11.04.2018

Muutaman minuutin mustikkapiirakka

Mieheni katseli päivän Iltalehteä läppäriltään ja tuumasi, että nyt tekis mieli mustikkapiirakkaa. Siellähän oli tänään juttu helposta mustikkapiirakasta, joten päätin toteuttaa hänen toiveensa hetimiten. En kuitenkaan tehnyt ihan pellillistä vaan puolet pienemmän annoksen piirakkavuokaan.Voisihan sitä useamminkin hemmotella tuota ahkeraa raksamiestä näillä leivonnaisilla, kun tämäkin piirakkataikina valmistui ilman sen suurempia vatkaamisia vain muutamassa minuutissa. Kun vaan itse pysyisi erossa näistä kaloripommeista ja pysyinhän minä tällä kertaa.Itselleni tein sen sijaan eilen veljeltäni saadun ohjeen mukaisia kaura-banaani-rusina -kakkusia.Taikina sekoitettiin yhdestä banaanista, 2 dl kaurahiutaleita ja 40 g rusinoita. Taikinasta pyörittelin kuusi kakkusta, jotka paistoin 175 asteessa noin 15 minuuttia.Eihän nämä varmaan tuolle mustikkapiirakalle vetänyt vertoja, mutta saipahan ikuinen laihdutuskuurilainenkin ihan ok kahvileipää ;) Banaani ja rusina antoivat kivasti makeutta kaurakakkuseen.


2 Responses to “Muutaman minuutin mustikkapiirakka”

  1. Kaura sanoo:

    Ihana mustikkapiiras. <3 Tällaiset nopeat ohjeet ovat tervetulleita. :)