28.04.2018

Uuden talon pintamateriaalivalinnat

Sorry, kun täällä blogissa on ollut niin hiljaista. Ei ole tullut leivottua, eikä tehtyä juuri muutakaan kirjoittamisen arvoista. Ajattelin kuitenkin teille nyt kertoa valitsemani pintamateriaalit uuteen taloomme.

Huoneiden lattiat on tilattu ja valinnassa päädyin Meisterin DD 350 S vaaleanharmaaseen tuplakorkkivinyyliin. Sävyvalinta on Gray White Oak 6971.Maalari on viime viikon maalannut seiniä ja ne saatiinkiin lähes valmiiksi. Sävyt ovat Tikkurilan Talvi ja Deco Gray 1948. Tikkurilan Paperihan on aika yleinen valinta valkoiseksi sävyksi, mutta itse halusin hieman harmaata valkoista ja siksi päädyinkin jo meidän nykyisessäkin makuuhuoneessa olevaan Talvi-sävyyn. Tehosteväri 1948 sen sijaan ihastutti viime kesän asuntomessuille Toppalan Mikon suunnittelemassa Design talossa, joten siitä se valinta ja on kyllä mielestäni aivan ihana tummanharmaan sävy.Alla olevaan talomme pohjapiirrokseen merkkasin sinisin nuolin ne seinät, jotka on maalattu deco gray 1948 sävyllä. Tummat tehosteseinät ovat molempien vessojen kalusteseinillä ja kodinhoitohuone kokonaan sekä eteisen yksi seinä. Myös olohuoneen ja tv-huoneen yhdistävä pitkä seinä on tummanharmaa. Muut seinät ovat sitten valkoista Talvea. Paitsi nuo kahden makuuhuoneen punaisella merkityt seinät, niihin tulee valokuvatapetit.Pienempään makuuhuoneeseen tulee beigen sävyiset tekstiilit ja valaisin, joten sinne valitsin Photowallin valikoimista hennon heinäkuvan. Huoneesta tulee vierashuone ja seinää vasten tulee parisänky.

Meidän omaan isoimpaan makuuhuoneeseen valitsin vähän huoneen ”leveyttä lisäämään” maisematapetin musta-harmaa -sävyisenä. Tämä oli myös mieheni suosikki hänelle näyttämistä viidestä vaihtoehdosta. Olikin kiva kun hänkin kerrankin aukaisi suunsa ja kertoi toiveensa ja sehän piti ehdottomasti toteuttaa :)


4 Responses to “Uuden talon pintamateriaalivalinnat”

 1. Tarja sanoo:

  Ihanalta näyttää. Meiltäkin löytyy tuota talvi-sävyä, mutta ei harmaata. Pakko myöntää, että harmaa näyttää tosi hyvältä noilla valitsemillasi seinillä. Jotenkin kokoaa kaiken yhteen. Ja noi tapetit.

 2. Tuuli sanoo:

  Onpa kaunis tuo lattia:-) Pystyykö Suomesta ostamaan tuota Meisterin tuplavinyylikorkkia?

  • soile sanoo:

   Minäkin ihastuin siihen tosi paljon. Täällä Tornion Lakkapäällä sitä ainakin on myynnissä ja uskoisin, että on jälleenmyyjiä muuallakin. Googlettele Meister jälleenmyyjät, niin löytyi ainakin muutama myyjä.