02.07.2018

Kesäkuun raksatapahtumat

Kesäkuussa on rakennuksella tapahtunut paljon näkyvää edistymistä. Väliaikainen ulko-ovi on poistettu ja tilalle on asennettu uusi ovi. Puukeskuksessa työskennellessäni minut vakuutti kotimainen Kaskipuun ovilaatu. Niinpä päätin suosia suomalaista laatutyötä ja valitsin pääoveksemme heidän laadukkaan thermo-oven. Thermo-ovessa ovilevyn paksuus 86 mm joka on noin 30 % paksumpi kuin vakio-ovi. Thermo-rakenteella saavutetaan jopa 0,6:n u-arvo. Perus ulko-oven u-arvo 1,0. Oven malli on valkoinen FE3. Vielä kun saadaan reunalaudat paikoilleen, niin on komia pääsisäänkäynti :)Sähkömies on kesäkuussa myös ollut ahkerana ja sisällä on kaikkiin huoneisiin saatu pistorasiat yms. Myös ulkovaloista on jo yli puolet asennettu. Niitähän tulee ympäri talon yhteensä 15 kpl. Kaikki laatoitushommat on myös saatu kesäkuussa tehtyä. Pesuhuoneen seinälaatat on tänään myös saumattu, joten tänään otetussa kuvassa laatat ovat sauma-aineen vuoksi suttuiset.Saunan, pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja vessojen lattialaatat on myös asennettu ja saumattukin. Laatta on pesutiloissa 10×10 Exil Grey ja kodinhoitohuoneessa sama Exil Grey 33×33 kokoisena.Eteisen kaapin rungot on asennettu. Sisukset ja liukuovet edestä vielä puuttuvat.Keittiön rungot ja tasot ovat paikoillaan. Stalan musta Combo komposiittiallas ja Lapetekin musta Linus S hana ulosvedettävällä suihkuputkella ovat myös paikoillaan, mutta vielä ei vedet tule ja mene. Tv nostettiin tason päälle kun poikien piti juhannuksena katsella jalkapalloa. Laatikoiden etusarjat ovat aina Ideal Keittiöiden kalustetoimituksessa paikoillaan, joten vain ovellisista rungoista puuttuu ovet. Tv:n takana näkyvässä aamiaiskaapissa ne sen sijaan jo ovat paikoillaan. Edessä näkyy meidän tulevan ruokapöydän vahatut mäntyliimapuulevyt.Ruokapöydän pinnaksi on pitkien pähkäilyjen jälkeen siis tulossa vierekkäin 3 kpl 40x300x2200 kokoista mäntyliimapuulevyä, joihin tehtiin reunaan pieni viiste. Vahasin ne Coloritin mustaksi sävytetyllä kalustevahalla. Tuli kyllä mielestäni juuri oikean väriset.Vielä puuttuvat talosta väliovet,  suihkut ja wc-istuimet sekä kodinhoitohuoneen ja vessojen kalusteet. Tämä kuukausi pitänee odottaa, että pääsen sisustamaan uutta kotiamme. Ajatuksena olisi, että tähän pojan kaksioon tulisi uudet asukkaat elokuun alusta alkaen.


4 Responses to “Kesäkuun raksatapahtumat”

 1. A sanoo:

  Ahkerana on oltu :). Mitenkä sitä malttaa odottaa, että pääsee jo muuttamaan.. Vaikka siis voin kuvitella, että kaksiokin on niin viihtyisä, ettei sieltä sinällään ole mikään kiire pois.

  • soile sanoo:

   On se kyllä reipas ja ahkera toi mun parempi puolisko :) Mutta tosiaan ihan kivaa tämä kaupunkielämä pikku kaksiossakin on ollut. Ei kumma kyllä ahdista yhtään.

 2. Sanna sanoo:

  Kyllä on upean näköistä kaikkialla!Keittiöstä ja pöydästä tulee aivan ihanat.Te ootte jännän äärellä nyt:)

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon. Pöytä on kyllä niin kivan näköinen, että uskon siitä tulevan tosi mieleinen. Jännää on todellakin :)