin kalkkinen vesi täällä, että aina on niitä vaaleita läikkiä justiin hanoissa ja saunan ovissa ja kiukaan kyljissä jaajaajaa.. Kaikkea ollaan koitettu soodasta ja sitruunasta lähtien, muttei mikään oikein ole toiminut kunnolla.

  Tarvii tutkia, saako täältä jostain.

  • soile sanoo:

   Tuo kalkki on kyllä niin viheliäinen ja mielellään testaa kaikki millä sen poistoa voi edes vähän helpottaa.

 3. Mirka sanoo:

  millä puhdistat kalkkitahrat? tuntuu etten saa millään lasipinnoilta ja kaakelaista irti

  • soile sanoo:

   Aika hyvin lähtee Universal Stonella, jota myydään kaikissa tavarataloissa. Se on myrkytön ja tehokas jokapaikan pesuaine. Sitten on niitä suihkutettavia kalkinpoistopesuainetta Cillit Bang, jotka ovat myös tehokkaita.

   • Mirka sanoo:

    täytyykin kokeilla tuota universal stonea :) cillit bangia sun muita kemikaaleja kokeillut ja ei lähde irti millään

 4. Meri sanoo:

  Hei! Voiko tuotteella suojata kylpyhuoneen laattoja? Ongelmana mustat seinä- ja lattialaatat jotka kalkkiutuvat helposti.

  • soile sanoo:

   Väriliikkeissä on kyllä omakin tuote tuohon laattojen suojaamiseen. Kannattaa kysyä sieltä.