29.05.2018

Kalustehankintapohdintoja uuteen taloon

Kotimme alkaa pikkuhiljaa olla tyhjä ja luovutamme sen uusille omistajille torstaina. Vielä en kumma kyllä ole kovin suurta haikeutta tuntenut…iskeeköhän se sitten torstaina kun sulkee viimeisen kerran takanaan oven, jota on lähes 15 vuotta sulkenut ja avannut.

Vielä emme tosiaan pääse muuttamaan uuteen taloon vaan asetumme joksikin aikaa poikamme keskustassa sijaitsevaan kaksioon. Varmaan reilu kuukausi menee vielä ennekuin uusi talo on muuttovalmis.

Vanhasta talosta tuli myytyä lähes kaikki entiset huonekalut. Mukaan lähtee vain olohuoneen harmaa kulmasohva, pari olohuoneen sohvapöytää, pari nojatuolia ja vuoteemme. Nyt pitäisikin sitten tehdä vaikeita päätöksiä uusien kalusteiden suhteen. Värimaailmahan muuttuu aikalailla, kun keittiö on tumma ja varastossa odottaneet nuorimmaisen hommaamat mustat rautaiset pöydänjalat sanelevat sisustustyyliä ihan erilaiseen suuntaan kuin mihin olen tottunut. Sisustukseen on näillä näkymin siis tulossa tammen sävyä….saa nähdä sitten onko minun juttuni. Pöytälevyiksi ajattelin hankkia kaksi tammitasoa, joista tehdään kaventamalla kaksi levyä jalkojen päälle. Kuvan pöytä on Maskun mallistosta, mutta suurinpiirtein tuolta se tulisi näyttämään, tosin tässä on pöytälevy kolmesta lankusta ja jalat tulevat keskemmäksi eikä noin reunaan.

Yritän nyt pysyä edullisissa hankinnoissa, kun en ole varma viihdynkö sittenkään näissä puun sävyissä. Ruokapöydän tuoleiksi voisi sopia Huonekalutukku-verkkokaupasta bongaamani pikkutuolit, joihin olisi vastaavat baarituolitkin.  Harmaa olisi ehkä parempi väri kuin musta, kun ruokapöydän vieressä oleva sohvakin tulee olemaan harmaa. Pienemmät tuolit myydään neljän kappaleen pakkauksissa hintaan 349 euroa. Baarituolit myydään kahden kappaleen pakkauksissa hintaan 199 euroa. Näin kaikille tuoleille tulisi hintaa yhteensä 1100 euroa.

Olohuoneen puolelle tulee tosiaan sohva ja pari nojatuolia. Sinne voisi kokeilla Jyskin malliston EJERSLEV nojatuolia raheineen ja sohvaksi niinikään tammijaloilla oleva 3-istuttava EGENSE.  Nojatuoli olisi vielä tarjouksessakin Ruotsin puolen Jyskissä; vain 220 euroa raheineen. Sohvan hinta on Ruotsin puolen Jyskissä 349 euroa. Kaksi nojatuolia ja sohva olisi yhteensä vain 800 euroa.

Olohuoneen pöydäksi ajattelin meillä jo olevaa Ikean Vittsjö-pöytää ja siihen hankittaisiin saman Vittsjö sarjan hylly, joka ei maksa kuin muutaman kympin.Vielä pitäisi päättää tv-huoneen kulmasohvan seuraksi tuleva tv-taso. Vähän tuntuu hankalalta kun tila on samassa olohuoneen kanssa ja sinne en ehkä haluaisi mitään mustaa enkä puuta. Sinne ajattelin laittaa meillä jo olevan valkoisen sohvapöydän ja ehkä tv-tasokin tulee olemaan valkoinen. Meidän entiset Ikean valkoiset Beståt olisi sopineen uuteenkin kotiin, mutta myytiin nekin talon ostajille. Saahan niitä onneksi uusia ;)


6 Responses to “Kalustehankintapohdintoja uuteen taloon”

 1. Sanna sanoo:

  Varmaan ihanaa muuttaa uuteen kotiin! Odotan jo kuvia :)
  Itse olin vähän samankaltaisessa tilanteessa puoli vuotta sitten ja pelkäsin, tuleeko itku kun viimeisen kerran lähden talosta, mutta ei tullut. Vain iso helpotuksen huokaus! Sitä oli niin odotettu ja uusi asumismuoto odotti.

  • soile sanoo:

   Kyllä sitä on kovasti odotettu ja toivotaan, että tunne on enempi helpotus kuin itku ;)

 2. Eija sanoo:

  On kyllä mukava odotella teidän kodin sisustuskuvia, kun teille kelpaa vähän huokeammatkin huonekalut ja kuinka kauniisti niillä osaat sisustaa.

  • soile sanoo:

   Itsekin kovasti odottelen, että saadaan valmista aikaan ja pääsen vihdoinkin kuvaamaan tänne blogiinkin vähän kivempia kuvia :)

 3. Sanna sanoo:

  Ai että,on kiva sitten nähdä kuvia uudesta kodista!itse tykkään tammesta kovin,joten peukut sille:)

  • soile sanoo:

   Voi kun pääsisikin pian kuvaaamaan, mutta vielä menee kuukausi pari ennenkuin on valmista :)