25.03.2018

Pesuhuoneen laatat hankittu

Pari viikkoa sitten mieheni huikkasi, että nyt on pesuhuoneen seinien laatat hankittava rakennukselle. Niinpä piti alkaa tosissaan etsimään sitä oikeata ja tehdä päätös. Pari päivää Lakkapäällä laattoja selailtuani päädyin RTV:n valikoiman Raggio di luna -laattaan. Ilman mitään tehosteseiniä ja boordeja eli kaikki seinät samalla harmaalla laatalla. Laatta on kooltaan 30×60 ja sen pariksi ensin suunnittelin mustaa lattialaattaa, mutta tulin toisin aatoksiin ja nyt lattialaataksi on tulossa seinälaatan kanssa lähes samansävyinen RTV:n 10×10 Exil Gray.  Kuvasin laatat mustan ja valkoisen puusävyjen kanssa, sillä ensin mielessä oli tehdä pesuhuoneen katto mustasta panelista ja samasta saunan seinäpanelit. Lauteita suunnittelin valkoisiksi.Nyt kuitenkin olen päätynyt tervaleppään. Koko sauna lauteineen ja pesuhuoneen katto tuleekin tervalepästä. Vähän lämpöäkin sävyihin.Kodinhoitohuoneeseen laitetaan ehkä lattialaataksi tuo sama Raggio Di Luna, sillä taisin hankkia sitä pesuhuoneeseen muutaman neliön liikaa ;) Kalusteoveksi sinne tulee kiiltävä valkoinen kalvo-ovi ja tasoksi on nyt tulossa lattiansävyinen Savymänty-laminaatti.Tässä vielä 3D kuva kodinhoitohuoneesta  em. sävyillä. Välitila tulee ehkä samasta laminaattisävystä kuin tasokin. Kuvassa näyttää kyllä todellisuutta tummemmalta. Kodinhoitohuoneen seinät maalataan tummanharmaaksi; ehkä NCS 3000-N.


6 Responses to “Pesuhuoneen laatat hankittu”

 1. Margit sanoo:

  Hyviä valintoja Soile! Harmaa laatta kestää aikaa ja siivooja kiittää. Kiva, kun valitsit saunaan tervalepän, se tuo todella ihanaa lämpöä kokonaisuuteen. Ihana koti sinulle ja miehellesi valmistumassa, onnea jo etukäteen! Hyvää pääsiäistä! Terv. Margit

  • soile sanoo:

   Sitä eniten ajattelinkin, että siivooja kiittää näillä valinnoilla :D Kiitos ja mukavaa pääsiäisen aikaa myös sinulle.

 2. Aikku sanoo:

  Hyviä ja klassisia valintoja.Meillä on ollut tervaleppää saunassa jo kauan ja se on säilyttänyt hyvin värinsä.

  • soile sanoo:

   Yhtäkkiä tuli joku ihme himo tuohon tervaleppään :) Meillä ei sitä ennen ole ollutkaan. Haapaa, kuusta ja lämpökäsiteltyä haapaa sen sijaan on on jo ollut, joten nyt sitten tervaleppä.

 3. Sanna sanoo:

  Ihanasti sopii tervaleppä harmaaseen!Meillä musta sauna tervaleppälauteineen ja tykkään kovin.Kauniina säilynyt jo vuosia:)