05.03.2018

Helmikuun raksatapahtumat

*Leivinuuninluukuista saatu Pislalta alennusta blogiyhteistyön merkeissä*

Helmikuussa näkyvin tapahtuma raksalla oli meidän upean leivinuunin valmistuminen. Muurari aloitti sen muuraamisen 29.1. ja se valmistui 22.2. Tykkään kovasti lopputuloksesta. Upeat Pislan lasiluukut antavat leivinuunille takkamaisen ilmeen. Aluksi meillä oli tarkoitus tehdä takkaleivinuuni, mutta päädyimme kuitenkin lämmitystehokkaampaan leivinuuniin. Näkyyhän se tuli tästäkin kivasti lasin läpi.Leivinuunin pinta on rapattu sileäksi ja maalattu valkoiseksi. Eteen halusin mustat laatat, joista noki ei näy. Laatta piti löytyä nopsasti ja ainoa mikä oli sopivan kokoinen ja lähes musta löytyi Wotsista. Alussa mielessä oli yksivärinen kiiltävä musta, mutta tämä hennon harmaa-musta raitakuosi on ehkä parempikin kun ei ole ihan sileän musta. Pislan HTT-631 leivinuuniluukku rst-somisteineen viimeistelee uunin modernin ulkonäön.Uuninluukun kanssa yhteensopivassa HTT 612- tuhkaluukussa on myös rst-somiste.Muuten raksalla on helmikuussa enimmäkseen pakkeloitu väliseiniä.Saunan seinätkin ovat helmikuun aikana edistyneet koolausta ja panelointia vaille valmiiksi.Pesuhuoneen seinät on levytetty Kaakeliluja-levyllä, jossa on vesieriste valmiina. Levyistä ruuvien ja saumojen paikat on kuitenkin vesieristetty. Laatat tilaan tällä viikolla, joten ehkäpä saan niitä esitellä maaliskuun raksatapahtumissa.Tänään mieheni laatoitti teknisen tilan lattiaa. Valitsimme sinne mustan 10×10 lattialaatan, joka ehkä sopisi myös saunan ja pesuhuoneen lattialaataksi.


4 Responses to “Helmikuun raksatapahtumat”

 1. Sanna sanoo:

  Leivinuuni on upea!Todella kaunis!

 2. Tiina sanoo:

  Nyt on ihan pakko kommentoida. Muistelisin, että joskus kirjoitit että siellä on kalkkipitoinen vesi.

  Meillä on mustat laatat pesuhuoneessa ja vessassa. Niissä näkyy kyllä kaikki eli lika, pöly ja kalkki (vaikkei täällä ole edes kovin Kalkkinen vesi) todella hyvin. Joka päivä harmittaa nuo laatat. Ne on oikeastaan kauniit vain märkänä.

  Jos nyt voisin valita, niin en todellakaan päätyisi noihin. Jotain vaaleampaa, joka pysyy freesin näköisenä.

  Mukava kyllä seurata teidän taloprojektia ja unelmien toteutumista.

  • soile sanoo:

   Sitä vähän mietinkin, että saattaa tosiaan musta olla sellainen väri, jossa näkyy kaikki. Tosin meillä oli ennen pesuhuoneessa ihan tummanharmaa sellaisena vähän kiiltävänä ja rosopintaisena. Siinä ei kyllä näkynyt mikään. Riippuu tosiaan varmaan siitä laatan pinnastakin. Kiitos kun kerroit kokemuksia. Pitää miettiä se lattia tarkkaan.