24.06.2018

Juhannus uudessa kodissa

Eihän se talo vielä valmis ole, mutta niin vain saimme sinne järjestettyä mukavat juhannusjuhlat. Taustalla häämöttää keittiön rungot, jotka asennettiin juhannusviikolla. Ovet  ja kodinkoneet vielä puuttuvat komeroseinältä.Raivasimme tulevan ruokapöydän paikalle tilaa ja kannettiin terassin pöytä ja penkit sisälle, jotta ei ihan vesisateessa tarvinnut ruokailla. Tosin illalla aurinkokin ajoittain ilmestyi ja saimme istuskella myös terassilla nautiskellen keskikesän tärkeimmästä juhlasta.Kattauksen tein pääasiassa kertakäyttöastioilla ja mentiin muutenkin vähän retkimeiningillä.Parin vuoden takaisen rapujuhlan kynttilät loivat kivasti tunnelmaa.Keitin meille uudet perunat kaasugrillin keitinlevyllä .Perunoiden kanssa savustimme lohta sähkösavustimella, jonka juuri juhannusviikolla voitin Handelsbankenin Facebook-sivuilla olleesta arvonnasta. Oli kyllä näppärä vehje; leppälastut vaan pömpeliin ja pistoke seinään. Hetken odotus, että laitteesta alkaa savu tulla ulos. Sitten vaan kalat sinne ja puolen tunnin päästä saatiin nauttia todella maittavasta savulohesta.Hankimme ennen juhannusta myös nettikaupasta ulkoporealtaan. Reilun tonnin vehje ja hyvin ajoi asiansa. Selailtiin jos jonkinmoisia paljuja ja päädyttiin sitten kokeilemaan ihan tällaista edullista versiota.  Ensin vähän arvelutti tämän mallin penkittömyys eli siinä istutaan ihan tuolla pohjalla. No ei se ollutkaan yhtään hankalaa eikä epämiellyttävää. Pohjalla on kuudelle hengelle kuvassa näkyvät ohuehkot istumatyynyt, joissa oli ihan mukava istua. Altaaseen menee vettä 1200 litraa ja noin pari tuntia kesti kun tuo vesimäärä oli siihen laskettu. Lämmitys tapahtuu sähköllä ja noin 30 tunnin päästä vesi oli noin 37 asteista, joka tuntukin erittäin sopivalta lämmöltä.Vuokrasimme torniolaiselta NewHouselta vielä peräkärrysaunan paljun viereen, joka tekikin juhannusjuhlastamme täydellisen raksaympäristöstä huolimatta. Terassilta puuttuu vielä kate, joten sadetta loitolla pitämään näppäsimme Motonetistä tuollaisen kätevän teltan poreammeen päälle.Olihan meillä kyllä todella mukava juhannus!


9 Responses to “Juhannus uudessa kodissa”

 1. Aira sanoo:

  Oottepa hienot puitteet saaneet loihdittua keskelle työmaata, vautsi!
  Mistä nettikaupasta on tuo allas?

  • soile sanoo:

   Se on MSpa Tuscany 1200 ulkoporeallas, jota myy monikin nettikauppa; taloon.com, netrauta.fi ja tulikulma.fi. Me tilattiin se tuolta tulikulmasta, jossa se oli halvin 995 euroa kotiintoimitettuna.

 2. Annukka sanoo:

  No sulla on kyllä kyky loihtia juhlat vaikka millasiin olosuhteisiin. Ei ollut mitään puutteita tälläkään kertaa <3

  • soile sanoo:

   Ihan täydellinen juhannus, vaikka ympäristö olikin mitä oli :D Nuorimmainenkin tuli Helsingistä meitä vanhuksia ilahduttamaan.

 3. Ulla sanoo:

  Ihana asenne teillä ja varmasti sen mukainen ihana juhannus :)

  • soile sanoo:

   Kiitos Ulla :) Oli kyllä niin mukava juhannus, että vieläkin hymyilyttää kun siellä raksan keskellä saatiin ihan miellyttävä juhannus vietettyä.

 4. Sanna sanoo:

  Tosi kivan näköinen juhannus teillä!itse olen katsellut samantyyppistä poreallasta.Onko hyvä?Tyhjennetäänkö usein?onko sähkövirrassa?onko sähköiskun vaaraa?kiitos jos viitsit vastata:)

  • soile sanoo:

   Kiitos :) Tykättiin kyllä altaasta. Me ei nyt käytetty klooria, niin tyhjennettiin se heti juhannuksen jälkeen eli pari iltaa siinä kelluttiin. Sähköllä lämmitetään joo, mutta ei kai siitä nyt sähköiskuja saa. Lämmitysaika oli tosi pitkä; 30 tuntia, mutta jos käyttää klooria, niin voi pitää saman veden pidempään. Aina kun altaassa ei olla laitetaan suodatin sinne ja vedenkierto päälle. Ajaa kyllä hyvin asiansa. Tätä mallia ei tosin saa talvella käyttää; +4 asteen alle jos ulkolämpötila laskee, niin ei suositella käyttöä.

   • Sanna sanoo:

    Kuulostaa kivalta!Jossain malleissa oli ollut jtn sähkön kanssa,että vedetty markkinoilta pois.Siis turvallisuuden takia.Näitä niin monenlaisia.Kiitos vastauksesta:)