31.05.2018

Toukokuun raksatapahtumat

Toukokuussa raksalla tapahtui jo aika paljon näkyvääkin, vaikka viikko kuukaudesta oltiin reissussakin. Korkkivinyylit asennettiin kaikkiin kuiviin tiloihin, paitsi vierashuoneeseen. Siellä odottavat asennusta puolen kuun maissa saapuneet kiintokalusteet.Toukokuussa myös minä pääsin touhuamaan tapetointihommia. Vierashuoneeseen laitoin valokuvatapetin.Meidän makuuhuoneen yhteen seinään valitsin mustan pienillä ruutukohokuviolla olevan tapetin.Kuukauden viimeisinä päivinä asennettiin myös autotallin ovi paikoilleen.Tänään alkoi vihdoin myös ulkoterassien teko. Etuterassin niskat on jo asennettu ja muutama musta komposiittilautakin on jo paikoillaan. Valitsimme etuterassille mustat komposiittilaudat, mutta takaterasiin tulee normaali kyllästetty 28×120 lauta.Tänään luovutimme vanhan kotimme sen uusille omistajille. Kyllähän siinä kyynel silmään vierähti kun käännyin autoa kohti ja lähdin pihasta. Vaikeaa se oli ja vieläkin vähän pala kurkussa tätä kirjoittelen. Tällaisissa maisemissa vajaan 40 m2:n kaksiossa me nyt asutaan pari kuukautta ennenkuin pääsemme uuteen taloon. Parvekkeelta näkyy Tornionjoki tuolla puitten takaa.


4 Responses to “Toukokuun raksatapahtumat”

 1. Marita sanoo:

  Nyyh, haikeaahan tuo on…Voin kuvitella kuinka pala nousee kurkkuun aina vanhan kodin kohdalla, mutta pikkuhiljaa se menettää merktyksensä ja muuttuu kauniiksi muistoiksi. Nim. kokemusta on…

  • soile sanoo:

   Näinhän se menee; muistot kantaa ja niitä ei kukaan voi viedä pois <3

 2. Päivikki sanoo:

  Ois kiva kuulla miten päädyitte terassin materiaaliin. Täällä parhaillaan vertaillaan materiaaleja. Valitako ulkonäkö, kustannusten mukaan vai helppohoitoisuus vai mikä. Ei ole helppo valinta.

  • soile sanoo:

   Komposiittilautahan on huoleton eli sitä ei tarvitse öljytä niinkuin puuta parin vuoden välein. Hintahan sillä on noin kolminkertainen verrattuna tavalliseen kyllästettyyn puuhun. Komposiittilauta mustana on myös tosi kuuma varsinkin auringonpaisteella ja ajattelin, että takaterasilla tulee usein tepasteltua ilman kenkiä, joten sinne en sitten sitä halunnut ja kun hintakin on tosiaan niin paljon kalliimpi takaterassin ison koonkin vuoksi. Etuterasille paistaa vain aamuaurinko, joten sinne se käy ja halusin nimenomaan mustan kun talosta tulee musta-valkoinen.