25.02.2018

Mokka-rahkavohvelit

Olen saanut veljeltäni aikanaan lahjaksi vohvelikirjan, jossa on tosi monensisältöisiä vohveliohjeita. Näitä herkkuja voi tosiaan tehdä monenlaisin raaka-ainein. Tänään kokeilin mokka-rahkaavohveleita. Ohjeessa oli kyllä jonkinlainen virhe, sillä aineluettelosta puuttui vaniljasokeri ja leivinjauhe,  oita käskettiin ohjeessa lisätä. Lisäsin niitä molempia noin yhden teelusikallisen.Olen muutama vuosi sitten tilannut ebaysta belgialaisten vohvelien innoittamana aivan huipun vohveliraudan. Tykkään kun vohvelit ovat tuollaisia suorakaiteen muotoisia. Tällä vehkeellä niistä tulee myös ihanan paksuja.Laitteessa pystyy paistamaan pari vohvelia kerrallaan.Mokkavohveleihin laitettiin vahvaa espressokahvia, joka taikinaan valmistui kätevästi blogiyhteistyön kautta saadun Nespresso Latissima Touch kahvikoneella.  Taikinassa kahvi maistui kyllä ehkä vähän enemmän kuin sitten valmiissa vohvelissa.Tykkään myös tuunailla vohveleita erilaisin täyttein. Tällä kertaa vohveleiden päälle laitoin ensin tomusokeria, sitten pursotinpullosta kermavaahtoa. Päälle vielä banaanisiivuja, karamellirakeita ja marjoja. Koko komeuden viimeistelin vielä sulatetulla suklaalla. Nam ja maiskis :)


2 Responses to “Mokka-rahkavohvelit”

  1. Limonaria sanoo:

    Slurp! Tulipas vesi kielelle :)