11.03.2018

Kanakarjalanpaisti

Tulipa taas kokeiltua sellaista ruokaa, mitä ei aikaisemmin ole tullut valmistettua; kanakarjalanpaistia. Eipä ole tullut mielenkään korvata lihapaloja kanalla, mutta nyt sattui sellainen ohje silmiin, niin päätin kokeilla. Ohje löytyi Atrian sivuilta.Poikkesin jonkin verran ohjeesta käyttäen kanan paistileikkeitä, jotka ovat vähän rasvaisempia kuin kanafileet. Puolitin leikkeet ja paistoin ne currylla, savupaprikalla, chilirouheella ja mustapippurilla höystetyssä öljyssä.Keitin vettä, johon liotin pari kasvisliemikuutiota ja lisäsin ohjeen mukaisesti pari ruokalusikkaa soijaa sekä yhden teelusikan suolaa.Lihojen kanssa pataan paloittelin bataattia, porkkanaa ja pari sipulia.Siinä se on koko komeus menossa uuniin noin 170 asteeseen.Parin tuntia uunissa ja valmista tuli. Liha oli aivan supermureaa ja bataatit ehkä jo hiukan liiankin pehmeitä, mutta koossa pysyivät ja hyvältä maistuivat. Kyllä se on niin, että uunissa tällainen runsaslieminen keittotyyppinen ruoka muhiutuu niin paljon herkullisemmaksi kuin jos keiton keittäisi liedellä. 


6 Responses to “Kanakarjalanpaisti”

 1. Marita sanoo:

  Kyllä nuo peruskotiruuat hyvistä raaka-aineista vaan ovat niitä parhaimpia. Kana ei ole tullut ennen mieleeen karjalanpaistia laittaessa :)

  • soile sanoo:

   Kyllä, olen täysin samaa mieltä. Yllättävän hyvää oli kanakin tuollaisessa liemellisessä pataruoassa :)

 2. Sanna sanoo:

  Kuulostaa hyvältä!voisikin vaihteluksi kokeilla.Meillä tehdään usein normi karjalanpaistia leivinuunissa:)

  • soile sanoo:

   Oli kyllä kivaa vaihtelua normikarjalanpaistiin ja ne bataatit on niin hyviä siinä mukana :)

 3. Anja sanoo:

  Kiitos hyvästä vinkistä.
  Hyvää oli ja kaikki meni. : )