09.04.2018

Maaliskuun raksatapahtumat

Maaliskuussa ei raksalla tapahtunut kovinkaan paljoa, koska mieheni oli muualla töissä lähes koko maaliskuun. Jotain edistymistä kuitenkin silloinkin. Aloitetaan kuitenkin tällä meidän olkkarin kuvalla, sillä nyt on tiedossa tosi tylsät kuvat :DSitten asiaan; maaliskuussa tekniseen tilaan tuli neljän miehen voimalla sisäänkannettu pömpeli NILAN E poistoilmalämpöpumppu. Vekotin, joka yhdistää ilmanvaihdon, lämminvesivaraajan ja poistoilmalämpöpumpun samaan laitteeseen.Poistoilmapumpussa on lämmönlähteenä nimensä mukaisesti talon oma poistoilma, josta saadaan vuodessa jopa 6000-10000 kWh ”ilmaista” energiaa. Käyttövesivaraajan kokoisella paketilla hoidetaan koko talon ilmanvaihto, lämmitys ja lämpimän käyttöveden tuotanto energiaa säästäen. Nilanin lämpöpumppuun perustuva lämmön talteenotto tarkoittaa, että jokaista kompressorin käyttämää kilowattituntia kohti laitteella tuotetaan tuloilmaan jatkuvasti 3-4-kertaisesti lämpöä. Odotettavissa siis huomattavaa sähkönsäästöä.Maaliskuussa tilaan asennettiin myös meidän Nilfisk keskuspölynimurilaite. Viime perjantaina piti sitten lopullisesti päättää kaikki kiintokalustevalinnat eli ne on nyt tilattu ja saapuvat toukokuun eka viikolla. Kerron niistä muutaman päivän päästä, kun saan koosteen tehtyä.


soile 10:50


TUNNISTEET:
Kommentit pois päältä artikkelissa Maaliskuun raksatapahtumat

Comments are closed.