10.08.2018

Muuttojärjestelyä ja Kööpenhaminareissua

Kyllä aika menee nopeasti kun on puuhaa vähän liiaksikin :) En kertakaikkiaan ole ehtinyt tänne blogiinkaan minkäänlaista juttua kirjoittamaan, kun muuton kanssa on ollut niin paljon tekemistä. En millään saa keskittymään itseäni mihinkään muuhun yrittäessäni mahdollisimman pian saada meidän uutta kotia asumiskuntoon. Niin kauan kuin yksikin liikalaatikko nököttää jossain seinän vierellä, niin en osaa istua rauhassa hetkeäkään. Nyt tämä homma vasta on uuvuttavaa, kun pitää päättää mitä mihinkin laittaa ja kun tilaa on puolet vähemmän kuin edellisessä kodissa. Paljosta kyllä muutossa luovuttiinkin, mutta on sitä tavaraa vielä aivan liikaa edelleenkiin!

Olemme nyt kohta kolme viikkoa eli 22.7. alkaen yöpyneet laatikoiden keskellä jo uudessa kodissamme. Itseasiassa ihan eka yö nukuttiin jo juhannuksena, sillä meillähän on siellä ollut pari huonetta valmiina, jossa toisessa oli meidän vuode laatikoiden seassa, niin jäimmekin sinne nukkumaan kun juhannusvieraat lähtivät :) Kukkaset ostin keskeneräistä talonäkymää kaunistamaan jo 14.7. Vieläkin nuo valkoiset hortensiat ovat todella upeina.Nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan järjestys talossa kun olen touhunnut ympäripyöreitä päiviä. Sattui kesälomankin toinen kahden viikon jakso todella hyvään aikaan, kun ehdittiin saada kotia jo kovasti kuntoon ennen viikon Kööpenhaminan reissua. Käytiin tutustumassa meidän suloiseen uuten perheenjäseneen. Minustahan tuli vihdoinkin pienen tyttövauvan mummo 5.7.18. Voi tätä rakkauden tunnetta, kun saa oman lapsenlapsensa syliinsä!Kööpehamina on kyllä niin ihana kaupunki. Käveleskelimme siellä päivittäin useita tunteja vauva mukana. Piipahdimme ihanissa kahviloissa ja nautimme kiireettömästä olostamme täysillä. Eihän muuten uskoisi, että tämä kuva on keskeltä Kööpenhaminaa! Siinä kanaalin varrella. Musta linnut nököttivät saaressa törröttövissä kuivuneiden puiden oksissa! Jotenkin kuin suoraan jostain Hitchcokin Linnut elokuvasta, tosin nuo linnut eivät onneksi hyökänneet ihmisiä kohti ;)Sisustajan silmään osui useissa paikoissa suomalaisen suunnittelijan Seppo Kohon valaisimia. Tässäkin kahvilassa niitä oli peräti 14 kpl yhdessä tilassa. Vähän aloin jo tykästymään tähän musta-puu -sävyiseen Secto Octo -valaisimeen ja mietin, että se sopisi aika kivasti….…meidän uuden talon ruokapöydän päälle tulevaksi valaisimeksi. Vai mitä sanotte? Tuohon saarekkeen päälle tulee vielä kolme kuparinsävyistä valaisinta, että onkohan liikaa sitten vielä tuo valaisin, hmmh… täytyy makustella asiaa. Ruokapöydän toteutimme pojan Polarmetallissa työskentelyaikanaan meille hitsaamien mustien rautajalkojen päälle kiinnitetyillä kolmella 40 mm mäntyliimapuulevyllä, jotka käsittelin mustaksi sävytetyllä kalustevahalla. Mies teki joka levyyn vielä pienet viisteet, niin levyjen reunat on vähän mukavamman näköiset kuin ihan suorana ja terävinä. Tuolit tilasin Ellokselta 50 euron kappalehintaan. Nyt ne on kuulemma vielä edullisemmat kun saa alehinnat puoleen eli 30 eurolla hyvä, tukeva tuoli. Suosittelen. (Ps. sorry kuvien laatu, kun en ole oikein ehtinyt vielä kunnolla kuvaamaan, vaan nämä kaikki kuvat on otettu puhelimellani). Juuttimatot ostin Ikeasta.Yksi tämän vuoden Porin asuntomessuilta saatu ideakin tuli toteutettua. Nimittäin kuparin sävyinen tarrakello komistaa ruokailutilamme seinää. Mustaksi aikanaan maalaamani lipaston kanssa olen vielä kahden vaiheilla, että jääkö se tuohon. Tuntuu, että onko jo liikaa tummaa näin entisen enimmäkseen valkoisen sisustuksen kanssa viihtyneelle ;)Yksi pikku haaverikin sattui loppumetreillä raksahommissa. Kosteantilan ovi napsahti sitä asennettaessa ihan tuhanneksi pieneksi muruseksi.  Itseasiassa onni onnettomuudessa oli se, että oikeassa pakkauksessa olikin väärän sävyinen ovi sisällä. Oven piti olla valkoista maitolasia, kuten saunanovikin. Mieheni sitä sisäänkantaessa kauhistuin näkymää ja yritin änkyttää, että EI EI se on väärän värinen, mutta hänen anova katseensa sai minut hyväksymään sen asentamisen. No ei asennettu, kun hetkenpäästä kuului paukaus ja kilinä kodinhoitohuoneesta. Menin kauhistuneena katsomaan mitä tapahtui. Jostain syystä ei kovinkaan paljon harmittanut aavistaessani, että nyt haetaan uusi oikeanvärinen ovi :D Hyvin onkin säästytty näiltä onnettomuuksilta, mutta sirpaleethan tietää onnea ja toivotaan, että sitä tuli tämän onnettomuuden myötä nyt rutkasti uuteen kotiimme.


18 Responses to “Muuttojärjestelyä ja Kööpenhaminareissua”

 1. Päivi sanoo:

  Hei, onnea uuteen kotiin.
  Piti ruveta kysymään, minkälaiset on istua nuo uudet tuolit? Ovat nimittäin tosi kivan näköiset.

  • soile sanoo:

   Kiitos :) Näin alkutuntumalta tuolit tuntuu kyllä ihan hyvältä istua. Tosin en ole niissä vielä pitkiä aikoja ehtinyt istuskella.

 2. Tiina sanoo:

  Onnea uuteen kotiin! Kööpenhamina on niin kiva, siellä voisi olla vaikka pidempäänki, ehkä joskus :D

  • soile sanoo:

   Kiitos. Kyllä tekisi jo mieli muuttaa sinne kun tytärkin vauvoineen siellä <3

 3. Kaisa sanoo:

  Hei,Näyttääpäs kivalta!Meillä on tuo sama Lohals matto,ja ihastuin noihin tuoleihin jotka sopivat hyvin sävyyn.
  Mistä löysit kuparin värisenä tuon kellon?

 4. sirkkis sanoo:

  Voi kauhea tuo sirpale kasa. Keittiö on minusta ja tuokailuryhmä näyttävät .

  • soile sanoo:

   Kiitos :) Meni kyllä tovi ennenkuin oli muruset säkissä, joka sitten painoi aivan kauheasti :D

 5. Vakkarilukija sanoo:

  Hei,

  Tosi kivalta näyttää! Tuo kello on aika makea. Nyt pitää saada se omaan keittiöön :) Tiedätkö mistä sen voi ostaa tai tilata?

 6. Annukka sanoo:

  Paljon onnea uuteen, kauniiseen kotiin <3.

  Mua noissa Sekto-valaisimissa miellyttää ulkonäkö, mutta häiritsee valotehon puute. Sama koskee monia muitakin kivoja design-valaisimia. Tai sitten olen vaan tottunut liiankin kirkkaaseen, kun meillä on ruokapöydän päällä päivänvalolamput, että näkee puolisokeat lukea lehden aamulla :)

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon. Nyt ei oo enää pelkkää valkoista ja mustaa, saa nähdä totunko ;) Minä taas en tykkää yhtään liian kirkkaista valoista. Sen vuoksi meillä ei kovin usein kattovalaisimissa valoa olekaan vaan sytyttelen mielummin useita pöytävalaisimia.

 7. Sanna sanoo:

  Kaunista teillä ja onnea isovanhemmille!olen aina himoinnut octoa ja eilen olin juhlissa,jossa ruokapöydän päällä oli kaksi mustaa octo valaisinta.Keittiö oli sielläkin musta,avokeittiö.
  On todella kaunis valaisin!
  Ei omaa himotusta helpottanut kyllä yhtään.

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon. Octo on kyllä upea. Mietin vaan, että tuleeko meillä sitten noiden saarekevalaisimien kanssa riitelemään.

 8. Pike sanoo:

  Mahtavannäköistä on uudessa kodissanne, wau! Ja hempeänlempeät onnittelut isovanhemmille!
  Olen katsonut jo useamman sarjan australiaisesta sarjasta Remontilla rahaksi, tykkään siitä tosi kovasti. Vastaikään loppui viimeisin kilpailu, nyt siitä tulee vielä extraosia. Joka kerta katsoessani tulette te mieleen ja näkisin ehdottomina voittajina. Nythän voittivat kaikki neljä paria, muistaakseni myyntivoitot olivat noin 450.000 – 1.000.000 Aus.dollaria. Sinne vaan kilpailijaksi, se olisi ihan huippua!!!

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon <3 Vau, olispa kiva tuollainen kilpailu..jospa se joskus rantautuisi Suomeenkin :)

   • Pike sanoo:

    Sinne vaan Australiaan kilpailemaan, olette taitavia ja kielitaitoisia, tuskin Suomeen tuollaista satsataan tai vinkkiä ainakin tv-kanaville!

    • soile sanoo:

     Miehän kyllä voisin hetimiten lähteä, mutta ei taitas tuo parempi puoli Oulua pitemmälle täältä hurauttaa :D